Från djursjukhus till duschkabin

Paus-Triton2

Här ligger jag ensam och övergiven, efter dagens promenad, på locket till sandlådan. Bortkopplad från resten av familjen som kört i skytteltrafik mellan djursjukhuset och duschkabinen på slutet.

Nu är det inte så farligt som det låter, och bröderna är troligen lyckligt ovetande vad som är på gång. Men jag vet och har en gång för alla, högt och tydligt, talat om att jag vägrar finna mig i det!

 

Bad-Artemis2 

En sväng till djursjukhuset för den årliga kattsnuva-vaccinationen får jag väl också stå ut med till veckan, men det är inte lika bråttom för mig. Värre är det för bröderna, som till helgen ska ut och sitta som apor i bur.

Det är alltså dags för föreningen Dalälvskattens stora årliga utställning i Borlänge. Där har jag varit och skämt ut mig två år i rad! Så nu får Artemis ta över ledarskapet ,och han var också först ut i duschen!

 

Bad-Febus2 

Stolletokiga Febus var ”jätteavis” och väntade bara på sin tur. Satt utanför duschrummet och pep, med sin pipiga röst, ända tills Artemis kom ut! Schamponerad, balsamerad och torkad torr med frottéhanddukar.

Det tar sin tid att bada oss, så matte tar bara en om dagen. Febus fick därför snällt vänta till nästa dag på att äntligen få ha matte alldeles för sig själv i duschkabinen. Och jätteivrig följde han med när hon kom med handdukarna.

 

Bad-Vinnie9 

Lika glad åt att få följa matte in i duschen var också ”Mini-Vinnie”, som är riktig halvbror till Febus. Liten men naggande god är han modig till tusen och håller med på allt. Bara han får hänga matte i hälarna.

Snälla som bara den är både Febus och ”Mini-Vinnie” och ställer coolt upp på att rufsas torra med mattes blåsapparat. Dessutom hjälpte förstås minstingen till att med sin stora tunga att få ordning på pälsen.

 

Bord-Bröder4 

Så nu går de omkring här med matte och pysslar om sina nytvättade hårsvall. Allt medan jag lever livets glada dagar med husse på gatan, då jag ska motionera och redan klarat av mitt bad innan Tritondagen.

Vist är de blanka och fina, men jag avundas dem inte. För så fort husse skjutsat i väg matte och bröderna på lördag kommer han hem. Sedan får vi  en hel mysdag tillsammans, med uteliv och räkor, bara han och jag!

 

Bänk-Bröder21 

Men har ni vägarna förbi blir jag förstås glad om ni tittar om och hälsar på bröderna där de sitter i bur och leker apor hela dagen. För jag vet av erfarenhet att det är gruvligt tråkigt, och att varje litet trivsamt avbrott är guld värt.

Och så klart, fast jag får cellskräck och inte klarar av vara med, hoppas jag att ni alla hjälper mig att hålla tumma och tassar för hela brödraskaran. Inte minst som matte ägnat så mycket tid och gymnastiserande i duschrummet åt dem att hon i dag är alldeles mör i kroppen!!!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

 

12 svar på ”Från djursjukhus till duschkabin”

 1. Heja alla bröderna! Hoppas dom gillar utställning mer än du gjorde, Triton ✊? Alla lika söta både blöta och nyfluffade, ni är ett underbart litet gäng ?Hade jag kunnat så hade jag gärna tittat förbi på utställningen ? Tassekram o nospussar till er alla från Anna (PS. Signe hälsar, pussar och kramar också, samt håller tassen på lördag förstås)

 2. Hej Triton! Vilken tur att du slipper vara med på lördag. Jag vet hur illa du har tyckt om dom här uställningarna de senaste åren. Tänk förra året när du morrade åt din älskade matte. Jag förstår att det ska bli skönt att få vara ensam med husse hemma i stället. Hur går det med promenaderna förresten? Har tanten i vågen
  fått en snällare röst? Nu håller vi tummarna för dina småbröder till helgen.
  Tassekramar Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 3. Hej Anna!

  Jo du kan vara helt lugn. Småbröderna tycker betydligt bättre om att sitta i bur än jag gör. De brukar vara jättemalliga när de kommer hem och har varit ute med matte en hel dag.
  Det är ju med mest på skoj de är med, då båda våra ”gammattar” ska dit och matte tycker det är så trivsamt att få träffas en hel dag. Febus och ”Mini-Vinnie” kommer också att få träffa sin pappa Ingo!
  Hade varit jättetrevligt för matte och bröderna om du bott närmre och kunnat komma dit. Men det får bli att vi träffas en annan gång. Och tack söta Signe för att du håller tassen för småbröderna på lördag!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 4. Hej hela familjen i Fiskarbo!

  Visst är det tur Lotta att matte insett att jag inte platsar på utställning. Jag är ingen apa, fast hon trodde det skulle gå bättre om jag fick en egen bur. Men tvärtom blev det ännu värre!
  Värst av allt var väl att jag morrade åt husse, som jag aldrig gjort i hela mitt liv. Matte får däremot en och annan avhyvling även hemmavid, när hon går för hårt fram mot mina tovor. Hon får till och med en smäll med tassen ibland, men då blir hon så arg att hon pussar mig mitt på nosen så jag kommer av mig.
  Det går jättebra med promenaderna, men vi håller oss borta från vågen än ett tag. Lovar berätta hur det går framöver.
  Jättegulliga ni som håller tummarna för bröderna, och du kanske till och med åker och hälsar på dem. Känn dig i så fall väldigt välkommen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Hej på er nu är ni rena och fina allihop. Sture och jag vägrar att bada oss fy vale för det hihi. Tänk att sitta som en apa i bur nä vi håller med dig Triton verkar inge skoj. Vi ligger hellre i mattens säng och sover. Sture och jag håller alla tassar att det går bra för bröderna på söndag.
  Ha en bra vecka allihop.
  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun.

 6. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Jo, det kan jag lova att bröderna är rena och fina, så många timmar som de tillbringat med matte i duschrummet. Jag badade till Tritondagen, så jag har sluppit den här gången, men annars gillar jag det ganska bra!
  Vi får väl hålla tummarna för bröderna, och hoppas det går bra för dem så de kommer välbehållna hem. De är ju med mest för att det är skojigt och för att få träffa sina ”gammattar” och andra bekanta.
  Tack Fia och Sture för att ni lovar hålla alla tassar för bröderna till helgen!

  Tassekram Triton

 7. Hej Triton!
  Oj vad jag blev förskräckt när jag läste rubriken! Men som tur var så var det inte så farligt som det såg ut. Det är tur att matte har förstått att du har fått nog av alla utställningar. Det blir säkert mycket trivsammare att få vara hemma och mysa med husse. Kanske ni hittar på något bus också.
  Jag tror säkert att dina ” fluffiga” småbröder charmar alla på lördag.

  Du får hälsa ett ”lycka till” till fluffisarna.
  Kramar från älvdalskärringen.

 8. Hej goa Gudrun!

  Ja, tack och lov att jag får stanna hemma och ha husse alldeles för mig själv! Blir garanterat en höjdardag, då jag kan linda honom kring mina tassar hur lätt som helst.
  Men självklart så måste vi hjälpas åt att hålla tummar och tassar för alla tre bröderna, som ska ut och visa upp sig på lördag! Märkligt nog tycks de tycka att det är ganska trevligt att vara ute på äventyr med matte. Det tycker jag med om vi får dra iväg neråt stan tillsammans, men i det där hemska huset i Borlänge vägrar jag sätta min tass en gång till.
  Ha det så bra och tänk på oss, för du ska veta att vi tänker på och talar om dig jättemycket här hemma. Hoppas att vi får träffas igen och prata på tu man hand med varandra. Husse och matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 9. Det är synd om dig Triton men jag förstår att du tycker att det är skönt, för du gillar ju inte att bli betittad, i det fallet är du och jag lite lika men jag morrar inte utan blir mera skakig. För jag vet inte om jag ska bli arger eller om jag bara ska strunta i alla som har för vana att glo på mig om jag sitter i bilen någonstans. Nu ska du inte tro att det är ofta men så här på hösten när det regnar då blir det ju inte speciellt varmt, så då gör det inget en kortare stund förstås.

  Som vanligt så får ju inte jag gå och titta på såna däringa utställningar men matten finge väl gå men då har inte hon någon möjlighet, ibland så blir livet lite upp och ner. I alla fall så önskar jag dina bröder lycka till och hoppsar att det blir mycket rosifetter med hem.

  Du Triton får ha det så skönt med hussen och den däringa räkfrossan tycker jag låter mycket bättre än någon utställning, hihi.

  Russelpussar i mängd till alla fyrbenta och även de tvåbenta!

 10. Hej Felix!

  Här står allting stilla! Husse är bortrest och matte har legat i migrän hela dagen. Jag har måst ta tand om henne, och sedan har vi turats om att ligga och trösta henne i sängen.
  Nu har hon i alla fall tagit sig upp och satt på arbetsmaskinen åt mig så jag kan skriva svar till dig. Låter som du vet hur det känns att bli uttittad, och tänk dig då att samtidigt ha cellskräck och tvingas sitta i bur.
  Dessutom ska man upp på ett bord för att dras och slitas i av någon domare, och där går gränsen för mig. Tänk om du bott närmare, då kunde du och matten ha kommit och hälsat på husse och mig! Vilken dag det skulle ha blivit.
  Ni är så gulliga där uppe, som önskar bröderna lycka till. Jag tycker det är huvudsaken de kommer hem helskinnade. Mest spännande är att få höra om ”Mini” fortfarande inte har någon färg utan bör DNA:testas som domaren sa i Sandviken i våras!
  Var glad att du slipper gå och titta och hälsa matten och hussen så gott!

  Tassekram Triton

 11. Hej! Oj vad ”små” dina bröder blev efter duschen!!! Måste ju ta evig tid att torka! Flisan tvättades av matte en gång när hon själv tagit ett bad i toaletten (hon var bara barnet då). Kan tala om att det inte gillades! Lilla Flamman fick tredje omgången av skabbmedel igår och slipper strumpan! En rätt nöjd liten katt! Det har börjat växa ut päls där det inte varit sår, ser bättre o bättre ut! Men det klias en hel del fortfarande! Matte vet inte om det beror på att hon haft strumpan på sej, få se om några dagar hur det blir! Annars blir det till sjukstugan igen! Snart blir hela gänget stadsbor igen! Börjar bli lite små ruggigt om kvällar o mornar ute i skogen! Vi önskar bröderna lycka till o hoppas att Mini får en färg! 😉

 12. Hej KH!

  Ja, inte är det mycket under pälsen heller, och minsann det tog tid att få dem torra. Lyckligtvis fick matte blåsa Febus och ”Mini-Vinnie”, som har de ulligaste pälsarna. Artemis päls är så fantastisk att den torkar av sig själv nästan direkt.
  Måste berätta att matte låg i migrän tre dagar i mitten av förra veckan. Då måste jag ta hand om henne och hade ingen möjlighet att svara på din hälsning.
  Skönt att de börjar gå åt rätt håll med stackars Flamman. Håller alla tassar och tummar för henne, så att hon slipper åka till veterinären igen! Matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *