En ulv i fårakläder eller…

Får-Febus16

En ulv i fårakläder, en förklädd sibir eller en masquerad neva? Det är frågan när Febus rustar sig mot utomjordingarna. Där ligger han nu, och håller koll på alla eventuella inkräktare utanför grinden.

Närmar det sig en utomjording stoppar Febus även in huvudet under fällen. Och stackars den som då dristar sig till att klättra över staketet och landa bredvid det levande fårskinnet.

 

Får-Bröder14

Fårskinnet har Febus hämtat inne i myshörnan och själv släpat på ryggen ut till vaktposten vid grinden. Upphiad till tusen laddar han sedan under där som den värsta slagskämpe!

Blir väntan på utomjordingarna för lång tappar han tålamodet och ryker ihop med krulliga fällen. Ger den en omgång som heter duga, innan han och överlåter den åt oss andra.

 

Får-Febus20

För alla nya vänner här inne måste jag berätta att utomjordingar är mitt namn på katter som inte varit till veterinären och blivit lugna snälla och goa. De gör Febus, som annars är världens snällaste, fullständigt galen!

Jag tycker inte heller om dem, då de trakasserar oss med sitt eviga sprayande av sina vedervärdiga lukter. Men jag brukar ta det lugnt och behöver bara se dem i stint i ögonen för att de ska pysa med svansen mellan benen!

 

 

Får-Triton4

Fast i går tappade jag humöret när det dök upp dök upp ny otrevlig svarting i syrenhäcken på allmänningen. Så jag satte av i full fart efter honom, en bra bit på Sturegatan, med matte hängandes efter i kopplet.

Sedan tassade jag hem och lade mig på fårskinnet mäkta nöjd med mig själv. Han fick vad han förtjänade, och det var tydligen nog! För han kom inte tillbaka så länge jag låg och höll koll i alla fall.

 

 

Får-Artemis3

God hjälp vid grinden hade jag förstås av broder Artemis, som bytte av mig på vaktposten mellan varven. Han ställde upp fast han annars har fullt upp att pyssla, busa och prata med sina pälssvansar.

Kom då också på att jag har tre pälssvansar kvar att lotta ut bland er som följer mig i bloggen. Så ta chansen och mejla matte på gpia.persson@outlook.com så kanske just du vinner. Ha det så bra tills vi hörs igen!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

8 svar på ”En ulv i fårakläder eller…”

 1. Febus, vilken goding! Kan riktigt tänka mig att han sitter och lurar på utomjordingarna under sin fårpäls 😉 Tassekram och hopp om en bra vecka till er alla fina bröder! Njuter av de vackra bilderna varje gång jag tittar in här! /Signe med matte Anna

 2. Hej Signe och matte Anna!

  Jo, minsann är lillebror Febus en riktig goding. Han är verkligen världens snällaste, men gräver sig ut och klättrar över staketet för att bli av med utomjordingarna utanför! Det är nu inte så bra, då det lurar andra faror utanför grinden och vi alla ska ha selen på när vi ska ut och gå.
  Men jag ska försöka hålla utomjordingarna borta, så Febus slipper se dem. Ha en riktigt bra vecka själva nu när sommaren äntligen kommit!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 3. Phu, så jobbigt ni måste ha det som måste vakta grinden för utomjordingarna, ni skulle behöva hjälp av en sån som mig, då är jag säker på att de däringa jordingarna stack sin kos för gott. För det förstår du väl att ett skällande och morrande kan skrämma bort vem som helst, hihi.

  Fast ni är ju tre i alla fall, här har jag klarat mig från dessa utomjordingar, verkar som det är mindre av dem i glesbygden, där jag lever mitt liv. Dock har jag fullt sjå att hålla Kurrarna borta från altanen då de tycks tro att de kan studsa runt där lite hur som haver, hihi.

  Solen skiner i alla fall och det gör det ju uthärdligt att hålla vakt, vore mycket värre om vi skulle behöva sitta ute i regn och rusk men kanske de däringa utomjordingarna hölle sig borta då.

  Ni får ha det så braigt med vaktandet och jag hoppas att ägarna till de där utomjordingarna har vett att ta dem till kossadoktorn för att så att säga, snälla till dem lite, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 4. Godmorgon på er vaktkissar ni verkar ha fullt upp. Bra att kunna gömma sig under fällen. Här har inte hänt så mycket vi slöar på balkongen i solen som äntligen har kommit. Ni får ha en braig vecka.
  Tassekram Fia, Sture och matte Gudrun!

 5. Hej på er gullisar!
  Först vill jag tacka för senast! Vilken underbar dag jag och min son Ulf hade hos er! Men jag skulle ha gått och gömt mej när matte kom med kameran, men det är lite försent att komma på det nu.
  Det var några envisa rackare dom där utomjordingarna. Tur att ni kan gå i skift och hålla vakt.

  Ha det så bra i solen, eller kanske i skuggan!

  Hälsa småbröderna och matte och husse!

 6. Hej Felix!

  Ja, ví skulle verkligen behöva hjälp av en sådan som du. Kan tänka mig hur det låter när du drar igång ditt morrande och skällande och är riktigt upprörd. Det russellätet skulle nog inte ens de envisa ”utomjordingarna” våga sig på att trotsa.
  Visst är vi tre plus ”Mini-Vinnie”, men han är för liten att tvingas ut på sådana här ruskiga uppdrag. Men några kurrar att sitta och titta på under vakten skulle inte vara så dumt. Fast jaga dem lär inte vara lönt, då matte säger att här hemma på gården är alla vänner
  Utom ”utomjordingarna förstås, som inte är några hemlös stackare, utan bara har ägare som tycker att det strider mot naturen att gå till veterinären.
  Blir det ingen bättring får vi kanske hyra in dig en vecka för att få slut på eländet. Men nu ska vi först njuta av solen när den äntligen gått upp.
  Tills vi hörs igen, ha det så bra och hälsa de dina så gott!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Jodå, nog har vi fullt upp med ”utomjordingar” minsann. De har blivit fler och fler på slutet, som de brukar bli ibland tills vi hinner sätta oss i respekt och mota bort dem.
  Så ni kan vara glada som håller till på balkongen, dit inga inkräktare kan ta sig utan ni kan sova lugnt och tryggt. En riktigt fin och solig veckan önskar vi er tillbaka!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 8. Hej Gudrun!

  Så glad jag blir att höra från dig, och att du som jag tyckte att det var trevligt att äntligen få träffas på riktigt. Det är jättemånga som tyckt att bilden på dig och mig är jättefin, så det var tur att du inte hann smyga undan.
  Ja, ”utomjordingarna” är väldans envisa, men skam den som ger sig. Mig har de i alla fall respekt för, utan att jag behöver lägga tass på dem.
  Ha det nu så bra, och hälsa Ulf så gott, tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *