Kära vänner och ny ”utomjording”

Gudrun-Triton14

Det har talats om det länge, men alltid kommit något emellan. Så det var en stor dag när Gudrun från Älvdalen med sonen Ulf i torsdags kom och hälsade på och tog nästan hundra kort!

Gudrun är nämligen en av mina allra trognaste bloggvänner! Hon har faktiskt följt mig varje vecka sedan jag tyckte ner tangenterna på arbetsmaskinen första gången för fem och ett halvt år sedan.

Svansen-Artemis7 

Vi har haft tät kontakt på nätet, och blivit så goda bloggvänner, att det kändes nästan som om vi var släkt eller gamla bekanta på riktigt när i vi nu äntligen fick träffas i verkligheten.

Gudrun, som vet allt om oss, kom förstås med spraygrädde, hembakat bröd, dalahästar och leksak. Så det blev trivsam fest ute i det gröna i strålande sol, mest hela dagen lång.

 

Foto-Artemis6 

Till och med Artemis var med och uppträdde som om han känt Gudrun och Ulf hela livet. Han busade  förstås med sin pälssvans, och lät sig till och med fotograferas av Ulf, som om de känt varandra hela livet.

Det är helt otroligt vad Artemis har växt den här sommaren och törs vara med på allt. Tänk att det skulle ta så lång tid och behövas två små småbröder att ta hand om för att han skulle fatta mod och bli stor.

 

Slö-Bröder3 

Artemis är ju min bästebror, då vi har samma pappa, och liksom känner att vi hör ihop. Men vi har alla här hemma undrat vad som gjorde att han blev så blyg för alla utom oss här hemma.

Alltmer har vi börjat ana att det hänger samman med att vi förlorade gamle storebror Nisse, som var Artemis allt från första stund. De var oskiljaktiga, fast Nisse var 14 år äldre, och Artemis älskade hans trygga famn.

 

Gudrun-Febus9 

Från bloggen känner Gudrun oss alla både utan och innan. Hon minns allt jag skrivit, bättre än jag själv, och är väl förtrogen med ”utomjordingar” och hur det känns att bli ”upphiad”.

Och hon visste som sagt att vi tillhör spraygräddens vänner och såg till att vara rustad med en flaska av bästa sort. Så timmarna bara flög iväg med bloggminnen och fotograferande av oss, skrivarstuga, kottehus och blommor.

 

Grind-Febus5

Och på tal om ”utomjordingar”, så är det en ny ute på allmänningen som håller på att göra Febus fullständigt galen! Han blir så upprörd, springer runt som en tok och vet  inte vad han ska ta sig till.

Häromkvällen lyckades han flytta flera stora prydnadsstenar vid grinden och gräva sig ut efter den svart-vite bråkstaken. Så strax före midnatt fick husse och matte ge sig ut med ficklampor och leta reda på honom.

 

Fönster-Vinnie3 

Lyckligtvis var han inne på området med höll sig gömd en lång stund medan husse och matte smög omkring och lyste som tokdårar i mörkret. Sedan dess har ha hållit sig hemma, men…

”Mini- Vinnie” är fortfarande lite försiktig, och ville bara visa upp sig på avstånd är Älvdalingarna var här. Men som de sanna djurvänner de är, tog de det med ro och lät honom hållas till nästa gång!

 Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

8 svar på ”Kära vänner och ny ”utomjording””

 1. Hej Triton! Men så roligt att ni fick sånt fint besök ända från Älvdalen. Jag förstår att ni blev glada att Gudrun och hennes son åkte det långa vägen för att hälsa på er. Och så var det Febus då. Vilken buskisse han är. Att gömma sig så där när matte och husse var ute och letade. Det var tur att han kom in igen. Artemis var lika snäll som vanligt och Mini-Vinnie lite tillbakadragen. Precis som det brukar vara med andra ord.
  Många tassekramar till dig och dina bröder
  Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 2. Jag har förstått att matten följt er ett tag hon med men det var före min tid, när hon hade ett par strävhåriga taxar. Nu är det bara jag som kikar in hit och sätter ett och annat tassavtryck. Så roligt att få främmat, det är det bästa jag vet och när vissa kommer hit, då blir jag så där upphiad så det är lögn för matten att få ner mig på jorden, hihi.

  Lillhussen brukar fota mig, men då blir det sån där automatfotning för jag är så snabb,hihi. Jag ser att ni ligger fint och stilla, matten muttrar om att det kunde väl du göra också men jag vill ju så gärna se vad det är för grunka framför nyllet på mina tvåbeningar. Ja, jag kanske växer till mig och blir lugn jag med, ni är i alla fall väldans söta allihopa.

  Ser att ni haft finfint väder också det kan jag inte påstå att vi haft men när dimmorna väl skingrat sig så har vi haft skapligt i alla fall. Ni får må så gott där nere och se nu till att inte Febus busen rymmer igen, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 3. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Ja, tänk att det finns så rara människor. Du är också en av dem, men det visste du väl redan vännen! Ja, Febus han är som han är! Han blir fullständigt galen när det kommer en ”utomjording” och för väsen ute på allmänningen!
  Vi misstänker också att bråkstaken klättrat in på gården under nätterna på slutet, för grinden har blivit så svår att stänga, som om någon suttit på säkerhetsribborna. Så jag förstår nästan Febus, då han håller på att få fnatt!
  Sommarens glada är ändå Artemis, som blivit som en ny bror. Hur modig som helst och vill vara med på allting! ”Mini-Vinnie” kommer väl snart han med. Behöver bara lite mer tid! Nu skiner solen och en fin vecka önskar vi er!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 4. Hej Triton vad roligt med besök och hon heter lika som våran matte hihi. Vilken liten buse Febus är tur att han kom tillbaka.Fina bilder på er alla.Vi slöar på balkongen som vanligt och tittar på pippisarna när dom flyger förbi. Ni får ha en fin vecka.
  Tassekram Fia, Sture och matte Gudrun

 5. God morgon Felix!

  Jo men visst har matten därhenmma följt oss med hundar ett bra tag fast vi är katter. Det är det som är så härligt, för vi har ju faktiskt en hel del gemensamt! Först var det med taxarna Illerson och Hillman och sedan kom du in i bilden ditt lilla russelbus.
  Och visst sätter du tassavtryck här inne minsann! För du verkar alltid vara glad och pigg på upptåg av alla de slag. Så ja förstår att du blir upphiad när det kommer älsklingsfrämmande.
  Har väntat länge på att få en bild av dig, men nu förstår jag varför det dröjer. Du kan inte stå stilla länge nog för att fastna på plåten. Det får du se till att lära dig nu, så vi får se hur ett riktigt russelbus ser ut.
  Jodå, nu börjar vädret rätta till sig och blommorna slå ut i trädgården. Det är förstås så här det skulle sett ut på min Tritondag, men då var det ledsamt nog inte alls lika fint.
  Börjar undra om det är så, att det blir sommar i augusti i fortsättningen och allt skjuts en månad framåt. Lovar också hålla koll på Febus-busen, som är lite lik dig. Han drar så fort han kommer åt när han ser en katt. Men du lär vara ännu värre, som är så tokig att du drar när det kommer en lastbil!
  Snälla Felix sluta med det, och ha nu en riktigt solig vecka där uppe i fjällvärlden!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 6. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Tänk att man kan få så fina vänner för livet på nätet och bli så tighta att det nästan känns som man vore släkt. Er matte är också en sådan god vän, och det märkliga är att tre av mina alla bästa heter just Gudrun! Gudrun Westling, Gudrun Millerjord och så er matte Gudrun Ahlfors.
  Hoppas er matte kryat på sig, så ni alla mår bra nu och kan njuta av solen, när den nu äntligen kommit upp och börjat värma oss alla! En riktigt fin vecka önskar vi er tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Så var dagens höjdpunkt klar.Låg efter med läsningen av bloggen men nu är den gjord.Är så kul att se foton och läsa om alla upptåg som du och kanske mest dina småbröder har försig.En stor bamsekram till er alla!!

 8. Hej Vivianne!

  Skönt att höra att du hunnit i kapp med läsningen, så du hänger med på allt som händer och sker! Var finns du nu? Är du på hemmaplan eller ute i vida världen? Du vet var vi finns om du skulle få lust att träffa oss på riktigt. Tills vi hörs igen, ha en riktigt fin vecka i solen som äntligen skiner också här hemma i Sverige!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *