Tack alla ni som gjorde min dag !!!

Rosen-Triton5

Vädergudarna svek och ovädret drog fram, men i goda vänners lag blev mitt femårsjubileum ändå både glatt och trivsamt! Nu ligger jag som bäst och tänker tillbaka, medan jag njuter av min alldeles egen ros från Gävle.

 

Vakt-Artemis12

Den var en av allt smått och gott i alla de former, som vi bröder fick att äta, mysa och leka med. Broder Artemis och lillebror Febus hjälpte mig underhålla besökarna efter bästa förmåga och var jätteduktiga.

 

Trädgård17

Nu behöver vi inte heller vara oroliga längre utan kan lugnt lämna gården om kvällarna och sova tryggt inne på nätterna. För ett par vänner kom med en vit katt, som sitter högt, håller koll och är vår egen beskyddare!

 

Trädgård19

Värsta ovädret drog fram under förmiddagstimmarna och i middagstid såg det verkligen dystert ut. Men vi kunde ändå öppna trädgården i strålande sol och de första besökarna njuta en stund ute i början av firandet.

 

Trädgård22

Jag gick som vanligt runt mellan besökarna och bytte stol titt som tätt. Allt för att få en pratstund med alla nya och gamla vänner, som droppade in från runt om i länet och till och med från andra sidan länsgränsen!

 

Trädgård8

När regnet tvingade in besökarna stannade jag som oftast kvar i farstukvisten och gosade med både stora och små. Där hade jag koll på grinden och kunde hjälpa till att släppa in och hälsa nya besökare välkomna.

 

Trädgård15

Finns det hjärterum så finns det stjärterum, skrev jag häromdagen då det varnades för regn! Och det gick ju faktiskt riktigt bra att sitta inne och kolla ut på trädgården när regnskurarna passerade över oss på Elsborg.

 

Trädgård12

Febus utmärkte sig som vanligt och tog plats på ett av borden. Där låg han och höll koll, medan han njöt av att bli ompysslad på bästa sätt i väntan på att regnet skulle dra förbi och trädgården torka upp!

 

Trädgård25

Och snart sken solen igen, om än bara för en kort stund. Men det räckte för att trädgårdens vänner skulle vilja ut en sväng och se sig omkring! Här ses några av dagens sista gäster samlade i finvädret innan det var dags för avsked.

 

Lek-Vinnie3

För ”Mini-Vinnie” var det första året med Liten Öppen Trädgård, och han valde följa föreställningen från fönstret på övervåningen. Han hade precis fyllt ett år dagen innan, och när festen var slut tog han över och testade av hjärtans lust alla nya leksakerna!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

12 svar på ”Tack alla ni som gjorde min dag !!!”

 1. Tack själv Triton! Den var en jättetrevlig eftermiddag och att vi fick flytta inomhus hör ju den svenska sommaren till. Åtminstone den här. Men varför klaga vi kunde ju vara utomhus ett litet tag och äta tårta och dricka kaffe och så kom ju du ut och höll oss sällskap. Det var ju synd att Mini-Vinnie inte vågade komma och hälsa men jag förstår honom. Det är ju lite läskigt när det kommer så många främmande människor på en gång. Nästa år kanske han blivit lite modigare.
  Tack än en gång för en mycket trevlig eftermiddag med dig och dina småbröder och husse och matte
  Hälsar Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 2. Verkar ha varit en alldeles fantastisk dag, tack för att vi som inte kunde komma, fick se de fina bilderna! /Signe m matte Anna Tassekramar till dig och alla fina brorsorna

 3. Hej Signe och matte Anna!

  Det var en fantastisk dag, även om vädergudarna svek för första gången på fem år. Hade varit så trevlig att ha dig här matte Anna!
  Men du vet att du är välkommen närhelst du har vägarna förbi. Hör bara av dig i förväg, så vi är hemma. Du når oss alltid här!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 4. Hej Lotta!

  Hoppas du hämtat dig efter söndagens åskväder, och det gick ju bra att flytta in mellan varven fast det var Liten Öppen Trädgård.
  Nöden har ingen lag som det heter, och vi hade ju blivit dyngsura annars. Vi får ha överseende med lille ”Mini-Vinnie”, som tyckte det blev lite för mycket främmande människor för hans del.
  Du får svänga förbi och morsa på honom i lugn och ro i stället när du är in till Falun någon dag. Tills dess tack för att du höll fast vid traditionen och kom till mig på min dag trots oväder och störtregn. Tack också för den fina blombuketten!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Hej ni hade en trevlig dag trots regnet. Matten våran har varit förkyld länge så hon kunde inte komma.Vi har tagit tass om henne och hållit henne varm. Ha en fin vecka.
  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 6. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Jo, vi hade det riktigt trivsamt trots regnet, och det hade varit trevligt om du matte Gudrun kunnat vara med. Men vi får ta det en annan dag när du kryat på dig!
  Ha en fin vecka ni med, trots att sommaren låter vänta på sig tills det blir höst. Och som sagt krya på dig matte Gudrun! Matte här hemma hälsar så gott!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Ni ser ut att haft väldans trevligt, tyvärr så fick det bli utan mig även denna gång, här har varit lite knasigt i sommar, ja det som skulle varit sommar. Fast jag har inte gett upp utan hoppas så att jag får träffa er någon gång. Tur tycks ni haft med vädret också, ja nästan i alla fall, här har det regnat och varit ett riktigt ruskväder. Fast idag har det varit ok, lite solglimtar också om jag får skryta, hihi.

  Vilken fin katt ni fått, skönt för er som nog är lite trötta på att vakta gården, nu kan ni slappa medan den kissen gör jobbet, hihi. Du Triton, den däringa rosen var allt riktigt finer, nästan så matten blev lite avundsjuker, hon bara älskar rosor i alla former och färger.

  Ni får ha det så braigt, nere i stor sta’n och hoppas att ni får sol och värme, för det behöver både fyrbenta och tvåbenta.

  Russelpussar i mängd.

 8. Hej igen Anna!

  Det tar vi som ett löfte! Hälsa Signe med pälssvansen så gott!

  Tassekram Triton

 9. God förmiddag Felix!

  Är alldeles dagvill och har missat dina rara rader. Lär ska vara fredag i dag och jag känner mig som mitt i veckan! Visst vi hade jättetrevligt, men jag vågar lova att du hade gjort succé. Är ju lite mallig över att ha en hundkompis med!
  Jag har inte gett upp hoppet heller, så visst kommer vi att ses framöver. Håller med om att sommaren varit knasig, men en fin höstdag kanske hussen, matten och du känner för en tur till oss i Falun.
  Lite tur med vädret hade vi, men regnet öste ner mellan varven för första gången på min dag. Det har aldrig hänt på de fyra åren förut, utan vi har kunnat fira i strålande sol.
  Visst känns det tryggt med en vaktkatt som hjälp att hålla ”utomjoringarna” borta. Det börjar ju bli mörkt om kvällarna nu, och vi får inte vara ute riktigt lika länge som förut.
  Visst var rosen från Gävle jättefin, och du må tro att de spädaste skotten smakade mums. Vännerna som hade den med sig lovade nämligen att jagskulle få äta av den, och jag tar mig en ”vitaminsnutt” då och då!
  Jodå, vi tar det lugnt och lovar ha det så bra, samtidigt som vi önskar er där uppe detsamma!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 10. Åh vad synd att jag missade din dag!!Men tyvärr var jag inte hemma.Hade så väldigt gärna träffat er allesammans. Men jag hoppas det passar nästa år!! Kram på er allesammans.

 11. Hej Vivianne!

  Tänk att det ska vara så svårt för oss att få träffas!!! Men jag bor här och du har bara att höra av dig om du har vägarna hitåt. Hoppas vi slipper vänta till nästa år innan det händer!
  Vi hade förstås också velat träffa dig på den stora dagen, men kanske bäst, att det blev som det blev, då du är bortskämd med betydligt mer sol och värme än jag kunde bjuda på i år.
  Tills vi hörs och förhoppningsvis ses, ha det så bra!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *