Bara två veckor kvar…

Sol-Triton4

Bara två veckor kvar och i dag skiner solen igen! Jag ligger på röda trädgårdsbordet mitt i härligheten, följer med blicken Kamina och Sotis på uthustaket och minns hur trivsamt vi haft det i min lilla öppna trädgård alla år!

Nu är det alltså dags igen, och jag vill hälsa alla som kan och vill välkomna på en sommarfika med massor av blom- och kattprat. Känner du för att vara med, mejla då matte på gpia.persson@outlook.com

 

Kam-Sot3 

Nog om det för i dag, men jag är så förväntansfull att jag till och med lovat matte ställa upp på ett ordentligt sommarbad i duschkabinen. Allt för att vara till min fördel  när det drar ihop sig..

För fylla år är ingenting för mig, jämfört med ”Triton-dagen”, som är årets höjdpunkt. Och i år är vi för första gången fyra bröder, med en älskad ”Mini-Vinnie” som dagen innan blir ett år!

 

Kajunge8 

Vädergudarna brukar vara på strålande humör just på Triton-dagen, som i almanackan alltid firas sista söndagen i juli. Så jag hoppas innerligt att ni hjälper mig att hålla tassar och tummar för repris även i år.

Tills dess får vi här hemma roa oss med att hålla koll på alla flygfärdiga pippisungar som börjar dyka upp. Härom dagen kom äntligen den lilla kajungen ner från taket och visade på sig på staketet i hällande regn.

 

Mat-Kaja3 

Mamman var förstås med och hämtade mat! Och så mycket uppblötta ”katt-knaprisar och pannkisar, som den lilla är uppfödd på, lär den snart tro att den är en av oss. Fast vi nu inte kan flyga!

Mini-Vinnie är alldeles till sig och ligger under husses löjtnantshjärtan, jag tror de heter så, och följer våra pippis i timmar. Veckan har varit blöt och kall, så de små ”sparvilarna” är fortfarande lika hungriga och äter mer nu än på vintern!

 

Gråsparvar17 

Annars sägs det att det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder! Och den senaste veckan har kläderna verkligen satts på prov, då regnet vräkt ner ända fram till i dag.

Med bra ”kläder” menar jag då bra regnskydd! Alltså sådana som gör att vi kan trivas ute fast regnet öser ner dagarna i ända. För sitta inne och uggla är ingenting för oss när det äntligen blivit sommar!

 

Parasoll-Vinnie1 

Här hemma har det inte varit några problem, fast himlen öppnat sig det långa stunder varit sjöblött ute på gården. För faktiskt är det så att det som skyddar mot sol också skyddar mot regn.

Stolt som en tupp har ”Mini-Vinnie” tronat under solparasollen, som fungerar lika bra som jätteparaply och inte släpper igenom en droppe vatten. Där uppe på klematisen är det heller ingen risk att han blir blöt om tassarna.

 

Korg-Artemis4

För att inte tala om lövkorgarna, som även de är lika bra både som solskydd och regnskydd. Artemis fullkomligt älskar dem och brukar bära ut och lufta sina pälssvansar och sedan gömma dem där.

Pälssvansar var det förresten så många som ville vinna att jag redan nu lottar ut tre till! Mejla bara namn och adress till gpia.persson@outlook.com och skriv pälssvansar så är du med i dragningen.

 

Gose-Bröder17 

Sist men inte minst är förstås skrivarstugan bästa tänkbara mysställe både i strålande sol och hällande regn. Där ryms vi flera stycken samtidigt, och kan verkligen ägna oss åt att ta hand om varandra.

Som här när Artemis och ”Mini-Vinnie” smugit sig undan för att mysa, tvätta och bara tycka om varandra. Med det slutar jag för idag, för så mycket sötare än så här kan det väl ändå inte bli!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

6 svar på ”Bara två veckor kvar…”

 1. Hej Triton! Nu närmar vi oss din dag. Det ska bli jätteroligt. Dagen innan ska jag till Enviken på bröllop men jag hoppas jag inte kommer att vara jättetrött dagen efter. Jag ska absolut komma till er. Vilken tur att ni har så många bra ställen att vara på när vädret inte visar sig från sin bästa sida. Jag håller med dig om att man inte vill vara inomhus för lite regn. Nu ska jag mejla matte och tala om att jag kommer. Hoppas du och dina småbröder får en fin vecka
  Tassekramar Tusse, Zibell. Leo och matte Lotta

 2. Hej Tusse, Zibell. Leo och matte Lotta!

  Nu springer tiden i väg och snart får vi ses i trädgården! Du är så välkommen, och får väl ta en ”tuppis” här om du är alldeles för trött efter bröllposfesten dagen innan.
  Ha en fin vecka, fast du måste jobba, och var rädd om dig så berättar jag mer i bloggen till helgen.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 3. Hej på er, så fint och mysigt ni har i trädgården med blommor och pippisar. Här har vi bara slöat på balkongen både natt och dag. Våran matte har inte bestämt sig än om hon kommer till er sista söndagen.
  Ha nu en skön vecka.
  Tassekramar Fia,Sture och matte Gudrun

 4. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Jodå, nu har regnet givit med sig och solen skinit några dagar igen. Men det är åska i luften, så både vi och matte är lite låga och väntar på den förlösande smällen!
  Det kanske är det ni också känner av när ni bara vill slöa! Hälsa er matte att vi alla hoppas att hon kommer på trädgårdsdagen. Vi hinner återkomma till det i bloggen till helgen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Här matas pippisarna varje dag, idag har de fått kokt jasminris, men igår var det kokt potatis och bröd, matte säger att det är synd och skam att kasta det som någon annan kan äta. Så därför har hon nu skaffat sig en tam bofink, som kommer fram till matten varje gång hon går ut, men den flyger iväg när den får syn på mig och till mitt stora förtret kan jag inte flyga.

  Får lov att säga att era pippisar är väldans bortskämda, med pannkisar och annat smått och gott. Sen förstår jag inte hur ni kan hålla fre på er när ni har så många pippisar i trädgården, för trots allt så kan ju ni klättra i träd, till skillnad från mig som inte begåvats med den kunskapen, hihi.

  Regn och rusk börjar bli vardagsmat, igår kunde vi inte ta oss ut på internet, för Oskar var här och härjade, den rackar’n ska visst hit idag också, jag börjar verkligen tröttna på det här regnandet, vill så gärna ha lite sol. Just nu skiner den så nu ska matten och jag ut men det regnar också förstås.

  Ha det nu så mysigt ihop med alla pippisarna och hoppas att ni får sol och värme.

  Russelpussar.

 6. Hej Felix!

  Du har så rätt, våra pippis är lite bortskämda! Men när man som vi bor mitt i en stad går det inte at sätta ut mat på fat, utan det måste ske lite diskret heter det visst för att inte väcka den björn som sover.
  För som du säkert förstår sover många björnar här, som inte alls tycker att fåglarna behöver någon hjälp. Behöver nog inte orda mer för att både du och matten ska förstå.
  Talgbollar och nötter gömmer vi lätt i buskarna, och lillpippis får pannkisar i tomma nätkassar efter talgbollarna. Kajorna får sina pannkisar kastade direkt i munnen ur mattes hand och duvorna får diskreta frön som knappast syns på marken.
  Vi har så många pippis att det inte är lönt att jaga dem. Vi ser det i stället som om de tillhör familjen, och när vi går ut på promenad har vi flera både stora och små pippis med oss.
  Vi har haft fint väder i dag och hjälpt matte städa uthuset. Nu tror jag Åskar är på gång, för det mullrar oroväckande och har blivit alldeles mörkblått på himlen. Nu börjar det regna också, för hålla uppe en hel dag kan det ju bara inte göra.
  Undrar om det är samma Åskar som hälsade på dig i går. Hur som helst är det bäst jag stänger arbetsmaskinen! Ha det så bra så länge där uppe!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *