Väldigt angeläget och lite lekfullt

Gräs-Triton13

God söndag på er allesammans! Efter några härligt lata sommardagar har det i dag mulnat på, och börjat regna, och humöret följt med termometern ner.

Inte så att jag är sur på något vis eller så. Bara lite mer allvarligt sinnad! Det har matte tagit fasta på och bett mig påminna om ett och annat väldigt angeläget just nu.

 

Gräs-Artmis13 

Det första handlar om hur viktigt det är att vi katter är försäkrade. Vi blir fler och fler som är det, men fortfarande inte alls i samma omfattning som hundarna.

Därför lever många av oss fortfarande farligt. Inte minst nu på sommaren med alla faror som lurar! Vi är ute mer och riskerar smittas av parasiter, förgiftas, få insektsstick och till och med huggormsbett.

 

Älvnäs-Bröder15 

Lyckligtvis kan dagens veterinärer hjälpa till med det mesta och rädda de flesta av sina patienter. Men det kostar, och fler oförsäkrade katter tas sorgligt nog bort av penningbrist än av sjukdom!

Sommaren är också den tiden på året då många reser och risken ökar att katten på semester kommer bort. Då är id-märkningen guld värd, samtidigt som det är jätteviktigt att du har gott om bilder på din katt!

 

Gråsparvar14 

Där lämnar jag allvaret för i dag, men måste först undra vad det är som händer i naturen. Aldrig har vi väl skådat att våra ”lillpippis” är så vrålhungriga som de varit de senaste veckorna.

Det är full fart nästan dygnet runt och en fortsatt rykande åtgång på talgbollar och solroskärnor. Fast allra populärast är förstås mattes minikassar av tomma talgbollsnät fyllda med hoprullade tunnpannkakor!

 

Fjäder-Vinnie14 

Líte lekfull måste jag förstås också få vara i dag! För vädret verka då inte spela ”Mini-Vinnie” någon större roll. Han letar fjädrar, stora som små, och tassar sedan omkring som en liten ”tuffing” med sina byten i munnen!

Lite problematisk har han det just nu med den stora berguv-fjädern han fått låna av matte. Men skam den som ger sig, och snart kan han nog stila med den också på plats mellan gaddarna!

 

Svans-Artemis11

Broder Artemis håller sig som alltid till sina älskade pälssvansar. Men dem flyger han både högt och lågt, och inga andra ”byten” verkar kunna få honom på så gott humör.

Delad glädje är dubbel glädje, och därför tänkte jag passa på att lotta ut tre nya pälssvansar. Vill du vara med och tävla om dem, mejla då gpia.persson@outlook.com under veckan så presenterar jag vinnarna nästa helg. Tills dess må så gott allesammans!

 Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie

 

10 svar på ”Väldigt angeläget och lite lekfullt”

 1. Ojoj vilken helg vi haft! Första dagarna lilla Flamman vågat sej ut på allvar! Flisan som varit så omtänksam hela tiden fräste som jag vet inte vad när hon kom fram till henne vid fikabordet! Flisan är vår jägare! Två möss släpade hon hem nu i helgen! Ok ute men när de lämnas inne är inte matte lika glad! Svettis som accepterade Flamman direkt, jagade nu upp henne i ett träd! Tänkte först att ja, kan du ta dej upp kan du ta dej ner! Men efter nån timmes hjärtskärande gråt så försökte jag först med en liten stege, men då förflyttade hon sej bara högre upp! Suck! Efter ytterligare några timmar så släpade jag fram o fick ihop stora stegen. Talade om att stannade hon inte där hon var så var det totalt hopplöst att få ner henne! Fick upp stegeländet, lät den stå ett tag med hopp om att hon skulle klättra ner själv! Själv är jag så höjdrädd att det nästan räcker med att kliva upp på en stol för att benen ska darra! Men tillslut fick jag tvinga mej upp! Att ta en rädd katt o få den att släppa grenen samtidigt som man försöker att inte tänka på hur högt upp man är o stegen svajade är inte vad jag direkt kallar lördagsnöje! Vi kom ner! Vad gör man inte för de små liven…Men nu hoppas jag hon inte flyr uppåt utan sticker nån annanstans om den här kärringen ska överleva sommaren!

 2. Hejsan alla kissar!
  ”Lillpippisarna”är nog jätte hungriga eftersom våren varit så kall och det därför inte finns lika mycket ”småkryp” att äta för dom! Har läst att de har svårt att mätta sina ungar denna sommar p g a detta! Så det är nog därför de kalasar hej vilt på era talgbollar och pankisar!
  Vi vill jätte gärna försöka vinna en pälssvans så matte mailar er snarast!
  Igår hade vi strålande sommarväder här under det fina prinsbröllopet men idag är det regntunga skyar som gäller igen! Vi får verkligen hålla alla tassar att solen visar sig till midsommar!
  Tassekramar från Felix & Felicia

 3. Hej KH, Svettis, Flisan och Flamman!

  Verkar som om midsommarfirandet börjat på allvar en vecka för snart hemma hos er. Men nästa gång får du KH nog ringa efter räddningstjänsten eller den där firman som hämtar ner katter från höga träd här i Falun.
  Matte är lika höjdrädd som du och vågar sig knappast ens upp på vinden! Så ge dig inte ut ensam på hög höjd en gång till, då det kan sluta väldigt illa.
  En fin fortsättning på veckan, som tyvärr lär ska bli både kall och blåsig, och en riktigt trevlig midsommar önskar vi alla här hemma dig och de dina!

  Tassekram Triton md bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 4. Hej Felix och Felicia!

  Det måste vara grymt för de stackars lillpippis-föräldrarna att inte hitta mat till sina småttingar. Vi hjälper dem då så gott vi kan, och de äter mycket mer nu än på vintern!
  I dag skiner solen igen, men det blåser alldeles vedervärdigt kallt. Fast det hejdar inte mig som just nu har ett uppdämt behov av en promenad efter gårdagens eviga regnande.
  Ha det så bra och en riktigt trevlig midsommar önskar alla vi här hemma er alla tre i stora staden!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Godmorgon på er
  Full fart som vanligt på er gård. Vi har faktiskt varit ute på våran balkong och solat svanstippen. Är ju varmt och skönt när den är inglasad Sture gillat värmen.
  Får önska er en Trevlig Midsommar.
  Tasseklapp
  Fia,Sture och matte Gudrun

 6. Nog är det trökväder, här blåser det baske mig pingviner och isbjörnar idag, jag avskyr blåsväder och vill in så fort som möjligt. Önskar att vi hade ett sånt där härligt plank som du och dina bröder har, för då vore det väl lite lä i alla fall. Jag hoppas varje dag att i morron då blir det nog bättre, då kommer nog värmen men tji få jag varje dag.

  Kul att se att ni är lite fjädraranamma, hihi. jag får inte ha såna för jag äter upp dem, fast jag har så mycket leksaker så det kvittar. Det där med matning till fåglarna har lite upphört här, men matten kastar ut bröd och vad vi nu ätit till middag, pasta, ris eller potatis. För hon tycker det är synd och skam att kasta bort något som någon annan kan äta. Sen går hon ut och sätter fast sötmandlar i stor tallen, till Kurre och Hackes stora förtjusning.

  Ni får ha en bra dag och vecka nere i Falun och hoppas att värmen kommer till Missömmer i alla fall.

  Misömmar-russelpussar i mängd.

 7. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Jodå, här rör det på sig både i luften och på marken. Så nog har vi att göra alltid, men det blåser attans kallt på dagarna! Kvällarna och nätterna är bättre, men då hinner ju solen gå ner.
  Vad det ska bli för sommar funderar jag fortfarande över. Förstår att ni har det lugnt och skönt på er inglasade balkong. Vi turas om at ligga i skrivarstugan, som är varm och torr i alla väder!
  En riktigt fin midsommar önskar vi er och hoppas i alla fall att solen tittar fram mellan skurarna!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 8. Hej Felix!

  Håller med dig om att det är trökväder, och det där med planket runt gården är lite si och så. Kommer blåsten in lite speciellt, blir det rundgång och rena tromben här inne!
  Jag har väl berättat om när hela möblemanget lyfte, vände i luften och flög över lilla häcken, innan det landade upp och ner på gräsmattan. Stolarna och bordet var inlindade i ett regnskydd, som spänts fast så allt satt ihop och följde med upp i luften.
  Matte var ute för att rädda en känslig blomma undan ovädret och vara nära att få det flygande möbelpaketet över sig. Så vedervärdigt har det inte blåst i år än, men man vet aldrig.
  Avskyr blåsten precis som du och längtar så efter riktig sol och värme! Hoppas den kommer om inte annat så efter midsommar, som ser ut att regna bort! Hur som helst ska ni ha det riktigt bra där uppe i fjällvärlden tills vi hörs igen hela familjen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 9. Så välskrivet om vikten av försäkring Hoppas ni har en riktigt fin vecka och att midsommaren blir härlig för dig och alla de dina, Triton! Tassekram och nospuss från Signe och matte

 10. Hej Signe och matte Anna!

  Jag försöker efter bästa förmåga smyga in lite allvar i bloggen, när det gäller sådana saker som kan rädd liv. Och det kan ju faktiskt kattförsäkringen göra och gör det varje runt om i vårt avlånga land.
  En riktigt fin vecka och trevlig midsommar önskar vi alla här hemma er tillbaka tills vi hörs och ses här i bloggen igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *