Kärleksdans till sågande toner

Kotte-Febus9

Go´ kväll i stugan hälsar ”Kotte-Gubben” och tittar fram från sin alldeles egen ingång till trädgården. Ser sig omkring, och kollar med nosen att han kommit rätt, medan han inväntar den sedvanliga välkomstceremonin.

Och som vanligt hinner han knappast in förrän lillebror Febus är på plats och tar hand om honom. En lätt puss på nosen förkunnar för ”Kotte-Gubben” att kusten är klar och ”Lill-Kotte” redan på plats under farstukvisten.

 

Kotte-Febus10 

De taggiga sommargästerna var lillebror Febus stora lycka innan han fick minibror Vinnie att ta hand om. De var faktiskt det enda som kunde hålla honom hemma när han var som mest rymningstokig.

Det var riktigt synd om honom när fjolårets ”kottevänner” i höstas lämnade oss för vintervilan. I flera veckor satt han kväll efter kväll vid ”kottehålet” och väntade på att de skulle komma tillbaka.

 

Vinnie-Kotte6 

Till lillebror Febus stora lycka kom så ”Mini-Vinnie” i mitten av oktober, och han blev den bästa storebror Vinnie någonsin kunnat få! Från den stunden är de oskiljaktiga och Febus har aldrig ens tittat över staketet mer.

Lika engagerad i våra taggiga sommargäster har också ”Mini-Vinnie” blivit på bara någon vecka. Precis som Febus har han från första stund lärt sig umgås med ”kottarna” så att de känner sig trygga och uppskattar hans sällskap.

 

Vinnie-Kotte7 

Broder Artemis och jag sällar oss numera till publiken och låter småbröderna sköta ”kottarna” ensamma i år. Och den senaste veckan har våra små sommargäster bjudit på sagolik underhållning var eviga kväll.

Timme på timme har vi har suttit som tända ljus och inte bara tittat, utan lika mycket lyssnat, på deras säregna kärleksyttringar. För ”Kotte-Gubben” har outtröttligt dansat runt sin kära ”Lill-Kotte” till ”musik” av egenhändigt framförda sågande toner.

 

Kotte-kärlek23 

Allt tidigare för var dag har de börjat sitt uppträdande på gräsmattan och fortsatt till långt inpå natten. När regnet vräkt ner har de bara flyttat under farstukvisten, där vi kunnat sitta i halvmörket och lyssna på det märkliga sågljudet.

Så mycket annat har vi av förståeliga skäl inte hunnit ägna oss åt i veckan, då vi gjort dag till natt för att kunna hänga med ”kottarna” nästan dygnet runt. Och nu är de på gång igen, så jag tackar för mig och önskar er alla en jättefin första vecka i juni!

 

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

16 svar på ”Kärleksdans till sågande toner”

 1. Hejsan i ”Kotteland”!
  Ni är lyckliga ni som har kottar hos er annars ser man inte de små liven så ofta numera! Såå fina bilder du visar på kottar & kissar som tycks trivas så bra tillsammans! Undra på att kottarna kommer tillbaka till er trädgård där de får fri mat och husrum på 5-stjärnigt hotell! 🙂
  I morgon är det den 1 juni men här känns det som 1 mars och regnet tycks aldrig upphöra!
  Hoppas solen lyser på er iaf!!
  Tassekramar från Felix & Felicia

 2. Du skulle se mattes leende när hon tittar på bilderna och läser högt, hon är nog väldigt förtjust i just kottar. Matten var nere i eran stad i tisdags och onsdags men hade ingen möjlighet att hälsa på hos er, vilket hon tyckte var besvärligt men det blir väl fler gånger.

  Skönt att se på Febus och Mini-Vinnie när de gosar med kottarna, det är något speciellt i alla fall, jag håller allt med matten jag. Hoppas att ni inte haft allt för dåligt väder där nere, här har det regnat som bara den. Varje runda har gjort mig dyngsur i pälsen men hussen har varit hygglig och tagit ut mig så fort som det varit uppehåll, när det varit det, hihi.

  Ni får ha det så braigt nere i stora staden och sköt nu om kottarna ordentligt så de blir kvar hos er hela sommaren.

  Russelpussar i mängd.

 3. Så härligt att se kottarna! Själv hade vi ett kottebesök förra veckan, men nu har den inte synts till på ett tag.
  Nu mår jag bra igen, min dåliga aptit berodde både på salmonella och b-vitaminbrist! Nu får jag sprutor så vitaminvärdet ska stiga och matte fjäskar med god mat hela dagarna och jag äter som bara den!
  Hälsningar Linus och matte Eva

 4. Hej Felix och Felicia!

  Så sant, så sant, man skulle nästan tro att vi bor i ”Kotteland”! Det är faktiskt också sant att vi nästan inte hinner med någonting annat än att pyssla med ”kottarna” just nu.
  De sägs uppskatta regn, för då kryper maskarna upp ur jorden. Men då handlar det nog om varmt sommarregn! Det här är ju så kallt att ingen vill vara ute i den här blötan.
  Även i morse regnade det för fullt, men nu tittar faktiskt solen fram. Hoppas att den visar sig för er med och ha det så bra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Hej Leena!

  Tack goa du för dina rara ord! De värmde hjärtat på en regnvåt skribent! Tänk nu tittar till och med solen fram! Hoppas den skiner på dig med, och att du tittar in till oss till helgen igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 6. God förmiddag Felix!

  Ja, du Felix! Det är något alldeles speciellt med ”kottar”. De plockar fram de finaste av känslor hos de allra flesta människor. Visste du förresten att igelkotten faktiskt är ett av svenska folkets mest älskade djur. Så där ligger vi i lä både jag och du! Men det får vi väl stå ut med.
  Vi kan inte hålla oss inne utan måste ut och kolla om det slutat regna! Det har det inte gjort på länge, så vi blir dyngsura direkt! Enda trösten är att matte torkar oss med en mjuk handduk varje gång vi kommer in. Det är väldans skönt, för att inte tala om hur roligt det är att ge handduken en omgång efteråt.
  Nu tittar i alla fall solen fram och jag hoppas den letar sig upp till dig med kompis!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. God förmiddag Linus och matte Eva!

  Åh, så glada vi blir att höra att du mår bra igen Linus! Det var en ruggigt otäck magåkomma du råkade ut för. Så var nu rädd om dig och försiktig med vad du stoppar i dig utomhus i fortsättningen.
  Visst är ”kottarna” för söta och så underhållande i sina kärleksbestyr. Er ”kotte” är säkert ute på friarstråt och var bara hem för att få lite extra mat förra veckan.
  Förstår att du mår som en prins nu Linus, med en matte som fjäskar runt dig dagarna i ända med läckerheter. Det var ju inte likt dig att sluta äta förut, men nu vet vi hur illa det var. Tur att du har en riktig matte, som förstod att du måste till doktorn. Så ta nu för dig och njut, som den matälskare du egentligen är, och en riktigt fin första vecka i juni önskar vi er hela familjen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus, och ”Mini-Vinnie”

 8. Hej Triton!
  Jag håller fullständigt med alla som har skrivit till dej. Småbröderna och kottarna är ju för gulliga på bilderna. Och som jag har sagt så många gånger förut, så är jag så avundsjuk på er som får ha dom små kottarna. En gång i mitt liv har jag fått se en levande kotte. Så jag hoppas att du förstår att jag är det där som man inte får vara.
  Nu ska ni ha det så trevligt med era små vänner!

  Regniga hälsningar från Gudrun i Kalser.

 9. Så hjärtevärmande läsning och vackra bilder därtill, tack snälla!

 10. Hej igen Signe och matte Anna!

  Tack för era hjärtevärmande ord. De får mig att växa och matte tackar hon med! Som ni säkert förstår så är det hon som håller i bildapparaten!

  Tassekram Triton

 11. Hej Gudrun!

  Klart jag har förståelse för att du är lite ”avis” på oss för ”kottarna”. Det skulle vi vara på dig med, och som jag sagt förut är det tillåtet ibland! Det är en sak att avundas någon något och en helt annan mycket värre sak att missunna någon något.
  Hoppas det går bra för våra ”kottar” och att de stannar länge, så att du hinner få se dem om du kommer ner och hälsar på! Det skulle vara jättetrevligt att träffas efter all brevväxling vi genom åren haft här i bloggen. Hoppas verkligen att du och sonen dyker upp här hemma i sommar! Matte hälsar så gott.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 12. Wow, så fantastiskt med era kottar. Jag har inte sett nån sen jag var barn, på dinosauriernas tid.
  Sedan lärde du mig nåt nytt också, Triton, jag hade ingen aning om kottarna sång och dans. Hoppas jag får uppleva det nån gång.
  Ta nu väl hand om hela din familj, varenda kotte.
  Gos med nos från oss!

 13. Hej Triton

  Vad mysigt ni har det med kottarna förstår att ni har mycket att titta på.
  Här finns inte mycket att titta på bara regnar och blåser så vi har intagit mattes säng både dag och natt.
  Ha en fin vecka med kottarna och matte och husse.
  Tasseklapp från FiaSture och matte Gudrun

 14. Hej Nina och missarna!

  Jag säger som matte att det är lycka att ha en eller flera ”kottar” i trädgården. Vi har nog heller aldrig förr om åren sett så mycket kärleksbetygelser dem emellan som i år! Det låter precis som när någon står och sågar i trä på en bits avstånd. Samma eviga ”sågsång” om och om igen i timmar.
  Hoppas verkligen att ni får uppleva det någon gång, då det sägs att kottarna börjar bli fler och kanske snart dyker upp hos er. Jag lovar att ta hand om varenda ”kotte” som kommer i min närhet, om ni lovar vara rädda om er och ta hand om varandra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 15. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Visst är det mysigt med ”kottarna” här hemma. Tråkigt bara att det ska vara så eländigt väder att ni tvingats flytta in i sängen! Men i morgon har väderfolket i tv-apparaten utlovat sol och värme. Så vi håller tassarna för det i natt och jag önskar er en fortsatt fin vecka!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *