Taggig lycka för ”Mini-Vinnie”

 

Kotte-Vinnie14

Vad är en kvartett villrådiga utställningsdomare mot ett trivsamt gäng taggiga urtidsdjur? Ingenting om du frågar oss här hemma med en lycksalig ”Mini-Vinnie” i spetsen.

Han har utan tvekan upplevt sin mest spännande vecka sedan han kom hit! För nu har ”kottarna” kollat in trädgården, och att vi bor kvar, så de äta gott kan sova tryggt här på dagarna.

 

Lill-Kotte7 

Det betyder också att de tittar fram mycket tidigare om kvällarna för att få middagsmat. Sedan smyger de omkring i buskarna och busar, gruffar och vänslas tämligen högljutt med varandra.

Till ”Mini-Vinnies” stora lycka, för när ”kottarna” är framme har han inte ögon för något annat. Han går fullkomligt upp i att ta hand om dem och försöka avstyra gruffet.

 

Kotte-Vinnie11 

Lika mjuk och go som alltid har ”Mini-Vinnie” på bara några kvällar vunnit ”kottarnas” hjärtan! De ser honom som en liten kompis, och bryr sig inte när han vill leka och hoppar på dem bakifrån.

Han är så liten och lätt att han bara nuddar dem ytterst lite, och de har taggarna mjukt tillbakalutade så att de inte sticks alls. De verkar veta att väl inne i den här trädgården finns ingenting att vara rädd för!

 

Lill-Kotte9 

Det verkar vara medfött hos ”Mini-Vinnie” hur han ska smyga sig in i allas hjärtan. På de sättet påminner han väldigt mycket om ”kottarna”, som faktiskt är ett av vårt lands äldsta och mest älskade djur.

Och visst har de små taggiga varelserna någonting alldeles speciellt, som värmer hjärtat och väcker lyckokänslor hos både husse, matte och oss katter. Vi kan sitta hela familjen och bara beundra dem om kvällarna innan de drar ut på äventyr.

 

Halm-Febus4

De tre som kommit tillbaka i år är ”Kotte” själv och de två ”småkottarna”, som kom i höstas och matte  matade upp med kattungemat. Den ena fick också medicin som var nödvändig för att den skulle klara vintern.

Nu har de kommit med sommaren till oss, fast det fortfarande är regnigt, blåsigt och kallt. De sussar sött i halmen om dagarna och känner sig trygga med lillebror Febus som då och då kollar läget under farstukvisten.

 

Lill-Kotte10 

Vi vet att det är samma ”småkottar” som i höstas, då de är väldigt speciella i maten. Alla andra ”kottar” som varit här har älskat kattmat på burk och nystekt tunnpannkaka, medan de här två bara äter uppblötta ”knaprisar” från veterinären.

De vill gärna ha dem serverade en efter en direkt ur mattes hand, men äter annars i små glasskålar. Rent färskt vatten är också ett måste, om du har turen att få påhälsning av en liten ”kotte” frampå kvällskvisten.

Och sist men inte minst glöm aldrig att igelkotten är fridlyst. Det betyder att den ska visas hänsyn och inte får förföljas, flyttas eller dödas!!! Den kommer och går som den vill, och just därför är det lycka att ha en ”kotte” eller till och med flera i trädgården!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 

16 svar på ”Taggig lycka för ”Mini-Vinnie””

 1. Hej Triton! Vilken lycka att ”kottarna” har kommit hem till er igen och att Vinnie har blivit en sådan kompis med dom. Man trodda nog att han skulle bli lite rädd när han träffade på dom men så verkar det inte vara vad jag kan förstå. Du skall bara veta att ibland önskar jag att vi hade ”kottar” här hemma också för dom verkar så mysiga.
  Nu får ni ha en fin vecka med era småttingar och jag väntar med spänning på nästa veckas blogg.

  Tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 2. Åh vilka underbara foton. Vilken lycka förer alla att ha så fina sommargäster. Säker på att dom lär sig utav mattes fina djurhjärta att vara snäll emot alla underbara besökare ni har i eran uunderbara trädgård. Kramar och nospussar från oss i Ulvshyttan

 3. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Jo, ni må tro att vi är lyckliga över att våra små sommargäster återvänt! ”Mini-Vinnie” är salig och nästan omöjlig att få in om kvällarna.
  Vi andra är förstås också engagerade, men måste ändå låta minstingen bekanta sig med dem på egen hand då det är första året för honom! Verkar äntligen som om sommarvärmen börjar komma så smått, och en fin vecka önskar vi er alla tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 4. Vilka härliga kotte-bilder, ni må tro att min matte är lite avundsjuker för hon bara älskar de där urtidsdjuren. Tyvärr så har vi inga här men vi har ju så mycket annat så vi får vara nöjda ändå. Härom dagen så fotade min tvåbensbrorsa en Spillkråka, så nu har vi alla sorts hackspettar utom Gröngölingen, säger matten och hon lär väl veta som hon tittar i den stora fågelboken.

  Ni får ha det så skönt i stora staden, nu måste jag sluta för min bästa tvåbenskompis kom farande, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 5. Hej hela familjen i Ulfshyttan!

  Tack för dina rara ord matte Anja! För oss som här hemma hela somrarna är det guld värt att ha ”kottarna” som kära gäster både dag och natt.
  De är så gulligt spännande på sitt speciella sätt, och det verkar som om vi katter passar väldigt bra ihop med dem. En riktigt fin sommar önskar vi er när värmen väl kommer!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 6. Hej Felix!

  Förstår helt och fullt att matten din är lite ”avundsjuker” på oss för det här med ”kottarna” Men som kloke du skriver, så har ni ju så mycket annat som inte vi här nere har att glädjas åt.
  Inte minst alla spännande ”pippisar”, som hör fjällvärlden till och vi bara får se på bild. Här börjar i alla fall äntligen värmen komma smygande lite försiktigt, så jag hoppas den är på väg upp till er med!
  Må nu så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Hej på er ! Här hos oss i Falköping finns också två kottar. Troligen samma som vi hade i fjol. Men nu finns ju ingen Majsan som kan hälsa på dem. Våra kottar äter uppblötta hårdisar , som jag sätter ut varje kväll.
  Ha det bra och hälsa er matte.

 8. Åh vad roligt att ni har små kottar.Det ät så sällan man ser några nu förtiden.Tänk att få ha sån djur i trädgården och attdom sen trivs med er alla. Men vem skulle inte trias med er:). Kram på er alla

 9. Underbara bilder och väldigt fin text som verkligen andas kärlek till alla djuren!

 10. Hej Vivianne!

  Ja, vem skulle inte trivas med oss! Det är frågan, men huvudsaken är att ”kottarna” gör det i alla fall! I går var husse och matte till ett ställe som heter Hagmyren, och luktade häst när de sent omsider kom hem!
  Vi stod på kö vid dörren och hoppade ut en efter en, och strax efter kom ”lill-kotte” i full karriär genom ingångshålet. ”Stor-kotte” vaknade under farstukvisten, och på nolltid var det full fart på gården fram till midnatt då vi tvingades komma in!
  Ha det nu så gott i solen mellan skurarna!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie

 11. Hej Anna Greta!

  Så trevligt att höra från dig igen! Det var så länge sedan, och jag hoppas ni mår bra även om saknaden efter er älskade Majsan förstås känns stor nu när ”kottarna” kommer och hon inte är där.
  Men Majsan är inte borta! Hon finns i era hjärtan och har bara tassat före över Regnbågbron. Tänk också på vilka underbara år hon fick med er efter de mardrömsår hon upplevt.
  Ha det så bra där nere i Falköpng, och har ni vägarna förbi, nu när flickorna flyttat upp, så kom gärna och hälsa på oss!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 12. Hej Anna!

  Så roligt att du fortsätter följa oss här hemma på gården och ute i vida världen! Här är vi alla vänner, och att jag är husets herre har du säkert redan förstått! Matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 13. Åh vad härligt med små kottar och vilken härlig fristad de har hos er. Hos oss har vi bara näbbmöss, inge kul alls. Vi katter vill jaga dem, men det vill mamma inte att vi gör, för vi plockar in dem och jakten går över högt och lågt. Vad härligt det varit med små stickiga kottar istället. Ha en härlig vecka allesammans!
  Gos med nos från oss

 14. Hej Nina och missarna!

  Visst är de små ”kottarna” för härliga! Vi har en inhägnad gård och husse har byggt specialingångar åt dem, som bara ”kottar” tar sig igenom. Det gör att de känner sig trygga inne på vår gård utan hotande faror.
  Näbbmöss är förstås inte så illa det heller! Här har vi små husmöss, som vi håller koll på om vintrarna när ”kottarna” sover. De är så söta så matte vill inte att vi ska ta dem!
  ”Kottarna” är förunderliga djur som ingen kan styra. Så vem vet det kanske kommer sådana till er senare i sommar! Tills dess och tills vi hörs igen, en riktigt fin vecka önskar vi er! Och berätta gärna vilka ni är och vad ni heter nästa gång!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 15. Ja jag har förstått vem det är som är husets herre, du sköter sysslan med bravur tror jag, Triton! Tassekramar till er alla från Signe med matte Anna

 16. Hej Signe och matte Anna!

  Det låter bra att ni börjar känna igen oss här hemma och vet vem det är som har ansvar för både stora och små. Härligt att höra att ni tycker jag sköter mig bra, då jag har mycket att bestyra med alla småbröder, ”kottar” och ”pippisar” som ska ha sitt. Och så har jag förstås husse och matte att ta hand om också!
  Jag är född sådan och trivs med det och livet precis som det är, bara jag får mina stadspromenader och får skogsluffa då och då. Hoppas vi hörs snart igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *