Rullande korgar lurar ”vita faran”

Lövkorg- Triton8

Det är inte alltid det blir som man tänkt sig. Men det behöver därför inte bli till det sämre. Den här gången blev det tvärt om så mycket bättre!

Jag tänker på de platta lövkorgarna husse kom hem från affären med för ett tag sedan. De såg inte mycket ut för världen, när de stoppades in i uthuset i väntan på bättre tider.

 

Lövkorg-Bröder6

Men när de släpptes ut i full storlek fick vi alla världens överraskning! Det var stora spänstiga runda korgar, som rullade lätt för vinden och var perfekta för oss bröder att busa med i trädgården.

Inte kostade de skjortan heller och tål säkert både att rulla runt i för oss och kratta löv i för husse. Så har ni katter som vill ha roligt i sommar ordna då hem ett par rullande lövkorgar!

 

Lövkorg-Bröder10

Suveräna när vi vill gömma oss för varandra eller smyga på annat som rör sig runt omkring. Mysiga att ligga och sola i, lätta att putta runt för att få skugga och suveräna fly in i undan en störtskur!

Med andra ord sommarens mest användbara trädgårdsattiralj, som självklart också fungerar ypperligt när det ska krattas löv. Så husse får väl låna dem till det, då vi ändå alltid brukar vara med och hjälpa till.

 

Lövkorg-Bröder11

Annars är det ”vita faran” som tilldrar sig ”Mini-Vinnies” största intresse just nu. Han och lillebror Febus är som parhästar, där de sitter tätt intill och funderar på hur de ska få tag iden.

Febus var nära att lyckas förra året, då ”vita faran” landade på gräsmattanför att leta mat. Febus nådde den med tassen, men gaphalsen gav upp världens skrik och flydde i panik.

 

Bänk-Bröder11

Nu var förstås lillebror Febus chanslös att rå på ”vita faran”, som är en ringmärkt fiskmås matte varit med och matat upp på en parkeringsplats i för jättemånga år sedan.

Det är en han som matte kallar ”Måsen” och som återvänder varje år och tigger mat. Han nästan äter ur handen på henne men håller sig numera mest på uthustaket för att slippa oss.

 

Måsen18

På något konstigt sätt har ”Måsen” väckt speciella känslor hos lillebror Febus ända sedan han kom för tre år sedan. Vi andra har undrat om det är för att han är vit och de har nästan samma färg.

Men nu har vi sett att ”Mini-Vinnie” är lika engagerad i ”Måsen” som lillebror Febus. Han springer runt och kollar och försöker lista upp hur han ska ta sig upp på taket till honom.

 

Träd-Bröder2

I går kväll satt ”Mini-Vinnie” och lillebror Febus tillsammans i toppen på lilla trädet och tittade längtansfullt upp mot ”Måsen” på uthustaket. Där satt han troget och väntade på något gott att ta hem till sin fru.

Matte brukar smyga åt honom lite pannkaka om han sköter sig och håller knäpp tyst. Och han har lärt sig att tala är silver och tiga är guld! Så jag tror mig våga lova att vi har stadens mest väldresserade fiskmås.

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

7 svar på ”Rullande korgar lurar ”vita faran””

 1. Tack för ett jätte bra tips. Det måste vi köpa hem till busarna här också. Kommer alldeles säkert att bli uppskattat.
  Vad spännande och trevligt med Måsen.
  Ja eran matte är den finaste djurvän jag träffat på.
  Molly jagade ett par duvor men det blev otäckt tyckte hon när hon kom för nära dom.
  Tryggt att matte var ute som förklarade att man bara får titta och jaga lite grann på avstånd. Inte försöka ta dom.
  Önskar er en jätte fin och skön vecka.
  Massor med kramar och nospussar från oss i Ulvshyttan

 2. Vilken härlig ”lekpark” ni har.Sen kan jag inte stirra mej mätt på er ni är så söta och fina.Nu får vi bara hoppas att det blir bättre väder och sol.Kram på er.

 3. Jag som trodde att det bara var vi som hade väldresserade fåglar, skator brukar skräna och skrika men matten sa åt dem att om ni inte skriker får ni mat och hon har hållit sin del av avtalet och det har skatorna med gjort, hihi.

  De däringa rundlarna skulle jag också vilja ha, för då skulle jag kunna smyga på Kurre, när han inte ser mig kanske han kunde komma lite närmare, vi kanske kunde leka. Fast det tror inte matten att jag vill, mera åt bita hållet, hur matten kan tro något så dumt förstår inte jag, hehehe.

  Febus och Mini-Vinnie är nog lite lika mig, för jag sitter ofta och önskar att jag kunde flyga, för det ser så jädrans skojigt ut, ni ska veta att jag provat men upp som en sol och ner som en pannkaka blev resultatet. Tur att jag höll som matten säger men man är väl terrier och vi har nog nästan lika många liv som ni katter har, förexten så tycker matten att jag leker som en katt, skjuter rygg varje morgon och börjar mer och mer likna en katt. Det sägs att man blir som man umgås och inte mig emot, ni katter verkar ha det mysigt på alla sätt och vis.

  Ha det nu så brait, här uppe regnar det och är allmänt grått och trist, matten tände i spisen i morse och tur var väl det, för här är inge varmt det kände jag när matten och jag var ute på morgonrundan.

  Russelpussar i mängd.

 4. Hej hela familjen i Ulvshyttan!

  Tack själva för era rara rader. Vill alltid tipsa om allting som gör oss glada, för ni vet det där med delad glädje är dubbel glädje! Lövkorgarna finns på Lidl och är så lätta att de nästan lyfter från marken. Visst är det spännande att ha en stor fiskmåsherre som hälsar på, så länge han har vett att hålla tyst. Han har ju fru, och de brukar få smått, men ändå hänger han fast vid matte som om han tror att hon är hans mamma.
  ”Mini-Vinnie” sitter här i rabatten och smyger på duvorna, men han är också nästan lite rädd för dem. Vi storebröder vet att det är mattes kompisar och att de liksom tillhör familjen.
  En riktigt fin vecka önskar vi alla här hemma er och hoppas solen och värmen kommer med besked!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. Hej Vivianne!

  Lekpark var ett nytt ord för mig, men det är ju precis det vi har ute i trädgården. Att du sedan tycker om att titta på oss gör oss så glada! Det blir lite delad glädje är dubbel glädje det med.
  Håller fullständigt med dig när det gäller kylan och minusgraderna om nätterna. Tycker riktigt synd om ”Kotte” som ska tvingas vara ute och frysa om de små tassarna. Nu sover han i alla fall mätt och belåten i halmbädden under farstukvisen. Sol och värmen vill vi alla ha redan nu idag!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 6. Hej Felix!

  Det är visst ganska mycket som är lika där uppe hos dig och här nere hos oss. För väldresserade skator hör minsann inte till vanligheterna vad jag förstår! Kan berätta en hemlis för dig, och det är att din matte undrat var de här rullande lövkorgarna finns någonstans. Så nu är det bara att hoppas att hon hittar en åt dig!
  Du skulle säkert ha jätteroligt med den, och så är den förstås perfekt om du vill gömma dig för Kurre. Fast då kanske han vill retas tillbaka och sätter sig på korgen, där du ligger och smyger. Skulle vara väldigt roligt at se i verkligheten!
  Febus och ”Mini-Vinnie” är väldigt sugna på att flyga. Åtminstone upptill Måsen, där han tronar på taket. Risken är väl att det går som för dig. Men de sitter i alla fall och försöker kuckelura till någonting.
  Tänk att du blir mer och mer lik en katt, medan jag blir mer och mer lik en hund. Så väldresserad och lydig att jag får gå lös med matte utanför gården! En bra vecka önskar vi er alla tillbaka tills vi hörs igen.

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 7. Hej på er godingar vad spinnande med lövkorgarna Jag Fia skulle tycka det vore kul att leka med, men slöa Sture han bara sover,äter, går på toan och sover igen hihihi. Inget balkonghäng har det varit är bara kallt och blåsigt.
  Vi hoppas på bättre väder nu.
  Spännande med Måsen förstår att han lyder matte Pia.
  Ha en braig vecka allihop.

  Tassekram från Fia, Sture och matte Gudrun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *