Vilken tur att uthuset finns!

Uthus-Triton5

Hej och välkommen hälsar jag i dag från takhyllan inne i uthuset. Här på hög höjd, med smygutsikt över allmänningen har jag tillbringat större delen av den gångna veckan.

Och jag har sannerligen inte behövt känna mig ensam. Broder Artemis och lillebror Febus har barrikaderat vägghyllan mitt emot med full koll på ”lillpippis” speciella matställe.

 

Uthus-Bröder3

Uthuset är perfekt för filsofiska tankar när regnet öser ner, vinden viner och snöflingorna blandas med hagel. För precis så har det sett ut i trädgården mesta tiden den senaste veckan.

Valborg och första maj blev så blöta att utan uthuset vet jag inte vad vi skulle ha gjort. Hälsa våren med att sitta inne är ju ingen höjdare, men på span i uthuset kan det bli riktigt spännande.

 

Blåmes8

För vi är katter och här klättrar små husmöss upp och ner längs vägarna utan att vi kommer åt dem. Det spelar nu mindre roll, för det är just ljudet av de oåtkomliga små liven som skapar stämning.

Än mer spännande blir det här inne av att det är skumt! Bara en liten lykta lyser från dörren, medan regnet smattrar mot taket alldeles ovanför huvudet och det knakar i väggarna när vinden tar fart.

 

Uthus-Bröder5

Broder Artemis och lillebror Febus tror jag nästan är lite rädda för alla mystiska ljud härinne. För de klättrar nästan jämt upp på samma ställe och ligger där tätt intill och gosar som de mysbröder de är.

De tar faktiskt priset och kan ligga här hela dagar och bara  tvätta och pyssla om varandra. Smiter in så fort dörren öppnas, och klättrar högst upp och gömmer sig i timmar! Omöjliga att hitta och få ut.

 

Uthus-Vinnie4

”Mini-Vinnie” får bara vara med när dörren är öppen och matte är med. Men han är på god väg att bestiga hyllorna och närma sig taket han med. Så det står inte på förrän han är där.

Fast fortfarande är det att få vara ute och pyssla på gården som är hans stora lycka. Så nu får det vara slut med regn och blåst ett tag, så vi kan vara ute och smyga till sent om kvällarna.

 

Bänk-Bröder2

Ute på gården söker sig ”Mini-Vinnie” så ofta till mig att jag börjar tro att  jag är hans stora idol. Det värmer förstås äldste-broders-hjärtat, då jag ser hur stolt han är när han smyger ner vid min sida.

I dag skiner äntligen solen även om det fortfarande är alldeles för kallt. Hoppas nu bara också att vårvärmen kommer, så lovar jag att ha mycket mer spännande att berätta nästa helg!

 

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

16 svar på ”Vilken tur att uthuset finns!”

 1. Åhh så mysigt och härligt ni har det i uthuset. Och spännande!!!!! Här har katterna en lada som det är så spännande att vara i.
  Findus anser att det är hans lada. Bjuder in andra katter. Jagar bort dom som inte är snälla mot hans vänner. Så nog tycker jag också att det är hans lada.
  Molly har varit med honom några gånger dock bara korta stunder då han vet att matte blir lite orolig och tycker att hon fortfarande är en liten tjej.
  Matte vet inte hur det ser ut där inne men förstår att det är mycket roligt och spännande att vara där.
  Nu hoppas vi också på att få lite varmare dagar och nätter.
  Nosspussar och tassekramar från Prinsem, Findus och Molly

 2. Uthus är något speciellt! Själv rusar jag in i vedbon så fort jag får chansen och dörren står öppen. Det finns någon liten mus därinne, men den kommer jag inte åt för den har så många gömställen, men det är mysigt därinne i alla fall!
  Den här veckan ska jag få hälsa på veterinären, matte tycker att jag har ätit för dåligt och så har jag gått ner i vikt (fast jag är så rund och go), hon muttrar om att dom ska kolla mina tänder och så ska dom ta blodprov på njurarna. Får berätta sen hur det går.
  Vår kotte är nog också ute på friarstråt, inatt har den inte varit här och ätit. Få se om den kommer tillbaka snart.
  Kramar från Linus och matte Eva

 3. Hej Prinsen, Findus och Molly!

  Lador och uthus är nog ungefär samma sak och lika spännande. Det verkar bara vara så att de kallas lador på landet och allas uthus i stan! Här delar vi broderligt på uthuset, och älskar att få upp humöret på husse och matte när de ska iväg och inte får ner oss från takhyllorna.
  Uthus och lador är till för stora pojkar, så jag förstår att Molly precis som ”Mini-Vinnie” bara får vistas där under mattes uppsikt. Nu hjälps vi åt att hoppas på sol och vår, så det blir lite fart i trädgården. Ha det så bra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 4. God kväll Linus och matte Eva!

  Se där kom det ännu ett uthus, som kallas vedbon, och dit det är så där jättespännande att smita in! Visst gör de små husmössen sitt, men jag förstår att det är så mycket mer med alla gömställen som finns där.
  Så det är din tur att åka till veterinären nu Linus. Tala om vilken dag du ska dit, så lovar jag och bröderna hålla tassarna för dig! Jag vet hur det känns när tänderna spökar, och jag kan lova dig att det inte är några problem om veterinären behöver ta bort någon elaking. Blodproven går också snabbt, och dessutom har du nu världens chans att få husse och matte att skämma bort dig som bara den.
  Hoppas allt går bra och att du får den medicin du kanske behöver. Det finns massor för lite äldre herrar, som gör dem som nya igen.
  Vår ”kotte” har kommit tillbaka, men det är inte samma som var här först. Den här måste vara en av ungkottarna från i fjol, för den beter sig annorlunda än den som kom först. Det är ju så mörkt fortfarande på kvällarna, och det verkar vara väldigt bråttom.
  Helt klart är det friarstråter som gäller, och då ligger vi i lä! Men det lär väl vara över snart om det ska hinna bli småttingar till midsommar. Hoppas er ”kotte” kommer tillbaka i kväll. Misstänker att hon friar med vår första ”kottekarl”! Husse och matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 5. God morgon på er mulet idag. Va bra att du har koll på allmänningen. Inget balkongväder precis men igår var vi där iallafall. Verkar vara full fart hemma hos er. Sture och jag vi har blivit lata vi sover mest. Ni får ha en fin vecka.
  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 6. Hej Pia tack för alla vackra bilder ni har på era djur,så det var roligt att gå in här och läsa,men det är så mycket så jag får ta den sidan i omgångar,och vad jag ser så lägger ni ner mycket jobb här.
  Många hälsningar från Mogge i Gråbo

 7. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Ingen sol och vår i sikte än, så vi fortsätter leva uthusliv. Fast i förmiddags var det lite bättre en stund, så vi i alla fall kunde kolla av gården och se vad som hänt under natten.
  Här håller vi igång efter bästa förmåga, men egentligen gör ni helt rätt som sover bort det värsta regnandet. Oavsett väder och vind, så en fin vecka önskar vi alla här hemma er tillbaka.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 8. Hej Mogge!

  Så trevligt att du hittat in till oss och tycker om våra bilder. Matte lever med kameran på magen och vi fyra bröder är riktiga linslusar! Så titta gärna in då och då när du har en stund över. Jag skriver varje söndag, och försöker sprida så mycket kattvett som möjligt, för att alla katter ska få det bra!
  Bra ska du också ha det där hemma i Gråbo tills vi hörs och ses igen. Här öser regnet ner, så det får bli uthuset en stund till innan vi tassar in till middagen innan vi kryper till kojs!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 9. Vilka ljuvliga bilder och härlig text! Ha en fortsatt fin maj månad, alla fina missar och matte.

 10. Hej Anna!

  Tack för dina uppmuntrande rara ord Anna! En fortsatt fin maj månad önskar vi dig tillbaka och hoppas innerligt att det eviga regnandet snart tar slut. Matte hälsar också så gott!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 11. Första gången jag hittade hit! Så underbart skrivet och vilka fina bilder på jättefina katter, härligt!❤️

 12. Hej Cilla!

  Så glada vi blir att du hittat hit till oss! Vi vill underhålla och sprida glädje, men försöker också smyga in ”kattvett” så att alla katter ska få det bra. Jag som skriver heter Triton, är storebror i familjen och berättar varje söndag om mina bröder och veckan som gått. En fortsatt fin majvecka önskar vi dig tills vi förhoppningsvis ses igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 13. Ser att du har samma väder som här, inge kuligt alls, så fort som jag måste ut och göra ettan så öser det ner men idag har det varit bättre, inte fullt så blöter i pälsen, hihi. Jag skulle också vilja ha en sån där bod där jag kan smyga på Kurre och minipippisarna, vore grejer det, så jag är allt lite avundsjuker på er och lösa på gården också, det går heller inte för jag smiter sägs det, humf.

  Hoppas att ni får vackert väder de närmaste dagarna och kan vara ute i trädgården, här är det vinter uppe på fjället ännu, passerade där i måndags, massor med snö och fullt åkbart i backarna som matten säger. Ni får ha det så braigt nere i stora staden, själv tänker jag ägna mig åt att slapra på soffan, rätt skönt när inte vädret är det bästa, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 14. Hej Felix!

  Du må tro att jag letat efter dina russelpussar ända sedan i söndags. Otålig som jag är hade jag nästan gett upp hoppet att få rapport från fjällvärlden den här veckan! Men så upptäckte jag nu plötsligt att du skrivit i går.
  Skönt att höra att allt är bra med dig, även om det där som kommer från himlen aldrig verkar ta slut. Här sken solen faktiskt i morse, men nu regnar det för fullt igen.
  Ja, du skulle allt ha en sådan här bod som vi har, då du inte kan hålla dig från att rymma. Där inne skulle du ju slippa koppel i alla fall. Och du har ju sett på Febus att det går att sluta rymma. Sedan ”Mini-Vinnie” kom har han skulle han aldrig ens komma på tanken.
  Så det kanske är en hundkompis du behöver för att bli lite lydigare. Fast det kanske inte hjälper på en russelhund som du. Det hör väl liksom till att ni ska vara busiga hela livet.
  Ha det nu så bra där uppe, så vågar jag nästan lova att vårvärmen är på väg!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

 15. Hejsan på er bröder!
  Vad härligt att ha en ”takhylla”att gömma sig på och ligga och spana på allt o alla utan att synas! 🙂
  Men vad Vinnie har växt. . . . .han är ingen mini-mini längre!!
  Här lyser solen för omväxlingsskull och är riktigt vårvarm!!
  Ha en fortsatt mysig vecka!
  Tassekramar Felix & Felicia

 16. Hej Felix och Felicia!

  Förlåt mitt sena svar, men bättre sent än aldrig! Måste i alla fall hålla med om att takhyllan är guld värd. Inte minst för att det är en upplevelse att se matte försöka klättra upp och nå oss.
  Hon är chanslös om vi tar ett språng ut mot plankorna som ligger mitt under taknocken. Där är vi ouppnåeliga eller vad det nu kan heta! Och tänk vad hon gormar och har sig när vi ligger där när hon ska i väg någonstans!
  Nu börjar solen visa sig även här, och ni ska ha det så bra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och ”Mini-Vinnie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *