Det händer mycket nu…

Titt-ut på er allesammans! Nu stundar vårpromenadernas tid, och här kommer jag som bäst tassande i korsningen mellan Sturegatan och Berghauptmansgatan hemma på Elsborg.

Titt som tätt möter matte och jag leende människor som stannar upp och morsar på matte medan de gosar med mig. Det händer nästan aldrig på vintern, då alla bara skyndar förbi och knappast ser mig.

 

Men nu är det toppen att göra stan med nya bekantskaper och träffa gamla vänner. Jag skulle gott kunna vara ute och tassa omkring med husse och matte hela dagarna.

Behöver bara höra någon av dem röra vid kopplet och selen, så kommer jag direkt även om jag ligger och sover på övervåningen. Problemet är bara att alla småbröderna också älskar att tassa ut på promenad.

 

Så när jag är ute sitter de som blommor i den tomma urnan, eller busar med varandra, och väntar på sin tur. Det är jätteviktigt att jag som är äldst får gå först och ”Mini-Vinnie” som är yngst vänta till sist.

Jag kan bara beundra det lilla underverket, som själv stoppar in huvud och tassar i selen precis som vi storebröder gör. Och sedan tassar han i väg med svansen i vädret som han aldrig gjort annat.

 

 Han är verkligen världens goaste minibror. Så pigg och glad och så nyfiken på allt! Här hemma är det just nu ”kottehuset”gullplutten håller koll på, då han känner att någon sover därinne om dagarna.

Han är så intresserad av att få se vad det är för figur men har hittills bara sett ”Kotte” från fönstret. För ”Mini-Vinnie” är för liten för att vara ute i mörkret, och ”Kotte” har väldigt sena vanor.

 

 Det händer mycket nu, och en del går faktiskt över mitt förstånd. Men faktiskt är det så att det i dag, den 12 april 2015, efter drygt fem år är sista dagen jag skriver på dt.se

I morgon stängs bloggportalen här ner för gott. Men lugn det är ingen fara med det! Jag är nämligen är en av de få utvalda, av dt:s 150 bloggare, som fått erbjudande att flytta med till mittmedias nya portal.

 

Min blogg, Veckans Triton, håller som bäst på att exporteras dit, och min nya adress blir http://blogg.mittmedia.se/triton  Förhoppningsvis ska portalen öppnas redan i morgon, men det kan dröja någon dag innan allt fungerar fullt ut.

Så håll ut, för sedan ska det garanterat bli både lättare att säkrare att komma framtill mig. Och bästa vänner, spara och hjälp mig sprida den nya adressen, så vi slipper tappa bort varandra.

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

10 svar på ”Det händer mycket nu…”

 1. Ni är faktiskt mycket duktigare än mig, ja även mini Vinnie som kryper in i selen själver, det är nästan så jag skäms måste allt börja skärpa mig, för jag blir så ofantligt busig när selen åker fram, så hussen har ett elände att få på mig den. Fast då brukar matten dyka upp och säga vad man vill men det tanten har jag respekt för, så då lugnar jag ner mig.

  Synd att Kotte har så sena vanor, vore kul för minstingen att få träffa honom och då skulle jag och matten vilja se hur han beter sig när han upptäcker taggisarna, hihi.

  Ska bli roligt att få fortsätta följa er, klart att vi sparar adressen, ska själv se till att matten kopierar den, så vi kan kika in lite när som helst. Ni får ha en skön dag, här har solen lyst om inte från en klarblå himmel så näst intill. Jag har varit med matten på altanen och vaktat henne när hon suttit och blundat mot solen samt jagat Kurre när han försökt ta sig upp på altanen till matten stora förtret. Hon trätar på mig när jag jagar Kurre, det är liksom inte tillåtet.

  Ha det nu så braigt i stora staden och passa på att njut av sol och värme för det skulle visst bli skräpväder igen.

  Russelpussar i mängd.

 2. Hej Felix!

  Skönt att veta att du nu vet var du har mig även framöver, då jag inte vill tappa bort min allra trognaste hundvän. Det är faktiskt lite spännande att få hänga med till mittmedia och se hur det är tänkt att fungera där.
  I går var här strålande sol, som du ser på bilderna, men i natt och i dag har det regnat och blåst som bara den. Det är vad jag kallar för skräpväder och tyvärr troligtvis det som är på väg till dig.
  Nu verkar det inte vara så långvarigt, då solen fram emot kvällningen börjar titta fram igen. Så det är bara att hoppas det drar förbi dig med en hiskelig fart.
  ”Kurre” måste du förstås vara snäll mot, precis som vi är mot ”Kotte”. Och det där med kopplet måste du självklart sluta upp med. Fast du är förstås en ”russelhund” med terrier inombords, och då det är väl det mesta både förståeligt och tillåtet!
  Vi här hemma tycker i alla fall om dig jättemycket precis som du är! Hälsa matten och de andra där uppe, och ha en fin vecka tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 3. Oj, jag fick hjärtat i halsgropen innan jag kom till att du fortsätter på mittmedias portal. För vi är många som följer dig Triton, och dina bröder. Kan berätta att två av mina kottar har kommit och ätit en vecka nu. Tripp och Trull, men Trapp har inte visat sig ännu. Hoppas han också dyker upp snart. Verkar som dom har ändrat sina tider nu sista dagarna och kommer tidigt på morgon när jag sover.
  Hoppas allt är bra med dig och dina tre ”brorsor”. Hälsa till dom alla, även din matte och husse.

 4. Godmorgon på er godingar. Vad duktiga ni är som går i sele, matten har testat på oss men vi vill inte. Har bra på balkongen tycker vi. Matten har noterat din nya blogg så då ses vi där. Ha nu en skön vecka allihop.
  Tassekram Fia,Sture och matte Gudrun

 5. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  God morgon på er själva i vårsolen! Vi är väl alla olika, men det är faktiskt jättehärligt att vara ute och gå i sele.
  Nu är det förstås lite annorlunda med er, som matte berättat att er snälla matte räddat efter att ni varit ute och levt alldeles för farligt på egen hand.
  Ni kanske har fått nog av utelivet, när ni äntligen fått ett tryggt och kärleksfullt hem hos er matte. Det förstår jag så väl.
  En fin vecka på balkongen önskar vi här hemma er alla tre!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 6. Hej Laila!

  Så glad jag blir att läsa att du fortsätter följa mig och bröderna på min nya adress. Och så roligt att två av dina ”kottar” vaknat och letat sig hem till dig efter vintern.
  Vi vet inte riktigt med tror nästan att det är två ”kottar” här med. En som känner igen matte och kommer när hon lockar och en som är mer blyg och försiktig av sig.
  De är väldigt sena av sig på kvällarna, och därför har vi inte fått någon bra bild på dem än då det är väldigt mörkt i nio-tio-tiden på kvällen.
  Ha det nu så bra med dina ”kottar” och hoppas Trapp dyker upp snart han med! Njut av solen tills vi hörs och ses framöver!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 7. Oj ja! Suck av lättnad, trodde du skulle gå i pension Triton. Men ni och brorsorna ska byta sida, förstår jag nu. Bra så. Och så duktiga ni verkar vara att gå i sele. Särskilt Triton på bilderna. Stiligt! När jag bodde i huvudstaden och jobbade i Sundbyberg/Rissne, bodde där en äldre stilig herre, gick med käpp och en likaledes stilig skogkatt-herre i sele. De gick så otroligt värdigt och stolta utan brådska. Det var så underbart att se.
  På tal om ”kottar”, jag hade en kotte bredvid min tomt. Den fick kattmat och vatten varje dag. Sedan flyttade en ny nitisk person in och kompost/lövhögen försvann. Även kotte flyttade tror jag.
  Hoppas att den ändå blev matad och fick det bra. Min Emma vägrar att gå i sele. Hon var vuxen när vi flyttade ihop. Hon förstod inte varför hon skulle bestämmas över. Min förra katt Muffe gick fritt där vi bodde vi gick alltså tillsammans men Muffe bestämde och jag hade hela tiden koll på honom.
  Han var som Emma med att han inte tyckte om snön.
  Ja du Triton det handlade lite om selar, kottar och promenader.
  Nu har jag snödroppar vid husväggen, snart blommar vintergäcken och rabarbern sticker upp knopparna.
  Denna gång har jag skrivit utan Emma Hon sover ute på en solfläck.
  Många nospussar och tassekramar från Emma genom V!

 8. Hej Emma och V!

  Rara vänner ni kan vara helt lugna! Jag tänker inte gå i pension, när jag nu fått egen skrivarstuga och allting. Tvärtom är jag lite mallig, över att tillhöra de få utvalda, som får flytta med till mittmedia.
  Jag älskar verkligen att vara ute och tassa runt kvarteret i sele. Ändå blåste det lite mycket när matte skulle fota, så hon var inte riktigt nöjd med bilderna.
  Men det kommer fler vågar jag lova, bara vinden mojnar så jag kan hålla öronen i styr. Det räcker med bilarnas motorer och behövs inget blåsväder ute på trottoaren.
  Visst är det synd att människorna ska städa bort så många trygga ställen för igelkottarna. De är ju så nöjda med så lite, bara man inte sopar alldeles rent och förstör deras sovplatser.
  Här har vi både det uppskattade ”kottehuset” och massor med halm under farstukvisten att mysa i för ”kottarna”. Och trivsammare små kompisar lär knappast gå att få!
  Ha det nu så bra och fortsätt att njuta av solen så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 9. Hejsan Triton!
  Nu har matte hittat hit och även fått upp det senaste blogginlägget från dig för igår låg det inte här! Men nu verkar det som om allt är ok!
  Vad duktig du är som går i sele det gillar vi inte alls att gå i! Jag Felix försöker (o lyckas ibland) att åla mig ur den fast matte sätter fast den ordentligt!! Men jag är smart jag o talar inte om hur jag gör!! 😉
  Ha en fin och vacker helg!
  Tassekramar Felix & Felicia

 10. Hej Felix och Felicia!

  Så glad jag blir att få veta att ni hittat mig här! Känner mig faktiskt lite vilsen själv, och det är först alldeles nu som jag själv lyckats komma in i skrivläge.
  Det där med att gå i sele är någonting jag varmt rekommenderar och är det bästa jag vet. Samma sak med bröderna, och till och med lille Vinnie tassar jättemalligt omkring med svansen i vädret!
  Ha det nu så bra, och än en gång tack för att ni berättade att ni hittat hit! Om allt går som det ska hörs vi förstås igen på söndag!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *