Fjäderjakt och risplundring

Glad Påsk och inte en smällare så långt örat kan nå. Halva påskhelgen redan är passerad och det enda vi hör stor- och lillpippis glada kärlekskvitter i vårsolen.

Kanske har budskapet, om hur illa det eviga smällandet gör både vilda och tama djur, äntligen nått fram. Välkommet i så fall och Inte en dag för snart!

Här hemma har vi hittills mest lekt oss genom påsken hela familjen. Eller rättare lille Vinnie medan vi andra gladeligt nöjt oss med att vara uppskattande publik.

För han som aldrig rört en blomma, och varit så försiktig med allt, blev som stolletokig av fastlagsriset. Fjädrarna väckte en sådan lycka hos vår goaste minibror att vi måste låta honom hållas.

Sedan den bastanta krukan med ris och fjädrar kom ut på farstukvisten har lille Vinnie knappast haft en lugn stund. Han har hämtat, burit omkring och ”dödat” fjädrar på löpande band.

Så lycklig som han varit, och fortfarande är, har ingen av oss hjärta att stoppa honom på hans jägarstråt. I början försökte matte samla ihop fjäderresterna, och knyta tillbaka dem i riset, men gav snart slaget förlorat.

Efter någon dag nöjde nämligen det lilla busfröet sig inte längre med bara fjädrarna! Då började han i stället dra ur kvistarna en efter en och gav sig inte förrän hela buketten följt med ut på gården.

Där ligger den nu och blir plundrad på den ena fjädern efter den andra, fast det bara är halvtid för påsken än. Men vad gör väl det då vår minibror strålar av lycka efter att ha ”dödat”, som för honom betyder delat, jättemånga fjädrar.

Och många färggranna ”byten” har vår allvarlige storviltjägare fortfarande kvar att jobba med. Så påsken är räddad, och med det önskar alla vi här hemma alla er där ute en riktigt trivsam fortsättning på helgen!

Tasssekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 

12 svar på ”Fjäderjakt och risplundring”

 1. Oj vad mycket fjädrar Vinnie har att leka med. Vi önskar er en fortsatt trevlig Påsk!
  Nosbuffar från Fia,Sture och matte Gudrun

 2. Ja där har Vinnie roligt bland alla fjädrar och ris! Han ser riktigt salig ut och undra på det. . . . . när han får utlopp för all sin energi!! 🙂
  Vi önskar er alla en fortsatt fin Påsk!
  Tassekramar från Felix & Felicia

 3. Ja minsann Vinnie har verkligen haft ett bestyr! Ett roligt sådant, dessutom.
  Det är så härligt att se djurungar leka. De kan konsten att roa sej själva med
  vad som helst. Passerskassar påsar och kartonger.
  De vet vad som roar oss mattar och hussar och kan riva av en show
  när som helst. Man skulle kunna ta inträde och skicka det till WWF.
  Det räcker verkligen långt att bara se dem på bild. Oemotståndligt söta!
  Det märks väl att de är medvetna om att vi uppskattar deras upptåg.
  Sant också att det har varit lite smällare. Inga alls här förresten. Mycket
  uppskattat av oss alla runtomkring.
  God fortsättning på helgen! Snart kommer flera fåglar blommor och värme.

  Tassekram och nospussar från Emma och V

 4. Vilken dålig matte jag känner mej som nu…Påskris gav jag upp tanken på ens innan påsken närmade sej! Här får inget stå i vas eller kruka! Tåliga tulpaner kan gång på gång få LITE nytt vatten efter att varit utvälta! Ju mer jag säjer åt Flisan desto roligare att välta vasen! Var till Göteborg ett par dagar, förvarnade kattvakten att det skulle komma att vara en hel del på platser där de vanligtvis inte befinner sej! Förvånad fick hon konstatera att någon (Flisan) öppnar köksskåpen…Och någon har ut grejerna på golvet (oftast Flamman som kryper in o knuffar ut dem)…Jaja något ska de väl ha för sej! 😉 Glad påsk så här lite på sluttampen till er!

 5. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Minsann vårt lilla busfrö har fjädrar så det förslår. Han plockar loss dem en efter en och delar ut åt ”pippisarna” som tackar och tar emot.
  En fortsatt trevlig påsk önskar vi er tillbaka, och till veckan kommer vårvärmen. Då ni ska det vara slut med kallgraderna på nätterna!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 6. Hej Felix och Felicia!

  Visst är det härligt att se någon som går så upp i sin fjäderjakt att han varken ser eller hör.
  Han har så roligt att han till och med glömmer de små ”sparvilarna” som han annars sitter och skjuter på.
  En fortsatt fin påsk önskar vi er tillbaka!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 7. Hej Emma och V!

  Det är så sant att småttingarna verkligen kan konsten att roa sin omgivning. Vi har haft så roligt åt lillebror att jag tyckte han var värd att få ta över bloggen i dag.
  En riktigt god fortsättning på påskhelgen önskar vi er tillbaka, och väderfolket i tv har utlovat den efterlängtade vårvärmen den kommande veckan.

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 8. Åh vilken liten ”jägare” ni fått i familjen.Underbara foton.Hoppas ni har haft lika fint väder under påsken som vi har haft så att ni har kunnat njutit.Skönt att hör att det inte har skjutits några smällare.Vet hur det är för vi har haft en jämthund som var livrädd.Nu ser vi fram emot värme och sol:) kram på er alla!!

 9. Hej KH!
  Inte är du någon dålig matte KH, som köpt tulpaner! De är ofarliga för dina småttingar och närmast nyttiga att äta. Det tycker jag visar att du en riktigt bra matte!
  Men nästa år kan du ju tänka på att sätta ris i en stor bytta utan vatten och ställa den på golvet. Sedan klär du riset med lite fjädrar, och lyckan är gjord!
  Och så slipper du torka vatten gång på gång. En riktigt god fortsättning och sluttamp på påsken önskar vi alla här hemma dig och de lurviga dina!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 10. Hej Vivianne!

  Ja nog har vi fått en riktig liten jägare minsann. Men han är så pysslig och go i sinnelaget, att ibland undrar jag om han gosar med fjädrarna när han delar dem.
  Han har i alla fall bjudit oss alla på storstilad underhållning i solen hela påsken. Men den utlovade värmen väntar vi fortfarande på!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 11. Det såg riktigt skojsigt ut, förstår att Lill Vinnie har haft fullt upp, här placerade matten fjädrarna i en björk, inge kuligt alls om du frågar mig, hihi. I alla fuller fall så har ni ju haft roligt och det var ju fjärdrarimig det bästa med hela påsken skulle jag tro.

  Skönt att ni slapp smällarna, här har det poffat lite men inget att bry sig om, för eftersom ingen av tvåbeningarna brydde sig så kunde ju inte jag bry mig heller. Jag hade så skojsigt ändå, när nu min största tvåbensbror var här och förgyllde tillvaron för hela familjen. Han hade med sig något som var så gottigt så ni kan inte tro, varmrökt lax det ni grabbar var verkligen något för en läckergom som mig. Så när vi åker neråt nästa gång ska jag be matten gå in på det där specialstället och handla lite till mig, för där fanns visst massor med färsk fisk och se fisk är bland det bästa jag vet, hihi.

  Ni får ha det skönt nere i storstan och hoppsar att ni får ett härligt vårväder utan regn och rusk.

  Russelpussar till alla fyr- och tvåbenta!

 12. Hej Felix!

  Förlåt att jag inte svarar förrän nu, men det här med söndag också på måndag har virrat till det i huvudet på mig. Har på något sätt lyckats missa din hälsning till mig och sett den först nu.
  Verkar i alla fall som om du haft en finfin helg med din största tvåbensbror och varmrökt lax. Det gillas är hemma också, men mest av husse och matte förstås.
  Lille Vinnie leker fortfarande med sina fjädrar, men i dag har det blåst något så kolossalt att de flugit från honom hela tiden. Jag håller gärna till i uthuset eller skrivarstugan sådana här dagar.
  Men visst känns det nu att våren är på väg på allvar. Så det gäller att njuta av varje stund, och det hoppas jag du där uppe gör med. Och framför allt att du inte och att du inte blåst bort i dag där uppe i fjällvärlden!
  Hälsa alla de dina så gott, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *