Bakslag på bakslag på bakslag…

Bakslagen duggar tätt just nu. Både när det gäller mig själv och omvärlden! Har varit till tandläkaren och ska opereras igen på tisdag, samtidigt som vivorna på farstukvisten  står toppade med snö och fryser om ”fötterna!

Inte roligt alls då det var vårdagjämning i fredags, och lille Vinnie grävde sig hög medan jag blev så låg att matte beställde tid hos tandläkaren. Han behövde bara ta en snabb titt på mig för att misstänka att ännu en tand drabbats av den vidriga sjukdomen FORL.

 

Den tog två av mina tänder i fjol och är en sjukdom man inte kan gardera sig emot. Sjukdomen liksom äter sig in i tänderna, så de blir jätteömma och måste bort, för att man ska kunna fortsätta äta utan att vare tugga blir en plåga.

Nu har jag tid för operation på tisdag och hoppas det räcker med att ta ut en tand. Annars blir jag snart en gammal tandlös gubbe! Men hellre det än att ha ont. Och sjukdomen är så pass vanlig på katter att det gäller för alla att hålla koll!

 

Tur i oturen är att matte och vi bröder är så ”tighta” att hon med sitt djuröga ser direkt om någon av oss är låg. Nu är det lyckligtvis bara jag som hittills visat tecken på FORL, och jag hoppas innerligt att bröderna slipper drabbas.

Som oftast visar sig sjukdomen först i sjuårsåldern, men jag var bara drygt fyra när de två första tänderna måste tas bort. Artemis är snart fem och symtomfri! Men för mig är det alltså dags igen, och ni får lova att hålla alla tummar och tassar på tisdag!

 

Bakslag signaleras också från polisen på flera håll i landet. Det finns så många omärkta vilsna katter att de inte längre får lämnas in för att tas omhand som hittegods. Ännu ett tråkigt resultat av alltför många oansvariga hussar och mattar.

Här i Dalarna håller polisen lyckligtvis fast vid att ta omhand vilsna katter som hittegods. Men länets ”djurpolis” Hans-Erik Rehnstam vädjar till alla att bara lämna in katter som gått ute länge och verkligen är i behov av hjälp.

 

Väl inne på det här med vilsna katter, så är det bara att konstatera, att de flesta som lämnas in till polisen är sådana som inte varit till veterinären för att bli lugna, snälla och goa! Det talar sitt tydliga språk hur viktigt det är!!!

Och nu är det verkligen i elfte timmen att boka tid hos veterinären om det inte ska bli fler kattungar som ingen vill ha. Det är så grymt, att jag nästan saknar ord, att små liv fortfarande ska behöva födas för att bara överges eller dödas.

 

Det är värre än att våren fått ett bakslag och ”kotte” låter vänta på sig! För kallgrader om nätterna, och snö som ligger kvar är snart ett minne blott. Och blomkorgarna kan husse och matte gott fortsätta bära in om nätterna någon vecka till.

Men en ensam kattmamma med ungar är en tragedi som med tiden bara blir allt större. Så låt oss kämpa för att alla kattungar ska vara önskade och sedan minst 12 veckor, veterinärbesiktade, chipmärkta, vaccinerade och avmaskade innan de tas från sin mamma!

 

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus oc lille Vinnie

 

 

 

18 svar på ”Bakslag på bakslag på bakslag…”

 1. Hejsan Triton! Oj oj ett sånt elände att du att du fått ont i en tand igen och måste dra ut den, självklart håller vi både tummar och tassar för dig på tisdag, och för att bröderna inte ska drabbas eller att fler av dina tänder ska bli onda! Hoppas också solen och vårvärmen återkommer snart så blommorna i eran trädgård inte behöver frysa. Hälsa bröderna, matte och husse så gott och sköt om varandra!
  Kramar från Sputnik och Inger

 2. Hej Sputnik och Inger!

  Tack för era rara rader! Det är guld värt att känna att man har trogna vänner, även när det inte bara är uppåt och allting går som på räls.
  Hoppas nu att det räcker med att ta bort en tand på tisdag och att solen och värmen kommer tillbaka. Önskar er en fin vecka tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 3. Vilket elände! Stackars dig med ömmande tänder. . . hoppas operationen nästa vecka hjälper dig att bli av med det onda!!
  Ja här har vi också haft ett bakslag mot våren. . . snö, blåst och kallt! Så undra på att ”Kotte” inte har vågat sig fram än! Men vi får hoppas att solen kommer igen och att det åter blir + grader!! 🙂
  Ha en fin vecka och lycka till hos tandis!
  Tassekramar Felix & Felicia

 4. Hej på er! Åh stackars dej.Kan förstå att du måste ta bort den onda tanden.Inte roligt att ha ont i tänderna,särskilt när man ska äta.Bra att ni tar upp det här med alla stackars katter som blir lämnade åt sitt öde.Jag gör allt som jag kan för att stödja katthem som tar emot hemlösa katter.Om vi vore hemma i Sverige hela tiden skulle en (eller2 ) hemlösa katter få ett hem hos oss.Nu är det sista gången du Triton och hela din familj får Amerikattbrev,för nu snart åker vi hem till Dalarna igen. Kram på er alla. Och som vanligt din blogg ”missar” jag inte,söndagens höjdpunkt!!

 5. Åh, va ledsna vi blir matten och jag när vi får höra att du är sjuker, inte skojigt alls att ha tandvärk, jag har peppar, peppar klarat mig ännu men matten talar om hur ont det gör, så det räcker och blir över. Klart att vi ska hålla tassar och tummar på tisdag och hoppas att det går bra och inte blir mer än en i alla fall.

  Ingen Kotte, vinter igen, sjukdom, oönskade katter, nu kan det inte bli mycket värre, för matten säger att en olycka kommer sällan ensam och nu är det så många så det räcker gott och väl. Finge matten som hon ville skulle alla som slänger ut sina katter som en förbrukad disktrasa, få sitta i buren för lång tid framöver! Har man skaffat ett djur, vilket som helst så ska man se till att det djuret har det braigt, får kärlek, mat och övrig omvårdnad, få åka till vetronären när man är sjuker och inte bara kastas ut som en soppåse!

  Nej, usch va matten blir arger när sånt om djur som far illa kommer upp, nu till något trevligare för annars blir vi nog förbenade allihop. Här har Bore återvänt, för här har snöat i natt igen, inge mycket men matten fick allt lov att sopa trappen. Uggleskrutten var på besök till helgen men nu är hon som bortblåst igen, vi är i alla fall glada för att vi fått se att den lever. Småpippisarna sjunger för glatta livet men igår var de tystar, kanske de tyckte att nu får vintern ta att dra någon annanstans för nu vill vi bygga bo, hihi.

  Ni får ha det så braigt nere i stora staden och lycka till nu Triton på tisdag, vi håller tassar och tummar.

  Russelpussisar i mängd!

 6. Hej Triton! Men så tråkigt att eländet i tänderna kom tillbaka, hoppas att allt går bra imorgon, så att du slipper ha ont!
  Hopplöst med alla missar som inte har ett hem….önskar så att det problemet inte fanns!
  Själv ligger jag o trycker under täcket i mattes säng…för det är ett himla rännande här med gubbar som har mackapärer som låter väldigt illa!

  Matte säger att det ska bli fint i badrummet…mjaaa säger då jag!
  Tassekram o puss till dig Triton….ska tänka på dig imorgon när jag ligger under täcket!
  Hälsa dina fina bröder o fotfolket….tassekramisar från Tizzy via matte Maggie!

 7. Hej Felix och Felicia!

  Tack för att ni bryr er! Det känns skönt att veta, då jag känner mig lite liten inombords just nu.
  Fast vikten är det sannerligen inget fel på, tyvärr med tanke på veterinärens blick på vågen förra gången!
  Men de extra hekton vi lagt på oss i vinter, ska snart motioneras bort bara våren återvänder och gården torkar upp.
  Ha en bra vecka till vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 8. Hej Vivianne!

  Visst är det väl för grymt med alla dessa hemlösa katter. De har uppskattats till 100 000 förut, och i stället för att bli färre uppskattas de i dag till 150 000.
  Vi måste alla dra vårt strå till stacken och det är allas vårt ansvar att försöka vända utvecklingen till det bättre. Ingen kan göra allt , men alla kan göra något!
  Ledsamt att inte få något mer brev från ”Amerikatt”, men du är förstås så välkommen hem till Dalarna igen. Vi kan ju höras, och kanske ses, då det snart är bara några mil mellan oss.
  Tills dess ha det så väldigt bra och ta det försiktigt där högt uppe i luften över havet!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 9. Hej Felix!

  Tack goa rara du och din matte! Känns bra för både matte och mig att veta att ni tänker på oss i morgon. Matte är inte så lite orolig hon heller, fast hon inte vill låtsas om det.
  Tror faktiskt att hon hellre skulle gå till tandläkaren själv, än att tvingas gå dit med mig. Fast min tandläkare är förstås veterinär, och det kanske inte skulle passa sig så bra med matte liggande på operationsbordet där.
  Men det är ju så att man ska ända ner i botten, för att kunna vända och ta sig upp igen. Nu har det varit lite träligt ett tag, men bara morgondagen är över så hoppas jag på bättre tider!
  Bara bra att ”Kotte” låter vänta på sig, när det varit flera minusar på nätterna i helgen. Han har ingen direkt varm päls att gömma sig under.
  Betydligt mjukare, varmare fjädrar har er fina uggla. Matte beundrar den på facebook varje gång din husse fångat den på bild.
  Ha det nu så gott så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 10. Hej Tizzy och matte Maggie!

  Verkar vara lite elände på gång även hos dig Tizzy! Förstår att du ligger under täcket och trycker med sådana makapär-gubbar i det egna huset.
  Här är det broder Artemis, som återigen ligger i ”skyddsrummet” under pläden i soffan. Just nu är det tredje taket i grannskapet som invaderats av gubbar med rep om midjan för att inte trilla ner på gatan.
  Artemis tror att det är rymdfarare och vågar inte gå ut förrän det blir kväll! Det är bara att hålla ut Tizzy-vännen! Snart stundar bättre tider.

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 11. Hej på er alla men vilket elände med ont i tänderna klart vi håller alla tassar och tummar för dig. Vi får hoppas det går bra på tisdag. Hoppas på vårsol igen så Kotte kommer fram.
  Ja det är tråkigt med alla kissar matte önskar att alla skulle få ett tryggt hem.
  Ha en fin vecka
  Tassekram från Fia, Sture och matte Gudrun

 12. Hej Triton & Co!
  Jag kan lova att vi ska hålla våra tummar och tassar i morgon när du ska på tandoperation igen! Det är verkligen jättesynd om dig att tänderna som ju är så bra att ha ska hålla på att spöka så där. Usch! Men som vanligt bra att matte berättar om era sjukdomar så att fler kattägare lär sig och blir observanta på hemskheter som katterna kan råka ut för.
  Ja, visst var det tråkigt att vårvärmen kom av sig men matte som varit med så länge säger att det är så det brukar vara: en liten försmak och sedan ett bakslag men sedan kommer våren igen! Det kan man i varje fall alltid lita på!
  Jag ser att Vinnie börjar bli lite mer lik dig i pälsen! Snyggt med lite grått också va? 🙂
  Kramar och lycka till i morgon från Lakrits med familj

 13. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Tänk att en enda forl-tand kan vara så besvärlig. Men det kan det och nu ska den väck.
  Ledsamt nog kommer nog jag också att vara väck ett bra ta, då jag måste sövas inför operationen. Men jag fick en uppvakningsspruta förr gången, så vi får väl hoppas på det nu med.
  Matte har lovat vara med mig hela tiden, och hon brukar hålla sina löften. Och husse kommer att vara privatchaufför både till tandläkaren och hem igen.
  Nu vet jag dessutom att ni håller tassar och tummar, och då går det lite lättare. Så en fin vecka tills vi hörs igen önskar jag er tillbaka!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 14. Men snälla, goa Triton vilket elände du har hamnat i! Tandvärk det vill man ju helst få slippa. Men vi ska hålla tummarna för dej i morgon. När den snälla doktorn har tagit bort den dumma tanden så blir det bra igen och du slipper ha ont.
  Här har vi mycket snö kvar, men vi hoppas att vintern har gett upp nu och vi slipper skotta mer.
  Du ska veta att vi är många som tänker på dej i morgon.
  Kramar till er alla från Gudrun

 15. Hej Lakrits med familj!

  Tack för att ni finns och är så rara mot mig. Det känns mycket bättre då jag vet att ni är med mig i tankarna och jag inte är så ensam där på operationsbordet i morgon.
  Tycker också det är bra att matte berättar om den grymma sjukdomen forl. För tandläkaren säger att den är väldigt vanlig bland oss katter fast alla inte känner till den.
  Matte här hemma, som också varit med länge, säger precis som din matte att det alltid kommer bakslag innan våren bestämmer sig för att stanna. Nu har bakslaget kommit. så nu ser vi fram mot att vårsolen åter börjar skina på oss alla.
  Ha det så bra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 16. Hej Gudrun!

  Tack raraste vännen min. Så glad jag blir att höra från dig och att du tänker på mig! Ska vara hos tandläkaren klockan åtta i morgon, så det blir tidig kväll i kväll.
  Här är snön i dag borta för andra gången, och jag hoppas snart din gräsmatta börjar visa sig igen. Nu ska äntligen våren vara på väg ända upp till dig.
  Ha nu en bra vecka tills vi hörs igen! Och snart kanske vi ses!

  Tassekram Triton

 17. Hej igen Felix och Felicia!

  Det gick jättebra! Vi kom sexa och vann en stor säck Hills foder. Vinsten är skickad men har inte nått oss än. Tänkte berätta när vi fått den och varit iväg och gett den till Borlänge katthem! Titta gärna in och kolla på https://www.facebook.com/Djurkompaniet

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *