Nu blommar det…

 

Veckans höjdare var när husse kom hem med en tiopack blyga jordvivor! De små men färgglada plantorna fick vi bröder sedan hjälpa matte sätta i vårens första lilla ljusblå kruka.

Så nu blommar farstukvisten, och vivorna har redan fått sällskap av en korg med blandad kompott. Grönskan lyser upp och hjälper våren på traven i den annars så trista trädgården.

 

Men här är en varning på sin plats för den populära solgula påskliljan. Den kommer stort nu och pryder sin plats både på lök i jord och som snittblomma att sätta i vatten.

Tyvärr är påskliljan väldigt giftig för oss katter!!!  Förra året måste en god vän till oss tas omhand av veterinär på djursjukhuset efter att ha smugit sig in i ett växthus och smakat på påskliljor.

 

 Så välj hellre en bukett tulpaner, om du vill glädja en vän i ett hem där det finns katt. De är ofarliga att smaka på, precis som mina älskade rosor och vårens första krispiga penséer.

Även den vårliga glädjespridaren krokus är ofarlig om katten skulle smaka på den. Men värt att lägga på minnet är att de flesta liljor är giftiga!!! Alltså även pingstlilja och liljekonvalj längre fram i vår.

 

Här hemma har vi som vanligt firat Vasaloppet med årets första gemensamma fika ute på gården. Tyvärr lät solen vänta på sig men 10 grader varmt och gräs under tassarna räckte för att fira våren.

Dagen till ära var jag först på plats på långbänken för att få chansen att få sträcka ut mig ordentligt. Och ska sanningen fram så var det ont om plats för bröderna när jag bänkat mig i min fulla längd.

 

Vår bästa tid är nu, och bäst av allt är att stigarna smält fram och det blivit lugnt i skogen. Lugnt på det sättet att hundar ska hållas kopplade om de inte är så jättelydiga att de går fot fast de är lösa.

Det så kallade ”koppeltvånget” gäller 1 mars – 20 augusti, då naturen förvandlas till en enda stor barnkammare och är känslig för störningar. Det tackar vi för och vågar återigen ge oss ut i skogen!

Sist men inte minst väntar vi förstås med spänning på resultatet av fototävlingen som avslutas i natt. Tack redan nu alla ni som röstat på oss, som tävlar för att vinna mat till Borlänge katthem!

 

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

12 svar på ”Nu blommar det…”

 1. Hej Triton och småbröderna! Visst är det härligt när temperaturen äntligen börjar krypa uppåt. Man blir liksom så glad i sinnet. Jag blev så lycklig idag att vår grusgång äntligen börjar titta fram så man slipper se ut som Bambi på hal is när man går ut till bilen. Våran husse har sandat men jag lyckas ändå alltid gå på dom hala fläckarna. Här hemma kommer vi att vänta med vårblommorna då vi fortfarande har mycket snö kvar överallt och kallt på nätterna. Nu måste jag snart komma och hälsa på er igen. Jag ser att Mini-Vinnie blivit en stor kille nu så nu kan vi inte kalla honom Mini längre eller hur?
  Många tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 2. Oj va vackra ni är vid dom små vackra blommorna och vad det lyser upp .Matte har suttit vid maskinen hon säger folk är så tröga att rösta många trycker bara på gilla men så skriker hon så jag blir skrajsen att det har ökat men det ser bra ut säger hon nu bara att hålla tummarna så katterna på hemmet får lite gotta. Ha det nu bra kanske vi får lite sol i morgon. Hoppas. Kram från Lisa

 3. Hej på er!! Vad bra att ni varnar för blommor som är giftiga.Och vilka fina vårbilder på er.Så härligt för er att våren verkar vara på väg och ni kan njuta i solen.Ska hälsa från kissen här ,tur att inte han en sån päls som ni har,då skulle det bli jobbigt för han.För det är väldigt varmt här i Miami ca 27+.Har träffat en liten tvättbjörnsugne som var fram och nosade på mina händer.Men man ska vara försiktig med vilda djur.Har sett massor av fiskar som ni nog skulle tycka att det vore kul att titta på,även dom stora djuren delfiner har varit och visat upp sig med några hopp. Alltid lika roligt att läsa din blogg och se alla foton på er,höjpunkten på hela veckan.Kram från Amerikatt.

 4. Hej på er så fina blommor ni har fått och ni är ju fina också. Matten håller tummarna att ni vinner hon har röstat. Sture har sovit på balkongen och jag håller mig till mattes säng. Ha en fin vecka allihop.
  Tassekram från Fia, Sture och kram fån matte Gudrun.

 5. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Ja, visst är det för härligt! I dag skiner solen som var lite väl blyg i går. Men det var nog för att Vasaloppet kördes en söndag för sent i år.
  Ni har så rätt när det gäller vårblommorna. Men vi längtar så efter lite färg att husse och matte inte kan motstå dem. Fast visst får de hålla på och bära in krukor och korgar till nätterna.
  Du har helt rätt matte Lotta att ”Mini-Vinnie” börjat växa till sig ordentligt. Så det är allt dags att du tittar förbi någon dag!
  Tills dess ha det så bra hela familjen!

  Tassekram Triton och småbröderna

 6. Hej Lisa!

  Tack för dina rara ord, och visst lyser blommorna upp! Det behövs då det är så gruvligt grått här nedanför gruvan innan det blir lite grönt.
  Spännande värre med den där tävlingen, men synd att många verkat tro att det är gilla man ska trycka på. Nu hoppas vi att det har gått bra ändå!
  I dag skiner solen minsann, så vi får allesammans skynda ut och ta igen det vi missade i går!
  Hälsa matte Gudrun och gott och tacka för all hjälp!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 7. Hej Vivianne!

  Se här, en trevlig hälsning från Amerikatt igen! Verkar vara spännande att bo där, med tvättbjörnar och delfiner alldeles runt knuten.
  Fast 27 grader varmt låter lite häftigt, även om matte skulle älska det. Hon är egentligen en riktigt ”fryslort”, fast vi bröder fått henne att tänka om.
  Jag ska ut i skogen nu och hoppas få se något av våra stora vilda djur. Men jag brukar som oftast få nöja mig med en och annan retsam ekorre och några ”pippis”!
  Så mallig över att du följer oss i min lilla blogg från stora landet där på andra sidan jordklotet. Vill så gärna fortsätta vara veckans höjdpunkt för dig!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 8. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Tänk att några små blommor gör underverk med humöret för både människor och djur. Vi tyckte faktiskt det var jätteroligt att bli fotade tillsammans med dem.
  Vad härligt att få sova på balkongen Sture! Jag vill så gärna övernatta i skrivarstugan, så matte får verkligen dra mig ut därifrån sent på kvällen.
  Det är de där berguvarna uppe i gruvan hon är rädd för, och de lär inte vara att leka med! Jättestora med vassare klor än vi och tofsar på öronen
  Tack snälla matte Gudrun för att du röstat på oss. Nu håller vi tummarna för att det gick vägen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 9. Jistanes så vackra blomster, här är det nog lite tidigt för såna där saker, -9 grader i morse när jag var med matten ute och gjorde ettan. Så klart har jag koppel på mig som jag alltid har, för tvåbeningarna har inte lust att hämta någon rymmare igen. Vägen är allt för farlig med sin tunga trafik som kör som de stulit allt de äger, hihi.

  Ser att du varnar för vissa blomster, bra för det är nog mycket som vi hundar inte tål också, matten är som tur allergisk mot påskliljor så de kommer inte innanför dörren. Liljekonvaljer älskar matten men de växer inte här uppe, så där har alla katter och jag med tur, hihi.

  Den där bänken som du slaprar på ser allt bra mysig ut, skulle vilja ha en sån på altanen, vore skönt att jäsa där i solen, som idag har lyst så det blev hela 11 plussisar ute där. Ni får ha det så musigt där nere i vårens varma medan vi här uppe bara väntar på att det ska bli varmare så alla is som bara är besvärlig smälter bort

  Russelpussar i mängd till både fyr- och tvåbenta!

 10. Hej Felix!

  Tro för allt i världen inte att jag tänkte på dig när jag skrev om lösa hundar. Vet minsann vilka problem du ställer till för husse, matte och lillehusse när du är på rymmen.
  Vill också be om förlåtelse för att jag skrev om blommor som är farliga för katter. Naturligtvis skulle jag ha skrivit katter och hundar, då samma saker brukar vara farliga för oss alla.
  Det blev bara lite fel, då det mest är kattvänner jag har här. Men du vet hur mallig jag är över att ha dig som är hund som bästis i bloggen.
  Så ryt till bara om jag skulle glömma mig igen! Det uppskattar vi här hemma och tipsa gärna om jag missar något som gäller din sort.
  Jodå, visst har vi vackra blomster på farstukvisten. Men jag vågar lova att det varit ett evinnerligt bärande ut och in hittills! Nu ska det lyckligtvis bli lite ljummare nätter, så de stackars vivorna ska klara sig.
  Bänken är en favorit, och vi har två, så du får låna en om du kommer och hälsar på. Då skulle vi kunna ligga här på var sin bänk och diskutera livets allvar.
  Det ser jag fram emot, och bröderna med som kunde sitta bredvid! Fast idag är det bättre i uthuset, för det blåser så vedervärdigt från alla håll. Men i morgon kommer solen tillbaka, för det ha den lovat!
  Ha det så gott däruppe, och hälsa alla de dina! Den tar lite tid på sig men våren är på väg!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 11. Hej Therese!

  Så trevligt att höra från dig, och att du uppskattade informationen. Jag brukar försöka varna för farligheter allt efter årstiderna, så det kommer säkert mer om trädgård framöver.
  Har lärt mig att det är bäst att skriva, när saker och ting är aktuella, för att det jag skriver inte ska glömmas. Må nu så gott tills vi hörs igen! Jag skriver varje söndag!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *