Snälla hjälp oss att hjälpa!

En olycka kommer sällan ensam. Det är allmänt känt och jag benägen att hålla med efter den här veckan! Och det trots alla storstilade svenska VM-medaljer som jag kollat in från farstukvisttaket.

För medan det slagits rekord på löpande band uppe på Lugnet, har matte garanterat slagit duschrekord i kabinen. Tungviktare som vi är borde hon få tapperhetsmedalj som klarat av oss med sin osaliga ”musarm”.

 

Som ni kanske förstår har vi har i vanlig ordning haft årets traditionella skitvecka. Den brukar komma som ett brev på posten, när snön smälter och det blir blött och lerigt utomhus.

Den som klarat sig bäst är ”Mini-Vinnie”, som inte är ute och smutsar ner sig lika mycket som vi andra. Vi är riktiga lortgrisar och dessutom så lurviga i stjärten att det är svårt att se vad som är bak och fram!

 

Tur i oturen att det finns medikamenter att ta till för att få stopp på magen! Den här gången var det ändå inte värre än att det räckte med några dagars skonkost och behandling med Forti Flora.

Jag har berättat om det här dunderpulvret med massor av snälla bakterier förut. Men men det tål att upprepas! För det smakar så gudomligt gott att matte till och med strör det på ”knaprisarna” för att få ”Mini-Vinnie” lite mer förtjust i dem.

 

Nog om det och över till något mycket trevligare. För som vissa av er kanske redan sett är matte ute på facebook och tävlar med den här bilden på småbröderna. Det gäller att få flest röster, och vinner bilden har matte lovat att skänka vinsten till Borlänge katthem!

Det är här vi behöver er hjälp! Gå in på  https://www.facebook.com/Djurkompaniet och klicka på länken till tävlingen, rösta och dela gärna tävlingsbilden med era vänner. Vår bild ligger bra till och har chans att bli en av tävlingens 12  vinnare.

 

Åter till livet här hemma och ”spöksonaten” i ringklockan som jag berättade om förra söndagen. Vi har ännu inte fått någon förklaring till musiken, men både måndag och torsdag har klockan spelat för oss mitt på ljusa dagen.

Tur i oturen, den här skitveckan, har också varit att vi kunnat sitta på farstukvisttaket och i fönstret ovanför och hålla koll, på hoppandet i stora backen under VM. Nu är det dessutom på väg att torka upp ute på gården, och vi ser fram emot en härlig veckas laddning för Vasaloppet!

 

Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

12 svar på ”Snälla hjälp oss att hjälpa!”

 1. Hej på er alla! kära nån,vilken eländig vecka ni måste ha haft.Inte nått vidare att vara dålig i magen.Tur att er matte har bot för det.Ska mer än gärna rösta på dina småbröders foto för det var verkligen fint.Ni ska få en liten rapport från det stora landet USA,Florida.Har sett några såna där djur som heter delfiner, dom kommer upp ur vattnet och visar sig ibland.Ni skulle bli förskräckta tror jag om ni fick se dom.Sen har även vi en liten kisse som jag pratar med ibland,tror hon förstår svenska.Hälsa alla och hoppas magarna är bra på er nu. Många kramar från ”Amerikatt”

 2. Hej Vivianne!

  Är du nu där långt borta i det stora landet igen. Tänk ändå vad du reser och ändå fortsätter läsa mina enkla små rader i bloggen.
  Det ska villigt erkännas att vi haft en jobbig vecka. Men nu håller vi på att repa oss igen och viktigast är ju att ”Mini-Vinnie” sluppit bli krasslig i magen.
  Tack för att du röstar på oss och tipsa gärna alla vänner. Det är det som är så bra med arbetsmaskinen att man kan hålla kontakt över gränserna!
  Ha det så bra, och hälsa kissen du brukar prata med ”over there” i ”Amerikatt”!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 3. Sicket elände eller ska jag skriva bakände för det var därifrån det kom förstår jag, själv har jag sluppit sånt elände men här har vi ju vinter ännu som tur är. Idag har det varit rena rama aprilvädret, solen har lyst och det har snöat samtidigt, milt och takdropp är det också. Tur att matten har botemedel för krassliga kattmagar prexis som matten har för oss jyckar, hihi.

  Ja, det här VM:et går nog till historien här i huset, matten har suttit som klistrad så fort det har handlat om längdåkningen, hon som inte alls är sportintresserad, det har hitintills bara varit Vasaloppet hon har stirrat sig blind på. Fast jag har haft riktigt mysigt, legat i soffan och slappat när hon har tittat men sen när Kalla dök upp i rutan, ja då har satt mig upp och tittat även jag, hihi.

  Ni får ha det skönt nere i stora stan, nu när stöket är över både för er och VM;et är över. Jag hoppas att ni får sol så det torkar upp på gården och att det första gröna kommer upp, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 4. Hej Felix!
  Samma här där det annars är mest hästar, som husse och matte tittar på i tv-apparaten. Men de här VM-tävlingarna verkar ha trollbundit alla jag känner.
  Så det har bara varit att hänga med, även om det blivit nog så mycket soffhäng. Fast nu stundar bättre tiden med sju ”plussisar” i dag och snön förhoppningsvis snart ett minne blott.
  Matte har faktiskt planterat årets första vårkruka för en stund sedan, fast hon vet att hon får bära in den om kvällarna. Men det gör hon så gärna för att få den här första känslan av vår.
  Ha det nu så bra du med och hälsa alla de dina! På söndag stundar Vasaloppet, med allt som hör det till. Här i Falun utlovas sol och 10 grader varmt!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 5. Men vilken skit vecka ni har haft det tur matten har bot för det. Våran matte har röstat på bilden och hoppas att den vinner den är så fin. Vi har mest sovit den här veckan för det är inget vidare balkongväder än. Sture har väl sovit nångång där bara. Hoppas att den här veckan blir bättre för er.
  Nosbuffar från Fia, Sture och matte Gudrun

 6. Hejsan!
  Vilken ”skitvecka” ni har råkat ut för hoppas ni känner er mycket bättre nu!
  Vår matte har varit inne på facebook nu och röstat på den fina bilden på dina bröder! Så nu är det bara att hålla alla tassar och hoppas att ni blir en av dessa 12 vinnare! 🙂
  Ha en fin vecka!
  Tassekramar från Felix & Felicia

 7. Hej å hå & hallå Triton! Dala-Järna calling.

  Sicket kattrackarns skit att ni har små baskeluskisar i lilla magen. Vi vet ju att Piatanten och Puttefarbrorn tar hand om er på allra bästigaste sättet, så vi känner på oss att ni kommer att bli bra snart.

  Vi har diskattusierat lite granna fram å tebaks Herr Grysen å jag. Och då fick vi fram en idé om den plingelingande klockan; tänk om det skulle kunna vara så att någon som bor nära erat hemma har nån liten apparatmanick som skickar störande signaler på samma frekvens som eran dörrklocka ligger.

  Alltså inga spökerier utan nån levande granne som stör er. Smart va?
  Hoppas att vi får veta till slut vem som plingelingar utanför!

  Hälsa brorsorna & Piatanten & Puttefarbrorn

 8. Glömde säga att vi också har röstat!

 9. Hej Felix & Felicia

  Jodå, nog var det en ”skitvecka”. Men nu är vi ”fit for fight” igen. Vårvärme i solen i dag och alla fyra har vi varit ute på var sin promenad.
  Matte tycker egentligen inte om sådana här facebooktävlingar, men vi ville försöka vinna en stor säck mat till katterna på katthemmet i Borlänge.
  Hälsa er matte och tacka henne från oss alla för hennes röst. Det ser lovande ut att vi kan ha chans att få vara med och dela på vinsterna.

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 10. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Tack snälla matte Gudrun för att du stöttar oss i tävlingen. Det var vi som tvingade matte att ställa upp, så vi får hoppas att vi får vara med och dela på vinsterna och ge till katthemmet.
  Nu är ”skitveckan” slut och allt känns bara bra igen. I dag har solen skinit för första gången sedan jag minns inte när. Så nu har ni väl haft balkongväder som heter duga!
  Hoppas på en fortsatt fin vecka tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 11. Hej Misster Cassis och tasseleraren Herr Grysen!

  Så trevligt att få en hälsning från er i Dala-Järna. Ni verkar har tänkt till ordentligt, när det gäller vad eller vem det är som spelar musik för oss.
  Inte omöjligt att det ligger något i det ni luskat fram, fast det är ingen hemma i husen närmast oss på dagarna. Och på slutet har ringklockan spelat musik, även då det varit alldeles tomt hos alla grannarna.
  Den som lever får väl se. Men håll med om att det är lite spännande med sådant här som man inte riktigt begriper. Vi är väldigt intresserade av allt som är övernaturligt, oförklarligt och som man inte riktigt förstår.
  Ha nu en riktigt bra vecka tills vi hörs igen! Husse och matte hälsar så väldigt gott till er alla fyra där hemma!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 12. Hej igen i Dala-Järna!

  Det tackar vi så mycket för, då det är vi som tvingat matte att ställa upp i tävlingen. Håller alla tassar för att vi lyckas kamma hem lite mat till katterna på hemmet i Borlänge!

  Tassekram Triton & Co

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *