Delad glädje är dubbel glädje

 

Ni har säkert redan sett bilden på nätet. Men jag måste ändå få toppa bloggen med den! För sällan har en bild spridit så mycket solsken och glatt så många vinterrötta människor.

På bara någon dag har flera tusen facebookare i olika grupper varit in och strött rosor över oss på solbänken. Så visst blev den där första strålande vårdagen en dag värd att minnas för oss ”solkatter”.

 

Självklart jätteroligt för mig och bröderna som älskar att göra människor glada. Delad glädje är dubbel glädje, och kan en bild i arbetsmaskinen sprida så mycket sådan är det ju för härligt.

Det rent tekniska i sammanhanget går dock snudd på går över mitt förstånd. För jag fattar bara inte hur vi bröder kan flyga runt på bild som andra rymdvarelser!  Min blogg är en sak, men utanför den förstår jag ingenting.

 

 Väldigt många har också uttryckt förundran över hur matte kunde få oss alla fyra att posera tillsammans på bänken. Det var nu inga problem, då vi bröder gått och längtat efter att den skulle komma ut och solen nå fram över hustaken.

Just den här dagen hände det, och matte hann knappt lägga på yllefilten förrän vi intagit våra platser. Första gången för ”Mini-Vinnie men han visste precis hur det skulle vara och var jättemallig över att få vara med oss storebröder.

 

 Hela förmiddagen bara låg vi där bara där och njöt i solen, till musik av takdropp och pippiskvitter. Det sistnämnda förstås mest lockande för oss, men utan minsta risk för de små bevingade liven.

Vår solbänk står nämligen mitt emot lillpippis matplats, så de har full koll på oss och vet att vi är chanslösa att nå dem. Men underhållning av oräkneliga små ”sparvilar”, som rör sig mellan matplatsen och staketet, är förstås bästa tänkbara skådebröd för oss godmodiga lurvisar.

 

Hur mycket vi sibirer än älskar vinter och snö, så är det vårens första riktiga solstrålar vi längtar efter och väntar på när året kommit så här långt. Vasaloppssöndagen brukar av tradition vara premiär för utesittandet, men i år kunde vi alltså tjuvstarta lite tidigare.

Det kändes bra och verkade vara rena vitaminkuren. Tjuvstartar får vi däremot hoppas att inte åkarna gör i VM-på skidor som invigs här i Falun på onsdag! De närmaste veckorna lär det inte pratas om mycket annat på våra breddgrader.

 

 Stora skidarrangemang har med åren blivit tradition här i vår vinterstad. Och traditioner är viktiga att hålla vid liv även om de bara har så få år på nacken som Alla hjärtans dag.

Den firade vi i går och som alltid kom husse hem med en alldeles egen ros till mig. Den delade jag förstås med mig av till bröderna och kalasade vi på i natt! Så nu mår jag som en prins, då vårsol och späda rosor är det bästa jag vet!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

10 svar på ”Delad glädje är dubbel glädje”

 1. Hej Triton!
  Ni kan verkligen konsten att glädja oss! Det går ju inte att låta bli att bli glad när man tittar på så underbart tjusiga bilder av er. Hoppas att det inte blir allt för stökigt hos er när Falun blir invaderat av alla skidfantaster. Kanske det kommer någon av alla dina bloggvänner och vill se er livs levande.
  Var rädda om er!
  Kramar från Gudrun

 2. Men så fina bilder på er i solen. . . . ni sitter som på parad på den filtförsedda bänken!! Visst är det underbart att solen visat sig lite mera den senaste tiden och man känner våren är i antågande. . . . .!! 🙂
  Hoppas ni alla hade en trevlig *Alla Hjärtans Dag* igår! Vi fick lite extra räkor av vår matte!!
  Ha en fin vecka!
  Tassekramar Felix & Felicia

 3. God förmidag Gudrun!

  Tack goa rara du! Om du blir glad när du ser oss har jag lyckats och nått målet med min blogg. För är det roligt att titta in till oss, så kan jag ju smyga in lite ”kattvett” också mellan varven för att alla katter ska få det bra.
  Bra ska du också ha det, och som du skriver det kanske kommer någon läsare, som är till Falun på VM, och hälsar på. Jag hälsar alla då alla med eller utan skidor välkomna!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 4. Hej Felix och Felicia!

  Minsann var soliga tisdagen förra veckan den härligaste dagen hittills i år. Vi lever på den än fast det i morse var 10 grader kallt och grått så det förslår.
  Men vi har fått försmak på våren, så nu rullar det på av bara farten. Snön är snart borta från taken, och det blir ljusare för var dag som går.
  Jodå, vi hade en fin Alla hjärtans dag, då jag fick min traditionella ros av husse och delade den med bröderna. Fast de lekte mest med de små bladen medan jag åt späda skott. Så nu är i alla fall jag fullproppad med vitaminer.
  Ha en bra vecka och hälsa er matte så gott. Och så håller vi förstås alla tassar för att solen kryper fram bakom molnen!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 5. Åh vilka fina bilder på er.Tänk om alla kunde samsas som ni gjorde på bänken.Då skulle den stora världen vara som ett stort hjärta.Vad härligt ni har det !! Kram på er alla!!

 6. TJenixen, ni ser ut att ha det jättemysigt där på filten, önskar att jag hade samma tur men här är kurrarna på altanen för matten matar både dem och pippisarna, så jag får inte vara där ute, blä. Fast i fredags och lördags rådde jag om matten och Lillhussen alldeles själver, matten och jag var ute på promenix i dagarna två, fast inte hela dagarna förstås, hihi.

  Ni kommer nog att få det snurrigt i Falun under VM men ni är väl vana med snurrigheter, så jag förstår att ni tar allt med ro. Här har det varit en jädrans trafik in till vårt grannland Norge, så jag har fullt sjå med att kolla så bilarna inte kommer ner hit till oss utan håller sig på vägen.

  Hoppas att ni får mera sol och värme, i alla fall det sistnämnda för igår kväll må ni tro att det var griskallt här uppe, med 20 minusar, ville inte jag gå ut, så jag nattade in tidigt igår, hihi. Fast i morse var det överkomliga vermaturer igen med bara 6 minusar, hihi.

  Russelpussar i mängd till hela familjen!

 7. Hej Vivianne!

  Tack för det rara du! Ja, tänk om vi kunde sprida kärlek och glädje till alla, både människor och djur. Det är ju så härligt att vara sams och ha varandra att ta hand om.
  Undrar om den dagen någonsin kommer då hela världen blir som ett stort hjärta. Vi kan ju alltid hoppas och enas om att göra vårt bästa för att sprida budskapet.
  En fin vecka, med förhoppningsvis lite mer sol, önskar vi alla här hemma dig och dem du har runt omkring dig!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie!

 8. Hej Felix!

  Visst var det mysigt den där soliga tisdagen, men säg den lycka som varar för evigt. Nu har det varit gråmulet flera dagar, och ner till 10 minus i natt.
  Fast som de kloka säger att omväxling förnöjer. Skulle solen skina varje dag, skulle vi kanske inte älska och längta efter den lika mycket som vi gör i dag.
  Jodå, snurrigt lär det bli om man får tro det som lär ska veta. Ni där uppe har händelsevis inte tänkt er neröver någon dag. I så fall, vet ni var vi bor!
  I dag tar vi det bara lugnt och väntar på solen. Det går snabbt att bli bortskämd. Ha det nu så bra och var rädd om dig i trafiken till grannladet!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

 9. Matte sitter hela dagarna och tittar på alla sorters djur på den där mojängen och skrattar för sig själv. Hon sa åt mig att ni tycker om solen och det gör jag med jag är gammal och inte så pigg 18 år men när solen tittar fram ligger jag ute på ballkongen på värmedyna och kartong sen kan jag få ett ryck och då är matte rädd att jag skall bryta benen de rejsar jag 1 minut.
  Hälsa alla där hemma hos er. Kram Lisa- Flisa

 10. Hej Lisa-Flisa!

  Så härligt att få ett så trevligt brev från en pigg ålderdam på 18 år! En dam som dessutom fortfarande får ryck och rejsar om så bara korta stunder.
  Mysigt att läsa att du ligger ute på balkongen på värmedyna. Det är viktigt att inte bli kall underifrån även om den efterlängtade solen värmer ovanpå.
  Och solen gäller det ju att ta vara på i alla åldrar. Må nu så gott och hoppas den återvänder snart. Hälsa matte Gudrun så gott från oss alla!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *