Vinterdepp eller vårpirr???

Den här veckan har jag blivit så där tankfull som jag bara blir då och då. Tycker livet tassar iväg alldeles för fort, medan min värld krymper mellan snövallarna.

Känns trångt på något vis nere på marken, samtidigt som jag har en inombords oro i kroppen. Måste upp på farstukvisttaket för att känna mig fri och kunna och blicka ut över vår blivande VM-stad!

 

Vinterdepp eller vårpirr? Det är frågan! Känner ni igen symtomen, och tror er veta vad det är som gör mig så här kluven. Kan det bero på att jag älskar både snön och solen, fast den ena tar kål på den andra?

Bättre har det inte heller blivit under veckan, då plogbilen kört som en galning här till sent om nätterna. Skopan får hela golvet att durra och är en av broder Artemis grymmaste ”fiender”.

 

Dessutom har närmaste grannen haft stålställningar uppsatta alldeles vid staketet och takläggare på huset i snöyran. Det är mer än broder Artemis klarat av, så han har mest hållit till i ”skyddsrummet”.

Plogbilen och takläggarna har nästan bytt av varandra, så jag har varit ensam om ansvaret för gården dygnet runt. De stunder broder Artemis vågat sig ut har han haft fullt upp med att hålla koll på sig själv. 

 

Lillebror Febus och ”Mini-Vinnie” har tack och lov varit fromma som lamm, och minstingen mest roat sig med att vinka åt ”lillpippis” med tassen från filten på farstukvisten.

Han älskar allt som rör sig och tycks tro att alla är hans kompisar och vill leka med honom. Faktiskt är det nästan så jag tror att han skulle kunna leka med ”pippis” så mjuk och go som han är i sinnelaget.

 

Aldrig någonsin har vi hört ”Mini-Vinnie” fräsa eller morra åt någonting. Däremot pratar han som en riktig katt när han vill något, och spinner så hela han knatterdurrar när han får sin önskan uppfylld.

I mångt och mycket en kopia av lillebror Febus, som nu är stora pojken, men som alltid lika snäll. Ingen behöver då tvivla på att de har samma pappa Ingo, som lär ska vara en riktig mysfarbror han med.

 

Så värst mysigt var det däremot inte här i natt, då det blåste så det knakade i väggarna och kändes grymt i golven. Fortfarande i morse, i strålande sol, fick pälsen på oss som vågade oss ut en riktig genomkörare av nordan.

Och kan ni tänka er att från min utkikspunkt på farstukvisttaket ser jag över hela Falun ända till de två världsberömda hoppbackarna uppe vid Lugnet. Så här kan jag om en dryg vecka sitta och följa tävlingarna  från högsta parkett!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie!

8 svar på ”Vinterdepp eller vårpirr???”

 1. Jag tror det är vårpirr i kroppen! Själv har jag klättrat upp på garagetaket och sett mig omkring, men när jag skulle ner så fick husse komma till undsättning för jag ville inte hoppa ner i snön!
  Hade en ny dust med den stora långhåriga katten för några veckor sedan så hårtussarna rök, vågade knappt gå ut efter det, men nu hoppas jag att den inte kommer och hälsar på något mer, jag har i alla fall inte sett till den.
  Kramar från Linus och matte Eva

 2. Hej Linus och matte Eva!

  Tack för ert uppmuntrande svar, som kom med racerfart. Hoppas du har rätt Linus, då du själv haft känning av detsamma som jag!
  Tur din husse var hemma och kunde hjälpa dig ner. Själv tar jag sovrumsfönstret in från taket, då jag numera är för stor och tung för att klättra neröver med huvudet först som lillebror Febus gör och som jag gjorde förr.
  Blev faktiskt mycket lugnare direkt efter att matte och jag läst era rader! För lite vårpirr är ju mycket lättsammare än en djup vinterdepp.
  Hoppas den där svarta slagskämpen, som brukar hälsa på hos er, håller sig borta i fortsättningen, så du får ha gården för dig själv. Vi här hemma håller alla tassar och tummar för dig och det!

  Tassekram Triton och Co

 3. Här har vi då ingen vår än, för det var hela 6 minusar i morse, så här lär nog få vänta på våren. Snö har vi i massor, testade att gå utanför vägen men jag försvann, så såna där vårkänslor som drabbat dig, har jag då klarat mig från, hihi.

  De där som kör snö, de för ett riktigt osväsen här med, varje gång den där traktorn kommer farande så får den sig en riktig blåsning, de ska veta att det är minst sagt livsfarlig jycke här. För det de inte ser utan bara hör måste vara barskt, hihi. Du och dina brorsor måste allt börja morska upp er, ni får helt enkelt träna på att morra och låta livsfarliga, för då kanske de som kör mafinerna håller sig borta.

  Håller med Mini-Vinnie om att det vore skojsigt att leka med pippisarna för det trodde jag också att man kunde göra när jag var valping, nu har jag insett att jag inte är begåvad med vingar och har inte en chans att fånga dem med tassarna. Fast vad gör väl det, när jag kan hänga över soffryggen och glysa på dem genom fönstret, när de snaskar på allt gott som matten fixar åt dem.

  Det där med första parkett lät väl riktigt braigt, för då slipper ni ju trängas med alla som kommer till VM-staden, fast jag struntar alldeles fullkomligt i sån där sport. Jag är inte alls intresserad fast det går på tv ibland, nej det ska vara hundprogram eller bara djurprogram om jag ska fastna för tv:n, hihi.

  Nu får ni ha det så braigt nere i stora staden och hoppas nu att erat vårpirr håller i sig, så jag får lite av den varan med, gosa nu riktigt mycket med era tvåbeningar samt med varandra.

  Russelpussar i mängd!

 4. God förmiddag Felix!

  Här har vi i alla fall plusgrader, så snövallarna börjar röra på sig neråt. I går var det riktig ”plaskmaja” i solskenet, eller dagsmeja som matte säger att det heter!
  Vädertanten i tv sa i morse att värmen skulle fortsätta upp över landet, så den är nog snart hos dig. Skönt förresten att höra att det är fler än broder Artemis som inte tycker om plogbilen. Bra att du ryter till, för det skulle säkert Artemis också göra om han inte tassade i väg och gömde sig under pläden i soffan.
  Vi har så mycket fåglar här hemma att det inte är värt att jaga dem för någon annan än ”Mini-Vinnie”. Och han är så snäll att han bara sitter och vinkar åt dem!
  Det där med världsmästerskap smäller väl inte så högt för mig heller, men visst blir det lite merspännande att sitta på farstukvisttaket och se folk flyga i luften på betryggande avstånd.
  Den som lever får väl se, som den kloke sade, och kloka är väl du och jag med! Ha det gott och njut av solen, när den börjar sprid vitaminstrålar!

  Tassekram Triton & Co

 5. Finaste Triton..
  Din Blogg är helt underbar.
  Inatt vaknade jag också av plogbladet som drog förbi mitt hus och jag förstår dej. Visst är det störande.Nu hoppas jag du får lugnare nätter framöver.Vädret blir behagligt,så du kan njuta av solstrålarna i din päls,då du är ute på gården.Hälsa dina kattbröder.
  Kram/Maya

 6. Hej Maya!

  Tack rara du som förstår hur det känns när plogbilen rullar förbi med skopan i gatan mitt i nätterna. Tack och lov för broder Artemis del att det snart är slut på plogandet och fraktandet av snö.
  I dag känns det som en riktig vårdag, i solen, och solstrålar är det bästa som finns för pälsen. De både värmer och får det att pirra i hela kroppen.
  Må nu så gott själv och hälsa så innerligt mycket till matte och be att hon hör av sig när det passar någon dag!

  Tassekram Triton och Co

 7. Hej Triton! Den här veckan har det verkligen varit vår. Vad skönt solen har värmt. Hemma hos oss är det varken plogbilar eller byggjobbare som stör utan i stället är det såna där hemska vidunder som heter snöskotrar som svischar förbi utanför husknuten. I lördags var det hur många som helst. Inget vidare. Vilken härlig utsikt du kommer att få under VM -veckorna. Jag tycker lite synd om arrangörerna bara om snön skulle försvinna. Det måste vara skönt att ha det lite på avstånd. Du och dina småbröder får ha en fin avslutning på den här veckan.
  Tassekramar Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 8. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Låter som om ni haft det värre än vi med alla fartvidunder som dånat förbi husknuten hemma hos er. Ni får se upp så ni inte blir överkörda, om inte matte kan få stopp på trafiken!
  Här har det lugnat ner sig med plogbilar nu och verkar vara lugnet före stormen. Fast uppe på Lugnet jobbas det intensivt både dag och natt inför VM.
  Och som sagt, utsikten från farstuvisttaket duger bra åt mig när det ska hoppas backe. Tills dess fortsätter vi njuta av vårvädret så länge det varar!

  Tassekram Triton & Co

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *