Så kom den då äntligen…

Så kom den då äntligen!!! Vintern som jag nästan givit upp hoppet om i år. På bara ett par timmar förvandlade den trädgården till ett vitt paradis och bäddade in oss i mjukaste snö.

Nu hoppas vi bröder bara att den får ligga kvar, så ”Mini-Vinnie” också får uppleva en riktig vinter som kattunge. För han är nyfiken på allt och inte det minsta rädd för att drunkna i snön!

 

Det var precis det han höll på att göra  i förmiddags, när han simmade genom snömassorna på sina små tassar. Till sist lyckades han i alla fall rädda sig upp på nocken till skrivarstugans tak.

Där satt sedan det lilla kärleksknytet och kollade på oss andra. Till synes väldigt förundrad över att vi bröder, på lätta tassar, kunde pulsa fram genom snön utan att tappa tassfästet som han.

 

Det är nytt år med nya goda föresatser och rätt tid att börja tänka på hälsan. Visserligen heter det att skönheten kommer inifrån, men visst kan vi hjälpa till även på utsidan.

Tassarna är det första jag kommer att tänka på, då de far illa av is, grus och salt ute den här tiden på året. Vi försöker själva slicka dem rena och mjuka, men lite hjälp från husse och matte kan vara guld värd.

 

Mitt råd till alla hussar och mattar är därför att kolla genom tassarna på era ”pälsklingar”, som det nu är inne att kalla katter och hundar. Skölj av tassarna, om de ser smutsiga ut, och smörj in trampdynorna med tassalva eller arméns hudsalva.

Båda finns på apoteket, och den sistnämnda är garanterat ofarlig att slicka sig, då den till och med går att äta vid behov. Insmörjningen hjälper oss att slippa förhårdnader och sprickor, som kan bli nog så besvärliga om det vill sig illa.

 

Pälsen är ett kapitel för sig, för alla katter och hundar som tassar ut och in, den här tiden på året. Blöt och torr om vartannat, och en perfekt grogrund för tovor om den inte hålls efter dagligen och stundligen.

Dessutom kom  vintern så sent i år att jag redan börjat tappa kragen och den värmande underullen i pälsen. Så varje dag borstar matte ur mig en halv katt, som hon sparar åt fåglarna tills de ska bygga bon.

 

Tack och lov har matte en karda av mjuka metallstrån med pyttesmå gummituttar i toppen. Den är toppen och faktiskt jätteskön att bli friserad med! Till och med på lilla magen och runt det allra ädlaste stället där bak.

Fast jag hoppas förstås få ha kvar lite av min mysiga krage ett tag till, då det varslas om kalla dagar de närmaste veckorna. Och det är ju precis så vintern ska vara, för oss bröder som alla har våra rötter i Sibirien!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie!

 

14 svar på ”Så kom den då äntligen…”

 1. Oh gosiga katter, underbara varelser. Det är så härligt att få läsa det senaste i brevet om/från er. Ja Mini-Vinnie ser verkligen både förundrad och bekymrad ut däruppe på taknocken. Han undrar hur brorsorna bär sig åt med att ta sig fram i den djupa snön. Det lär han sig säkert snart. Det ska bli roligt att få läsa mera om äventyren i snön, nu då de väntat så länge på den. Hoppas att den ligger kvar ett tag till i vart fall.
  Nospuss och varma tassekramar så länge!
  Från Emma och V

 2. Hej Emma och V!

  Så trevligt att höra från er igen. Hoppas ni har det bra och vill passa på att önska er god fortsättning på det nya året!
  Visst är det härligt att det äntligen blivit vinter på riktigt. Ser lovande ut för fler bilder, då det snöar nu på morgonen och är 13 grader kallt.
  ”Mini-Vinnie” är jättemodig, sin lilla storlek till trots, och han är verkligen nyfiken på det vita som faller från himlen. Han vill leka med varje flinga.
  Förstår att Emma inte är lika överförtjust. Så ni får hålla er inne, och mysa tillsammans, tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 3. Ja, nog har vi fått snö även här hos mig, förresten så snöar det just nu också men nu kommer den i alla fall rakt ned, ni skulle varit här när den kom runt hörnet, hihi. Jodå, vi hade en riktig snöstorm här nere, fast matten sa att det är allt en riktig tur att vi inte bor uppe på fjället, för då hade du nog blåst bort, usch det hade inte vart någe vidare. Så jag gläds med er att ni också fått av den vita varan och jag hoppas att i får mera för när det blir kallt så är det allt skönt att det lagt sig snö överallt. Ni får ta och lära mini-Vinnie hur man tar sig fram i snön, jag sjunker som en gråsten men å andra sidan kan jag studsa som en tigger, hihi.

  På tal om kallt, här var det -25 i natt, fast det var tur att snövädret hittade hit igen så det blev lite bättre nu är det bara runt -10 grader. Hoppas att ni har päls kvar så ni klarar de fallande vermaturerna, hihi.

  Ha nu en härlig snödag nere i stora staden och hoppas att ni får mera idag, för om vädermumsarna har rätt så ska ni få det.

  Russelpussar i mängd till både fyr- och tvåbenta!

 4. Hej Triton!
  Du skriver om det ”vita paradiset”, men något paradis tycker inte jag att det är. Men så är jag ingen ”siberian” som ni är. Visst unnar jag er att ha roligt i snön, men ni får hålla uppsikt så att inte lilla ”trollungen” försvinner i snöhögarna. Om jag kunde så hade jag gärna skickat ner all snö som vi har här. Nästa ”Tritondag”, alltså söndag, ska det bli roligt att läsa om hur ni har busat i snödrivorna. Kanske ni ska leka kurragömma med matte och husse?
  Ha det så trevligt!
  Kramar till er alla från Gudrun!

 5. Så fina ni är allihop. Hoppas ni njuter av kylan, vintern och snön för tiden flyger förbi och snart är de vår igen 🙂

 6. Hej Felix!

  Minsann vi fått mer än när jag skrev bloggen i går. Snön vräker ner här och har gjort så hela dagen!
  Helt underbart här med 10 grader kallt, när vi äntligen fått snö. Den är så mjuk och skön och gör det så varmt och ombonat ute.
  Fast 25 grader kallt, som ni haft, låter lite väl mycket. Åtminstone för ”Mini-Vinnie”, som älskar att var ute med oss.
  När det är för kallt, får han åka jacka med matte. Det tycker han är toppen och sitter där som en prins och jagar snöflingorna med sina framtassar.
  Ha det nu så gott där uppe i fjällvärlden, om än nedanför fjället, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 7. Hej Gudrun!

  Det här med kärleken till snön är lite jobbigt för mig, som vill vara snäll och göra alla glada. Känner mig ändå säker på att du förlåter mig, om jag lovar hålla uppsikt över ”trollungen”
  Det behövs sannerligen när han kommer ut, för då ser han ännu mindre ut och har liksom ingen bestämd färg heller. Men roligt har han, och vi med när vi leker kurragömma med husse och matte.
  Lillebror Febus syns ju inte alls, och i lördags, när snön började vräka ner, gömde han sig en lång stund. Så lång att vi hann bli oroliga tills han plötsligt satt på farstukvisten som om inget hänt.
  Ha det nu så bra, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 8. Inte behöver du be om ursäkt för att du gillar snön, då får också jag be dej om förlåtelse för att jag inte är så förtjust i vintern som du är. Lite snö tycker jag att det ska vara, men när det blir omkring 4 dm på samma gång, då blir det lite för mycket av det goda. Men blir jag lite deppig så tar jag fram bloggen och tittar på alla fina bilder av er godingar och då blir jag glad igen. Så visst gör ni oss glada.
  Ha det så gott och busa på i snödrivorna!

 9. Ja här nere har vi också fått det vita från skyn! Men det är en sån konstig vinter för nu regnar det igen och all snö är på väg att försvinna! Temperaturen går upp och ned i morse -8 och nu +1 så man vet aldrig från dag till dag! Men ni har verkligen fått mycket snö att hoppa och busa i! Lilla busfröet Vinnie blir större och större för varje veckas bilder och är så otroligt söt! Han smälter nästan in i bakgrunden med sina fina färger!
  Ha en bra vecka allesammans!
  Tassekramar Felix & Felicia

 10. Rara Gudrun!

  Vill börja med att ge dig många varma kramar och tassekramar från oss alla. Vi tycker alla olika om snön och visst kan det till och med bli för mycket av den vita varan.
  Jag är så lycklig att ha dig som min trogna vän och ännu lyckligare över att kunna glädja dig när det känns tungt.
  Nu ser vi fram emot att det snart våras och hoppas du slipper få så mycket mer snö där uppe hos dig.
  Vi hörs snart igen!

  Din vän Triton

 11. Hej Felix och Felicia!

  Ja, nog är det märkligt hur allt kan förändras från en dag till en annan. Förra veckan jagade ”Mini-Vinnie” prasslande höstlöv, och nu håller han på att drunkna i snön.
  Hoppas i alla fall att vi får behålla den snö vi fått nu ett tag och slipper regnet som ni råkat ut för. Annars blir det så fruktansvärt grått och trist här i Falun.
  Ha en bra vecka, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 12. Hej Rebecca & Toulouse!

  Tack så mycket, så rara ni är! Var så säkra på att vi njuter av vintern, med snö och kyla, när den äntligen är här.
  Det gäller att passa på, för snart är den över och pippis som flyttat söderut börjar återvända. Matte snickrar som sagt som bäst på ännu ett ”kottehus” till våra allra mest älskade sommargäster!
  Ha nu en så bra vecka det går tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 13. Jag har lyckats logga ut mig från FN och kommer inte in trots byte av lösenord m.m. Blev otroligt glad när jag kom på att testa söka bloggen från Google. Nu kan jag fortsätta att läsa om brödernas äventyr.

 14. Hej Ritva!

  Så dumt det kan bli ibland, men du ska se att det löser sig med Facebook. Matte hälsar att hon hört flera som haft problem på slutet.
  Tur i alla fall att du hittade oss på det där andra sättet. Du kan fortfarande också alltid gå in via dt.se och söka där!
  Nu har vi i alla fall kontakt med varandra igen, och det är huvudsaken. Hoppas annars allt är bra med dig, och från oss alla kommer här en önskan om god fortsättning på det nya året!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *