Prasslande höstlöv blev vinterlycka

Det är vår i luften, luktar jord i buskarna och gräsmattan lyser grön! Höstlöven har letat sig fram och fladdrar omkring till ”Mini-Vinnies” stora lycka.

De prasslande ”bytena” väcker en jaktinstinkt minstingen inte visat förut. Liten och lätt skuttar han runt som en harpalt och försöker slå framtassarna i de lätta undflyende löven.

 

Det är första gången för honom, som var för liten att vara ute när löven föll på höstkanten. Nu får han uppleva glädjen ändå, sedan snön smält och friska vindar blåst gården torr och fin.

Visst känns det lite märkligt för oss andra som älskar snön. Men att se ”Mini-Vinnie” ha så sagolikt roligt är värt priset! För annars hade han ju aldrig ha fått uppleva höstlöven som kattunge.

 

Det är så att man får vårkänslor fast vi alla utom ”Mini-Vinnie” varit till veterinären och blivit lugna, snälla och goa. För visst pirrar det ändå i kroppen, när ljuset återvänder ochsolstrålarna letar sig in mellan pälshåren på ryggen.

Även lillpippis på gården sjunger i kör som om vi redan vore i början på mars. Och de små liven sitter så överlyckliga i solskenet,att jag börjar tycka det kan få vara med snö och kyla för i år.

 

Nu vet vi av erfarenhet att vädret är nyckfullt. Så vi måste förstås fortsätta mata lillpippis som vanligt fast det är rena vårvädret ute! Det kan ju smälla till och blir kallt igen, som så många gånger förr.

Dessutom talas det förstås också mycket om att det ska hållas världsmästerskap på skidor här i Falun i slutet av nästa månad! Inte för att jag bryr mig, men arrangörerna hoppas förstås på att det blir vinter igen här i vår vårliga stad. 

 

 

Långhelgen närmar sig sitt slut och efter trettondagen är det dags att tacka tomtarna runt skrivarstugan för den här gången och bära upp dem på vinden. Där får de sedan sova mjukt nerbäddade tills det blir jul igen!

Det är inte många veckor tomtarna får vara med oss på gården. Men under den tiden håller de vakt både dag och natt! Allt för att vi ska kunna känna oss trygga, att ingen inkräktare tar skrivarstugan i besittning.

 

Nu är julen snart slut och vardagen tar över utan extra röda dagar förrän till påsk. Det betyder också att jag återgår till att ha de vanliga söndagarna som min speciella skrivardag.

Känns faktiskt rätt skönt att få lite ordning på dagarna och den dagvillhet jag drabbats av under de många helgdagarna. Med det önskar jag er en fortsatt god fortsättning på det här nya året tills vi hörs igen på söndag!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

6 svar på ”Prasslande höstlöv blev vinterlycka”

 1. Förstår så väl att mini-Vinnie har skojsigt, tur att han fick prova på det här med lövjakten, för den är så spännande, det vet väl jag, hihi. Här har inte pippisarna fått vårkänslor än och tur är väl det, kallt som det är ute ännu, igår kväll nästan 20 minusar, idag något bättre men i alla fall grisigt ute. Matten matar så klart pippisarna med solrosfrön, talgbollar och jordnötter, de stora fåglarna skator och liknande får bröd och ibland kokt potatis eller ris, ja det som blir över när vi ätit, inte allt förstås men sånt som storpippisar kan äta.

  Det där med att kasta ut julen är matten benhård på, hon väntar alltid till tjugondag Knut, så här stannar tomtar och gran kvar ett tag till, det tycker jag är riktigt mysigt, hihi.

  Snön är ett lika stort bekymmer här hos oss, den ligger inte överallt men det gör i stället isen, som lagt sig spegelblank över gården till matten stora förtret. Nu har de visserligen lovat snö till natten men matten litar inte på de där metrologspåmännen, kan lika gärna spå i kaffesumpen säger matten, hihi.

  Ni får ha det så skönt nere i den grönskande staden med vårpippisarna och mini-Vinnie som snurrar runt efter frusna löv.

  Russelpussisar till alla fyrbenta, ja de tvåbenta med för den delen!

 2. God trettondag Felix!

  Tänk så olika det kan vara! Du har 20 minusgrader medan vi har flera plusgrader här. Fast i natt har det blivit lite kallare, och nu lär det ska vara snö på gång.
  Här är det sista dagen för tomtarna, som ser lite vilsna ut på den gröna gräsmattan. Lyktorna får stå kvar och lysa upp nattmörkret, men julen säger vi tack och hej till i kväll.
  Håller fullständigt med matten din om att de där väderfarbröderna och vädertanterna inte är att lita på. Det säger en sak i tv-rutan, medan vi ser något helt annat utanför fönsterrutan.
  Nu på morgonen är det fortfarande ett par grader kallt och löven sitter fast. Så i dag blir det nog en lugnare dag med bara en och annan promenad runt kvarteret.
  Ha det så bra allesammans och se upp för alla förrädiska isfläckar jag förstår at ni har under snön. Snart smälter den och det blir vår!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 3. Hejsan Triton!
  Ja det växlar mellan vinter och vår, kul med flygande löv för ert lilla gulletroll, vilka flygande skutt han kan ta! Så vackra bilder er matte tar och så fint julpyntat det är runt din skrivarstuga, där har du det riktigt mysigt! Sköt om er alla nu och passa på att stoja runt i den lilla snö som fallit igen!
  Kramar från Inger och Sputnik

 4. Hej Inger och Sputnik!

  Vardag igen efter alla helgdagar, och jag hoppas ni haft bra seden vi hördes senast! Vi har mest tagit det lugnt och turats om att ta hand om minibror Vinnie!
  Lugnt och lugnt kan väl diskuteras förstås med ett sådant litet yrväder i huset. Det var en fröjd att se honom jaga höstlöven i blåsvädret och i dag jaga vita flingor i snön!
  Vår i går eller vinter i dag spelar ingen roll, då det i alla fall blivit mycket ljusare ute. Hoppas ni snart kommer och hälsar på! Det är bara att du hör av dig om ni får någon dag över.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie!

 5. Hej Triton! Jag tycker också det är skönt att alla helger tagit slut. Jag blev ju alldeles dagvill till slut. Man jobbade två dagar och var ledig fem osv. Helknasigt. Ni har det bra ni som inte behöver tänka på sånt. Det är då mycket roligare att vara ute och leka vare sig det är snö eller höstlöv som vimlar omkring. Nu har matte och jag bestämt att jag kommer och hälsar på er i morgon (fredag). Det ska bli jätteroligt att få träffa er igen och se hur mycket lillebror Mini-Vinnie har vuxit sen sist.
  Många tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 6. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Skönt att höra att det är fler än jag som blir dagvilla av alla röda dagar huller om buller. Visst är det mysigt på sitt sätt, men blir lite knepigt när det är på söndag jag skriver.
  Ser fram emot att du kommer och hälsar på i dag! Husse och matte är till Blondi på förmiddagen, men de är hemma i god tid innan du slutar jobbet.
  Ha det så bra, och var rädd om dig, tills vi ses! Blir så spännande att höra om du tycker att lille Vinnie blivit stor!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *