”Sladdisen” bästa julklappen

”Sladdisen” är årets julklapp, även om vi fick honom lite i förskott. För med honom blev vi en hel familj och lillebror Febus världens lyckligaste storebror!

Han som varit världens busfrö och tröstat sig med somrarnas taggiga”kottar”. Nu har han äntligen fått sin alldeles egen lilla dunmjuka ”kotte” att ta hand om.

 

 Det känns varmt i hjärtat på broder Artemis och mig att se lillebror Febus hoppa högt av lycka på gården tillsammans med allas vår minibror Vinnie!

Och lillungen, som bara ögon för sin storebror, flyger gång på gång i luften när de leker som bäst ovetande om att vi andra tittar på i smyg.

 

 För hur mycket ”Mini-Vinnie” än tycker om oss gamlingar, så är det Febus som är hans bästebror. Artemis och jag är mer som trygga farbröder att krypa ner hos när John Blund smyger sig på.

Självklart är det också lillungen som styr och ställer över julfirandet här hemma. Det betyder att vi pryder gården med allsköns kransar, lyktor och tomtar men bara pyntar försiktigt inomhus.

 

 Inga levande ljus, giftiga julblommor och farliga prydnadssaker, inom räckhåll för en älskad minibror, som just lärt sig klättra upp i fönstren. Han är glädjespridaren, som med sitt milda väsen lyser upp vintermörkret och skapar julstämning här hemma i år.

Men även till er andra vill jag så här i sista stund också sända en ett varningens ord för julens populära prasselsnören. De är visserligen roliga att leka med men väldans farliga att tugga på och börja svälja av bara farten.

 

 Då vi har flera hundkompisar vill jag också påminna om att hålla russin, vindruvor och choklad utom räckhåll för dem. Har säkert nämnt det förut, men det tål att upprepas varje år!

 Med det tackar jag för mig från skrivarstugan som börjar kännas lite ensam och kulen på kvällskvisten. Jag gör det med en önskan, från oss alla till er alla, om en riktigt GOD JUL!

 Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

20 svar på ””Sladdisen” bästa julklappen”

 1. God Jul på er alla både stora och små! Sänder även en tanke på alla som inte har en egen familj att fira julen med.Kramar till er alla

 2. God jul till den stora familjen och va lillen har blivit tuff. Ha det nu bra i juletid.

 3. Så söt sladdisen är där han sitter i tomteluvan, både jag och matten förstår att det är eran bästa julklapp. Matten säger att ni är så söta hela högen och jag kan förstås bara hålla med. Din skrivarlya såg verkligen lite kylslagen ut, trots att du har en varm och gosig filt, akta så du inte förkyler dig vännen.

  Här må ni tro att Kung Bore slagit klorna i oss, enligt min tvåbensbror så var det -22 och fallande i morse, så trots att vi inte har så mycket snö här nere så har vi fått griskyla i alla fall. Inte konstigt att jag blev kall om både tassar och öron när jag var ute med hussen på morgonrundan. Så jag vill allt lägga till en varning till alla dina, tänk på att det blir jättekallt åt våra tassar och öron, när ni släpper ut oss fyrbenta och se till att vi inte rymmer, för då kan det gå alldeles på tok. Vi får inte vara ute så länge, annars kan vi förfrysa tassar och örsnibbar, det gäller för både hundar och katter!

  Nu får ni ha en mycket GOD JUL och var rädda om varandra!

  Russelpussar i mängd till både fyr- och tvåbenta!

 4. Hej Triton! Vad lillebror Vinnie har blivit stor och jag som ännu inte kommit och hälsat på. Men snart, jag lovar. Ha nu en riktigt God Jul hela familjen önskar vi alla i Fiskarbo.

 5. En snabb men mycket hjärtlig God Jul-hälsning till er alla, katter och människor, från ett mycket vintrigt Gävle. Allt är väl här och vi hoppas ni får mycket snömys! Kramar Lakrits med familj

 6. Hej Elsborgsvänner!

  Tack och God Jul tillbaka till er Linus och matte Eva!

  Tassekram Triton

 7. Hej Lotta!

  Visst har minibror Vinnie växt sedan ni sågs senast, men han är inte riktigt så stor som han ser ut på bilden. Du får väl se när du dyker upp!
  En riktigt God Jul önskar vi alla tillbaka till er alla i Fiskarbo! Ha det så bra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 8. Hej Lakrits!

  Tack för God Jul-hälsningen från ert vintriga Gävle. Lite snö har vi här med men hoppas och väntar förstås på mycket mer.
  Hälsa husse och matte så gott, och var rädd om dig ute i kylan!

  Tassekram Triton

 9. Hej Felix!

  Ja, den här ”sladdisen” vår är verkligen väldigt speciell. Han håller med på allting och vill vara med ute fast det är nästan 10 grader kallt.
  Ändå är han så liten att han ryms i tomtens luva, så han får inte vara ute för långa stunder åt gången. Och du, som inte har så lång päls, måste vara rädd om dig du med.
  Dina varningens ord kommer väl till pass, och så ser du till att inte sno några russin eller vindruvor i år. Hälsa nu så gott till alla där hemma hos dig och önska dem God Jul från oss i stora residensstaden.
  Och så förstås en riktigt God Jul-önskan till dig själv med!

  Tassekram Triton

 10. Hej Gudrun!

  Tack för det, och en God Jul-hälsning kommer här tillbaka till dig och dina småttingar där hemma.
  Måste berätta att den ”lilla” blomman ni hade med er till Vinnie. Den blommade först med fyra jättestora röda blommor, och står just nu i sin fulla prakt med fyra nya storslagna blommor.
  Visst har lille Vinnie tuffat till sig sedan du såg honom senast, men han är fortfarande lika mjuk och jättego mot allt och alla.
  Hoppas snart att vi ses igen!

  Tassekram Triton

 11. Hej på er där nere i storstan!
  Jag måste berätta att Måns älskar sin fina pälssvans. Han har väldigt roligt, men det har också matte och husse när han har uppvisning för dom. Först slänger han upp svansen och så hoppar han efter. Matte tycker att hans krumsprång ser ut som de som de glada korna gör vid kosläppet på vårarna. Ja du Triton, vet verkligen vad som är roliga julklappar till dina vänner. Det blir spännande höra vad ni ulltussar har fått i julklapp med era snälla och goa husse och matte. Att ”sladdisen” är den bästa för er alla, det förstår jag. Och matte visste vad för ”medicin” Febus behövde. Nu är han också storebror, och måste visa att han vet det. Ni är för goa allihop, och då menar jag hela sextetten.
  Nu önskar jag er en god fortsättning på julen, och ett Gott Nytt År!

 12. Bästa Felix och Felicia!

  Tack för det och detsamma önskar vi alla här hemma tillbaka till er!
  Hälsa er matte så gott, var rädda om er och håll er inne i värmen!

  Tassekram Triton

 13. Hej Gudrun!

  Så roligt at höra att Måns tycker om att leka med pälssvansen. Det låter som om det är precis som här hemma, när broder Artemis uppträder för oss med sin svans.
  Du får hälsa så gott till dem uppe i Malung, och tack och lov att Måns fick flytta in till dit efter att han blivit övergiven av sin husse. Det är för grymt för alla hemlösa katter ute i kylan nu.
  Ja , tänk så rätt matte hade när husse och hon i somras var till Älvnäs och hittade Febus bästa medicin. Han är så stolt och lycklig över sin lille Vinnie,
  att vi andra bara njuter av att sitta och titta på dem.
  Lillungen är hela familjen bästa julklapp i år, och vi firar lugnt och stilla medan vi ser till att alla pippis får den mat de så väl behöver i vinterkylan.
  En riktigt god fortsättning på helgen önskar vi alla sex dig tillbaka och hoppas att vi hörs snart igen!

  Tassekram Triton

 14. Hej TantGlad!

  Tack så mycket för dina rara ord! Visst är det härligt att se två så lyckliga bröder som Febus och lille Vinnie!
  Kände att jag bara måste dela med mig av glädjen de sprider när de leker. En god fortsättning på julen och ett riktigt Gott Nytt År önskar vi alla här hemma dig!
  Och du är förstås väldans välkommen att titta in till oss igen!

  Tassekram Triton

 15. Hej och jättemycket God Fortsättning till er!
  Vi har det bra i Dala-Järna å vi går bara ut lite-lite på våra promenader nu för att snabbkolla att läget är lugnt. Vi hinner knaspast få på oss kopplet innan det är dags att ta av det igen, för det är ju allrigast jättemysigast inne nu. Men man måste ju kolla lite i alla fall, eller hur?
  Vi har också fått fina egna julklappar av tomten och dom leker och busar vi med varje dag. De´ e´ roligt de´!
  Med varma nosbuffar till er allihopa i Elsborg <3

 16. Hej Mister Cassis och Herr Grysen!

  Så roligt att höra från er och att ni mår bra trots kylan! Det är väl lite likadant med att promenaderna här, att de inte inte blir så värst långa i det här vädret. Men ut måste vi för att kolla läget, så att inga inkräktare smiter in och tar över allmänningen. Vi har ansvaret för det gemensamma grönområdet och parkeringen åt alla grannarna i kvarteret.
  Må nu så väl, ha det så bra och hälsa husse och matte så gott! Vi här hemma önskar er alla fyra en god fortsättning på julen och ser fram emot att vi hörs igen!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *