”Plågsamt söt” och ”Robust kudde”

Oj, oj, oj, så många det var som ville stoppa ”Mini-Vinnie” i fickan och ta honom med sig hem!Lillebror Febus var riktigt orolig i början men förstod snart att ingen skulle våga stjäla hans bästebror mitt framför ögonen på honom.

Fast håll med om var han gruvligt söt, där han satt i buren och välkomnade besökarna till Kattens Dag på Arken Zoo i Falun. Jag tror mig våga utnämna honom till publikfavorit, även om det inte blev några priser på domarbordet för någon av dem.

Nu var det utställning mest på skoj, med en massa tokiga klasser men en riktig domare i Ulrika Olsson från Bäsna. Inte bara föreningen Dalälvskattens katter deltog utan alla var välkomna att drop in-bedömas och få diplom att rama in med sig hem.

”Mini-Vinnie” var lite för liten och Febus var för stor för att riktigt falla domaren i smaken. Men både fick fina utlåtanden! ”Plågsamt söt” stod det på Vinnies diplom, medan Febus” kallades ”En robust kudde”!

 

Låt vara med det, men själv är jag mest glad åt att så många av våra bloggvänner tog sig tid att hälsa på lillebror Febus och ”Mini-Vinnie” i buren på första advent. Det värmer hjärtat på en storebror, som inte längre klarar av att sitta i bur.

För ni ska veta att det kändes jobbigt, både för broder Artemis och mig, att skicka iväg småbröderna ensamma för första gången utan någon av oss vid sin sida. Så jobbigt att det faktiskt inte blev någon riktig vilodag här hemma.

 

Bäst av allt på utställningen var att en härlig välskött huskatt tog priset som dagens bästa katt. Toulouse heter den röd/vita charmören på tre år, som här ses i famnen på sina stolta ägare Jesper Pettersson och Karolin Nordström från Falun.

Extra roligt förstås med en huskatt som vinnare på Kattens Dag. En dag som firas just för att belysa problemet med hemlösa katter och förbättra kattens status i samhället. Här fick alla se en trivsam id-märkt, vaccinerad huskatt, som varit till veterinären och blivit lugn och snäll och go.

 

Men det var förstås också raskatter som utmärkte sig hos utställningsdomaren under dagen. Tokklassen största öronen vanns storstilat av maine coonen Robin från Hedemora. En grymt charmig tvååring, som här ses i famnen på sin stolta matte Anita Mikkonen.

Som sista axplock för dagen kommer här vackra Josie. En gnistrande silvertabby europé från Nås, som blev domarens bästa korthår till ägaren Emelie Goldensky Ingels stora lycka. Och fler kortkåriga raser efterlyses redan nu till Kattens Dag nästa år!

 

Med det tackar jag för mig, av naturliga skäl en dag senare än vanligt. Och inte minst betydligt svårare att skriva, då jag har varit tvungen att få allt berättat för mig. Föredrar förstås att vara på plats och direktrapportera! Så vi får väl se hur det blir framöver.

Till min stora glädje kan jag i alla fall konstatera att småbröderna skött sig bra utan oss ”gamlingar” och är mäkta stolta efter gårdagens utflykt till Arken Zoo. En fin vecka önskar jag samtidigt er alla, medan jag äntligen ser en och annan vit flinga landa mjukt ute på gräsmattan.

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

16 svar på ””Plågsamt söt” och ”Robust kudde””

  1. Så roligt att få se hur Kattens dag var i Falun. Och jättefina bilder med härliga katter därifrån! Mina katter Oswald och Felix fick åka till zoo-butiken här i byn och bli vaccinerade, dagen till ära!

    Tassekram från Bellan!

  2. Hej Bellan!

    Trevligt att höra att du uppskattar det jag skrivit om Kattens Dag! Synd bara att du och dina katter inte bor här, så ni kunde ha varit med oss och firat.
    Huvudsaken är i alla fall att Oswald och Felix nu är vaccinerade och kan känna sig trygga. En fin vecka så här i adventstider önskar jag er tills vi hörs igen!

    Tassekram Triton

  3. Jätte fina katter på utställningen och att Vinnie är ”plågsamt söt” håller vi med om! Så bedårande gullig!! Jätte kul också att en huskatt vann. . . . för vi är också vanliga huskatter och fina vi med!
    Här väntar vi på snön som aldrig kommer. . . . just nu är det kallt men annars har det bara regnat! Vi får hoppas att det kommer lite vitt till jul iallafall och lyser upp!

    Tassekramar från Felix & Felicia

  4. Hej! Var kul att se dina småbröder! Riktigt myspysiga! Här är det full fart från morron till kväll! Yrvädret är överallt o lite till! Att plocka ner den lilla från dörren har blivit en vana nu! 13 veckors små fröknar ska inte klara av att ta sej upp på översta bokhyllan och därifrån till dörren! De ska hålla sej på mattan! 😉 Vore i a f bäst för en mattes nerver! Sen har hon utvecklat en finess på att kapa garnet jag stickar med! Hinner inte se det förrän det är fixat! Blir många extra garnändar att fästa! Gillas inte! Nu är det mest sockor o vantar som ska stickas före jul, som tur var blev jag klar med dotterns lusetröja innan Flamman kom! 🙂 Kattens dag för att belysa hemlösa katters problem borde inte behövas! Har så svårt att förstå hur man kan lämna en katt vind för våg! Flammans pappa har inget eget hem…Han får mat i a f hos en familj…som nu en av Flammans systrar, hans dotter, bor hos! Tror hans matte dog o han blev kvarlämnad…Ha så bra hela grabbgänget!

  5. Hej Felix och Felicia!

    Hur man nu ser ut, när man är plågsamt söt, går förstås över mitt förstånd. Men så är jag ju tack och lov ingen kattdomare heller!
    Håller verkligen med er om att det var toppen att en fin huskatt fick vinna dagens huvudklass, då det väl mest är bland er som många är hemlösa och har det väldigt svårt nu inför vintern.
    Ni är lyckliga som har en mate som älskar er i alla väder. Faktiskt har några små vita flingor letat sig ner på gräsmattan i dag, så i morgon ska vi ut och busa hela familjen. Mest Vinnie förstås som flyger fram av lycka när han kommer ut!
    Ha det nu så bra båda två, och be gärna matte skicka gärna en bild på er till mig när det passar sig. Vi hörs snart igen!

    Tassekram Triton

  6. Hej KH!

    Så gulligt av dig att hälsa på småbröderna när de i söndags var ute på äventyr ensamma för första gången. I dag har de hållit sig lugna här hemma, men nu håller de som bäst på att riva huset.
    Håller fullständigt med dig om att Kattens Dag egentligen inte skulle behövas för att förbättra kattens status i samhället. Men överallt går det hemlösa katter, som svikits av människan, och inte har någonstans att ta vägen.
    Hur går det förresten för Flammans pappa, som behöver få komma in och bli riktigt omhändertagen innan vintern bryter ut på allvar. Kanske kan katthemmet i Borlänge förbarma sig, eller kontakta polisen eller länsstyrelsen.
    Annars riskerar det bara bli fler kattungar, som kanske ingen vill ha, och ett ännu större problem. Det räcker inte med att bara ge honom mat, även om det förstås är bättre än att han ska svälta.
    Ha det nu så bra med dina små, så hörs vi snart igen! Matte hälsar så gott till er alla!

    Tassekram Triton

  7. ^Hej Triton och alla bröder !
    Så synd att du inte kunde åka med och uppleva kattens dag på direktnivå.
    Som tur är att du fått en så bra rapport att skriva om. Det hade varit så kul att vara med uppe hos er för att fira Kattens dag , synd bara att det är så fasligt långt oss emellan. Hoppas vi kan ses snart igen.
    Tassekram från gammatte Marianne puss på bröderna

  8. Mini-Vinnie och Febus, är så lika så det ser ut som de är syskon, tur att den ena är pytteliten annars skulle man kunna ta fel, hihi. Roligt att småbröderna klarade utställningen med glans men något annat var väl inte att vänta heller med såna läromästare som du och Artemis. Det var fina katter överlag men jädrans var stor main-conen var, en sån har en av mina tvåbensbröder och jag skulle bra gärna vilja träffa den, för enligt min tvåbensbrorsa så var jag jättelik Meja som hon heter, inte till utseende men väl hur jag betedde mig, hihi. Jag förstår att du och Artemis var lite oroliga för det vet man ju inte hur det blir på ett sånt där ställe, men nu gick ju allt braigt i alla fall.

    Har du fått snö, här har vi bara lite pyttevitt på backen men annat är det uppe på fjället där de åker utför så det bara svischar, hihi. Här lär vi nog få vänta på snön, ska vi ha sånt får vi nog skaffa en sån där kanon, hihi.

    Du och dina brorsor får ha det så härligt denna vecka och hoppas att ni får lite mer av den vita varan och inte bara några snuttefjun.

    Russelpussar i mängd till både två- och fyrbenta!

  9. Hej Triton och kompani!
    Javisst stämmer bedömningen av både Vinnie och Febus. Jag har full förståelse för alla som ville stoppa Mini-Vinnie i sin ficka. Det var tur att han hade ”robusta kudden” Febus vid sin sida, som vaktade honom. Febus hade det förresten varit svårt att stoppa i fickan, nu när han har blivit så stor. Har han månne växt förbi dej och Artemis?

    Kramar till er alla från Gudrun i Kalser

  10. Önskar jag kunnat vara i Falun men det är ju lite långt dit.Vad roligt att din bröder skötte sig.Vilka fina missar som var där .Alla är så otroligt söta,men ska erkänna att det finns ju dom som är så söta så man vill bara ta dom i famnen och gosa med dom. En liten rapport från Amerikatt: Sett många stora däggdjur här i vattnet: Delfiner och så ett djur som heter sjöko.Du skulle nog gilla att sitta i fönstret här och se delfiner kom upp ur havet.Sen kan det komma nån liten ödla som du nog skulle gilla att leka med. Fast å andra sidan har du det underbart där du bor:) kram på dej och din familj. Ps är som sagt dagens höjdpunkt att läsa bloggen.

  11. Hej bästa ”gammatte” Marianne!

    Så roligt att höra från dig och se att du fortfarande följer med mig här i Falun. Visst var det synd att jag inte kunde vara med småbröderna i helgen, men jag klarar inte av att sitta i buren längre.
    Hade varit jätteroligt om du kunnat vara med, för då hade du säkert hälsat på mig här hemma också.
    Det får bli en annan gång. Hoppas att det inte dröjer för länge!

    Tassekram Triton

  12. Hej Felix!

    Förlåt från hela mitt hjärta att jag dröjt med svaret! Men det har varit lite upp-och-ner-vända världen här hemma efter småbrödernas utsvävningar i helgen!
    ”Mini-Vinni” och Febus är faktiskt halvbröder, som de så vackert heter, på riktigt. De har samma pappa men var sin mamma, precis som broder Artemis och jag.
    Maine coonen Robin ser grym ut på bilden, men han är en väldans snäll jätte har jag fått berättat för mig berättat i efterhand. Matte är väldigt förtjust i de där jättarna, och det är väl jag med då världens bästa storebror Nisse var en sådan.
    Tror säkert att du och Meja skulle passa bra ihop, för det sägs om maine coonerna att de föredrar hundar framför katter. Och en russel, full av bus, kan väl ingen motstå!
    Det blev inte mycket annat än lite pyttevitt på marken här med, men vi väntar. Och den som väntar på något gott vet du…
    Ha det nu så bra där uppe i fjällvärlden och hälsa alla dina tvåbeningar från oss i stora staden:

    Tassekram Triton

  13. Hej Gudrun!

    Ja, nog visste domaren vad hon skrev på sina diplom minsann. För visst är lille Vinnie jättesöt, och Febus en stor och trygg kudde att luta sig mot.
    Ner i någon ficka går han inte längre, och fast han är bara två år har han tagit upp jakten på broder Artemis och mig i storlek. Fortfarande har han en bit kvar till mina modiga åtta kilo, men han har tiden för sig då vi sägs vara fullvuxna först vi fem års ålder.
    Alla härhemma hälsar så gott och sänder kramar till dig!

    Tassekram Triton

  14. Hej Vivianne!

    Oj, vad spännande det låter med alla stora riktiga djur som du verkar ha i vattnet alldeles utanför fönstret. Här har vi bara Faluån i närheten, och där lär det inte trivas så värst många fiskar.
    Men jag känner mig privilegierad som får löpande rapporter från Amerikatt tack vare dig. På det viset får jag ju lära mig en hel del, då matte kan leta på djuren, du skriver om, så jag kan se dem i arbetsmaskinen.
    Delfiner har jag hört talas om men aldrig sjökor. Det måste matte och jag ”googla”, som det lär heta, på i arbetsmaskinen i dag.
    Kommer det bara mycket snö blir det väl lite trivsamt här ute också. Men än är marken bara hård och frusen och inte så där väldigt mysig om jag får säga så.
    Du ska i alla fall ha det riktigt bra där på andra sidan stora havet. Alla här hemma hälsar, och jag ser förstås fram emot en ny rapport från Amerikatt framöver!

    Tassekram Triton

  15. Matte tyckte det var ett roligt förslag så hon letade genast upp några fina bilder och har mailat över till dig! 🙂

  16. Hej igen!

    Så fina ni är både du Felix och lillsyrran Felicia. Känns jättebra att skriva och svara nu när jag vet vilka ni är.

    Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *