Målet är nått och jag är i topp

Här sitter jag i klätterträdets topp och kan inte annat. För det är jag som har ansvar för allt som tilldrar sig nedanför mig. Och det är inte lite sedan ”Mini-Vinnie” nått målet och fått komma ut på gården!

Lyckligtvis springer han in under klätterträdet för att vila, men annars pinnar han på så jag håller på att vrida huvudet av mig. Tänk att det redan blivit en sådan liten ”busunge” av den  jättesöta dockkatten  från Älvnäs utanför Hedemora.

 

Det lilla kärleksknytet som sov nästan hela dagarna, i sin lilla röda betesväska, när han hämtades hem för dryga fem veckor sedan. Nu har han snart blivit dubbelt så stor och fått väldig fart på de små benen.

Titta bara hur det lilla livet tuffar till sig efter att ha jagat upp broder Artemis och lillebror Febus på trappan. Han tror förstås att de flytt för livet! Men i stället sitter de där i godan ro och hjälper mig att hålla ögonen på honom.

 

 

Ska sanningen fram så har vi alla tre fullt upp med att hålla ”Mini-Vinnie” under kontroll ute på gården. Matte är förstås med ute, men han är så blixtsnabb, och tar sig in överallt, så det går aldrig att släppa honom ur sikte.

Allting är lika spännande för den lille ”knodden”, som inte är rädd för någonting. Därför har jag lovat att han får följa lillebror Febus till Arken Zoo nästa söndag. Där firas då Kattens Dag med uppvisning av flera av föreningen Dalälvskattens katter.

 

 Redan på fredag börjar årets firande av Kattens Dag på Falu Djursjukhus med massor av fina erbjudanden. Firandet fortsätter sedan på lördag på Vettris och avslutas på söndag med julskyltning och kattutställning på Arken Zoo här i Falun.

Även i Borlänge blir det i helgen kattutställning både på Arken Zoo och Djurmagazinet. Trevliga träffpunkter för alla kattvänner! Och jag välkomnar er förstås speciellt till firandet i Falun, där ni får träffa lillebror Febus och ”Mini-Vinnie” på söndag!

 

Det tar på för en liten slarver att göra gården med tre storebröder i blött novemberväder. Så inne i värmen, efter att ha tvättat tassarna i badbaljan, somnar han sött mot bästebror Febus mjuka barm.

Och väl inne i huset igen är han åter väldens mjukaste och goaste lilla minibror. Det finns ingen mer som han, och kommer aldrig att finnas. Så jag hoppas innerligt att han fortsätter vara samma gullunge, när han växer upp och blir stora  pojken!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 

 

 

 

 

19 svar på ”Målet är nått och jag är i topp”

 1. Hej på dej Triton!
  Hur tycker du att ”medicinen” har verkat på Febus? Nu måste han väl visa att han har blivit storebror han också. Det syns på er alla tre att ni känner ansvar för den lille ulltussen. Han är ju så go, så go.
  På söndag får Artemis och du ha en riktig vilodag när småbröderna är ute och visar upp sig. Hoppas att lilla mini-Vinnie inte blir förskräckt av all uppmärksamhet han kommer att få. Men med storebror vid sin sida kommer det säkert att gå bra.
  Ha det så bra där nere i storsta´n!
  Hälsningar från Gudrun i Kalser.

 2. Mysigaste kattbloggen ever, med finaste lilla kvartetten och själva sinnebilden av ett härligt kattliv. Nospussar till dem alla fyra från Inger, Ezkil och Idefix! <3

 3. Hej Gudrun!

  Länge sedan vi hördes senast och så trevligt att höra från dig igen! Jodå, ”medicinen” fungerar alldeles utmärkt på Febus, som blivit en trygg bästebror till lille Vinnie”.
  Vi alla tre hjälps förstås åt att ta ansvar för minstingen, men Febus och han har ett alldeles speciellt förhållande. De är liksom bästisar skulle man kunna säga.
  Till helgen ska de ut och pröva vingarna på egen hand, medan Artemis och jag får stanna hemma. Jag klarar inte att sitta i bur någon längre stund, men skulle det behövas ställer vi storebröder naturligtvis upp.
  Matte hälsar så gott och är glad att nå dig här, då hennes mejl inte fungerar som den ska. De brev hon skickat på slutet har inte kommit fram, fastän hon inte fått något felmeddelande.
  Ha det nu så bra det går i novembermörkret. På tisdag har kvällens väderfarbror i tv-apparaten utlovat strålande sol!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 4. Hej! Förstår att du har fullt upp att övervaka lilla Vinnie.Han är för söt.Det är tur att du är en så stor och ansvarsfull storebror. Ni är för söta alla fyra,men du är allt nr:1. Kram från Amerikatt

 5. Hej Triton! Så stor lillebror Vinnie har blivit sen jag såg honom sist. En liten tuffing har han blivit också kan jag förstå. Det är tur att du och bröderna håller koll på honom. Gissa om jag kommer till Falun och träffar Febus och lille Vinnie på söndag, jag kan liksom inte hålla mig. Jag har ju inte träffat honom på två veckor. Då var han ju jätteliten. Det blir skönt både för dig och lillebror Artemis om ni får vara hemma med husse och mysa tror jag. Du gillar ju inte den där förskräckliga buren vet jag.
  Tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 6. Hej Vivianne!

  Jo, minsann jag har fått att göra. För jag litar inte riktigt på någon annan än mig själv när det gäller att hålla reda på lille Vinnie! Han är en ljuvlig liten varelse, så full av spring, och alltid lika go och glad, fast det regnat i flera dagar nu.
  Jag lovar hälsa alla bröderna så gott från dig, men det där du skriver om mig får förstås stanna mellan oss. Fast det är klart att jag bir lite mallig, som du säkert förstås, som både får Amerikattbrev och personliga komplimanger.
  Ha det så bra där borta, och hoppas du har bättre väder än vi här i det gråaste av Falun. Nu väntar vi på snön!

  Tassekram Triton

 7. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Så glad jag blir att höra att du kommer till Arken Zoo på söndag och hälsar på lillebror Febus och minibror Vinnie. Känns lite oroligt att skicka iväg dem själva, men de får ju vara tillsammans och ha matte med sig hela tiden.
  Lille Vinnie växer och lär sig nya saker varje dag, så du måste titta in här hemma också någon dag framöver. För sedan han fått börja vara med ute är det full fart på de små benen kan jag lova.
  Må nu så gott hela familjen där borta i Fiskarbo, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton

  Tassekram Triton

 8. Åh, tack, det kunde jag ha missat annars! Måste absolut dit och hälsa på er!
  Jag ser verkligen fram mot det! Kram på er allihop!

 9. Hej Siv!

  Så glad jag blir att höra att det är fler bekanta ansikten, som kommer att dyka upp och hälsa på lillebror Febus och minibror Vinnie på Arken Zoo på söndag.
  Många fler katter av olika raser från föreningen Dalälvskatten kommer också att finnas på plats, så det blir säkert en jättespännande tillställning för alla kattvänner.
  Alltid så trevligt att höra av dig, och hälsa så gott till Missen därhemma! hos dig!

  Tassekram Triton

 10. Sötaste goaste lilla Vinnie. Så underbart att få följa med din utveckling. Du har fått det bästa hemmet och dom allra bröder man kan få. Så spännande att upptäcka världen utanför! !! Molly och Nelly får vänta med att undersöka världen. Dom måste kastreras först eftersom dom inte har en lika fin gård som ni. Dom har fått dom bästa farbröder man kan få. Kramar och Nospussar till er från oss ♡ ♡ ♡ ♡

 11. Hej matte Anja!

  Så roligt att du vill följa med Vinnie och se vad det blir av honom. Han blir som stollig när han kommer ut och känner gräset under tassarna. Fast han älskar också de leriga rabatterna, så de blir tasstvätt varenda dag.
  Dina små flickor mår säkert bäst av att vara inne med dig och ”farbröderna” tills de varit till veterinären och blivit lugna, snälla och goa, som jag brukar uttrycka det!
  Men sedan när de kommer ut till våren har de en ännu finare gård i skogsbrynet, än vi som bor mitt i staden. Och en bättre matte än din fyrklöver har, står inte att finna någonstans i världen.
  Du vet väl att lillebror Febus och ”Mini-Vinnie” ska vara med på Kattens Dag på Arken Zoo i Falun på söndag. Så om du skulle ha möjlighet blir matte och de förstås jätteglad om du tittar förbi.
  Ha det nu så gott i solskenet! Vi har just gjort gården en timme, och måste nu vara inne medan husse och mate åker till Romme och tittar på Blondi, som startar i dag.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 12. Hej ni fina kissar!
  Det är så kul att läsa om er och se de fina bilderna, lilla kissen är ju så go.
  Du förstår Triton jag önskar mig en Britt katt, men skall jag fortsätta att titta på er……………..ja jag vet inte.
  kram
  Rose-Marie

 13. Hej Rose-Marie!

  Tack för dina rara ord om oss. Har du ingen egen katt förstår jag att du längtar efter ett mysigt brittiskt korthår! Hoppas i alla fall att du fortsätter följa oss i bloggen även om du får en egen katt.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 14. 🙂 Här hemma är det en ”Liten” med spring i bena o full i bus! Verkar vara svårt få till ett namn på den lilla! Den lilla är så mjuk o ”spinnig”. Flisan går omkring o låter som Svettis lät när hon kom! Jagar o trycker ner den lilla, men hon kan verkligen FRÄSA ifrån! Du kan hälsa din matte att det är ingen sköldis…Räcker med en sån! Flisan är typ sån…När hon skulle i väg o ses till att det inte blir några småflisor så frågade de vad det var för färg…-Typ sköldpadda, fast tigrerad röd o grå o spräcklig med på slängt rött, med vit haklapp o fyra vita tassar. -Jaja vi ser väl! Det blev tigrerad sköldpadda med kommentaren -Men så söööt! Den här lilla är en typ tabby…svart rödbrun beige, lite typisk maine coon… 🙂 Fast jag trodde hon skulle ha lite längre päls…Vet inte om det kommer framöver eller om det är pappans päls som slagit igenom 🙂 Men har små tofsar på öronen! Det har Flisan med fast där finns ingen känd m c! Få se om det hinns med ett besök på Arkens Zoo på söndag! Kramiz på er alla bröder

 15. Hej igen KH!

  Förstår att det är full rulle därhemma hos er nu! Kanske tur att det inte kom en sköldpadda till!!! Nu kommer det säkert att ordna sig, även om det förstås måste fräsas lite.
  ”Litens” päls kommer sannolikt att bli längre med tiden. Låter som en riktig sötnos, och nu kommer äntligen Svettis att få lite lugn och ro.
  Ungdomarna roar snart sig själva och ordningen blir återställd. Sedan kan du matte och Svettis gosa i godan ro, medan den yngre generationen svarar för underhållningen.
  Ha det nu riktigt bra, och berätta gärna hur det går framöver!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 16. Änteligen får jag gå ut och tassa runt här, matten var inte hemma igår sen har början av veckan varit lite si och så, hihi. Helgen gick åt till firande och jag träffade mina tvåbensbröder från Mälardalen, jistanes så skoj jag har haft. Måndagen satt matten och mumsade godis samt läste nån bok, var visst en sån där deckare så den släppte hon inte förrän på nattkröken, hihi.

  Nu är jag i alla fall här och jag blir bara så rådlös för att se dig så högt upp, hur fasiken tar du dig upp där, gudarna ska veta att jag försökte ta mig upp i tallen i förra veckan men hur jag än studsade så inte fasiken kom jag någonstans heller. Så nu vill jag att du förklarar hur det går till, visst du är katt och jag är hund men så olika är vi väl inte eller….

  Lilla sötgrabben är ju så gullig, en riktig tuttinutt om ni frågar min matte som är alldeles lyrisk när hon ser bilder på sötgrynet. Ser att Febus tagit till sig rollen som storebror, det var välan jättebra, de är lite lika tycker jag. Skulle bra gärna velat träffa er men nu blir det visst ingen Falu resa förrän i december men jag vet inte om hussen ska ner nå, för han har fått ont i ryggen, fnys. Sen har det blivit lite kallt så matten tycker nog att jag ska vara hemma om det blir någon långtur, fast vi får väl se.

  Ni får ha det lugnt och skönt till helgen, när matten, Febus och lillesötgrynet är på rymmen. Hoppas att ni också får lite krispigt kalligt nere i Falun, för här var det frostigt i morse, med en herrans massa minusar, i skrivandes stund är det 9 st än, hihi.

  Russelpussisar i mängd.

 17. Hej Triton
  Grattis till det nya tillskottet i familjen. Vilka skönheter matte och husse
  får krama om. Lycka till under helgen. Vi kanske ses.
  Kram Toxie

 18. Hej Toxie och matte Monica!

  Så roligt att höra från er, och tack för gratulationerna till nytillskottet! En ljuvlig liten minibror, som nog måste vara den mjukaste och goaste i hela världen.
  Vi får hålla tummarna för lillebror Febus och minibror Vinnie på söndag. Broder Artemis och jag stannar hemma, för jag trivs inte med att tvingas sitta i bur.
  Vore förstås jätteroligt om ni kom till Arken Zoo och hälsade på dem. Där har du Toxie också möjlighet att bli bedömd av en riktig kattutställnings-domare om du och matte Monica känner för det.
  En riktigt trevlig första advent önskar vi alla här hemma er alla där högt uppe på Elsborg!

  Tassekram Triton

 19. Hej Ezkil och Idefix!

  Tack för alla rara ord och så trevligt att höra från er. Förlåt att jag inte svarat förut, men på något vis har hälsningen gömt sig bland sådana som måste godkännas.Nu har den i alla fall nått oss! Bättre sent än aldrig, men jag förstår att ni undrat vart den tog vägen.
  Vill så här i början på det nya året passa på att önskar er och er matte Inger en god fortsättning och hoppas att ni fortsätter följa oss i bloggen och gärna skriver några rader då och då. Matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton, Artemis, Febus och lille Vinnie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *