Vinnie och Vinnie – söta så det förslår

Inte utan att jag också skulle vilja heta Vinnie! Titta bara vilken fin målning ”Mini-Vinnie” fått av lilla söta travhästen Vinnie, som vårt eget busfrö fått namnet efter.

I arbetsmaskinen har vår lilla ögonsten också fått en egen hälsning från den rara kändishästen. Där lovar han att  tänka på vår Vinnie som en vän, då han vet hur kämpigt det kan vara att alltid vara minst.

 

 Kanske är det den hälsningen som peppat lillplutten här hemma. För han tassar framåt så fort att vi gamlingar har svårt att hänga med! Men så har han också matpaus i sängen med matte på natten

Och det trots att han håller igång oss till långt efter midnatt. För när vi äntligen ska sova, drar han och lekkompisen Febus igång i sovrummet, så det är omöjligt för oss storebröder att sussa i lugn och ro.

 

Husse och matte tycks förblindade av det lilla charmtrollet, som verkar få vända upp och ner på tillvaron för hela familjen. Förra veckan var det stort att han klarat av att klättra upp på lilla tunnan.

Nu har han klarat första trappsteget upp till övervåningen, och så har han nått toppen på högsta klösträdet. Det är mer än broder Artemis och jag någonsin klarat av och knappast lär göra framöver heller.

 

De senaste dagarna har ”Mini-Vinnie” börjat göra farstukvisten och är på väg ut i vida världen. Det betyder att jag fått ta plats högst upp på toppen av stora klematisklätterträdet med utsikt över gården.

Där sitter jag nu och ser minstingen göra sina första pyttesmå tassavtryck på marken. Det lilla kärleksknytet, som tar alla med storm, och fått den här söta dikten av rara vännen Katerina Pergament.

 

Sov du lilla Vinnie ung, än så är det vinter.
Än så sova björk och ljung, ros och hyacinter.

Än så är det långt till vår. Sov, du lille vilde!
Ingen rönn i blomma står, Triton är i ide.

Men när vårluft smeker dig, Artemis famn dig vaggar,
då blir grönt på skogens stig, och Febus svans den flaggar.

Vakna liten Vinnie glatt, solskens öga ser dig.
Efter vinterns långa natt dags för bus och spratt,
Alla bröder med dig!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

8 svar på ”Vinnie och Vinnie – söta så det förslår”

 1. Nog är han söt den lilla men du Triton, Artemis och Febus, är också jättesöta för ni är mina kompisar, så dä så! För vad vore bloggen utan er, bara en liten fjutt, du Triton håller ett vakande öga eller två borde jag väl säga, för annars vete hunnan hur det skulle gå. Nu när Vinnie har blivit så tuff att han är ute, tänk på alla faror som lurar, då är det tur att du sitter på utkiken. En jättefin dikt som han Vinnie fått, fast sova ända till våren var väl att ta i, han är väl ingen björnunge heller, hihi.

  Idag tror jag att Kung Bore vill komma in, för det så kallt åt tassarna ute, inte utan att jag blev lite frösen, trots att vi har plussisar ännu. Fast hussen har lovat att tända i spisen, så det blir så där härligt varmt och skönt inne. Gårdagen gick i slöhetens tecken, hussen väckte mig tidigt men inte fick jag följa med, han skulle jaga älg och det är visst inget som han vill att jag ska göra. Jag gick och la mig igen, matten var ju hemma som tur är, så jag slappade hela dagen så det var en skön slapparsöndag, hihi.

  Ni får ha det så braigt nere i sovandes i ide eller inte, var rädd om er allihop både två- och fyrbenta!

  Russelpussar i mängd!

 2. Hej Felix!

  Du kan verkligen konsten att vända en gråmulen dag till en ljus och trivsam. Det är så riktiga kompisar ska vara och kapabla att sprida glädje omkring sig.
  Fast det är klart vi måste hjälpas åt att ta hand om lille Vinnie, som flyttat hit så pytteliten alldeles ensam. Och visst var det väl ett väldans pysslande med oss med när vi var små.
  Broder Artemis och lillebror Febus har blivit som ”barn” på nytt, och leker som bara den sedan ”Mini-Vínnie” kom. Jag håller mig för god för det, men är förstås, som alltid, den som får ta ansvaret för hela alltihop.
  Jag skrev i går och slappar i dag i stället. Blev sen med bloggen då det trasslade med bildtekniken. Så nu sover jag över utelivet tills det blir dags för eftermiddagspromenaden.
  Den är guld värd, både för motionen och för att rensa hjärnan. Ha det nu så bra där uppe i väntan på att solen ska visa sig. Hellre lite kyla och klart väder än som nu när det nästa aldrig blir ljust!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie!

 3. Men vilken fin tavla lilla ”mini Vinnie” fått av söta travhästen Vinnie! Man smälter av alla gulliga bilder på honom men ni är också väldigt gulliga och fina tycker vi!
  Tassekramar från Felix & Felicia

 4. Hej Felix och Felicia!

  Visst blev det fint i myshörnan med den nya tavlan på plats. Visserligen är det lille Vinnie som fått den, men vi får ju njuta av den hela stora brödraskaran.
  Det är faktiskt rätt så trivsamt att h en liten gulleplutt i familjen igen! Framför allt nu när han börjar få gå ut och jag fått ta över ansvaret för honom.
  Ha det nu så gott tills vi hörs igen! Snart kommer snön och då blir det genast lite ljusare!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

 5. Hej på dej! Här kommer ett Amerikattbrev.Har inte haft tid att läsa din blogg.Har haft mycket att göra här borta i det stora landet.Är så kul att läsa allt som händer med dej i dina småbröder.För jag antar att du har superkoll på minstingen och dom andra.Har faktiskt träffat en liten kisse som bor här i samma hus som jag.Annars är det massa små ödlor som springer överallt ute.Tror att du skulle gilla att kolla och jaga dom:).Det är tur att jag kan läsa din blogg för det är bland det roligaste att läsa på dessa arbetsmaskiner. Kram på er alla.

 6. Hello Vivianne!

  Förstår att du har landat lyckligt ”over there” som det så vackert heter. Och tänk att du sätter dig och skriver Amerikattbrev till mig bland det första du gör!
  Helt fantastiskt! Jag lovar att hålla ställningarna här hemma och koll på minstingen, tills du hinner läsa min blogg där långt, långt, långt borta där du är.
  Ha det nu så bra, och en och annan ödla att jaga tackar jag inte nej till. De skulle säkert sätta fart på ”Gamgubben”, som jag numera kallas av mina nära och kära.
  Hoppas du fortsätter att följa oss här i bloggen, för nu är det mycket spännande på gång!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie!

 7. Hej! Så kul att höra om lille Vinnies bus! Har själv haft en Winnie, en goldendam! Hon var helt hunderbar! Bästa kattungevakten när det begav sej! Tålmodig som få! Men det var länge sen nu. I morron får vår Huligan Flisan en alldeles egen liten lekkompis! Vars mamma är en maine coon, pappan är en slarver som ränner på byn! Vi har bara lite problem med ett stycke namn! Det finns några förslag… Flamman (hon har en röd fläck i nacken), Flippan, Humlan, Signe, Alis, Sockan….sen är inte Friskis helt borta! 🙂 Det kanske löser sej när vi lär känna henne lite mer! Svettis hoppas hon slipper dras med Flisan sen… 🙂 Svettis o Flisan hälsar till er!

 8. Hej KH!

  Förstår att det roat dig att läsa om lille Vinnie och allt hans bus. Det har ju blivit liksom lite försmak av vad som komma skall hos er i morgon.
  Som kompis till huliganen Flisan, låter Flamman som ett väldigt passande namn. Speciellt som hon har en röd fläck i nacken.
  Är den lilla sötnosen möjligen trefärgad och i så fall kanske en liten sköldpadda! Då du, blir det jätteroligt hemma hos er.
  Vi här hemma önskar stort lycka till och hoppas Svettis får det lite lugnare och skönare framöver

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *