Och veckans vinnare är…

Grått och trist har det varit så gott som hela veckan. Både i luften och inne i magen på mig! Enda ljusglimten har varit ”Mini-Vinnie” som fönöjsamt tassar omkring, leker med allt och alla och lär sig nya saker varje dag!

Han är allas vår sol i novembermörkret! Helt oemotståndlig när han kommer tultande och vill vara med oss storebröder. Så innerligt mjukoch go att han måste ha ett hjärta av guld. Bara piper lite försiktigt när vi glömmer oss och leker för vilt med honom.

 

 För min del har det ledsamt nog inte varit så värst mycket lek och bus den här veckan. Jag har fått nöja mig med att titta på, då jag haft hårbollar i magen som ställt till det för mig. Och det är ingen höjdare minsann!

Först efter att ha kräkts upp två ”hårkorvar” och fått massor av kattmalt av matte fick jag igång magen igen. Men för att jag skulle börja äta måste matte skämma bort mig med feta kattungekulor överströdda med snälla Forti Flora bakterier och spraygrädde till efterrätt!

 

 Nu börjar jag bli fit for fight igen. Men jag vill berätta om det, då hårbollar i magen kan drabba oss alla.  Matte försöker kamma och borsta oss, ge kattmalt flera gånger i veckan och odla ampelliljor som är nyttiga att äta.

Tyvärr fuskar jag med det, och när det nu inte finns några rosor ute längre, går det lätt på tok för mig. Bröderna är mycket bättre än jag på att äta malt och nyttigt grönt. Till och med ”Mini-Vinnie” älskar att slicka malt av mattes fingertopp och leka med ampelliljan.

 

Kattgräs är förstås lika bra som ampellilj för att hålla magen i trim och få upp håret innan det blir stora bollar. Kattmalten hjälper till att få hårstråna att glida genom tarmarna och komma ut på naturlig väg.

Grönt är skönt! Men förutom kattgräs och ampelliljor vill jag varna för allt vad krukväxter heter! De flesta är, om inte direkt giftiga, så högst olämpliga att äta och kan ställa till stora problem i en liten kattmage.

 

 Nog om det och tvära kast över till något betydligt trevligare. Nämligen vilka som får veckans tre pälssvansar. Vinnarna är Laila Eriksson, Ludvika, Emma Jerfström, Umeå och Lena Åström, Sandviken, som alla har lekfull post till sina älsklingar av vänta i brevlådan.

Grattis, säger jag och hoppas svansarna blir till glädje! En tredje utlottning väntar i början av december. Nu har broder Artemis lovat vara ”Vinnie-vakt” en stund, medan matte och jag tar dagens promenad, och som ni ser sussar de redan sött tillsammans!

 Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie

8 svar på ”Och veckans vinnare är…”

 1. Hej på er alla! Det syns på bilden att du inte mår så bra men hoppas att du är bättre så du kan övervaka din små bröder.Ni är för söta kan inte få nog av att titta på er.Kram . Ps nästa gång blir det ett” Amerikatt” brev.

 2. Hej Triton
  Stackars dig inte roligt att ha dålig mage men vi kan rekommendera dig och dina bröder att äta hairboll controll det ger våran matte oss och vi har sluppit såna problem. Vi älskar detta torrfoder vi kör märket Hills. Fortsatt tillfriskning
  önskar 15 åriga skogisarna Moa o Lisa. Matte med förstås.
  PS vilken underbar lillebror ni fått Ds

 3. Hej Vivianne!

  Jo då, nu håller jag allt på och repar mig, men det har varit några jobbiga dagar. I kväll har matte och jag tassat en långpromenad följd av en god middag ute på gården!
  Det är ju rena vårvädret, och till och med ”Mini-Vinnie” är sugen på att ta sig ut. Han står på två ben vid dörren när vi tre storebröder försvinner genom den.
  Så du är på väg att återigen lämna oss för det stora landet ”over there”! Låter förstås väldigt spännande, och vi ser alla fram emot dina efterlängtade hälsningar därifrån.
  Lycklig resa och var rädd om dig!

  Tassekram Tritonmed bröderna Artemis, Febus och lille Vinnie!

 4. Hej Lisa och Moa!

  Tack rara skogisflickor för tipset, och framför allt roligt att höra att specialfodret för att undvika hårbollar fungerar. Nu är vi lite runda om magen, och av veterinären satta på ett annat helt nytt specialfoder en tid framöver.
  Det har fungerat jättebra, bortsett från mina hårbollar, och trollat bort några hekto! Men när målet är nått kanske hårbollfodret kan vara något att tänka på!
  Jag får väl skärpa mig och börja ta lite mer malt, nu när det inte finns några späda skott av rosor att äta ute längre. Snart kommer snön, och så blir det vår igen!
  Ha det nu så bra, och var rädda om er i höstmörkret! Hälsa er matte så gott, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton

 5. Men usch va drygt med hårbollar…själv har jag inte så många hårbollar, då min päls är ganska kort…men matte kammar mig varje dag o det gillar jag!
  Men den där lilla missen är ju en riktig goding… åh matte tycker det är jättekul att lille Vinnie också gillar korgen!
  Här hemma är livet lite uppochner då matte o husse förra veckan fick baciller i datorn …tror jag hon sa! Så husse satt vid datorn o fixa varenda kväll medans matte inte rörde den….så därav lite tyst ifrån Hedemora….men nu är vi tillbaka!
  Tassekramar till er alla från Tizzy via matte o husse!

 6. Sicket elände hårbollar i maggen kan ställa till, jag verkar inte ha det problemet men det klart jag vänder ut och in på mig ibland ändå, som härom dagen när jag åt för fort, då kom allt upp igen. Fast jag har nog också en del hår i maggen, för jag slickar och biter på min päls också men de verkar komma ut rätt väg än så länge. Det är nog värre för er katter, för ni tvättar och står i mer än vi hundar gör, inte för att vi är lortaktigare utan nog mera för att det så ska vara, hihi. Hoppas att du frisknar till och så kan du hälsa din matte att även om det inte finns rosor ute så finns de i blomsterhandeln, tror även det finns ekologiskt odlade.

  Sen fick jag syn på att ni har katthus inne också, fast det såg inte likadant ut som det som är ute, fint var det i alla fall. Något för lille, lille, lillebror att lekar runt i, hihi. Den där lillen är allt bra söter, du skulle höra hur matten låter när hon får se Vinnie på bild, prexis som när jag var liten med alla sina tuttinutt, söting och jag vet inte allt som ramlar ur munnen på henne, hihi.

  Ni får ha det så bar nere i blötan, för jag antar att ni har samma kassa väder som här, ingen snö bara regn även om det är lite uppehåll i mellan skurarna så är det rätt blött och vad jag än gillar så inte är det regn.

  Russelpussar i mängd.

 7. Hej Tizzy,

  Tänkte nästan att du och din matte skulle höra av er, när ni såg ”Mini-Vinnie” mysa med den randiga strandkorgen jag fick av din matte på Tritondagen för flera år sedan
  Den har varit mäkta populär, vill jag lova, och använts flitigt av oss alla året om. Så då jag kunde ju inte annat än låna ut den åt minstebrodern, när han nu så gärna ville testa den.
  Han bara älskar den och sover, busar och gömmer sig där inne, så vi får sprina runt och leta efter honom. Ett riktigt busfrö, men nog den goaste lilla kattunge jag fostrat.
  Så ni där hemma fick något sådant där besvärligt i arbetsmaskinen förra veckan. Låter inte alls bra, då mattes postlåda slutat ta emot post och vi inte kan förstå varför.
  Skönt att det rättat till sig för er! Hoppas det gör det här också! Ha det nu så bra och titta gärna in till oss på riktigt och kolla på minstingen.

  Tassekram Triton

 8. Hej Felix!
  Ja, nog är det blött här så det förslår, och mörkt och grått med för den delen. I dag är det riktigt sjusovarväder och minsann inget större nöje att vara ute.
  Synd det när jag nu börjar må riktigt bra igen, och en ros lär jag få av husse till helgen. Fick förresten en stor ros av en god vän förra veckan, men den räckte inte långt.
  Det lilla huset vi har inne i lekhörnan är lille Vinnies favorithus. Dit tassar han i racerfart, när han jagat oss och vi snabbt vänder och börjar jaga honom.
  Huset fick vi förresten som present när vi var med och firade jubileum på Falu Djursjukhus häromåret. Vi fick var sitt alla tre, så ett gav vi bort till en gammal kompis, ett annat har vi använt och ett tredje har vi sparat och satt ihop åt ”Mini-Vinnie” på övervåningen.
  Och jag måste verkligen hålla med din matte om att minstingen är en riktig klenod. Så söt att jag aldrig sett någon sötare, och så snäll och go att det inte går att beskriva i ord.
  Må nu så gott och tvätta dig inte så mycket så du får hårbollar i magen. Var i stället rädd om dig till vi hörs igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *