Har ni nött ut pälssvansarna?

Hur har ni det med era pälssvansar inför hösten och vintern? Vi har snart nött ut våra, så matte måste skaffa nya innan minibror Sioux kommer!

Svansarna är som bekant broder Artemis bästa buskompisar och mysvänner. Så här roligt har han när han leker med dem, och på kvällarna tassar han omkring och ”nattar” dem hängande i munnen.

 

 Delad glädje är dubbel glädje, och jag brukar lotta ut några pälssvansar varje höst. Mjuka och goa att leka med inomhus, när höstmörkret börjar lägga sig allt tidigare om kvällarna.

Nu är det dags igen för alla som är på hugget! Är du en av dem, och vill du vara med i veckans utlottning av höstens tre första pälssvansar, är det bara att mejla namn och adress till gpia.persson@outlook.com

 

Annars har det varit en omväxlade vecka med alldagsregn och strålande sol om vartannat. Hösten är i alla fall vänligt sinnad än, och i fullmånens sken låg jag häromkvällen på ”span” i katthuset till halv två på natten.

Det var någonting i luften, jag vet inte vad, som gjorde att jag vägrade tassa in frivilligt. Kanske hade det att göra med räven, som matte såg springa nerför trottoaren på Gruvgatan, strax efter att hon hämtat in mig.

 

Måste också berätta att det är rörande att se lillebror Febus om kvällarna. Då lämnar han farstukvisten, och kryper han ihop vid ett av ”kottehålen”, och väntar på att någon av hans bästa ”kottekompisar” ska dyka upp.

Men årets ”kottar” har ätit sig mätta, tackat för sig och dragit vidare mot vintervilan. Det vägrar ledsamt nog lillebror Febus inse, fast det var precis likadant i fjol! Så nu ligger han ensam i mörkret och väntar timme efter timme kväll efter kväll.

 

Därför är det en himla tur att minibror Sioux kommer snart, så lillebror Febus får en ny liten bästis att ta hand om. Den runda pälsbollen ser ju nästan ut som en liten ”kotte” med mjuk päls i stället för vassa taggar.

Men ska jag vara riktigt ärlig är lite rädd för honom, då jag ser att han har små sylvassa tänder. Så jag överlåter nog åt bröderna att sköta välkomnandet och nöjer mig med att bekanta mig med den lille ”indianen” på avstånd!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

11 svar på ”Har ni nött ut pälssvansarna?”

 1. Hej på dej Triton!
  Så fina ni är på mattes foton och vad roligt med pälssvansen Artemis har! Tänk att det bara är några dagar kvar tills ni får hem den lilla pälsbollen Sioux! Riktigt spännande ska det bil att få höra om allt bus han och storebröderna kommer att hitta på, tur att de har dig som kommer att hålla ett vakande över alla lekar. Det är väl bäst att ni passar på att vila nu för när Sioux har kommit hinner ni nog inte. Hälsa nu så gott till bröderna, matte och husse!
  Kram från Sputnik och Inger

 2. Hej Triton och ni övriga i familjen, ja pälssvansen har jag Fia lekt med mycket, Sture leker aldrig han bara sover hihihi. Ja snart blir det full fart hemma hoe er igen, tror inte du behöver vara så rädd för pälsbollenTriton.
  Ha en bra vecka med familjen.
  Nosbuff från Fia, Sture och matte Gudrun.

 3. Hej Sputnik och Inger!

  Ja, inte kan man tro att broder Artemis är fyra och ett halvt år när han går en rond med pälssvansen. Och när han blir som tokigast råmar han som en ko och springer i full fart runt gården med svansen i munnen.
  Minsann det är spännande här hemma! Storstädningen är i full gång och jag försöker i alla fall vila så gott det går med två busbröder i närheten.
  Snart är de tre, som jag ska ansvara för och hålla ordning på. Fast jag förväntar mig god hjälp från Artemis, medan Febus får bli lekfarbror åt Sioux på heltid.
  Jag har hälsat till alla här hemma och de hälsar så gott tillbaka till er!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 4. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Så roligt att höra att du också tycker om att leka med pälssvansen som broder Artemis gör här hemma. På dagarna leker han och på kvällarna när vi andra lagt oss går han omkring och bär på och pratar med dem.
  När matte vaknar på morgonen har hon ofta både en och två pälssvansar, som nattats av Artemis och nu sussar bredvid henne.
  Ja, minsann är han helt otroligt mysig och pysslig med sina små svansar!
  Full fart blir det säkert här hemma vad tiden lider, och jag hoppas du Fia har rätt i att jag inte behöver vara rädd för den lilla pälsbollen. En fin vecka önskar vi er tillbaka!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 5. Min pälssvans är hel fortfarande, kanske för att matten inte tillåter att jag har den själv, för du vet väl att vi hundar äter upp sånt, i alla fall jag, hihi. När jag lekte med den så betedde jag mig som Artemis, men sen så tyckte jag att den var så tuggvänlig så då gömde matten undan den, fiskärring.

  Febus ser för härlig ut där han hänger på räcket, tur att han snart får en lillebror som han kan busa med och ta tass om. Vi är i alla fall väldans nufikna på denna nya misse, det kan jag inte sticka under stolen med, hihi.

  Ni får ha det så skönt nere i stora staden och hoppas att ni inte fått så mycket blött ovanifrån, som här. För nu ska du veta att Stora Tandån är mycket större än normalt för årstiden, ser mera ut som som en vårflod. Ha det så skönt nu i väntan på busfröet som kommer snart, för då tror jag att det blir slut på vilotiden, hihi.

  Russelpussar i mängd till alla fyrbenta och tvåbenta!

 6. Hej Russel-Felix!

  Så din pälssvans är hel! Nu förstår jag varför! Tänkte väl nästan det, när du fick den, att matten skulle vara med och leka för säkerhets skull.
  För håll med om att den lilla svansen väcker en sällan skådad jaktlust. Och är man då russelhund som du ligger det förstås nära till att sluka bytet med detsamma.
  Så någon fiskärring är väl inte matten, som bara vill dig väl, även om det kan kännas så ibland. Och så har du ju svansen kvar som minne av din och min vänskap!
  Måste hålla med om att Artemis ser för härlig ut, när han leker med sin pälssvans. Han beter sig precis som en kattunge, och det passar väl bra nu är lille Sioux kommer.
  Lovar att du ska få veta mer om honom så fort jag lärt känna den lilla ”indianen” från Älvnäs! Hoppas nu bara att älven inte svämmar över där!

  Tills dess må så gott, och se till ha att varmt i stugan, för i veckan blir det kallt som bara den har ”vädertanten” sagt i tv-apparaten!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 7. Hej svejs …min pälssvans är svart,smal o lång..blir jättestor ibland när jag måste tuffa till mig…alldeles yvig liksom..mjau…för det är väl den du menar?
  Eller är det dom däringa med rött i ….mjaha…jag har mina kvar..
  Matte brukar byta mina leksaker då o då för att jag har så mycket saker ..säger hon!
  Så idag dök matte ner i trälådan o hittade 2st pälssvansar o massor med annat!
  Du får pussa på liten när han kommer….nospuss från Tizzy!

 8. Hejsan Triton! Kul att ni lottar ut pälssvansar igen. . . . vi hade ju turen att vinna förra gången . . . . så vi gör ett nytt försök i år. . . . för tyvärr försvann svansen i flytten! Men så länge vi hade den var den en jätte rolig leksak! 🙂
  Det ska bli kul att få se lite bilder på den lilla ”hårbollen” som snart virvlar runt hos er!
  Tassekramar fr Felix & Felicia

 9. Hej Tizzy!

  Jag menar förstås de där pälssvansarna med fladdrande flärpar i ena ändan. För visst kan jag överraska i bland, men lotta ut din livs levande svans skulle jag aldrig våga drista mig till.
  Där går gränsen även för mig, speciellt som du lär ska ha siamesblod i ådrorna, och kan konsten att tuffa till dig och burra upp svansen ibland.
  Lek du med dina pälssvansar därhemma, så ska jag pussa på minibror Sioux när han kommer. Vi hörs och till dess må så gott det nu går att må i höstrusket!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 10. Hej Felix och Felicia!

  Jag har lovat det förut, och lovar med glädje igen, att dela med mig av bilder på minibror Sioux när han väl tassat in här hemma och blivit en av oss.
  Härligt att höra att ni uppskattade pälssvansen så länge den hängde med. Men mycket kan hända vid en flytt, så det är bara att mejla namn och adress och hoppas på turen igen.
  Med det önskar jag lycka till och må så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 11. Vilka underbara bilder på er kissemissar! Duktig matte ni har som fångar er på bild så fint. Tycker också hon varit duktig som fixat en så fin utekoja till er, det skulle nog mina sibbar också vilja ha 🙂

  Ha en finfin dag nu och njut av hösten!
  Nospuss från mig (Bellan) och Oswald och Felix ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *