Egen härd är guld värd!

Titta noga på den här bilden av mig och försök gissa var jag ligger och myser! Kan avslöja att vi varit i byggsvängen den här veckan och att det här är resultatet.

En för tidig födelsedagspresent, då jag inte är så noga med att fira på en speciell dag. Kanske för att matte glömde min födelsedag i fjol och jag fick fira hela veckan efter.

 

Därför firar jag nu mer än en månad för tidigt. Allt för att få njuta lite längre av härligheten ute i trädgården innan snön kommer! För då flyttas hela boningen upp på trappan, så jag kan ligga ute och njuta hela vintern.

Är ni fortfarande osäkra på vad det handlar om! Då kan jag berätta att matte använt hammare, mejsel och målarpensel för att nå målet. Husse har låtit henne hållas, och bara fixat färg och ordnat fram verktygen.

 

Tro nu för den skull inte att jag får husera ensam i min födelsedagspresent. Nej, broder Artemis och lillebror Febus är minst lika angelägna att få mysa på den mjuka teddypläden i vårt alldeles eget lilla hus.

För det matte snickrat ihop, och målat åt oss, är ett rött litet katthus i trä med värmestoppade väggar och fönsterlik svängdörr att hänga på när kylan kommer. Kan vara bra att dra sig tillbaka i och hålla koll, när allas vår minibror Sioux dyker upp i mitten av oktober.

 

Dessutom måste det väl erkännas, att vi tittat lite längtansfullt på våra ”kottar” varje gång de krupit in i sitt eget lilla röda hus i hela sommaren. Det har matte förstås sett, fast vi nogsamt försökt dölja det!

Så nu har vi alltså fått ett alldeles eget varmbonat hus, där vi framdeles ryms alla fyra om så skulle vara! Och bäst av allt! Huset är inte större än att småbröderna kan klättra upp på taket och använda det som lekstuga medan jag sussar sött där inuti!

 

Men säg den lycka som varar för evigt. Nu väntar schamponering, balsamering, conditionering och allt vad det heter de närmaste dagarna! För till helgen stundar höstens stora begivenhet i Dalarna.

 

Det handlar som alltid förstås om Sverak-föreningen Dalälvskattens årliga utställning i Borlänge! Där är det nu meningen att jag ska medverka på lördag och bröderna Artemis och Febus på söndag!

 

Jag skriver väl en liten ”föris” om det i slutet av veckan, i fall någon av er vill veta mer och kanske till och med funderar på att komma dit. Så mycket vet jag i alla fall redan nu att alla är hjärtinnerligt välkomna, för matte har lovat sitta i information eller entrén en timme båda dagarna!

Med det tackar jag för mig för i dag, och önskar er alla en fin vecka, även om den förlängda sommaren verkar lida mot sitt slut. Hösten kan vara fin den med, och redan i morgon har dagens väderfarbror i tv-apparaten utlovat strålande sol!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

 

 

 

14 svar på ”Egen härd är guld värd!”

 1. Din matte är ju ett riktigt proffs på att bygga.Jag blir riktigt avundsjuk på ert fina katthus.Ett sådant ska jag önska mig.Men min matte är nog inte alls lika duktig på att bygga är jag rädd.Där har ni ett riktigt myshus.Skönt för er i vinter också.
  Hälsn.Kattgubben Gustav

 2. Hej Gustav!

  Så roligt att höra från dig, och att du tyckte om vårt nya trivsamma katthus. Det blev verkligen mysigt, och jag är alldeles säker på att din matte fixar ett lika fint utan problem
  För oss emllan kan jag avslöja att matte inte är någon hantverkare av stora mått. Hon är dessutom vänsterhänt och gör allting bakvänt!!!
  Husse brukar retas med henne och säga att hon har tummen mitt i handen. Och i vanliga fall måste jag faktiskt hålla med honom. Men den här gången imponerade hon helt klart på oss allihop.
  Så det är bara för din matte att dra igång! Vi här hemma önskar lycka till och matte hälsar så gott till er båda. Tala gärna om hur det går!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 3. Vilket fint katthus ni fått! Undra på att ni alla vill krypa in där och mysa! 🙂 Tänk vad skönt när nu hösten börjar närma sig och det viner kring husknuten! Ni har då en händig matte ni! Det är inte alla som både har ett kottehus och ett katthus på tomten!
  Ha det så bra! (Här regnar det och åskar just nu)!
  Tassekramar fr Felix & Felicia

 4. Hej Felix och Felicia!

  Tack så jättemycket! Nu blir väl matte riktigt mallig, när hon får så mycket beröm. Kanske jag inte ska låta henne läsa allt det här.
  Men jag måste erkänna att hon gjort det bra! För riktigt mysigt är det att krypa in i huset och bara ligga där och hålla koll. Inte minst en dag som i dag, då regnet knapprar så härligt på taket.
  Nu har vi både ”kottehus” och katthus på gården, och snart är det dags att plocka fram fågelhuset och fylla på med mat. Sedan har vi gratis underhållning hela hösten och vintern.
  Ha det nu så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 5. Äntligen dags för dagens höjdpunkt: att läsa din blogg.Vilket fint och mysigt hus ni fått.Jag har ett katthus som jag hade till min katt förut.Var väldigt uppskattat.Men nu kan jag inte ha nån misse eftersom vi är borta mycket.Kan nästan känna hur mjuk och mysig du är.Hoppas bara att ni är sams om huset, så att ni alla kan njuta av det.Puss å kram på dej sötnos

 6. Hej Vivianne!

  Det kan jag lova dig att jag är precis så mjuk och go som du tycker dig känna att jag är. Och det är minsann broder Artemis och lillebror Febus med.
  Synd att du som verkar så go och rar inta kan ha någon katt just nu. Men du får spara katthuset, för man vet ju aldrig vad som händer.
  Dagens höjdpunkt är översänd och i morgon bitti åker jag i plurret inför utställningen. Nya höjdpunkter kommer vad tiden lider, och till dess håll tummarna för mig i duschen.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 7. Ja ja då är jag lite sent ute med min kommentar. Det den ger sig ju själv.
  Klart att det kom flera sådana; kottehus och katthus. Ja det ser verkligen mysigt ut. Med mjukt att ligga på, dörr att titta ut genom och tak att klättra på.
  Vad roligt ni ska ha sedan när minsta brorsan kommer. Jag är verkligen spänd och nyfiken på alla söta och roliga bilder er matte kommer att ta på er alla.
  Hos oss har det regnat och blåst hela dan. Men det kan hända att det blir sol imorgon, enligt tidningen. Men om det blir regn kan det ju bli extra ”musigt” för er i kojan. Med regn mot taket och varmt och skönt inne.
  Ha det nu så skönt alla tre, veckan som kommer, på mattes eget Spa.
  Lycka till på utställningen!
  Nospussar och Tassekram
  Önskar Emma Katt och V.

 8. Hej Emma Katt och V!

  Det gör väl ingenting att ni är lite sent ute med ”kottehus” och katthus. Vi är tydligen i hussvängen, och era hälsningar är lika välkomna när de än kommer.
  I går kväll brakade dessutom höstvädret loss, så nu blir det till att sätta ut fågelhuset och fylla på med mat åt lillpippis! Det kommer att bli jättemysigt att ligga inne i katthusvärmen och kolla på alla matglada småttingar utanför.
  Riktigt lika mysigt blir det kanske inte på mattes spa. Men det vankas alltid extra godsaker efter badet så det lönar sig att ställa upp och sköta sig. Dessutom får man ju ha matte alldeles för sig själv en stund, och det är också är guld värt!
  Tack rara ni för lyckönskningarna inför utställningen. Det kan behövas, då jag gjorde bort mig fullständigt i fjol. Lovar försöka sköta mig bättre i år.
  Den som lever får väl se, och ha det nu så bra så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 9. Nog har jag hört talas om hundkojor men några kattkojor har jag vare sig sett eller hört om och inte matten heller. Fast det var en väldans ståtlig koja eller kattkrypin tror jag att jag kallar den för, hihi. En sån där skulle jag inte tacka nej till idag, för det är så blåsigt, tur man har ankare i andra änden på kopplet annars flöge jag väl iväg. Vi har varit ute på åktur till Särna och det var minst lika blåsigt där uppe med, isvindar och blir det nu något blött så blir det väl snö, usch och tvi.

  Du borde ta med dig det stiliga kattkrypinet till utställningen, för något så tjusigt tror jag aldrig de skådat. Hoppas att det går bra på utställningen och att du och dina bröder kommer hem med en och annan rosifett, hihi. Fast egentligen är det klart överreklamerat för alla vet ju att ni är snyggast utan rosifett grejer som ges ut av någon som bestämmer.

  Ha det så skönt nere i stora sta’n nu och se till att få en dörr på huset, så ni inte får ovälkomna gäster i det, nu när matten varit så duktig att fixa till kattkrypinet, hihih.

  Russelpussisar i mängd.

 10. Hej Felix!

  Förstår att du hunnit gå och lägga dig, men jag har inte kommit åt bloggen förrän nu. Hela eftermiddagen gick åt i badet och på torken innan det stundade fisk, räkor och spraygrädde som välförtjänt belöning.
  Efter det har det bara varit error, error, error, när jag försökt nå dig för att skriva svar. Måste klaga på det upprepade eländet i morgon.
  Nu åter till verkligheten och vårt nya kattkrypin. Visst har matte gjort det bra! Jag är faktiskt lite stolt över henne och hennes kunnande när hon verkligen vill.
  Eftermiddagsbadet gick faktiskt också över förväntan. Jag höll visserligen låda, men tystnade varje gång matte pussade mig på nosen som tröst.
  Så nu är jag ren och fin! Återstår att se vad domarna säger på lördag. Men det spelar mindre roll, för husse och matte tycker att vi bröder är finast i världen i alla fall.
  Håller fullständigt med dig när det gäller ”rosinetterna”, men du kan väl ändå hålla tummarna för oss så vi kommer välbehållna hem igen.
  Förstår att det blåser svinkallt uppe hos dig, för det blåser snålt även nere här. Och tänk där allra längst uppe i norr där snöar det!!!
  Låt oss hoppas att vi får vänta på snön ett tag till här nere, för när den väl kommer vill jag att den ska stanna.
  Må nu så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 11. Klart vi håller både tummar och tassar för dig, Artemis och Febus, för vad jag tycker om rosifetterna är ju egalt, då jag inte är någon utställningshund, hihi. Ni ska ju ha mycket rosifetter med er hem, för det är ni värda!

  Idag må du tro det var kalligt, minus 7,9 grader, tur att matten och hussen har ett kraftverk i köket, hihi.

  Russelpussar i mängd!

 12. Tack goa Felix!

  Vi tycker nog precis lika om ”rosinetter” eller ”rosifetter” du och jag! Men som gammal reporter är ju matte nyfiken av sig och vill se saker och ting från insidan.
  Så då får vi väl ställa upp, och så får vi ju träffa vår ”gammatte” Marianne från Brandalsund och minibrorsan Sioux matte Ulrika från Älvnäs med. Det uppväger domarbordet, som säkert är för skrankligt för oss rundmagar, som trivs med att vara lite lagom mysigt mulliga.
  Förresten är det mest muskler, men det är det ju inte säkert att de som bestämmer förstår!!! De skulle behöva se oss flyga genom klematisen upp på farstukvisttaket taket i ett nafs.
  Skönt i alla fall att jag vet att du och de dina är med oss i tankarna och håller tassarna och tummar för oss i helgen! Du är som jag alltid trott, en kompis att lita på, som den äkta ”russelhund” du är!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 13. Maggi och Senna säger : Vi är avis på det fina katthuset .Vi såg dina bröder i söndags på utställningen. Ha et bra Triton.

 14. Hej Maggi och Senna!

  Visst är det ett fint katthus matte har byggt åt oss! Och nu när det blivit lite kallare ute har vi hängt på en liten tunn ”dörr” som skydd för regn och blåst.
  Hoppas småbröderna skötte sig när ni träffade dem på utställningen i går! I morgon kväll lovar jag berätta om helgen i sin helhet! Titta in då och tills dessa må så gott!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *