Vi hamnade på djursjukhuset alla tre!

Nu är det inte så farligt som det låter och inte så grymt som det ser ut heller. Men illa nog för att vi skulle hamna på Falu Djursjukhus i veckan alla tre! Och än värre att det helt och hållet var mattes fel.

För utan att fråga har hon som vanligt gått och anmält oss till föreningen Dalälvskattens stora kattutställning i Borlänge sista helgen i september. Och det trots att ni säkert minns hur dåligt humör jag var på  förra året.

 

 

Då berodde det bara på att jag villl ha en egen ”kupé” och inte dela den med småbröderna längre. Det har jag efter fiaskot fått både på Kattens Dag och Falu Ridklubbs välgörenhetsdag och skött mig helt perfekt.

Egen ”kupé” och lite frigång har matte lovat mig även på utställningen den här gången. Så då må det bara hänt! Kolla bara hur cool jag var i väntrummet, där jag låg på en egen stol utan problem fast det satt en hund och stirrade på mig hela tiden.

 

Djursjuksystern Karolina Skoog var snäll, så sprutan gick bra, och även broder Artemis skötte sig exemplariskt vid sitt besök på djursjukhuset. Han har växt alldeles otroligt inombords den här sommaren och blivit så modig som ingen av oss någonsin kunnat drömma om.

Hade det varit tävling hade han säkert också tagit priset för djursjukhusets största vackraste ögon! Och ni må tro att han var stolt när han hoppade ur bilen och glatt tassade hem med svansen i vädret efter att ha fått sin vaccination.

 

Till och med lillebror Febus skötte sig med den äran, även om han tyckte att det allt var lite läskigt på djursjukhuset. Han är ju bara två år och med all rätt fortfarande lite ”barnslig” och ”mattig.

Men han låg snällt på bordet och sa inte ett ”ord” när han fick sin spruta av snälla djursjuksystern Ulrika Hjort.  Men sedan fick han bråttom och visste inte hur fort han skulle komma hem och ut i solen.

 

Och det trots att de snälla djursjuksystrarna gjorde allt för att vi skulle trivas. Så jag kunde gott ha stannat en sund till, bara för att kolla på alla stora och små hundar som tassade ut och in i väntan på sin tur.

Lite låga har vi varit, fast vi fick ligga högt upp på sjukhusbordet, och tagit det lugnt efter vaccinationen. Mest för att det varit så skönt att ligga och slöa ute i solen! Och så vet vi att husse och matte passar upp på oss, som om vi vore små prinsar, när vi varit och fått våra sprutor.

 

Man får ju inte vara dum utan se till att utnyttja de tillfällen om bjuds. Ändå var det bara vaccin mot kattsnuva vi fick den här gången. För det mot kattpest räcker att ta vart tredje år, och matte vill inte att vi ska få för mycket.

Hon har själv talat med veterinären på det ställe där de gör det kombinerade preparatet mot kattpest och kattsnuva. Och rådet matte fått är att inte vaccinera mot kattpest mer än vart tredje år!!!

 

Däremot måste sprutan mot kattsnuva tas varje år. Framför allt om man som vi nu ska ut och visas uppefter konstens alla regler. Konstiga regler som säger att man måste vara instängd en hel dag.

Viktigast annars är i alla fall att alla vi katter vaccineras vart tredje år mot kattpesten, som är grymt allvarlig och sprutan enda sättet att gå säker för. Så alla rara hussar och mattar! Se till att få det gjort men undvik att övervaccinera för kattens bästa!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

12 svar på ”Vi hamnade på djursjukhuset alla tre!”

 1. Jaså, ni har varit vid vetronären och fått såna däringa sprutisar, ja det är inte så kul som det låter, det vet väl jag som varit iväg men i år klarade jag mig. Vi hundar klarar oss i två år tydligen och tur är väl det, för jag tycker inte att det är roligt men nu har jag ju tuffat till mig så det fixar sig säkert nästa år. Så jag förstår prexis hur Febus kände sig, man vill bara därifrån och det fort, hihi.

  Det där med att inte övervaccinera är nog prexis som med avmaskningen, för om jag ska med till Norge då måste jag avmaskas var 28 dag, matten tycker att det låter lite mycket så hon stannar hemma med mig om inte Lillhussen kan se efter mig. Hon säger att det räcker med en gång om året för jag jagar inte råttor eller möss, så hon är inte så orolig. Konstigt det där med avmaskning, rävarna som bor på gränsen är undrar just om de också är in och blir avmaskade hos vetronären, hihi.

  Ni får ha det så braigt nere i residensstaden och kör nu riktigt mycket med matten och hussen, hihi. Gäller att smida medans järnet är varmt säger matten.

  Russelpussar.

 2. Oj vad matte blev rädd när hon såg den rubriken !! Hon trodde att NU hade det hänt något läskigt på er bakgård!! Men vilken tur att det bara var en spruta på djursjukhuset det handlade om!
  Eftersom vi är innekatter tar vi inte sprutan så ofta (fast vi borde nog det i allafall) men jag Felix försvinner långt in under sängen så fort matte tar fram transportlådan för då vet jag att något är på G! Och jag tycker INTE om att sitta instängd i någon låda då ylar jag i högan sky! Hos veterinären brukar de få skaka ut mig ur lådan för då tar jag spjärn med tassarna och vägrar istället LÄMNA lådan!! 😉 Så matte har nog tröttnat!
  Ha nu en fin vecka!
  Tassekramar från Felix & Felicia

 3. Men vad du skräms Triton trodde att det hänt något allvarligt med er tre. Ja skönt att det bara var sprutor det handlade om puust puust. Ni får ha en skön vecka med matte och husse och dina bröder.
  Nosbuff från Fia, Sture och matte Gudrun

 4. Jaa, jag blev också lite skärrad. Dessutom tog datorn en himla tid på sig att komma fram till Tritons brev. Och t o l var det ”bara” sprutor. Och syrrorna är ju så bra på att stickas. Nu kom ju min matte på att vi nog också ska och sprutas för året. Min matte går och muttrar något om att hon vill flytta. Det vet jag inte riktigt vad det är. En gång för rätt många år sedan var jag ute och undersökte ett ställe som min förra matte? tagit mig till. Så hände det konstiga saker. Någon tog mig till ett garage? och en bur. Så kom en annan matte? och sa men här kan hon ju inte vara. Hon tog mig till ett tredje ställe. Undrar om det är sånt som kallas flytta? Där bodde jag i sex veckor. Lugnt
  och skönt. Så kom ett annan matte? och hämtade mig till stället där jag varit och promenerat. Där ville jag inte vara. Där bodde en annan katt- tjej som jag inte ville vara med. Jag ville vara för mig själv med den ”förra” matten. Det är nog sånt som är flytta. Det verkar jobbigt. Vi har ju fått ett kalhygge hos oss. Allt är borta! Även sånt som matte sa skulle vara kvar. Inte snällt gjort. Nu har jag ingen skugga att ligga i. Vi har ingenstans att hänga fågelmaten.

 5. Hej Felix!

  Jo minsann har vi varit till stora djursjukhuset och fått våra små vassa kattsnuve-sprutor. Bara för att få vara med på utställningen i Borlänge om tre veckor.
  Du vet att det inte är så roligt första gångerna, men sedan lär man sig att ta det lugnt och bara låta sjuksystrarna sticka. Så nästa gång, det är dags för dig,l går det säkert som en dans.
  Det där med övervaccinering och övermedicinering är verkligen någonting för alla hussar och mattar att tänka på. Inte bara när det gäller kattpest och valpsjuka och sådant där, utan också när det gäller mask av alla de slag.
  Låter nog så grymt att tvingas avmaska sig en gång i månaden om man håller på och åker över till Norge. Det förstår jag ju att ni gör ofta, som bor där uppe nästan på gränsen.
  När det gäller maskmedlet så gör du allt klokt i att stanna hemma för att slippa få i dig alltför mycket. Och du kan vara säker på att vi smider medan järnet är varmt och håller husse och matte sysselsatta från arla morgon till sena kväll!
  Här nere har vi nästan fått tillbaka sommaren och njuter i fulla drag. Hoppas att ni har det skönt ni med, och må så gott där uppe i skogen tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 6. Fortsätter på föregående brev. Det blev inte avslutat. Ja flytta alltså,Det är ju inte klart vad jag förstår. Men så fort det kommer något som verkar trevligt ska det väl hända. Det måste ju passa mig också.
  Inga bussar och lastbilar! Vi ska nog hitta något.
  Förresten— vad söööt den senaste brorsan är! Det blir spännande!
  Nospussar och tasse kram!

 7. Hej Felix och Felicia!

  Menade inte att skrämmas men det var ju så sant att vi hamnade på djursjukhuset alla tre. Lyckligtvis bara för att få var sin spruta, men det blev ju en bra rubrik!
  Eftersom ni är betydligt äldre än vi, och dessutom innekatter, har ni säkert fått sprutor så det räcker. Det sades ju alltid att det skulle vaccineras mot kattpest, som är viktigast, varje år förut.
  En fin vecka önskar vi er tillbaka och hoppas ni har det lika varmt och skönt som vi har det här i Falun.

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 8. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Förlåt så mycket om jag skrämde er. Det var inte meningen, men jag måste ju berätta om vad matte ställt till med.
  Nu kan jag dessutom tänka mig vad som väntar de närmaste veckorna, då vi naturligtvis ska bada alla tre i god tid innan ”uppvisningen”.
  Vi mår i alla fall bara bra och hoppas ni gör sammalunda i det vackra höstvädret som snudd på ger sommarkänslor.

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 9. Hej Emma katt och matte Veronika!

  Så roligt att höra från er igen, och det var absolut inte min mening att skärra upp er. Men intet ont som inte har något gott med sig. För nu blev ju både du och din matte påminda om att det kanske är sprutdags igen!
  Låter väldigt tråkigt det där med kalhygget som ni blivit granne med. Förstår att din matte vill flytta Emma, och vad det innebär behöver du säkert inte oroa dig för. Du och din matte hör för alltid ihop har jag förstått!
  Ha det nu så bra det går och njut av solens varma strålar. De gömmer sig visserligen i dag med kommer tillbaka med sommarvärme i mitten av veckan.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 10. Hej igen Emma och Veronika!

  Håller tassar och tummar för att ni hittar ett riktigt trivsamt ställe utan farliga bussar och lastbilar som passerar där.
  Och tack för era rara ord om lille söte Sioux! Han är nu sex veckor och när det gått sex veckor till får vi hämta honom.

  Kramar och tassekramar från oss alla

 11. Hej Emmchen!

  Självklart hejar vi på er och fortsätter hålla alla tassar och tummar för att allt löser sig till det bästa innan vintern! För det är när det kör ihop sig som man behöver sina vänner som bäst!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *