Grodjakt, fjäderfänge och en sötis!

Hösten är här och veckan har gått mest i jaktens tecken. Höjdpunkten för mig var torsdagens grodjakt i kulturskogen Myrhagen vid naturstigen en bit ovanför Elsborg.

Där älskar jag att ligga och spana in hur de pyttesmå grodorna hoppar upp och ner och väcker min inombords jaktlust. Men jag nöjer mig med att fånga och släppa dem igen när de sprattlar till i munnen.

 

För hur söta de än må vara så smakar de inget vidare att bita hål på! Så jag nöjer mig med att fånga och släppa, fånga och släppa, fånga och släppa i all oändlighet.

Jag blir alldeles besatt av de små ”hoppjerkorna” och kan hålla på att kolla på dem hur länge som helst. Så när jag väl kommit dit, och de är i farten, är jag nästan omöjlig att få hem.

 

Och det trots att jaktlyckan inte är så värst stor, då de är ruggigt kvicka och så många att jag tappar fokus. Samtidigt smälter de in i färgen på marken och är suveräna på att gömma sig efter landning.

Medan jag sedan vilat ut efter grodjakten har Artemis och Febus roat mig med sina akrobatiska färdigheter i jakten på fjädrar av alla de slag. Broder Artemis på hög höjd med risk för att dratta i backen när vinden suger tag i fjäderbytet.

 

Men som alltid när det gäller broder Artemis går han så helhjärtat in för det han håller på med att ingenting  kan hindra honom. Så  flyger fjädern för långt ut följer han sannolikt efter av bara farten.

Och vem vet, så engagerad som han är kanske han till och med kan flyga! Han är nämligen väldigt speciell och utvecklas fortfarande otroligt mycket, för var dag som går, fast han hunnit fylla fyra.

 

Lillebror Febus i sin tur hoppar högt av lycka i jakten på en ny snurrande fjäderpiska!

Den har matte skaffat för att motionera och slimma oss  lite inför den årliga uppvisningen i Borlänge sista helgen i september.

Måste erkänna att jag inte är inte lika lättflirtad som småbröderna när det gäller de avancerade fjäderhoppen.

Men jag lovar återkomma till den halsbrytande motionen, när jag fått klart för mig vad den går ut på.

Någonting väldigt märkvärdigt, som kommit med posten i ett väl inslaget paket, måste det i alla fall vara!

För den nya piskan får Febus att hoppa meterhögt, så håret står på ända, i jakten på de snurrande fjädrarna. Han är helt ”frälst” och kan hålla på hur länge som helst! I går hoppade han till och med så vilt att maten kom upp!

 

Men så rör de här fjädrarna sig faktiskt i luften precis som en levande fågel. Så jag måste erkänna att jag börjar bli lite nyfiken på den populära piskan jag med.

Hur nu jag, med mina modiga åtta kilo, ska kunna hoppa meterhögt upp i luften efter en konstgjord fågel återstår att se! Fast större under har väl skett, så den som lever…

 

Ett par riktiga sötisbilder på lillebror Sioux från ”Uppfödar-Ulrika” i Älvnäs måste jag förstås också bjuda på idag. Han är nu fyllda fem veckor, och har som synes växt till sig till en riktig kramgo liten nallebjörn.

Här ses han nybadad och nyfönad efter att ha testat riktig mat första gången och simmat på mage över fatet. Alla barn i början! Men han var jätteduktig och satt snart mitt i fatet och åt själv av hjärtans lust.

 

Väldigt omtyckt har han också blivit av alla vänner i bloggen och på det där som kallas facebook. Han har till och med fått sig tillsänd en alldeles egen liten dikt från en raring, som heter Katerina och skaldar så här fint om vår lillebror.

Söte Sioux, söte Sioux! Liten rund och go´! Sover middag i en sko! Sen i Pias hjärta får han bo och bli fabbro Febus ”Meducin”, må ni tro!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

6 svar på ”Grodjakt, fjäderfänge och en sötis!”

 1. Grodisar ska du passa dig för Triton, det är något som matten visst har erfarenhet av, för en av de taxar som bodde här före mig, provade en groda, vilket resulterade i att taxen tuggade fradga i flera timmar efteråt. Så håll dig till fjärilar för det gör jag fast matten träter om att ”det där låter du bli”, så är jag som en gås det rinner av, hihi.

  Jag visste inte att Artemis var högflygande, trodde mera att han höll sig på backen, fast taket är väl inte att flyga men inte långt ifrån. Det blir nog braigt bara den lilla söta Sioux kommer hem till er, då lugnar det nog ner flygturerna både för Artemis och Febus, hihi.

  Nu har vi haft första frostnatten här, så hussen tände i ve’spisen jistanes va varmt det blev, hade nästan glömt att den lilla pjäsen kunde värma så. Hoppas att ni inte har för kallt nere i Falun utan kan mysa runt i trä’går’n som ni brukar.

  Russelpussisar i mängd.

 2. Matten har också diktat men jag var för snabb med att avsluta veckans kommentar, hihi.

  Triton på grodjakt går,
  men ändå ingen groda han får.

  Artemis jagar fjädrar uppe på tak
  hoppas bara han inte landar på sin bak.

  Febus jagar konstgjord fågel se så högt han skuttar
  Bara han inte ner på marken druttar.
  Utan hamnar på alla fyra
  så matten slipper fånga honom i en lyra.

  Russelpussar och tvåbenskramar!

 3. Hej Felix!

  Du har som alltid så rätt! Grodor är ingen delikatess men otroligt spännande att jaga. Och de här som jag gillar bäst måste vara en speciell sort, för de blir aldrig större än en fjäril!
  Fjärilarna är husse och mate rädda om här med, men då slår vi dövörat till alla tre. Ledsamt nog tycker jag det blir färre och färre fjärilar, och det fast vi haft en så fin sommar.
  På tal om sommaren, som nu övergått i höst, är det inte så värst uppmuntrande att höra att ni redan drabbats av den första frosten. Vi ligger lyckligtvis lite efter på den punkten, men visst känns det att nätterna börjar bli kalla.
  Jag tror det blir jättebra för Febus att få ett litet busfrö att leka med! Då kan Artemis och jag bara ligga och gotta oss medan de far runt som skållade råttor.
  Tack för att du finns och sprider ditt rara hundvett, som vi katter har lika mycket nytta av som hundar. I dag ska vi hjälpa matte att plantera om lite inneblommor, som hon skulle ha tagit hand om för länge sedan.
  Tills vi hörs igen, var rädd om dig och hälsa dina nära och kära!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 4. Hej igen Felix!

  Så kan det gå när man har för brådis. Men nu gick det ju bra ändå och dikten kom fram. Hälsa matten och tacka så väldigt mycket! Små dikter välkomnas alltid, och den här var både vacker och sann! Det är en konst att skalda och få till det på det här sättet!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 5. Hejsan Svejsan! I går kväll var det något datastrul så matte kom inte in i bloggen och kunde läsa om dig och dina bröder men nu gick det bättre! 🙂
  Vilka äventyr ni är på; jagar grodor, fjärilar och konstiga fåglar, högt och lågt ni har nog aldrig tråkigt! Men grodor kan nog inte smaka så värst gott så det är nog tur att Febus spottar ut dem igen!
  Och sötisen har blivit ännu sötare en vecka senare. . . .
  Ha nu en fin vecka!
  Tassekramar fr Felix & Felicia

 6. Hej Felix och Felicia!

  Har nästan förstått det, då matte och jag hade alla problem i världen att lägga in bilderna efter att jag skrivit. Vi blev ”utkastade” gång på gång och det stod error, error…
  Härligt att se att ni tittade in i dag i stället och att tekniken nu fungerar som den ska. Jag blir alldeles förtvivlad när vi tappar kontakten, och det här med uppkopplingen på nätet är inget jag kan reparera själv.
  Jodå, nog har vi roligt för det mesta, och än roligare lär det bli när lille Sioux kommer. Men det dröjer ännu många veckor, och tur är väl det så vi hinner vila upp oss i förväg.
  Nu är i alla fall ordningen i arbetsmaskinen återställd, och vi här hemma önskar er alla en stålande fin första höstvecka tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *