Familjelycka, medicin och sötisar!

Familjelycka, medicin och två sagolika sötisar lyser jag upp augustimörkret med idag. För Sioux och ”Lilla Gubben” är just nu mina ljuspunkter i den annars regntunga tillvaron här hemma på Elsborg

Jag börjar förstås med lillebror Febus allra goaste höstmedicin. Han heter alltså Sioux och är från Älvnäs utanför Hedemora! Och det är han vi alla hoppas att ska bli Febus buskompis framöver.

 

Broder Artemis och jag är för ”gamla” för att hålla Febus höga tempo och leka dagarna i ända. För han är fortfarande lika full av hyss som en kattunge, och hans påhittighet vet inga gränser.

Men lille Sioux är bara fyra veckor än, och måste vara kvar hos sin mamma tills han är minst tolv. Så först någon gång i mitten av oktober får vi hämta hem honom till oss och Febus börja ”medicinera”.

 

 Det sägs att blod är tjockare än vatten, och därför tror vi att lille Sioux och Febus ska bli världens bästisar. De har nämligen samma pappa Ingo, precis som broder Artemis och jag har samma pappa ”Kingen”!

Hur sedan vi andra ska orka med två sådana busfrön i huset törs väl ingen av oss riktigt tänka på. Men så engagerad som Febus varit i våra ”kottar” tror jag faktiskt att han behöver en lillebror att ta hand om.

 

Nu dröjer det ännu ett tag tills Sioux får komma hem till oss. Och då ”Kotte” och hans kompis åter dragit ut på friarstråt har det varit lite tomt och tråkigt här hemma de senaste veckorna.

Så tomt att vi till och med tagit ner varningsskyltarna vid Sturegatan. Men nu sitter de där igen! För sent i måndags kväll upptäckte matte att det rörde sig blomrabatten och såg ett litet huvud sticka fram.

 

 Visst var det en lite blyg ”kotteunge”, som säkert nyss stötts bort av sin mamma och för första gången var ute på egen hand. Jättefort pinnande den iväg ut under grinden, så fort matte försökte locka på den.

Men innan vi kröp till kojs gömde hon ett fat med ”kottegodis” under busken utanför grinden. På morgonen var det till vår lycka alldeles tomt, och natten efter var den lilla taggisen inne och gjorde sig hemmastadd på gården i flera timmar.

 

Vi kallar honom ”Lilla Gubben”, och på onsdagsförmiddagen tittade han plötsligt ut ur ingången till det tomma ”kottehuset”. Han hade flyttat in under natten och visade  tydligt att han ville ha frukosten serverad.

Nu smyger han omkring här ute på kvällarna, och har på slutet även fått påhälsning av en eller två större ”kottar”.  Men det är ”Lilla Gubben” som bosatt sig här till Febus och allas vår stora lycka.

 

Då han är liten och känslig i magen får han mest uppblötta kattungeknaprisar från djursjukhuset tillsammans med lite vanlig blötmat. De uppblötta knaprisarna tycker han att är så goda att han gärna äter dem ur handen på matte!!!

Att se det blev häromkvällen lite för mycket för mig. Så medan matte handmatade ”Lilla Gubben” med knaprisar snodde jag mjukmaten på fatet som han skulle få till efterrätt! Jag visste att det fanns mer inne och kunde bara inte hålla mig, fast jag egentligen inte tycker om kattungemat!

 

I väntan på lillebror Sioux har Febus nu i alla fall fått en fosterlillebror att ta hand om och beskydda. Så han är lycklig och har fullt upp att hålla koll på var det lilla livet befinner sig.

Samtidigt kan broder Artemis och jag ligga på bordet och njuta av skådespelet och solen när den behagar visa sig. I dag ser det visserligen mörkt ut, men ni vet väl att efter regn kommer solsken!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

 

 

 

 

18 svar på ”Familjelycka, medicin och sötisar!”

 1. Guuud så söt. . . . . .då hade vår matte inte så fel iallafall!! 🙂
  Blir spännande att se om medicinen hjälper lillebror Febus när den söta har kommit hem till er! Eller också får ni två stycken busiga att hålla reda på!
  Ja det var verkligen länge sedan vi var så där pyttesmå. . . . . nästan 12 år sedan för mig Felix och 7 år för syrran. . . . tiden går!!
  Kul att ”kottehuset” är bebott igen!
  Tassekramar fr Felix & Felicia

 2. God kväll Felix och Felicia!
  Visst är han gudomligt söt lille Sioux, som faktiskt är Febus halvbror alldeles på riktigt och som snart ska bli vår. Så er kluriga matte hade minsann helt rätt i sina aningar och efterforskningar på nätet.
  Hur vi ska klara av två ”busisar” står skrivet i stjärnorna, men vi tror hela familjen att en lillebror är vad Febus behöver.
  Det kanske skulle vara något för er också att ta hand om, då det var ett tag sedan ni var små. Ni får väl hänga på och följa Sioux framöver tills han kommer hit och sedan när vi väl har förenats med honom.
  Ha det nu så bra tills vi hörs nästa helg, och visst är det för härligt att ”kottehuset” är bebott igen! Hälsa er matte så gott från oss alla här hemma!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 3. Hej Triton! Vad glad jag blev över allt du hade att berätta om idag. Om du visste vad jag har funderat på den där medicinen. Han är ju jättegullig. Han kommer att bli bra för både Febus och er andra. Den lilla kotten som kommit till er har nog hört talas om er och ert fina kottehus och visste att här kan han vara säker och få mat.
  Tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 4. God morgon Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Förstår att du har undrat över medicinen som den stora djurvän du är. Nu vet du att det handlar om en liten gullunge och inga farliga medikamenter!
  Vi tror och hoppas att det ska bli bra för lillebror Febus, och i väntan på hans lillebror Sioux kom taggisen ”Lilla Gubben” som en skänk från ovan!
  Vi är så glada och det var så roligt att få berätta! Må så gott tills vi hörs och ses!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 5. Jag känner mig lite lurad men så är jag ju väldigt lättlurad också, hihi. Va bra att Febus får en lillebror, det är nog prexis vad han behöver, här har jag hussen och Lillhussen som lekkompisar, matten duger ibland, ni vet att i brist på bröd äter man limpa. Matten hade tänkt att åka med hussen ned till Falun igår men så var hon borta hela lördagen och jag var själver med Lillhussen och då tyckte matten att hon skulle vara hemma med mig igår. Tur var väl det med det busväder som blev, hussen sa att det var lågvatten hela vägen, hihi.

  Nu tycker jag att ni ska sätta upp en stor skylt hos er, ”Kottebo” för det är en bättre adress på erat hus, hihi. För någon som har besök av så mycket kottar har då vare sig jag eller matten hört om förut, måste tala om att matten inte är så lite avis, hon skulle inte tacka nej till en kotte i alla fall. Hon säger att de är så söta om än lite taggiga, så hon säger att det är inget för mig att nosa på, hihi.

  Ni får ha det så braigt och hoppas att ni får bättre väder i morgon, för enligt smhi så skulle det stabilisera sig, bara enstaka lätta skurar under morgondagen. Det vore skönt, för i morse när matten nyss varit ute och konstaterat att det inte regnade, kan bara upplysa om att när jag följde med matten ut så öppnade sig himlens portar helt och hållet, jisch. Så med en förhoppning om torrare väderlek säger jag hej så länge.

  Russelpussar i mängd.

 6. Godmorgon på er, vilken liten goding som kommer hem till er snart. Blir nog bra för Febus med en kompis. Roligt att kottehuset är bebott igen, om min matte var ett djur så skulle hon bo i er fina trädgård säger hon. Ni får ha en bra vecka och hoppas på lite sol nu,
  Nosbuff från Fia. Sture och matte Gudrun

 7. Vilken sötnöt! Får hoppas att det blir en av samma skrot o korn som Febus! 🙂 Flisan skulle nog behöva samma medicin…Men då flyttar nog Svettis hemifrån! 😉 Hennes 13,5 år börjar göra sej påmint! Idag är de innekatter till F fasa! Hon var bra sur när jag inte släppte ut henne som vanligt i morse! Få se vad tok som gjorts när jag kommer hem sent i kväll! 🙂

 8. Hej Felix!

  Förstår att du känner dig lite lurad men kanske lite lättad också. För visst är väl en liten busig kattunge bättre medicin än några konstgjorda lugnande medel.
  Nu hoppas vi det ska bli full fart här hemma, så lillebror Febus får busa av sig med en kattungekompis. En kompis som dessutom är hans halvbror på riktigt.
  Broder Artemis och jag gör så gott vi kan, men när vi lekt oss trötta har Febus bara börjat. Vi börjar tydligen bli ”gamla”, så jag ser verkligen fram emot att bara ligga och mysa och titta på Febus och Sioux!
  Matte din hade varit så välkommen att hälsa på om hon haft vägarna förbi. Men det var verkligen tråkigt väder i går då det regnade mest hela dagen! Så det blir säkert trevligare en annan dag.
  Nu skiner solen och ”Lilla Gubben” har ätit frukost, så nu är det äntligen dags för dagens morgonpromenad. Det är livet när det är som bäst att få vara ute och stila i finvädret.
  Ha det nu så bra tills vi hörs igen från Kottebo, och förlåt att jag lurade dig lite. Men det finns ju alla sorters medicin!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 9. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Ja, visst är det en riktig liten goding som vi nu väntar på här hemma. Han är vald med omsorg för att passa lillebror Febus, för vi tror att två busisar är lättare att ha hand om än en!!!
  Jätteroligt är det också att ”kottehuset” blivit bebott igen. Och den här gången av en liten raring, som inte kan ha många veckor på nacken.
  I dag skiner äntligen solen igen och en fin-fin vecka önskar vi er!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 10. Hej matte Kerstin!

  Visst är det en riktig sötnos vi hittat åt lillebror Febus. Förutsättningarna är också de bästa för att det ska vara samma skrutt och korn.
  En liknande medicin skulle säkert uppskattas av Flisan och troligen också av Svettis, som då finge vara mer i fred. Kanske något att tänka på för en omsorgsfull matte som du!
  Ha en bra dag och hoppas att huset står kvar när du kommer hem! Matte hälsar så gott!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 11. Hej Triton
  önskar Dig, dina bröder samt matte & husse all glädje och lycka med er nya
  familjemedlem. Jag är helt säker på att Sioux blir lika vacker och charmig som sina storebröder! Den som väntar på något gulligt, väntar aldrig för länge!
  <3 <3 <3 <3 Britt-Inger

 12. Hej Britt-Inger!

  Tack för lyckönskan snälla rara du! Jag hoppas lille Sioux blir lika snäll och go och busig som Febus är och alltid har varit.
  Lika vacker och charmig som oss ”gamlingar” lär det knappast vara svårt att bli! I skönhet kommer han säkert att slå oss med hästlängder under uppväxten!
  Hoppas du fortsätter att följa oss i väntan på lille Sioux, så du sedan får se hur det går när han äntligen är stor och modig nog att lämna sin mamma!

  Tassekram Triton med börderna Artemis och Febus

 13. Hejsan Triton!
  Jag tänkte för mig själv att det kanske var en ny liten kattunge det handlade om när det var något hemligt du inte kunde berätta för ett tag sen, det är allt en riktigt glad nyhet! Det blir säkert jättebra för busen Febus och för er alla och så söt han är den lille! Och till råga på glädjen så har en lillkotte kommit till er, en riktig sötnos det också. Ha det nu så bra i väntan på kissen och hälsa bröderna, matte och husse!
  Kram från Sputnik och Inger

 14. Hej Sputnik och matte Inger!

  Tänk att du matte Inger anade dig till att det var en liten lillebror på gång innan jag fått tillåtelse att berätta det. Och visst ska det bli skoj och, som jag tror, jätteroligt för lillebror Febus att bli mellanbror precis som broder Artemis.
  Söt är lille Sioux också så det förslår, och det är ”Lilla Gubben” ute i trädgården med minsann. För att inte tala om hur härligt han smaskar när han äter uppblötta kattungeknaprisar.
  Ha det nu så gott båda två tills vi hörs och ses!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 15. Oj vilken medicin!! En sån medicin skulle jag också vilja ha!. Och vilken söt hyresgäst ni har. Men du är ju förstås sötast av er alla. Kram till er alla !!

 16. God kväll Vivianne!

  Så glad jag blir att höra från dig och nästan lite mallig med när matte läser slutklämmen i hälsningen från dig.
  Visst är det en härlig medicin hon hittat åt lillebror Febus, och visst är vi lyckliga som fått en så jättesöt gäst i ”kottehuset”.
  Kanske dags för dig att börja med samma medicin. Du får hänga med framöver och se hur allting utvecklas. Tills vi hörs igen, lev väl och var rädd om dig!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 17. Härlig nyhet,va glad jag är för er..tänk att ni ska få en Lillebror!
  Maya hälsar från balkongen,jag sänder er alla en go´kram./Lena

 18. Hej Lena och Maya!

  Tack rara ni! Lillebror Febus behöver en buskompis, och nu hittade vi äntligen lille Sioux som faktiskt är hans halvbror på riktigt då de har samma pappa.
  Titta förbi någon dag så berättar matte mer, och hälsa din sötnos Maya på balkongen tillbaka från oss!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *