Febus måste få medicin!

 

Lillebror Febus är världens mjukaste, goaste och sötaste gulleplutt. Men han är också så busig att vi tror han behöver medicin! Matte har fått recept på en väldigt speciell sort, som kärleksfullt tillverkas i Älvnäs en bit utanför Hedemora!

Den medicinen ska lillebror Febus få testa i höst, och vi hoppas förstås att den ska göra honom gott! Matte har verkligen sökt med ljus och lykta, och valt med största omsorg, innan hon gick till beslut.

 

Sioux heter medicinen, som är speciellt framtagen för att passa Febus. Mer än så kan jag inte säga i dag, då husse och matte ska kolla på medicinen, och träffa doktorn som rekommenderat den, först i kväll.

Så det blir till att vara ensamma hemma några timmar. Men det får vi stå ut med om medicinen kan bli till nytta och glädje för Febus! Och självklart till glädje för alla oss andra här hemma med förstås.

 

Visst är det här med medicinen spännande så det förslår, men annars har det varit en vilovecka här hemma. Vädret har varit för växlande för några större utsvävningar vare sig nere på stan eller ute i vildmarken.

Så jag har mest legat på övervåningen i ”dubbeldäckaren” på farstukvisten och mediterat. Matte säger att det heter så när man går in i sig själv och varken ser eller hör vad som händer runt omkring en.

 

Det har fungerat alldeles utmärkt till ackompanjemang av åskans dova muller och regnets härliga smattrande mot farstukvisttaket. Där får jag ligga ostörd i min egen värld, medan bröderna häckar under den regntäta klematisen.

Artemis vill nämligen ha nära till solstolen, där han myser som bäst i sin alldeles speciella stil. Han bara rullar över på rygg, och slappar med magen i vädret, vare sig han ser på tv om kvällarna eller sitter ute i solen.

 

Lillebror Febus flyger som vanligt både högt och lågt mellan regnskurarna. Har han ingenting annat att göra tassar han ut och blöter ner sig, för att sedan tassa in och bli torkad torr av matte.

Så kan han hålla på i evighet, och tassar gärna omkring med handduken på ryggen efter att ha blivit torr. Huvudsaken för honom är att det händer någonting hela tiden, och det är just det som medicinen förhoppningsvis ska råda bot på!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

8 svar på ”Febus måste få medicin!”

 1. Nu blev jag allt bra oroliger, medikaniner får man ju bara om man är sjuker eller kanske inte, ibland får man visst det för att hålla sig frisker oxå säger matten. Vi får välan hoppas att det funkar då, så även Febus kan bli glader.

  Vädret här ska vi bara inte tala om, för bäst som det regnar kommer det en skur, Åskar har vi inte hört på några dagar men det är klart, här är ingen vidare värme och den rackarn vill visst ha det varmt. I morse var det bara 10 plussisar, inget att hänga i julgranen prexis. Jag är ut mellan skurarna men ibland hinner jag inte in, då är matten bra att torka av sig på, hihi.

  Ni får ha det så braigt där nere i stora sta’n, hoppas att ni får se solen ibland i alla fall. För solen brukar läka den värsta sjukan, även sån som inte syns.

  Russelpussar i mängd.

 2. Hej Felix!

  Du kan vara helt lugn när det gäller lillebror Febus och hans medicin. Den är helt ofarlig och blir förhoppningsvis en riktig glädjespridare åt oss alla här hemma frampå höstkanten.
  Här har det varit hyggligt väder hela dagen, men just när jag läser dina blöta rader börjar regnet ösa ner. Nu står det som spön i backen, så det blir att gå in och kura skymning.
  Husse och matte ska ju åka i väg i kväll och titta lite närmare på medicinen. När de kommer hem har matte lovat oss kokt fisk och spraygrädde om vi sköter oss.
  Ha det bra tills vi hörs igen och jag kan avslöja mer om Febus höstmedicin. Rena ”lyckopillret” skulle jag tro om jag inte är helt fel ute!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 3. Då får vi hoppas att lillebror blir lite lugnare av medicinen! Matte googlade på namnet men fick bara upp katter som hette så det är nog en speciell medicin för lilla Febus! Vi håller tassarna! 🙂
  Vilken skön stil Artemis har i solstolen han får nog passa på för det blir svalare för varje dag nu! Här regnar det och dundrar mest varje dag och skyfallen skapar mycket elände inne i stan! Så då är det mysigt att sitta på den inglasade terrassen så att man slipper bli blöt om tassarna!
  Ha en fin vecka!
  Tassekramar från Felix & Felicia

 4. Hej Triton! Nu var det ett tag sen vi träffades fast jag tycker det var igår. Kommer du ihåg hur varmt och skönt det var på din dag. Jag lovade matte att jag ska komma och hälsa på er någon dag när jag är i Falun. Hälsa matte att jag inte har glömt bort det. Hoppas nu att den där medicinen passar lille Febus så han kommer att lugna ner sig lite och inte försöka rymma så fort tillfälle ges.
  Tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 5. Hej Felix och Felicia!

  Jo, nog är det en speciell medicin för lillebror Febus minsann, och jag lovar berätta mer nästa gång. Fast jag kan redan nu säga att din matte inte är så tokigt ute i sitt googlande.
  Visst har Artemis en väldigt speciell stil minsann. Han är verkligen så där mysig som han ser ut på bilden.
  I dag skiner faktiskt solen igen så vi kan var ute. Men när det regnar lär ni ha det jätteskönt på den inglasade verandan!
  Ha det nu så bra där tills vi hörs igen och hälsa er matte!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 6. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Tänk vad tiden går och hur kallt det plötsligt har blivit ute om både dagarna och nätterna. Senast vi sågs var det ju så varmt så vi nästan höll på att storkna!
  Har hälsat matte att du dyker upp som du lovet endera dagen. Det ser vi fram emot precis som vi ser fram emot lillebror Febus medicin.
  Må så gott tills vi ses och hörs!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 7. Hi hi jag tror att Febus medicin har tassar…
  Nospussar till er alla Gullungar!

 8. Hej Britt-Inger!

  Så roligt att höra från dig mitt i medicinplaneringen. Måste tillstå att du är riktigt finurlig, men det är också allt jag kan säga i dag.
  Lovar att bryta tystnaden på söndag, och du må tro att jag har svårt att hålla mig tills dess. Du ska i alla fall ha de så bra, så hörs vi då!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *