Hett och härligt på min stora dag!

I hetaste laget för oss pälsklädda, men gästerna trivdes och gjorde oss glada! Så det blev en dag att minnas, när vintermörkret lägger sig och bäddar in oss i snö och is.

Tass med vädergudarna hade jag i år också, fast det varnats för rejäla åskskurar just på söndagseftermiddagen. Mullret uteblev och inte en droppe föll förrän vi började ta adjö frampå kvällskvisten.

 

Överöst med rosor ligger jag nu här och bara njuter av livet! Tar en försiktig liten smakbit då och då. Rosa, röda, vita smakar de alla så bra så!

Tack alla rara vänner som satte guldkant på min lilla öppna trädgård. Värmen börjar ge med sig och bröderna Artemis och Febus gläds åt allt annat smått och gott som förärades oss.

 

Den smått tropiska värmen är också anledningen till att jag skriver först idag! Åldern tar ut sin rätt, men ni må tro att lillebror Febus fick tokfnatt när regnet kom på söndag kväll.

Då hade han laddat under bordet hela dagen och bara flög över staketet för att skoja med matte! När hon väl fått honom i trygghet på allmänningen busade han med henne så de var sjöblöta båda två när de äntligen kom hem.

 

Jag blev inte ett dugg överraskad när Febus hoppade högt av glädje när regnet föll. Han är ju vår alldeles egen lille Emil i Lönneberga, fast på Elsborg, och har visat sig ha det jobbigast av oss bröder med värmen.

Broder Artemis och jag tar det som vanligt med ro, och skulle aldrig komma på något så tokigt som att hoppa över staketet. Det ska vara ett busfrö som Emil till det, och det finns bara ett sådant här hemma.

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. Jag hoppas därför mitt bildsvep från trädgården visar hur mysigt vi hade det. Ända från Dala-Järna, Hedemora, Fiskarbo, Borlänge och förstås från Falun kom bloggvänner och firade med mig.

Jätteglad blev jag förstås när flera återkommande vänner sa att ”Tritondagen” för dem blivit tradition, precis som jag själv känner det. Traditioner är till för att hålla fast vid, och går allt som det ska firar vi femårsjubileum nästa år!

 

 Ser redan fram emot det, och fördelen med att jag skriver först i dag är att jag kommer igen redan om fyra dagar. Alltså precis som vanligt på söndag! Tills dess må nu så gott, och njut av sommaren som i dagens tidning lär ska vara flera månader framöver.

Hur mycket man nu kan tro på det som står i tidningarna. Den jag läst i dag är samma tidning som hela förra veckan hotade med skyfall hela eftermiddagen just på ”Tritondagen”!

 

Lita på mig kan ni däremot göra när det gäller att varna för stingiga flygfän av allehanda slag. Det har varit snålt med dem hittills, men i värmen har det blommat ut och invaderar oss nu i våra trädgårdar.

Mastodontgetingar och jättebromsar är bara ett par av de bevingade ”elakingarna” vi nu har att se upp med. Framför allt vid kring matbord och på fikaställen! Så drick aldrig någonting sött utan att först kolla i glaset så du slipper bli stungen på tungan!

 

Med dessa varningens ord i all vänlighet slutar jag för i dag och råder alla och envar att dricka jättemycket i värmen. Temperaturen har visserligen gått ner några grader, men en fortsatt varm och solig vecka utlovas av de som tror sig veta!

Och tills vi hörs igen får ni fortsätta att njuta av bilderna från ”Tritondagen” i trädgården här hemma på mitt älskade Elsborg.  Tänka sig att lilla jag fått en alldeles egen dag och att den nu blivit tradition!

12 svar på ”Hett och härligt på min stora dag!”

 1. Tack för en underbar eftermiddag med dig och Putte och dom tre små änglarna och eran vackra idyll i den vackra trädgården en otrolig fin dag.

 2. Hej Gudrun!

  Tack själv för att du kom och bidrog till att göra det trivsamt i trädgården. Och varmt tack för ditt och Ingers fina engagemang i katterna på Borlänge katthem. De behöver sannerligen allt stöd de kan få.
  Ha nu en fortsatt fin vecka i sommarvärmen tills vi hörs igen till helgen! Husse och matte hälsar tillbaka så gott till dig, och matte efterlyser skötselråd till den vackra streptocarpus-blomman du hade med dig!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 3. Så skönt ni ser ut att ha och så många rosor du fått, sen så kan jag upplysa dig om att Åskar var här och härjade men det var ju en grevens tur att du slapp den rackar’n. Som sagt var så hängde Åskar kvar här och dök upp både på måndag och igår kväll, matten är inte så glad i den typen och inte jag heller om jag ska vara ärlig men rädder är jag inte, utan mest arg.

  Vi får se om matten kommer ner i näst, nästa månad men hon hör säkert av sig till din matte. Nu när det varit så varmt så känns svalkan oerhört skön idag, för idag är det nästan lite ruggigt ute med bara 17,5 plussisar, hihi.

  Ni får må så gott nu och ta igen er efter lillebror Febus eskapader, han är allt bra lustiger som inte kan låta bli att hoppa över stängslet, hihi. Fast jag förstår att matten inte uppskattar lustigheterna alla gånger.

  Russelpussar i mängd.

 4. Åh en sån fin eftermiddag vi hade med dig Triton, dina bröder, matte och husse och alla andra gäster i er soliga, blommande trädgård! Men tänk att Febus blev så uppspelt att han tog sig en ”flygtur” ut till farligheterna, tur att matte lyckades fånga in honom igen. När ska det busfröet lugna ner sig? Hoppas ni har vilat ut nu efter allt bestyr! Vi ses igen i september!
  Kramar från Inger och Sputnik

 5. Hej Felix!

  Tack goa rara du för att du tog hand om Åskar åt mig, så att jag slapp honom på min stora dag. Vi hade väldigt trivsamt i trädgården, så visst skulle du ha varit med! Fast för oss pälsklädda var det som sagt var i hetaste laget.
  Nu får du gärna skicka ner Åskar till oss en sväng, så det blir lite muller i luften här också. Vi bröder tycker att det är spännande att sitta inne och kolla i mörkret när det blixtrar och dundrar från himlen.
  Hälsa matten att hon är så välkommen, och att hon hör av sig i förväg. Hoppas förstås att du följer med, så vi får träffas på riktigt.
  Lillebror Febus är världens busigaste, och inte ser det ut att bli bättre heller. Men han är ju så himla go att vi andra smälter vad han än gör. Bara han inte råkar illa ut, då han ”flyger” först och tänker sedan!
  Ha det nu så bra i svalkan där uppe och hälsa alla de dina!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 6. Hej Inger och Sputnik!

  Visst hade vi väl en fin eftermiddag tack vare dig och alla andra härliga människor. Tack för ”sprättisarna” och såpbubblorna, som bröderna jagar hejvilt! Tack också för att du och Gudrun engagerar er så rart i de omhändertagna små liven på katthemmet i Borlänge. Det värmer hjärtat!
  Lillebror Febus är det inte mycket att göra åt! Han är bara så full av rackartyg att vi har fullt upp med honom. Vore han inte så go som han är hade vi givit upp för länge sedan.
  Härligt att du lovat ställa upp på utställningen i september. Matte behöver nog din hjälp som kattvakt någon timme, då hon lovat hjälpa till vid entrén!
  Ha det nu så gott tills vi ses och hörs, och hälsa Sputnik så jättemycket från oss alla fem här hemma!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 7. Tack för en underbar dag i din trädgård Triton. Vilken buse han är Febus. Regnet kom på kvällen när jag kom hem. Ha en underbar vecka med familjen.
  Kram från Gudrun Fialotta och Stensture.

 8. Hej Gudrun!

  Tack själv för att du kom till mig på min dag och tack för de vackra smakliga rosenvitaminerna! Jag ligger som sagt här och bara njuter av dem och livet.
  Ja, vår lille Febus är ett kapitel för sig! Men det verkar bara som han vill skoja med oss, för han gör allt för att försöka komma tillbaka på rätt sida när han ”flugit” över.
  Ha det nu så bra tills vi ses igen, och hälsa Fialotta och Stensture så gott från oss alla fem här hemma!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 9. Ja du jag går och känner på jorden om den behöver vattnas blomman som vissnat klipper jag av längst ner inte dra sen beror det på tur jag har haft tur när jag börja samla på den fick jag av en fru och nu går blommorna inte hos henne Det är som kärleken man vet inte om man har tur. Lycka till

 10. Tack för en underbar eftermiddag på din stora dag Triton. Det var så roligt att träffa dig, dina bröder. din matte o husse, samt alla trevliga kattvänner. Vi är flera som nu ser fram emot din dag nästa år.
  KRAM på er alla/Laila

 11. Hej igen Gudrun!

  Tack för de goda råden, som jag nu vidarebefordrat till matte. Hon är så stolt över blomman, och vi lovar att göra vårt bästa för att sköta om den på bästa sätt. Matte hälsar så gott till dig och din Lisa!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 12. Hej Laila!

  Tack själv för att du kom och förgyllde min dag! Så roligt att träffas igen, och du är förstås jättevälkommen till jubileet nästa år!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *