Fotbollen räddar fjärilsjakten

Äntligen sommar med varma soliga dagar och ljumma fjärilsrika nätter! Bättre kan det inte bli, och nu gör vi natt till dag precis som ”kottarna”.

Himla tur förresten att de sparkar fotboll på andra sidan jordklotet halva nätterna. Det gör att vi kan jaga ”föräldrafritt” till långt in på småtimmarna.

 

Stenhårt har det annars varit här hemma hela veckan. Mellan regnskurarna har husse och matte fraktat hem massvis med bumlingar, som vi bröder sedan hjälpt till att sko staketet med.

Vi har alltså varit bygglärlingar alla tre och hängt med från första stenen till den sista! Ja, den allra sista är förstås inte lagd än, men i dag är det bara några få kvar att peta ner i jorden.

 

 Som ni säkert förstår är det utomjordingarnas undergrävning av staketet, som tvingat fram det här utvidgade säkerhetsarbetet. Ett nog så tufft jobb för både människor och djur i solgasset.

Beslutet togs sedan lillebror Febus för tredje gången på två dagar jagat iväg utomjordingen Jack, efter att han först grävt sig in under staketet. Hur farligt som helst på den farliga sidan!

 

 Nu har vi säkrat med stenar, som knappast syns, men som känns för den som försöker ta sig in. Ett bra tips för alla som har oturen att bli invaderade av utomjordingar.

Och som alltid. Inget ont som inte har något gott med sig! Nu är det säkrat också för ”kotterna”, som annars även de kunnat ta sig ut mot gatan om de kommit på den farliga idén!

 

Så i dag känns det ganska tryggt för oss alla. Så länge det nu varar!!! Medan det är lugnt och fridfullt omkring mig vill jag passa på att berätta om lillebror Febus och hans bästis ”Måsen”!

Ändå sedan Febus kom, som liten kattunge, har de haft ett speciellt förhållande. Så fort ”Måsen” kommer, och sätter sig på uthustaket, klättrar Febus upp i lilla trädet och försöker ta sig upp till honom.

 

Det är lika varje gång utan att vi kan förstå varför. De andra fåglarna struntar han i! Men ”Måsen” väcker så varma känslor hos lillebror Febus att vi nästan undrar om han tror att det är hans bror.

De är ungefär lika stora och har precis samma färg, och ”Måsen” är ringmärkt så vi vet att det är samma storpippis som återkommer varje vår. Och även han tycks gilla lillebror och kan sitta och titta på honom långa stunder utan att säga ett ljud.

 

Men så har matte också lärt ”Måsen” att vara lågmäld och inte skrika så högt när han är här. I gengäld får han förstås som alla andra kompisar sin ”pannkis”, som matte serverar rakt in i näbben på honom.

Visst är det otroligt hur nära varandra vi kan leva och samsas katter, ”kottar” och allsköns pippis, mitt i stan på en och samma gång. Det vill jag kalla lycka för oss allesammans! 

Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

10 svar på ”Fotbollen räddar fjärilsjakten”

 1. Underbart! att en del katter, kottar, pippisar, mattar och hussar kan samsas om utrymme, pankisar och kärlek alla tillsammans. Där ville jag gärna vara. Just nu är jag inte särskilt poppis, hemma där som jag trodde jag hade mitt hem. Inte ens en sommaräng med prästkragar och blåklockor kan man ha. Det är ogräs.
  Snart ska jag få min dom. Kanske måste jag flytta. Mest synd om min älskade Katt E.
  Utan signatur!

 2. Hej min vän!

  Vem du än är, och var du än är, gör det mig ledsen att läsa om hur jobbigt du har det just nu. Jag förstår ingenting, allra minst hur en äng med prästkragar skulle kunna vara ogräs.
  Hoppas innerligt att allt ordnar sig till det bästa för dig och din katt. Vi här hemma håller alla tassar och tummar vi kan för er.
  Lova att du hör av dig och talar om hur det går!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 3. Go’förmiddag i sol och värme. Oj vad ni har jobbat på i trädgården hoppas det hjälper nu så ni slipper inkräktare. Så fina bilder på er och blommorna. Ja det är synd om många katter önskar att man kunde ta hand om fler. Ha nu en bra vecka ute i solen.
  Nosbuff från Fialotta, Stensture och klapp från matte Gudrun

 4. Det där med fjärilsjakt är ju hur kul som helst, önskar bara att matten inte hade stoppat mig, hon påstod att jag inte fick äta fjärilar, fnys de såg hur goda ut som helst, hihi. Så jag är lite avis på er som har många fjärilar och jag är säker på att eran matte inte lägger näsan i blöt som min gör.

  Nedgrävda stenar stoppar säkert inkräktarna men jag förstår varför de vill in, för ni har det ju så musigt med era tvåbeningar, fåglar och kottarna förstås. Matten njuter av alla blomsterbilder medan jag bryr mig mest om dig, Artemis och Febus, hihi.
  Här har varit härligt väder hela helgen och är så nu med men det blåser som bara den, fast det är nog tur för annars kunde nog vare sig jag eller matten vistas ute. Igår var det 27 plussisar i skuggan, så varmt så matten och jag övergav altanen och gick in.

  Ni får ha det så härligt nere i eran lummiga del av den stora staden, för det ser så härligt ut. Hoppas att ni slipper vidare påhälsningar så Febus håller sig kvar innanför staketet.

  Russelpussar

 5. Hej Fialotta, Stensture och matte Gudrun!

  Ja, nog har vi jobbat minsann! Men snyggt blev det och tryggt också! Så nu var det väl tusan om vi inte ska kunna hålla inkräktarna borta!
  Det är faktiskt inte ett dugg synd om dem, då de har egna hem men hussar och mattar som inte vill ta dem till veterinären så de blir lugna, snälla och goa!
  De hemlösa katter som kommer i vår närhet ställer matte alltid för och försöker hjälpa till nya hem! Men nu är det utomjordingar med hem som trakasserar oss, och de är jättetråkiga att ha att göra med.
  Får vi inte stopp på dem nu, får jag lov att stanna ute hela nätterna. För så länge jag är ute törs ingen försöka sig på någonting.
  Hoppas allt är bra med er i värmen och att ni gläds åt att sommaren äntligen kommit till oss!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 6. Hej Felix!

  Den nattliga fjärilsjakten slukar just nu det mesta av vår vakna tid och gör det omöjligt för husse och matte att få in oss om kvällarna.
  Strax före midnatt är det som bäst, och flygfäna är den perfekta efterrätten till utemiddagen. Vi äter som bara den, och matte har inte en chans att hindra oss.
  Så fort hon kommer smygande, gömmer vi oss i buskarna, så hon inte ser oss. Inte heller kan hon springa runt och jaga oss med hänsyn till ”kottarna”, som hon för allt i världen inte vill skrämma.
  De tultar ju runt på gården tillsammans med oss katter till framåt midnatt, då de ger sig ut på sina nattvandringar. Så här kan man snacka om samarbete mellan ”kotte” och katt!
  Jag kan intyga att de flesta nattfjärilar smakar väldigt bra, men det finns också en och annan som är för vidrig i munnen. Jag ska nu inte inleda dig i frestelse, utan lyd du matten din som brukar veta vad hon talar om.
  Ha det så gott allesammans där uppe i härliga ”skogen”, så ska vi ha det likadant här nere i lummiga staden. För nu har den äntligen kommit, den sköna sommaren som vi alla väntat på!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 7. Hej Triton!
  Det är så roligt att läsa det du skriver om, säg inte att du gillar denna värme som vi har nu? Jag blir förtvivlad, tål inte denna ”hetta” men okey jag är 75 år, så det är kanske normalt för mig.
  Vilken vacker mås, vad skulle du göra om du satt i närheten av den? Kanske en dum fråga.
  Ha det nu så bra i värmen, glöm inte att dricka lite vatten då och då
  Rose-Marie

 8. Hej Rose-Marie!

  Tack för att du uppskattar det jag skriver i värmen. Visst är det skönt med sommar och sol, men blir det för hett får du göra som vi. Sova på dagen och vara uppe och ute om nätterna!
  När det gäller ”Måsen”, som han kallas här hemma, så är det väl främst lillebror Febus som har ett speciellt förhållande till honom. I går jagade lillebror ”Måsen” på skoj på gräsmattan, men pippin var ju större än honom. Så det blev ingenting med det!
  I dag har matte svalkat oss med blöta frottéhanddukar, och nu ska jag vila en stund tills det blir tid för nattens fjärilsjakt.
  Ha det så bra, var rädd om dig och undvik solen när den är som starkast!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 9. Alltid lika spännande att läsa din blogg Triton. Tyvärr har jag inga ”kottar” där jag bor men många fåglar av olika sorter som kommer och ska ha mat varje dag. Har köpt en stor hink med solrosfrö och annan smått och gott från Granngården, men dom verkar gilla limpa bättre.
  Nu funderar jag på att börja grädda ”pannkis” till dom som din matte gör, vad tror du om det?
  Hälsa dina ”brorsor” och matte och husse från mig.

 10. Hej Laila!

  Så glad jag blir att höra från dig! Det var länge sedan vi sågs på välgörenhetsdagen i Främby. Tiden går så fort, och jag hoppas du är hemma och kommer på min dag sista söndagen den här månaden.
  Härligt att höra att du har så många ”pippis” omkring dig. Efter vad jag sett så tror jag verkligen att de skulle gilla om du stekte ”pannkisar” åt dem. Här är det en flyende åtgång!
  Ha det nu så bra tills vi hörs och förhoppningsvis ses!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *