”Prassel” avslöjad och mysteriet löst

Misstankarna har bekräftats och mysteriet är löst! Men jag vågar lova att det krävdes många timmars detektivarbete innan ”Prassel” kunde avslöjas.

Då kom han plötsligt sent en kväll, som den självklaraste sak i världen, genom husses specialbyggda ingångshål i staketet. Välkomnad av oss bröder, men bara så där lagom av ”Kotte”!

Efter en stunds knuffande och buffande lyckades matte i alla fall få dem att sätta sig och äta bredvid varandra. Och visst var det mysigt att se, men några riktiga kompisar verkade de inte vara.

 

Vår ”Kotte” är fortfarande betydligt mindre än ”Prassel”, men det är hans ställe och helt klart han som bor här och bestämmer. ”Prassel” nöjer sig blygt med att få äta sig mätt och drar sedan vidare för att hälsa på vid samma tid sena tid nästa kväll.

Högt över, lågt under och mellan spjälorna på staketet har vi stått, legat, suttit och hållit koll på minsta rörelse utanför om kvällarna. Men ”Prassel” har gäckat oss i mörkret, och det enda som avslöjat hans närvaro är fler tomma fat än vad vår ”Kotte” kunnat åstadkomma.

 

Husse och matte har hela tiden anat vad som dolt sig i mörkret. Vi har förstås också hoppats men varit skeptiska! För vi har fortfarande problem med den svart/vita utomjordingen, som heter Jack, bor några kvarter längre upp på Elsborg och håller på att knäcka oss.

I morse hade han grävt sig in från den farliga sidan, med påföljd att lillebror Febus fick fnatt, jagade ut och drog iväg efter honom. Lyckligtvis såg broder Artemis vad som hände och tassade snabbt som blixten in och slog larm om att det inte stod rätt till!

 

Matte hittade lillebror Febus under syrenbusken på fel sida staketet, varifrån den svartvita flydde genom ett hål upp på allmänningen. Hem kom hon med en ”vrålhet” lillebror som var mer svart än vit efter att ha åkt på magen i leran efter nattens våldsamma skyfall.

Så hela förmiddagen har husse och matte varit ute i blötan och fyllt upp hålen under staketet. Nu har de dessutom sänkt staket-ribban nertill och fyllt på grus bakom blommorna! Allt för att försvåra för objudna gäster att gräva sig in.

 

Regnat har det förresten inte bara gjort i natt. Det har varit grymt blött och kallt hela veckan efter  midsommaren som blåste bort. Så hur blommorna här hemma kommer att se ut, när jag ska ha ”Liten Öppen Trädgård” om en månad vågar jag knappt tänka på i dag.

Men jag brukar ha tur med vädret, så vi får hoppas på det i år med. Sista söndagen i juli är det som gäller, och det börjar så smått bli tradition. Jag återkommer förstås till det, men redan nu går det jättebra att höra av sig till gpia.persson@outlook.com om du känner för att vara med, se på blommor, prata katt och fika!

 

 Måste tyvärr erkänna att jag ännu inte så kommit så värst mycket längre med den uppblossande midsommarförälskelsen. Men håll med om att hon är en riktig sötnos. Så bara solen kommer upp igen ska väl matte och jag försöka få till en träff  med henne.

En bit på väg har jag i alla fall kommit, för hon springer då inte och gömmer sig för mig nu längre. Tvärtom tycker jag nästan att hon börjar se lite intresserad ut! Så vem vet vad som händer om nu bara solen och värmen återvänder.

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

 

 

 

 

15 svar på ””Prassel” avslöjad och mysteriet löst”

 1. Hej Triton! Det var värst vad det händer saker i er trädgård! Kul att ytterligare en kotte har hittat dit och vi får väl hålla tassarna att Kotte och Prassel blir kompisar till slut!
  Hoppas den svart/vita utomjordingen inte kan gräva sig in under staketet igen! Vilken marodör!
  Men vilken skönhet du har spanat in! Hon är verkligen vacker! Hoppas du får en date med henne vad det lider. . . . . .;-)
  Här har det också regnat och varit kallt och mest känts som höst!! Huvaligen!! Kanske kommer sommaren nu när matte har semester! 🙂
  Tassekramar från Felix & Felicia

 2. Hej Felix och Felicia!

  Ja, här händer det saker minsann, fast vi bara har en liten trädgård. Men finns det hjärterum, så finns det stjärterum, som det så vackert heter. Och vi trivs med att ha ”kottar” och pippis omkring oss.
  Men utomjordingarna är problem, som vi inte vet hur vi ska komma tillrätta med. Lillebror Febus är ju det bästa vi har, och vi är jätterädda för att han ska råka illa ut.
  Visst är det en riktig sötnos jag fått ögonen på och försöker charma! Men jag har förstått att man inte får vara för het på gröten utan, som matte säger, ska ta det i piano!
  Ha det nu så bra, så håller jag tassarna för att vädret blir jättebra när er matte äntligen får efterlängtad semester!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 3. Hej Triton! Vilken söt tös du har spanat in. Sköt nu dina kort rätt och var inte för framfusig ska du se att ni kan bli vänner. Tänk att Prassel har tittat fram äntligen. Han måste ju ha vetat vad som fanns där bakom staketet. Nu längtar jag till sista helgen i juli så vi får träffas igen.
  Tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 4. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Så glad jag blir att höra att du kommer på min dag! Jag börjar faktiskt längta jag med. Det är ju så länge sedan vi sågs på Kattens Dag i juletid.
  Visst är det en riktig sötnos jag spanat in, och hon bor faktiskt inte alls långt bort. Jag trodde faktiskt att jag var för gammal för sånt här, men jag blev plötsligt som ung på nytt under midsommarhelgen.
  En riktigt fin sommarvecka, önskar jag er och hoppas på både sol och värme. För nu kan det då inte finnas något ner regn kvar i himlen.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 5. Får hoppas att förälskelsen besvaras så småningom 😉 Kottar är något speciellt! Efter Strandvägen har de satt upp skylt om att man ska köra sakta pga igelkottar! Lite gullig, bara att hoppas att det respekteras! Vi har i några år haft ungar på vårat område i Östra Främby! Sommarvistelsen i Ryggen har inte blivit vad mina kattfröknar hoppats på. Matte vågar inte ha dem ute som tänkt! Det var sagt att detta eländiga spårarbete skulle ta max en vecka genom byn och de räknade med att vara klara v 23-24…Jo, jag tackar det körs fortfarande! Dagtid körs det skyttetrafik med 4 lastbilar m släp fulla med mackadamm…Man åker till o från jobbet med livet som insatts, de dundrar fram mitt i vägen! (Kan inte känna medlidande med den som välte vid avfarten t Ryggen efter en förbjuden vänstersväng) Fram mot kvällen kommer ett dieseltåg med syll som står o dundrar i 1,5 – 2 timmar innan det drar i väg dit de jobbar den natten…Sen kommer ett lok med vagnar som fylls med mackadamm, det åker fram o tillbaka under natten…Utan natten mot söndag då stod detta diesellok o gick i närmare 5 timmar mindre än 50 meter från sovrumsfönstret! Under hela denna tid har dessutom en gammal brandbil åkt o fyllt vatten nånstans bortöver o sen sprutat vatten över mackadammet för att det inte ska damma…Var de fyller den vågar jag inte ens tänka på…Vi har flodkräftor och vattendragen bortöver är kräftpestsmittade!!! Å till detta kommer alltså detta miserabla vädret! Jaja bara att skratta åt eländet!
  Kram från Ryggen

 6. Hihihi, matten hade fel, hon trodde att det var en liten Kottetjej men tji fick hon, eftersom det var en Kotte till. Synd i alla fall för hade matten haft rätt så hade ni kunnat få flera Kottar, hihi.

  Matten tipsar om att man kan gräva ned ett hönsnät som sätts fast mot befintligt staket, kanske det kan hålla utomjordingen ute. I alla fall så vore det väl på sin plats att de som äger denna utomjording, såg till att han blev snäller, om inte annat så får han hålla till inne och bara gå ut i koppel. Tur att Artemis tala om för tvåbeningarna att det var något galet, han är allt bra gullig tycker matten och det tycker jag med.

  På tal om regn, fortsätter detta då får gräset ta simborgarmärke, för allt är så blött och lite läskigt, jag gillar inte regnet det ska ni veta. När hussen säger att vi ska gå ut, så stannar jag upp och lyssnar, smattrar det kan gubben gå ut själver, hihi. Hoppas nu att vi får lite bättre väder, för som det nu är så kan vi hålla oss för skratt, det bara regnar och rätt som det så lägger det till en och annan skur.

  Snygg tjej det där, ser ut lite som min tvåbensbrors, main coon, fast den är svart och vit, jag har aldrig träffat de där katterna som min tvåbensbror har men jag har sett små filmsnuttar av dem. Det är tre st, men bara en sån där coon, hihi.

  Ni får ha det så braigt i blötan men från onsdag ska det visst bli lite bättre, så vi får leva på hoppet och studsa som bara den, hihi.

  Russelpussar.

 7. Hej Svettis, Flisan och matte Kerstin!

  Vilket elände att den efterlängtade utevistelsen förstörts alldeles av det långvariga utdragna spårarbetet. Tur i alla fall att ni har en klok matte, som inte släpper ut er så länge farligheterna pågår.
  Tur också att ni numera är två och kan roa er med varandra inne hos matte. Men självklart håller jag tassarna för arbetet snart är klart och ni får komma ut på sommarnöje på riktigt.
  Visst är det för härligt att ha små ”kottar” tultandes i trädgården, och det där med varningsskylten låter jättebra. Vi har precis funderat på att sätta upp en ”kotte-skylt” här också!
  Roligt att höra att ni alla fall mår bra, även om ni tvingas vänta på att få komma ut. Matte Kerstin är jättevälkommen när jag har min trädgårdsdag om en månad. Vore så trevligt att träffa henne!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 8. Hej Felix!

  Vem vet, kanske matten din har rätt! Vi har döpt smygaren till ”Prassel” bara för att det lät så när den smög omkring utanför staketet och letade efter ingången.
  Vi är egentligen inte säkra på någonting, men vi tror att vår ”Kotte” är en pojke. Den nya kan vara en flicka, även om vår ”Kotte” inte uppträder som någon vidare gentleman.
  Han är lite för burdus, precis som jag, och buttar och knuffar den rara nykomlingen fast den är mycket större. Men matte har läst och sett förut att så de taggiga herrarna uppträder så mot damerna också.
  Så om det är kärleksgnabb eller uppgörelse ”oss karlar emellan” återstår att se. För gulliga är de i alla fall att titta på, och i går kväll knuffade vår lille ”Kotte” omkull den större!
  Lika fullt satt de strax efteråt och åt bredvid varandra för att sedan fortsätta kivas med varandra. Tur vi har dem att titta på om kvällarna, då vi varit på väg att regna bort.
  Håller med dig på att det får sluta regna när det vill, och att vi nu vill ha sol och värme! Litar på det du skriver om onsdag, och ser fram emot en heldag ute då för hela familjen.
  Hälsa nu alla runt omkring dig så gott tills vi hörs igen! Måste också tala om att matte lånar ficklampan jag fick av dig varje kväll, när hon är ut i buskarna och fixar fat med ”natta-mat” år ”kottarna”!

  Tassekram Triton, Arteis och Febus

 9. Hej!
  Här spanar vi också på kottar! Åtminstone en just nu. I början på sommaren var det två, en ganska stor och en mindre. Nu är det bara den mindre som är synlig och faktiskt inte ens särskilt rädd. Igår fick jag, Eric, nästan nosa på honom men matte höll lite extra hårt i kopplet så att jag inte skulle slänga ut en tass mot kotten … fast det tänkte jag väl inte heller! Syrran, yrvädret Sissela, hon höll på att ta sats och springa över hela kotten när hon såg honom. Där var det tur att matte höll i kopplet! Tänk så många taggar hon skulle ha fått känna på! Min andra syrra, lugna fina Bella, hon gillar att spana på kotten fast hon gör det på avstånd. Hon är förnuftig hon!
  Vet du! Mattes granne som brukar ge kotten lite mat har nästan fått kotten tam. Igår såg jag att kotten gick in på deras altan och grannen visade en gul flugsmälla för kotten. Han visste att kotten gillade den och ville peta på den med frambenen. Det såg jätteroligt ut! Sen du … när grannen gick omkring på altanen så sprang kotten efter! Kotten gillar nog min granne. Tänk om han flyttar in där!
  Vi bor ju i Östra Främby så Kerstin H som också skrivit här vet ju att det finns ett kotteparadis här. Vi borde kanske också sätta upp en kotteskylt för det kommer ju bilar här ibland.
  Nu tror jag matte ska ta ut mig på en promenad. Kanske får jag se kotten idag också!
  Må så gott Trition … och hälsa brorsorna, matte och husse!
  Tassekram från Eric och matte Sigbritt!

 10. Roa sej med varandra…Tja…Vet inte om Svettis förlåtit mej än för jag släppt in denna Huligan i vårt hem! 🙂 Tog väl 3 månader innan hon tolererades i a f! Men fostras fortfarande hårdhänt! Å fostras behövs! Har aldrig varit med om nått liknande! Flisan roar sej friskt inomhus med att öppna skåp o garderobsdörrar! Bara att börja plocka vid ytterdörren o jobba sej inåt när man kommer hem! Just nu är det bh:ar o trosor som är favvoleksaken! Skulle nån av någon anledning kliva in i vårt hem innan jag kommit hem måste de tro det bor nån riktig pervers person där som sprider dylikt runt om i hela huset! Förut var det strumpor…jag sätter ihop dem efter tvätt…jättekul att dela på o sen får matte leta, verkligen leta, efter dem! Men nu har matten kommit på att börja med att lyfta på mattorna! 🙂 Skulle vara kul att komma på besök men just den helgen är en lite semestertripp tänkt…fast vädret styr den! 🙂

 11. Hej Eric och matte Sigbritt!

  Hör att ni har lika spännande ”kotte-kvällar” som vi har här hemma! Tur att matte håller dina ystra ”systrar” i koppel, så de slipper få smaka på ”taggisarna”.
  Vi är så vana att vi kan umgås med ”kottarna” och ”gosa” med dem utan problem. Lillebror Febus använder vår ”Kotte” som hinder och hoppar över honom. Men det bryr ”Kotte” sig inte ett dugg om, utan sedan pussar de på varandra.
  Vår ”Kotte” är jättetam, men ”Prassel är blyg, och drar in huvudet och gömmer det ibland. Fast när matte kommer med mat får hon klia honom under hakan också. Bra att er granne matar er ”kotte” så att den hinner äta upp sig innan hösten.
  Hälsa nu ”syrrorna Bella och Sissela så gott, och en fin fortsättning på sommaren önskar vi er!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 12. Hej Kerstin!

  Jaha, det var så det blev med Svettis och Flisan. Matte och jag hoppas verkligen den lilla huliganen kommer på bättre tankar, och lugnar ner sig, när de får komma ut.
  Så sikt ska du se att det blir bättre och bättre mellan dem också, bara Flisan hunnit leka av sig och växa till sig lite. Och linneskåp med underkläder kan jag avslöja att är ”poppis” lite varstans om det kan vara till någon tröst.
  Synd att du är bortrest sista söndagen i juli, men blir det ändring på det så vet du var vi finns. Och annars är du förstås välkommen att slå en pling och titta in innan dess.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 13. Åh vad spinnande det är i er trädgård händer alltid saker där. Ja ni får se vad prassel är för något tjej eller kille kotte. Matten hoppas hon kan kan komma till er i juli beror på hur bussarna passar in. Det var så länge sedan hon såg er. Ja fy vilket regnande det har varit vi kissar har inte varit så mtcket på balkongen vi sover i mattens säng istället men idag skiner solen så då blir det nog balkonghäng för oss.
  Ha en spinnande vecka med familjen.
  Nosbuffar från Fialotta, Stensture och matte Gudrun

 14. Hej Fialotta, Stensture och matte Gudrun!

  Förlåt rara vänner att jag inte svarade direkt, men gårdagen gick åt att hjälpa husse och matte att kattsäkra trädgården efter grävningarna utifrån.
  Nog är det spännande här hemma alltid! Nästan för spännande ibland, då utomjordningarna anfaller utifrån. Men annars är det bara bra! Bara regnet tog slut någon gång.
  Hoppas matte Gudrun kan komma hit på min dag och att det löser sig med resan. Vi får höras närmare om det!
  Ha det nu så gott, så hörs vi snart igen! I morgon skiner solen!!!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *