Ljusa nätter väcker förunderliga känslor

 

Tänk vad midsommar med ljusa nätter och blomsterkrans i håret kan väcka förunderliga känslor! Eller hur ska man annars förklara det som hände mig en bit bort sent på midsommaraftons kväll.

Blomsterprydd, stolt som en tupp och glad i hågen tassade jag då med matte ut på spännande promenad ner mot stan. På vägen skrämde jag först jag hem en gammal svart/vit tant och grymtade efter det på avstånd åt en liten grå/vit fröken.

 

Men se det skulle jag aldrig ha gjort! För jag upptäckte snart att hon var alldeles bedårande söt! Men mitt burdusa sätt fick henne att retfullt slingra sig in i syrenhortensian och sedan sitta där kika på mig.

Så nära och ändå så oåtkomlig! Och det trots att jag nu började kvittra som en pippis, i stället för grymta som en gris, för att locka fram henne. Men sötnosen var obeveklig och därför så  intressant att matte aldrig höll på att få hem mig.

 

Hemma väntade förstås Artemis, Febus och ”Kotte”, som blivit nästan som en liten hund! Han har flyttat in på riktigt i sitt lilla röda hus, och när han är vaken kommer han så fort matte ropar!

Artemis gjorde förstås stora ögon, när jag berättade varför jag dröjt mig kvar där ute så länge. Lite nyfiken blev han också, men han och Febus hade fullt upp att hålla koll på allt spännande som rörde sig på gården i blåsvädret.

 

 

Helt klart hade de upptäckt något nytt som ingen av oss andra lagt märke till förut. De turades om att hålla koll och Febus försökte förgäves förklara för mig vad som var på gång utanför staketet. Fast jag var förstås lite för sinnesförvirrad för att kunna koncentrera mig på det.

Men helt kart hade det med ”Kotte” att göra! Det gjorde mig förstås orolig för att småbröderna upptäckt någonting som skulle kunna vara farligt för honom. Någon förklaring fick jag inte heller den kvällen, men misstankarna började riktas åt ett visst håll!

 

Så innan vi tassade in frampå nattkröken, för att gå till sängs, satte matte ut dubbelportioner med mat åt ”Kotte”. Och innan jag somnade lovade hon mig en förmiddagspromenad med blomsterkrans ner till föremålet för mitt intresse.

Sötnosen bor i samma hus som kvarterets bilskola. Så på trappan ut mot gatan satt matte och jag en lång stund på midsommardagen och bara väntade på att få se en skymt av henne. Men inte heller! Nej, matte och jag fick nöja oss med bilisternas uppskattande blickar på mig i blomsterkrans vid Gruvgatan.

 

 Jag får trösta mig med att det går fler tåg, som det så vackert heter! Och vad det var som ”spökade” utanför staketet på midsommarafton hoppas jag kunna ta reda på och avslöja nästa helg!

Med det önskar vi er alla ett fin avslutning på midsommarhelgen , som går till historien till den kallaste och blåsigaste vi varit med om. Men det finns som sagt inget dåligt väder – bara dåliga kläder. Och vi höll värmen bra med blomsterkransarna!

 Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

12 svar på ”Ljusa nätter väcker förunderliga känslor”

 1. Men oj! vilka fina pojkar! Blir förälskad direkt.Det där tyckte ni väl om att visa upp er i. Och Kotte poserar så påpassligt vid vackra blommor. Ja det är ett riktigt myshus han har fått. Där kunde jag gärna vilja vara en pyssling och bo. Och bli matad med pannkisar av er snälla matte. Min Emma har en kompis har jag upptäckt. ”kompisen” vet ej om hon eller han, verkade varit här tidigare. De hälsade på varann som ”gamla bekanta”. Kändes trevligt att se. En vacker missa
  i sköldpadd -teckning. Även här i Leksand låg nordan på i styv kuling. Så vi höll oss inne och hade mysigt.
  Nu ska jag njuta flera gånger av de fina bilderna på er i miss-sommarstass.
  Där blev det många E-sss minssann! Även de från förra veckan med Kottehuset är värda att se om flera gånger. Nu ska vi hålla både tummar och tassar att värmen måtte komma snart och stanna en lååång tid. Vi fryser så.
  Älskar värme både Emma och jag.
  Nospuss och tassekram från Emma och Veronika

 2. Hej killar !!

  Jag har firat midsommar med min hundkompis Pippistrella. Men vi orkar inte säga hela namnet, så hon får heta Pippi.Här har vi haft fint väder .Jag tycker inte om kattkillar eller kattflickor. På min gård får inga andra missar komma in. Då kör jag bort dem genast. Men varför ska de komma till en gammal tant på 16 år ??? Idag kommer Pippis matte och hämtar hem henne. Då får jag rå om min matte o husse alldeles själv. Visst ja, på midsommarafton var kotten framme och tog sig en promenad på gräsmattan. Han ville väl tacka för maten han får varje kväll. Ha det bra killar. Ni är bra på avstånd ha,ha!
  Hälsningar Majsan med matte o husse och Pippi.

 3. Hej Emma och matte Veronika!

  Så glada vi blir att ni blir förälskade i oss! Hon var lite svårflirtad den där skönheten jag försökte charma på midsommarafton i ”miss-sommarstass” som ni så fiffigt kallar det.
  Visst tyckte vi att det var roligt att visa upp oss med blomsterkransar om halsen. Det har blivit tradition, och vi tassade stundtals omkring med kransar i dagarna tre!
  ”Kotte” är numera som del av familjen, och vi hjälps åt att hålla koll på var han är och om han vill ha mat. Han kan ju inte jama som vi, men skramlar i ställe med fatet när det är tomt.
  Må nu så gott, och fortsätt att titta på våra bilder, tills det blir varmare ute och känns att det är sommar. Nu ska jag passa på att lägga mig i solen en stund innan det vankas förmiddagspromenad.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 4. Hej Majsan!

  Så du har haft hundfrämmande hela helgen, och det har gått bra! Tur att vi bor lite långt från varandra, så vi kan umgås så här fint på nätet, då du inte gillar kattkompisar som tränger sig på.
  Med dina 16 år har du din fulla rätt att bestämma hur du vill ha det. Men visst är det mysigt att ha en ”kotte” som kommer smygande och hälsar på varje kväll.
  Ha det nu så bra med husse och matte, när du äntligen får rå om dem alldeles själv. Hälsa dem också så gott från oss alla här hemma!

  Tassekrm Triton, Artemis och Febus

 5. Hej Triton så fina bilder på er och kotten. Hoppas kotte har hittat en fru så han blir glad. Vi katter har inte varit så mycket på balkongen för det är kallt vi myser på mattes säng istället. Ha en fin vecka med familjen, kotte och pippisarna.
  Nosbuff från Fia, Sture och klapp från matte Gudrun.

 6. Hej Fia, Sture och matte Gudrun!

  Tack för komplimangen! Jodå, ”Kotte” är minsann ute och ränner på nätterna, så han har säkert någonting spännande på gång. Fast jag tror han tycker det är väl kallt just nu, för det försvinner så otroligt mycket mat!
  Så vi får hoppas att sommarvärmen återvänder snart. Till dess gör ni rätt i att mysa i sängen. Jag tar mig gärna en ”tuppis” på strykbrädat i innersta rummet på övervåningen.
  Ha det bra, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 7. Nej, nu blir jag nufiken, det vet du väl att har man sagt A så måste man säga B och inte lämna öppet åt oss läsare att fundra. Strunt samma men hur i hela fridens dar kan du va så stollig så du mopsar upp dig åt sen söting, då måste vi gubbs ligga lågt, för annars kan de bli stötta i kanten. Det krävs nog att du är mera ödmjuk när du är ute på promenix med matten, fast jag vet att det är lätt att gaffla till men här är matten benhård, inte skälla på andra hundar, så för det mesta kan jag behärska mig, hihi.

  Du pratar om kyla, jotack här var det kalligt som bara den, sju plusgrader på dagen och flera minusar på natten, blåste så mycket och från norr så både hussen och jag var säkra på att det mycket väl kunde komma en isbjörn seglande, hihi. Fast igår blev det lite bättre om man bortser från regn med isbitar i, nu vill faktiskt jag ha sommaren tebaks så dä så!

  Ni får ha det så musigt medans ni fundrar över det på andra sidan staketet, matten ler och ser ut så där som hon redan vet, ja, jag får väl veta nästa helg då……..

  Russelpussar i mängd.

 8. Undrar vad det är för något som finns på andra sidan staketet! Matte har fullt sjå med att mata kotte här hemma. Den är jättehungrig och äter faktiskt mycket mer kattmat än vad jag gör! Tänk, nu slipper jag höra gnäll för att jag jämt vill ha mat, det finns andra som äter mer:) Nu är den också så tam att husse och matte får klappa den. Fast jag är lite svartsjuk när dom håller på med den där stickiga saken, jag håller mig på flera meters avstånd och blänger på dom. Matte tror att jag har varit för nära kotte och blivit stucken, då jag annars är så nyfiken av mig.
  Hälsningar Linus och matte Eva

 9. Hej Felix!

  Du vet väl att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Och om det är ”prasslet” utanför staketet du tänker på, så måste jag ju se det med egna ögon innan jag kan berätta.
  Visst var jag lite för burdus på midsommarafton mot den där lila grå/via saken. Men jag försökte ju efter bästa förmåga att rätta till mitt misstag och ”kvittra” in mig så där snällt som jag bara låter när jag är på myshumör.
  Men jag vet var hon bor, och vågar lova att fortsättning följer. Först måste det bara bli lite varmare ute, för jag tror hon smälter lättare då.
  Här har varit svinkallt och så blåsigt att jag nästan tappat andan. Fast jag förstår nu att det varit ännu värre hos dig. Vi har i alla fall klarat oss över nollstrecket på nätterna, och sluppit frosten trots is i luften.
  Nu börjar vi hur som helst tröttna ur, och jag håller fullständigt med dig om att det är dags för sommaren att komma tillbaka. Det håller vi tassarna för, medan jag kollar vad det är som händer på andra sidan staketet.
  Tills du får veta det, ha det så bra och hälsa de dina!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 10. Hej Triton! Ännu en jättemysig berättelse du förärar oss! Kul att få se er i era miss-sommarkransar. Ni är supersöta! Våran Missen skulle vi aldrig lyckas få på en krans. Han är en riktig sprallkatt, men väldig go på sitt sätt.
  Han utmanar våra nerver så fort han får tillfälle och hoppar upp på balkongräcket. Men han går tackochlov med på att bli nerlyft när vi inte klarar pärsen längre.
  Vi saknar förstås fortfarande vår lilla prinsessa, men Missen är en stor tröst och har vunnit våra hjärtan.
  Det är så roligt att höra dina berättelser, Triton, och höra hur bra ni har det!
  Kram på er! Hälsa ”Kotten”!
  Hälsa matte också och tacka för alla fina bilder.

 11. Hej Linus och matte Eva!

  Ja, vad det är som spökar på andra sidan staketet håller jag som bäst på att ta reda på. Jag tror att matte vet, men jag måste som sagt se det själv innan jag kan sätta det på pränt.
  Så roligt att höra att er ”kotte” kommit tillbaka och stannat hos er. Det är samma sak här som hos dig när det gäller maten. ”Kotte” äter mer än vi katter, även om han inte är fullt så hungrig längre som när han kom i våras.
  Visst är det lätt att bli lite så där, som man inte får bli, när det pysslas med ”Kotte”. Men vi tycker så mycket om honom att vi bara går och väntar när han är borta ett tag.
  Dessutom får vi nu äta middag ute varje kväll när matte ändå kommer ut med faten till ”Kotte”. Och håll med om att det känns lite speciellt att ha en liten taggig kompis hemma på gården.

  Ha det nu så bra Linus tills vi hörs igen och sköt om både dig själv och ”kotten”!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 12. Hej matte Siv!

  Roligt att höra att du uppskattar mina små berättelser, och att du tyckte vi var söta i våra blomsterkransar! Måste erkänna att vi faktiskt tycker att det är jätteroligt att uppträda med blommor i håret varje midsommar.
  Tror nog Missen kan lära sig tycka om det han med bara han får träna lite. Förstår så väl att ni fortfarande saknar er lilla prinsessa, men det är tur ni har Missen som hjälper till att skingra tankarna.
  Jag kommer som vanligt igen till helgen och hoppas kunna skänka lite glädje även då. Hoppas också kunna berätta om det mystiska på andra sidan staketet sent på midsommarafton.
  Tills dess ha det så bra med Missen, och var glad att han busar och håller dig i trim. Men se till att han håller sig borta från balkongräcket!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *