Myshörnan färdig och invigd

Huset på plats, målat och klart, blommor och buskar satta! Till och med lite mjuk kvällsbelysning har ”Kotte” fått i sin alldeles egen lilla myshörna i trädgården.

Där håller han som bäst på att göra sig hemmastadd i sitt nya trygga ”kottehus”. Dit han kan han nu smyga in, om faror lurar, när vi andra är i skogen eller ligger och sover.

 

Ingången till huset är nämligen så finurligt konstruerad att bara en igelkott kommer in. Det är det som är finessen, och gör att han garanterat får ha huset alldeles för sig själv.

Det har nämligen blivit lite si och så med hans gamla sovkupé på slutet! Jag har blivit så där alldeles våldsamt förtjust i den och smyger mig in dit så fort jag kommer åt.

 

För jag har upptäckt hur gudomligt skönt det är att ligga inbäddad i ren mjuk halm. Det doftar ljuvligt och att sova ute, till måsarnas skri och lillpippis kvitter, är sommar när den är som bäst.

Matkupén eller restaurangvagnen intill har ”Kotte” förstås kvar, och där finns alltid mat om husse och matte är borta och vi bröder sitter inne. Fast annars äter han numera mest i sällskap med matte ute på gräsmattan.

 

 Det märks att han känner igen hennes röst och tittar på henne med jättesnälla ögon. Han verkar helt trygg med oss här hemma och tycks till och med uppskatta när matte kliar honom bakom örat och under hakan.

Höga ljud och snabba rörelser är det enda som skrämmer.  Så när det var cruising härom kvällen, tyckte jag riktigt synd om ”Kotte”! För det dånade vedervärdigt grymt i luften och durrade hemskandens otäckt i marken till långt in på natten.

 

Faktiskt var det så illa att jag redan börjar gruva mig för nästa gång det ska cruisas här i stan. Just för att några få ”dunderklumpar” måste ”bränna  ut” allt de har och förstöra för de stora sköna amerikanska glidarna.

På tal om bilar måste jag också berätta att jag i går tvingades ta avsked av den gamla storbilen, som husse skjutsat mig i från första stund. Den här gången har han bytt tll sig en mindre, men i alla fall en skogsbil, och nu väntar jag bara på att få ut och provåka den.

Med det tackar jag för mig för i dag och passar samtidigt på att från alla oss här hemma önska alla er alla där ute en riktigt trevlig midsommar!

Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

19 svar på ”Myshörnan färdig och invigd”

 1. Vilka underbara människor matte och husse är som värnar om alla djur som kommer i deras närhet. Vilket gulligt hus som eran kompis har fått,men trösta er med att ni har större hus att bo i och få tillgång till att få sova hos husse och matte. JVi önskar en glad midsommar och grattis till nya bilen önskar
  Monica o Berndt o så lilla Toxie

 2. Hej Triton! Vilket fint litet hus Kotte har fått. Är det husse som har snickrat? Jag förstår att han kommer att trivas jättebra där. Tänk att matte får komma honom så nära. Det är ju helt underbart. Jaså husse har bytt storbilen. Du ska se att den nya är jättebra att åka i när ni ska åka till skogen.
  Vi här hemma önskar er en Glad Midsommar
  Tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 3. Så fint kotte har fått det, klart att han trivs hos er. Matte var på crousingen, men hon brände inga däck. Hon mötte din matte och husse på stan men kom på försent vilka ni var. Ha en skön vecka med kotte och övriga familjen.
  Nospuffar från Fialotta,Stensture och klapp från matte Gudrun!

 4. Hej Monica, Berndt och lille Toxie!

  Får väl hålla med om att husse och matte är rätt hyggliga prickar när det gäller oss djur både tama och vilda. Och visst är det ett gulligt hus de byggt åt ”Kotte” till myshörnan.
  Speciellt som jag då får husera lite som jag vill i den gamla sovkupén med halm på dagarna. Och så får vi bröder förstås sova med husse och matte i sängarna på övervåningen om nätterna.
  Så det är bara att hålla tassar och tummar för att ”Kotte” trivs med huset och låter mig hållas i sovkupén. Annars har han ju också massor av halm under farstukvisten att gotta sig i om dagarna!
  Trevlig midsommar till er alla på övre Elsborg från oss alla lite längre ner!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 5. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Jodå, nog är det husse som har snickrat medan matte hjälpt till att måla. Och jag måste erkänna att det blev en riktig myshörna till slut.
  Måste också erkänna att ”Kotte” är så go med matte att jag nästan blir lite förlägen. Men han är ju så liten så han behöver säkert lite moderlig trygghet.
  Det klarar jag mig utan numera och hoppas husses nya skogsbil är lika härlig att åka i som den gamla älskade storbilen. För till skogen måste jag och bröderna, hur det än är om vi ska må bra.
  Lovar tala om hur det går, och till dess önskar vi alla er alla en riktigt trevlig midsommar!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 6. Hej Triton och bröderna!
  Det var verkligen ett jättefint hus som er kotte har fått! Jag hoppas verkligen att det tas emot bra av kotten. Det kan ju vara svårt att veta hur igelkottar vill ha det men ni verkar ha gjort ert bästa. Och ingången är bara för igelkottar? Den är alltså för trång för er?
  Jag börjar känna på mig att midsommar närmar sig och semestertider. Det innebär semester för mig med – vanligtvis hos husses föräldrar i Plintsberg. Jag gillar att vara där men jag är nog allra helst hemma… med matte och husse. Därför gjorde jag en utflykt igår och var borta så länge att matte och husse blev riktigt oroliga. Jag ville liksom visa dem att jag inte vill följa med i bilen och lämnas bort…
  Föga anar jag att matte o husse tänker ta med mig på deras semester i år. Till stugan på Öland. De säger att det kommer att gå bra för mig nu eftersom alla UFO:n har försvunnit ifrån byn. Tidigare vimlade det av dem och det blev problem för mig som nykomling i deras revir. Sådana problem att jag hamnade på sjukhus. Nu gäller det bara för dem att packa väskor och bil så att jag inte märker det och sticker iväg på utflykt igen…
  Trevlig midsommar och sommar till dig och hela din stora familj! Kramar Lakrits

 7. Herre jistanes vicket vackert litet hus Kotte fått, ni är allt bra gulliga som ser till att Kotte kan gömma sig om han blir skrajsen. Sen har han ju fått en egen rabatt också med blomster och luse, så han hittar hem när det är mörkt. Förstår att crusingen lät, du skulle sett matten förra söndagen (en vecka sen) när hon och hussen kom hem på morgonkvisten efter att ha varit trafikvakter på crusing. Matten sa att hon nog borde sova ute i friska luften, för hon tyckte att det luktade illa i näsan och för att ljuden varit rätt höga under natten, hon behövde lite fågelkvitter och frisk luft, hihi.

  Så braigt att du också fått en alldeles egen kuppe, nu kan du hålla koll och ändå vara säker att ingen hoppar på dig bakifrån, hihi. Sen är det nog bra att ha vid blåsväder, det blir liksom lite lä då, hihi. För här blåser det som bara den, i morse när Lillhussen tog ut mig då trodde jag att det var något fuffens på gång, så jag kostade på mig en morrning för säkerhets skull. Fast det var bara vinden som tog i så det vrålade, det måste vara jobbigt att vara blåsväder för än så länge har denne legat i som bara den, hihi.

  Nu får ni ha det så braigt nere i stora staden och pussa tvåbeningarna från mig för det finfina huset som de byggt.
  Russelpussar i mängd.

 8. Hej Fialotta, Stensture och matte Gudrun!

  Visst har ”Kotte” fått det fint, och jag tror han trivs med oss också. Men så har han också hunnit bli väldigt bortskämd, och behöver bara skramla lite med fatet ute på gården så kommer matte med mat.
  Det var säkert husse och matte du matte Gudrun mötte, när det var cruising här i Falun. De var ner på stan en liten sväng strax innan det drog igång. Synd att du för sent kom på att det var dem du mötte.
  Men du ska väl in till vår stad fler gånger, och är då förstås välkommen att komma och hälsa på. Tills dess önskar jag er alla tre en riktigt trevlig midsommar!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 9. Hej Lakrits!

  Tack för dina rara och kloka ord om ”kottehuset”! Det är inte lätt att veta hur ”Kotte” vill ha det, men ett eget hus i en rofylld myshörna borde väl inte vara helt fel!
  Hör att du tycker som jag, att borta bra men hemma bäst, och då förstås tillsammans med husse och matte.
  Men ska de nu ändå på semester är det garanterat bättre att följa med än att vara både utan dem och någon annanstans! Så det där med stugan på Öland blir säkert bra.
  Lovar hålla tassarna för dig, och när nu alla UFO:n försvunnit blir du säkert kung i byn. Du får berätta mer om hur semestern varit, när du kommer hem till civilisationen igen!
  En riktigt trevlig midsommar önskar vi alla här hemma dig och din familj, även om väderfarbröderna utlovat arktisk sommarkyla! Och vad nu det betyder återstår att se!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 10. Oj det var det finaste ”Kottehus” vi sett! Där kommer nog Kotte att stortrivas hoppas han träffar sin Kottefru så att det blir småkottar också!! 😉 😉
  Vilken tur att ingången är kotteanpassad så att han får ha det i fred för stora fyrfotingar!! Fast det var en festlig bild där du ligger i den mjuka halmen!!
  Vi önskar er en Jätte Trevlig Midsommar och hoppas att solen visar sig!
  Tassekramar fr Felix & Felicia

 11. Hej!
  Så fint din matte har gjort till Kotte, och du är så klok, visst är det lika mycket ansvar att ha katt som att ha hund. Det har blivit något fel, av en del kattägare, de som säger ”javisst skall du få en katt” men när katten blir större och det faktiskt är dags att kastrera så vill de inte ha katten längre, jag har mycket svårt att förstå det.
  Ju mer jag tittar på dig och dina bröder blir jag lite frälst, ni är så vackra.
  Nu skall ni ha en fin midsommar, kanske ni äter lite sill, det gjorde min katt.
  kram från
  Rose-Marie

 12. En liten röd stuga med kvällsbelysning …den kotten valde verkligen rätt trädgård.
  Hoppas att du får behålla halmkojan..hihi
  Här hemma är matte lite orolig för en annan svart kattfröken, som vi tror är på rymmen 3 km hemifrån. Hon har inte synts till på ett tag, men i söndags när matte o husse fikade såg dom henne igen…men hon är skygg så tjopp är hon borta! Det är inte lätt med all grönska o se henne …matte har bett mig att vara snäll mot henne …hmm jag vet inte det ja!!
  Däremot har min kompis ..den stora röda grannkatten flyttat hem igen, så nu får matte köpa mer mat igen!
  Tassekramisar o Glad midsommar från Tizzy till Triton, Artemis,Febus,Kotte o Matte med Husse! Genom Matte Maggie o Tommy

 13. Hej Felix!

  Ja, visst är det ett vackert litet hus vi har ordnat åt ”Kotte”. Och så har det ju den fördelen att ja får ha den gamla ”kotteburen” för mig själv. Full med halm har den varit ruggigt skön att krypa in i när det blåst så vedervärdigt som det gjort på slutet.
  Småbröderna har mest legat uppe under taknocken i uthuset hela dagarna och lyssnat på blåsvädret utan att känna av det. Samma sak med ”Kotte” som hållit sig i huset eller under farstukvisten när det blåst som värst.
  ”Kotte” tycker verkligen illa om blåsten. Han reser ragg och gömmer huvudet om han är framme hos oss när en sådan där stormvind brakar loss. Så jag har full förståelse för att du morrade lite åt morgonens blåsvrål för säkerhets skull. Hoppas innerligt att det lugnar ner sig till midsommar även om det tyvärr lär ska vara fortsatt kallt.
  En riktigt trevlig helg önskar i alla fall vi alla här hemma er alla där uppe och hoppas att vi hörs snart igen.

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 14. Hej Felix och Felicia!

  Så glada vi blir att ni tycker att vi fått till ett fint ”kottehus”! Känns skönt även för oss att veta att inga utomjordingar tar sig in där och ofredar ”Kotte” i sömnen.
  Och som sagt får jag ju ha den gamla ”kotteburen” mer för mig själv. Artemis och Febus lånar den väl också då och då, men mest är det jag som gottar mig i sänghalmen.
  En riktigt jättetrevlig midsommar önskar vi er och er matte tillbaka och hoppas förstås på sol och värme trots iskalla prognoser. Hur som helst må så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 15. Hej Rose-Marie!

  Tack för dina rara ord om ”kottehuset” och om att jag är en klok katt! Men det är ju faktiskt så att om alla kattägare tog sitt ansvar, och skötte sig, så skulle det knappast behöva finnas några katthem alls.
  Vi blir alla tre nästan lite malliga, när du skriver att du blir lite frälst av att titta på oss. Du får väl komma och hälsa på, om du någon gång har vägarna förbi, så vi får träffas på riktigt!
  En riktigt trevlig midsommar önskar vi dig tillbaka och ser fram emot att höras igen! Matte hälsar också så gott till dig!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 16. Hej Tizzy!

  Du har så rätt, så rätt! ”Kotte” valde rätt! Nu får jag nog ha halmkojan för mig själv ett tag. Fast Artemis och Febus vill förstås också prassla i halmen då och då.
  Hoppas du och din matte kommer till klarhet när det gäller den vilsna svarta katten. Din matte kan väl slå min matte en signal, om det är något med katten din matte undrar över. Ibland känns det lättare om man får prata av sig lite.
  En riktigt fin midsommar önskar vi alla er alla tillbaka! Och var rädd om dig Tizzy då faror lurar fast nätterna är ljusa!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 17. Hej på er godingar!
  Ja, jag säjer då det, vilken matte och vilken husse ni har, dom är ju oslagbara! Tänk att ” kotte ” har fått ett alldeles eget hus, som inte ens du får komma in i. Nu kan han stanna hos er året runt. Jag har sagt det förut, men jag måste säja det en gång till, jag önskar att alla kissemissar hade så underbara mattar och hussar som ni har.
  Måste tala om, att när jag kom hem efter en tur på ” stan ” idag så hade en sådan där jättepippi varit här och tagit en mås. Du må tro att jag blev lessen, jag trodde att nu har jag nog ingen Måsart längre, men han satt uppe på en telefonstolpe i lugn och ro. Men jag tycker förstås synd om den som råkade komma i vägen för storpippin.
  Nu önskar jag er alla en fin midsommar!
  Kramar från Kalser.

 18. Hej Kalser!

  Visst är husse och matte bra, men säg inte för mycket så de blir stöddiga. Fast visst är det väldigt bra att de bryr sig om ”Kotte”, för han är då alldeles otroligt trivsam att ha på gården.
  Förstår att du blev ledsen, när du kom hem i dag och trodde jättepippin tagit din Måsart. Men vilken lycka när du sedan fick se att han satt livs levande på telefonstolpen i lugn och ro.
  Visst var det tråkigt att jättepippin tagit en annan mås, men det känns liksom värre när det är ens bästa kompis. Det är lika för både människor och djur.
  En riktigt fin midsommar önskar vi dig och de dina, och hoppas solen visar sig lite i alla fall. Och sedan lovar jag förstås att höra av mig med midsommarnytt på söndag!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *