Veckan då pannkakan flög i luften

 

Hu då, vilken grym vecka det varit sedan vi hördes häromsistens. Dagarna i ända har regnet mer eller mindre öst ner och förtvivlade föräldrar suttit uppradade på staketet.

Blöta och frusna har de vädjat om hjälp och självklart fått det också! För de små liven har verkligen haft det kämpigt, då det nästan blev vinter igen och naturen stängde skafferiet! Just när äggen kläckts och ungarna tittat fram.

 

Så för att rädda det som räddas kan har de flugit i skytteltrafik mellan ungarna i bona och maten här hemma på gården. Och mat har det gått åt vill jag lova, då föräldrarna har varit som galna i jakten på passande ”barnmat”.

Vi bröder har däremot legat som skjutna sparvar i skydd för regnet och hållit koll på skådespelet. För vi har i alla fall haft gratis live-underhållning dagarna i ända, med lillpippis, mellanpippis och storpippis i kö på matserveringen.

 

 Veckan då tunnpannkakan flög i luften i stora näbbar för att mata små näbbar. Som den kommer de senaste sju dagarna att gå till historien, för så många pannkakassnuttar har sällan flugit över hustaken på Elsborg.

Visst äter lillpippis också nötter, bollar och kärnor, men ingenting går upp mot mattes tunna frasiga ”pannkisar”. Det är lycka att se lillpippis och ”Mini-Kaj” kalasa på dem! Och jag kan tänka mig hur lätt de lätt glider ner i magen på de stort gapande ungarna! 

 

Lycka är också att ”Kotte” äntligen kommit hem efter att ha varit försvunnen hela tiden när det varit så regnigt och kallt.  Men på lördagsmorgonen var matskålen tom, och en liten blanksvart ”gubbe” bakom sovkupén talade sitt tydliga språk.

Tidigt i går kväll dök han sedan upp som om ingenting hänt och han bara varit borta en några timmar. Han skulle bara veta hur förtvivlat vi hela veckan tassat fram och tillbaka mellan kottehålen och oroligt väntat på att han skulle komma tillbaka.

 

Vi tre blev så till oss när vi hörde honom prassla utanför ingångshålet att han nästan inte visste vart han skulle ta vägen. Men doften av Mjau kattmat fick honom att snabbt vädra sig fram till matkupén och försvinna in dit en stund.

Ordningen är återställd och med det tackar jag för mig. Vill bara puffa för att jag fortfarande har temperaturkort kvar, då det strulade med mejladressen när jag skrev om dem!!! Vill du ha ett, mejla då namn och adress till gpia.persson@outlook.com så kommer kortet med posten!

Tassekram Triton, Artemis och Febus

 

 

 

 

 

8 svar på ”Veckan då pannkakan flög i luften”

 1. Vilken lycka för alla fåglar i olika storlekar att eran matte steker ”pankisar” till dom och lägger ut en massa annan mat också, det behövs sannerligen i ruskvädret. Och vad härligt att Kotte kommit tillbaka igen till rena lyxhotellet. Hoppas solen kommer tillbaka också så ni kan mysa ute igen. Tack för att du skriver så fint och berättar om det som händer och för alla fina bilder som matte tar på er, man blir varm i hjärtat av det! Ta nu hand om varandra och matte och husse hälsar Sputnik och Inger

 2. Hej Inger och Sputnik!

  Så roligt att höra från er och att ni förstår hur jobbigt lillpippis haft det den senaste veckan. De har varit både sjöblöta och sjövilda i sin jakt på mat, och det har varit lika med våra större pippis.
  Nu har det lugnat ner sig lite, då det blivi varmare ute, men fortfarande får de så klart mat och vi bröder uppskattad underhållning.
  Tack för att ni tycker om det jag skriver, då det kommer från hjärtat och är direkt ur verkliga livet. Ni må tro vi har varit oroliga hela familjen då ”Kotte” varit spårlöst borta. Mycket mer oroliga än vi vågat erkänna!!!
  Nu väntar vi bara på solen och värmen, som vi alla så väl behöver få lite mer av. Snart är det bara en månad kvar till midsommar, och sedan vänder det ju, som matte brukar säga.
  Vi får hålla tummar och tassar för sol och vår, och en riktigt fin vecka önskar vi er tills vi hös igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 3. ja det har varit full fart hemma hos er i veckan, tur pippisarna har eran matte och kotte också. Hoppas att veckan blir bättre med vädret. Vi katter har bara sovit hela veckan och knappt varit ute på balkongen.
  Nosbuffar från Fialotta, Stensture och klapp från matte Gudrun

 4. Hej Fialotta, Stensture och matte Gudrun!

  Ja nog har det varit full fart på pippis här hemma den senaste veckan. Men vi bröder har mest, som ni, legat och väntat på att regnet ska ta slut.
  Ikväll har vi varit ute en stund men regnat in då himlen öppnat sig igen! Det tycks finnas hur mycket vatten som helst där uppe som ska ner
  Så det är bara att hoppas på bättre tider med värme och stålande sol. Tills dess får vi glädja oss åt att höra av varandra och hoppas på fortsatt fin vänskap!

  Tasekram Triton, Artemis och Febus

 5. Ja, nog är det synd om pippisarna och här har matten slut på solrosfrön och inget kvar på butiken heller, så hon har kokat ris åt fåglarna som haft en strykande åtgång. Bäst gillar de ris men pasta går också åt, bröd och kokt potatis som de får titt som tätt. För matten kastar inte potatis som blir över vid middagen, det åker raka spåret ut till pippisarna, samma med bröd som blivit någon extra dag gammalt, se bara till att det inte har mögelfläckar för då ska inte fåglarna ha det, varnar matten. Idag har hon plockat fram ris som hon ska koka åt fåglarna, för hon har haft skåprensning, så många små påsar med skvättar kvar i, hon kokade en laddning här om dagen när det var sådär kalligt här, en full kastrull med ris och en med pasta, hade en strykande åtgång även Kurre var där och försåg sig, hihi.

  Nu hoppsar jag på bättre väder för jag längtar till min älskade altan, som är så härlig att vara på. Visst går det att vara där nu med men eftersom den inte har tak och jag inte gillar regn så har jag ingen större lust. Förresten har jag varit risig i kistan sen igår morse, så jag äter ris och kokt fisk, rätt så gott men när tvåbeningarna åt älgbiff igår så blev helt snurrig för jag som alltid brukar få smaka fick inget annat än ris och fisk, bläää.

  Ni får ha det så skönt med flygande pannkisar och Kotte som springer omkring, hoppsar också att ni får lite solvärme, om inte annat för pippisarnas skull.

  Russelpussisar i mängd.

 6. Hej Felix!

  Tack och lov, i dag har solen tittat fram och vi kunnat vara ute flera timmar utan att det fallit en enda regndroppe. Varmare har det också blivit och termometern visar på nästan 14 grader i skuggan.
  Till lycka för lillpippis som lugnat ner sig betydligt och bara kommer och tigger mat då och då. Men jättedåligt av affärerna att sluta sälja frön långt innan pippisarna klarar sig utan.
  Nu verkar värmen vara på gång, men blir det nya bakslag kan du hälsa din matte att hon kan köpa solroskärnor, som är skalade frön, och blanda i riset för att ge det lite extra näring.
  Hoppas regnet slutar upp hos dig med, så du kan vara ute på din älskade altan. Det ser lovande ut och vinden kommer härifrån.
  Så ha det riktigt bra och njut av varje liten solstråle som tittar fram hela familjen!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 7. Hej på er ”kottekompisar”!

  Jag kanske har missat om du berättat det, men jag undrar vad jag ska bjuda på om det kommer en igelkott förbi här hos mig?

  Elsborgaren

 8. Hej Elsborgaren!

  Jodå, jag har allt skrivit lite om vad vid ger vår ”Kotte”, och eftersom vi haft flera tror jag vår matsedel uppskattas av de flesta.
  Kattmat, och framför allt då Mjau blötmat älskar vår ”Kotte”. Annars är tunnpannkakor en annan favorit, och för några år sedan hade vi en ”Kotte”, som nästan bara åt rå strömming.
  Matte klippte i strömmingen i strimlor och ”Kotte” kalasade. Så uppskattas det förstås alltid om du har en skål framsatt med friskt vatten! Däremot tål igelkotten inte vanlig mjölk!!!
  Lycka till och hoppas du får taggigt besök!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *