Lite försiktig – men tar priset ändå!

Storebror Triton låter så där vuxet kaxigt och lillebror Febus alltid lika barnsligt sött. Lite i skymundan hamnar ofrivilligt mellanbror Artemis, fast han egentligen är färgstarkast av oss alla tre!

Ändå kommer han lätt på mellanhand, då jag som storebror är väldigt framåt och lillebror Febus gjort sig känd som världens busfrö. Så när nu Artemis nyss fyllt fyra årär det honom jag vill lyfta fram idag!

 

Det vill jag göra för att han är min bästebror och trogne bundsförvant. Men mest för att han är så försiktig bland främmande människor att det bara är vi här hemma som verkligen vet vilken mysig pojke han är!

Titta bara vilken talande blick han har där han tittar fram mellan stenblocken på klippudden långt inne i skogen. Där firade han födelsedagen på spännande upptäcktsfärd och var förstås mäkta stolt när han mot kvällningen kom hem.

 

 

För här hemma har han inga problem att visa vem han är. En livsnjutare som är lika gosig när han leker med sina pälssvansar som när han jagar solkatter ute på gården! Koncentrerad till tusen i allt han företar sig och lyckligt ovetande om omvärldens blickar.

Men han är också min bästa kompis och den enda jag har att diskutera livets allvar med. För att inte tala om hur glatt han leker med lillebror Febus, och hur mysigt de har det ihopkrupna på fågelspaning uppe vid taknocken i uthuset.

 

 

Det händer till och med att de får ligga där och gosa med varandra ibland när husse och matte åker bort en stund. Då är det nästan så att jag blir lite så där, som man inte får bli, och vill ha ner broder Artemis till mig!

Fast det får jag snabbt ruska av mig, och tänka på att lillebror Febus behöver Artemis mer än jag. Han är ju bara två år och liten pojke, medan jag blir fem år fram på senhösten och alltså snart är stora karlen.

 

 

Ni förstår det sägs nämligen att vi sibiriska katter blir vuxna vid först vid fem års ålder. Det är fortfarande sex månader kvar dit och kanske därför jag ibland blir lite så där barnsligt avundsjuk på småbröderna!

För inte vill jag väl börja fostra ett till sådant där litet knyte, som lilebror Febus var när han kom! Nej, det är bara att ruska av mig den där känslan, och hoppas att Artemis kommer ner snart, så jag får prata av mig lite.

 

 Nu är det sagt, och nu vet ni alla hur det ligger till när det gäller mellanbror Artmis. Med sin mjuka natur kommer han lätt lite i skymundan av oss andra utåt, men här hemma är det nästan så vi ”slåss” om honom hela familjen.

Och Artemis gör sitt bästa för att räcka till åt oss alla. Matte får sin gostund i sängen med honom i armhålan om kvällarna, och så fort hon sätter sig ute i trädgården hoppar han upp och kryper ner  i hennes knä.

Men roligast av allt är ändå när husse och Artemis tittar på spännande tv-program tillsammans i var sin fåtölj. Då är Artemis en kopia av husse, där han halvligger på rygg med magen i vädret och tar upp precis hela dynan!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

 

18 svar på ”Lite försiktig – men tar priset ändå!”

 1. Hej Triton! Du får ta och gratulera lillebror i efterskott. Han verkade ha en mysig dag med husse och matte. Vad kul att Kotte är tillbaks.
  Tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 2. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Så klart jag hälsar och grattar Artemis i efterskott! Ni må tro han var mallig när han kom hem med husse och matte i storbilen.
  Och vi är förstås jätteglada att ”Kotte” kommit tillbaka till oss i år med. Men nu börjar vi bli oroliga, då ha varit borta flera nätter.
  Fast det brukar vara så på våren när han är ute och letar efter en fästmö! Så han dyker nog snart upp igen. En fin vecka önskar vi er!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 3. Förstår att mellanbror Artemis är din bäsis han är ju så oemotståndligt söt och charmig! Men förresten är ni så jätte fina alla tre tycker vi!
  Tassekramar fr Felix & Felicia

 4. Hej Gudrun!

  Jo du, det skulle allt vara en höjdare det. Fråga lillebror Febus som älskar mellanbror Artemis mage och burrar in sig där titt som tätt! Du får väl komma och testa i lugn och ro framöver! Ha det så bra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 5. Hej Felix och Felicia!

  Ja, Artemis är min bäste vän och dessutom så klok att vi kan tala allvar med varandra. Att vi båda sedan älskar lillebror Febus behöver väl ingen tvivla på. Men han är ju fortfarande en liten pojke och vi egentligen hans gamla morbröder!
  Ha det bra tills vi hörs igen, även om det fortsätter att vara kallt ute den kommande veckan!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 6. Grattis i efterskott. Själv fyller jag 16 år den 19 maj. Hur jag hade det när jag var fyra år, vet ingen. Matte vet inte. Hon säger att om hon visste hur jag haft det, så skulle hon bli vansinnigt arg på den som behandlat mig så illa. Bara att låsa in mig i ett badrum i två år !! Tur att det fanns poliser, som kunde släppa ut mig.
  MEN, det glömmer vi nu. Här är jag i himmelriket hos matte o husse.DE älskar mig. De säger de i alla fall, och jag tror inte de ljuger.
  Här skiner solen, och jag får gå ut så mycket jag vill.
  Hälsningar Majsan i Falköping

 7. God morgon Majsan!

  Tiderna förändras och vi med dem! Tack och lov att poliserna hittade dig och du fick ett nytt liv hos den familj du har i dag!
  Vi som haft det bra hela livet kan inte förstå att det finns människor som är så grymma att det stänger in ett litet djur i ett badrum i två år!!! Men vår matte har sett mycket bland alla de övergivna djur hon hjälpt till nya hem!
  Vilken lycka att du kom till paradiset hos din nuvarande husse och matte i Falköping. Där får du nu åldras värdigt och ha det så bra en katt någonsin kan ha det. Vi säger grattis lite i förskott, och önskar er en fin, men tyvärr kall, vecka hela familjen!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 8. Då får vi buga och bocka, jag och matten för Artemis som fyllt år, GRATTIS Artemis på 4-årsdagen och jag hoppas verkligen att du fick någe gotter och inte bara presenten med smygandet i stenblocken.

  Matten hon gillar er allihopa men hon har ett gott öga till Artemis, som hon tycker ser så härlig ut, själv så gillar jag er allihop för ni är ju mina kom-pisar. Det där med att vara lite avundsjuker vet inte jag så mycket om, för jag är ju själver i alla fall än så länge fast jag tror att matten och hussen tycker att det räcker med en duracell-hund i huset, hihi.

  Hoppas att ni haft braigt väder där nere och sluppit alla isbjörnar som flugit förbi, inte för att jag sett några men man kan nästan förvänta sig såna när det är så ettrigt kallt som det varit under hela helgen. Matten och jag har kurat inne, eld i ve’spisen och massvis med godis till mig, förstås. För när man kommit ut har tillminstingen jag blivit strömlinjeformad av blåsten, jistanes det är allt tur att man haft ett ankare i andra änden av snöret, annars hade jag kunnat blåst iväg, kanske ända ner till er och det hade ju varit riktigt skojsigt.

  Ni får ha det så braigt nere i stora staden och pussa nu jättemycket på Artemis från mig och matten.

  Russelpussar i mängd.

 9. TACK för svaret. Ni har rätt. Jag är i ett himmelrike redan, innan jag kommer till katthimlen.Matte har berättat för mig att det finns en himmel för katter.
  Kram från Majsan

 10. Artemis måste få ett STORT GRATTIS från oss nu när han blivit hela fyra år, det kan du väl hälsa honom, Triton! Pussa honom lite på den lurviga goa magen också, den ser så skön ut!
  En skön vecka önskas er hela familjen av Sputnik och Inger

 11. Hej Felix!

  Tack för alla bugningar och bockanden! Artemis är så stolt över uppmärksamheten, att han nästan glömmer bort att vara blyg.
  Och du kan vara helt lugn! Han firades precis som sig bör med allt som hör en födelsedag till. Fast Artemis är ju inte lika busig som Febus, utan festandet gick lite lunare till.
  Ända tills vi skulle komma in på kvällen. Då vägrade han eftersom matte lovat att vi skulle få vara ute så länge vi ville! Så hon fick snällt sitta uppe och vänta på oss tills långt efter midnatt.
  Det där med nattlivet utomhus är verkligen Artemis grej. Då i skydd av mörkret är han inte rädd för någonting. Han blir som förbytt och så busig så han nästan flyger runt på gården.
  Jag måste erkänna att jag förstår om din matte har ett extra gott öga till Artemis. Det är han väl värd, även om jag tror att du och jag och lillebror är betydligt mer lik varandra.
  Några isbjörnar har vi inte sett än, men kallt som attan är det. Och det kanske är isbjörnarna som serverar det små runda vita kornen, som i flera dagar störtat ner från himlen.
  Kylan till trots får vi alla försöka ha det så bra som det går. Ni där uppe och vi här nere. Snöblandat regn väntas i mitten av veckan. Men efter det så kommer värmen!
  Så vi har i alla fall något att hoppas på!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 12. Hej igen Majsan!

  Ja, visst har du kommit till himmelriket på jorden, och där hoppas jag innerligt du får många fina år med din husse och matte. Det är du om någon katt verkligen värd!
  Sedan när den dagen kommer finns en himmel för oss katter på andra sidan Regnbågsbron. Den tassade världens snällaste storebror Nisse över för tre år sedan. Och där väntar han för alltid på att få träffa oss igen.
  Nu blev vi väldigt djupa, men det bara blir så ibland och ska väl så vara. Känns bra att ha en klok vän som du, och allt gott önskar vi dig och de dina!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 13. Hej Inger och Sputnik!

  Tack för grattishälsningarna till Artemis. Matte har pussat honom på magen från er och han hälsar så gott tillbaka! Med sina fyra år är han på väg att bli en riktig myspys-gubbe med sin lurviga mage!
  En riktigt skön vecka önskar vi er tillbaka i väntan på värmen. Och det är väl så sant som det är sagt att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 14. Hej på er godingar!
  Förlåt att jag är lite sent ute, men jag vill ju naturligtvis skicka ett stort GRATTIS till den oemotståndlige och gulligullige Artemis. Kan inte fatta att han fyller 4 år, han ser ju fortfarande ut som en liten go kattunge. Och med den där mjuka magen, ja han är för bedårande.
  Vilka program gillar han bäst? Tycker han om samma som husse? Han ser mycket koncentrerad ut där i fåtöljen.

  Kramar till er alla, men en extra stor till Artemis!
  Hälsningar från Gudrun i Kalser ( Karlsarvet )

 15. Hej Gudrun!

  Det går så bra så att vara lite sent ute! Då blir ju Artemis uppvaktad så många fler dagar, och det är han verkligen värd.
  För som du skriver ser han ju fortfarande ut som en söt kattunge. Och jag kan avslöja att det är många som vill vara med och pussa på hans goa mage!
  När det gäller favoritprogram i tv-apparaten, tycker Artemis om samma program som husse och trivs bäst när de får sitta i var sin fåtölj med magen i vädret och titta tillsammans.
  Tack för uppvaktningen, och en fin vecka önskar vi alla här hemma dig och de dina, både vilda och tama!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 16. OJ! ja nu har jag kommit in på bloggen. Var lite förvånad nu när jag letade mej in
  på FK. Helt ny sida. Jag är inte tekniskt begåvad sas. Ängslig att ha tappat bort dej Triton och brorsorna. Men nu är ni och jag här.
  Tack! Triton för termostatkorten. Ett gav jag bort till en kompis. Hon och jag åker inte bil så ofta med våra djur. Men ibland måste man ju, om inte annat så till veterinären. Verkligen lärorikt att lära hur otroligt varmt det kan bli i en bil fast det ”bara” är mulet.
  Som vanligt underbara bilder på er. Och som sagt Artimes goa mage.
  Vem vill inte pussa på den! Min Emma ligger ligger lite så när hon tvättar sin mage. Ja hur ska hon annars komma åt den? Tänk om vi människor skulle vara så rörliga.
  Ha det så jättebra Triton och brorsorna!
  Vi hoppas väl alla nu att våren ska komma tillbaka och stanna! Så vi kan få njuta i nytt mjukt gräs. Bara sitta och titta på molnen och brisen i träden.
  Tassekram och nospussar till nästa vecka.
  Veronika och Emma

 17. Hej Veronika och Emma!

  Så glad jag blir att se att ni hittat in till mig efter omgörningen av dt.se Jag är väl inte så där väldigt teknisk jag heller utan hade fullt upp att hitta in till mig själv och kolla läget i morse!
  Glad att temperaturkorten kommit fram, då det blev lite teknikstrul med mejladressen förra veckan. Jag får nog lägga ut erbjudandet igen till helgen, då fler tycks ha haft problem att komma fram!
  Visst är det otroligt hur fort det blir farligt varmt för ett instängt djur i en bil som står stilla. Fast just nu känns det känns det förstås inte så angeläget att veta, då det är grått och blött och kallt som bara den.
  Men innan vi anar det skiner solen igen och vi kan fortsätta njuta av våren. Tills dess må så gott båda två, och jag kommer förstås igen till helgen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *