En stor dag för en liten bror!

Min älskling du är som en ros, sjöng matte tidigt i morse för lillebror Febus. Så hissade hon honom högt upp i luften, pussade honom mitt på nosen och kramade om honom en lång stund.

Ja, lång och lång! Åtminstone så länge han kunde hålla sig i styr. Det brukar inte vara så värst många minuter åt gången, och var det knappast i morse heller.

Han hade som vanligt alldeles för mycket att bestyra och var ute på gården innan vi bröder ens hunnit gratulera honom. Men en fin tonfiskfrukost hann vi i alla fall avverka tillsammans!

 

 Som ni säkert förstått är det världen bästa och busigaste liillebror Febus som firat sin födelsedag i dag. Två hela år är det sedan han föddes fredagen den 13:e! Ett datum som förpliktar för lillebror, och som sedan barnsben är mattes lyckodag.

Just den dagen, för väldigt länge sedan, var mattes kattflicka Laika, till veterinären för att bli lugn och snäll och go. Det var inte så vanligt på den tiden, och veterinären, som var skrockfull, blev alldeles tyst när familjen kom dit med en kolsvart katt.

Men allt gick bra och Laika levde lycklig, som mattes bästa vän, i hela 18 år. Sedan dess är fredagen den 13:e mattes lyckodag, och jag tror det var lite därför hon valde den söte, snövite Febus som lillebror åt oss.

 

 Och nog fick vi en lillebror som heter duga! Inte en lugn stund har vi haft här hemma, sedan han kom en solig sommardag för snart två år sedan. Men så är han ju också lite speciell med sin sagolika uppfinningsrikedom och sina genomsnälla blå ögon.

En glädjespridare som saknar motstycke och hjälper till att hålla broder Artemis och mig i trim. För utan lillebror är det risk att vi hade hade börjat gubba till oss i förtid. Men med honom i huset är det ingen risk för någon av oss i familjen.

Högt och lågt har han flugit med håret på ända hela födelsedagen. Han har verkligen fått busa precis som han har velat. Vi har alla hjälpts åt att hålla koll på ”cirkuskatten” , som hunnit med att uppträda både på farstukvisttaket och i äppelträden.

 

Mot kvällningen ska han ut och ragga med husse och matte i storbilen. Sedan väntar födelsedagsmiddag för oss alla tre, innan vi tillsammans patrullerar av gården och lillebror Febus sedan förhoppningsvis sover ovaggad natten lång.

Det gör han faktiskt nästan jämt, medan broder Artemis och jag är uppe och rör på oss lite då och då. I gengäld sover vi på rygg med magen i vädret flera timmar varje dag.

Det har lillebror inte tid med utan kan hålla i gång från tidig morgon till senan kväll. Ju tröttare han blir desto vildare blir han tills han slocknar som när man blåser ut ett ljus.

 

 I dag har vi firat lillebror Febus födelsedag och snart är det dags att fira påsk. Visserligen är det några dagar kvar men jag vill ändå vädja till alla att fira med hjärtat och tänka på djuren. Alltså inga smällare, raketer, fyrverkerier och allt vad det heter som puttrar och pyr.

Ingen ska behöva sitta undangömd och darra av rädsla, tvingas svälja lugnande medel eller fly hemifrån ut i skogen för att andra ska fira påsk.  Låt oss enas om det och hjälp mig att sprida det viktiga budskapet.

Med det önskar vi här hemma er alla en riktigt Glad Påsk tills vi hörs igen i slutet av långhelgen. Och som ett litet tips rekommenderar jag varmt alla kattkompisar att fira med rå uppvispad äggula. Det smakar jättegott och passar extra bra just till påsk!

Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

22 svar på ”En stor dag för en liten bror!”

 1. Hej Triton! Tänk vad tiden går fort. Jag tycker det var alldeles nyss som lillebror Febus var den lilla gräddbakelsen jag träffade på ”Tritondagen”. Då var han inte stor du. Men buset fanns där redan då. Vi i Fiskarbo önskar er en riktig glad påsk.
  Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta

 2. Grattis storpojken vad åren springer iväg blev så glad när jag läste din blogg lite bus skall det va. Matte har läst på Borlänge katthems sida så hon har varit dämpad i dag inga roliga saker alls Matte säger att jag inte tål uppvispat ägg hon säger att det kommer någon viss lukt någonstans ifrån men jag känner ingenting. Jag får önska er alla i familjen en trevlig påskhelg önskar Lisa och Gudrun

 3. God kväll Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Ja tänk vad tiden går. En liten gräddbakelse är precis det lillebror Febus var när han kom den där soliga sommaren för två år sedan.
  Här hemma minns vi som i går hur han lekte med allt och alla på Tritondagen tills han var så trött att han nästan såg i kors. Inte förrän alla hade gått hem somnade han.
  En riktigt Glad Påsk och solig fortsättning på våren önskar vi alla här er alla där!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 4. God kväll Lisa och matte Gudrun!

  Stort tack för grattishälsningen till Febus, som blivit stora pojken men fortfarande är allas vår lillebror! Ett busfrö som kan hitta på precis vad som helst och lär vara kattvärldens Emil i Lönneberga.
  En rolig dag har han i alla fall haft, men det låter ledsamt det du skriver om katthemmet i Borlänge. Ska be matte gå in och kolla direkt vad som hänt.
  En riktigt fin påskhelg och solig fortsättning på våren önskar vi alla här hemma er!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 5. God kväll bäste pappa Ingo!

  Tack för grattishälsningen och visst har jag blivit stora pojken fast jag fortfarande kallas lillebror här hemma. Och det får jag väl stå ut med, så länge jag är yngst till åren!
  En riktigt Glad Påsk önskar vi alla här hemma er alla där ute i grönskande Älvnäs!

  Tassekram Febus med storebröderna Triton och Artemis

 6. Grattis, grattis, lilla Febus! Du är sååå söt! Och lika söta är dina bröder! Kram , kram, snart ska jag bli matte igen! Bergslagens katthem på annandag påsk. Håll tassarna för att vi ska hitta en ny liten gossa eller gossekatt där! Men Missan glömmer vi aldrig. Saknar henne enormt. Önskar er allt gott! Glad påsk till er och matte/husse!

 7. God kväll Siv!

  Tack för grattishälsningarna till Febus och alla rara ord till oss alla. Gläds åt att höra att du är på väg att bli matte igen efter att du mist din bästa vän.
  Vi alla här hemma önskar dig lycka till hos Bergslagskatten, och hoppas att du hittar en ny vän där. Tills vi hörs igen önskar vi dig fin påskhelg och håller tummar och tassar för dig på annandagen.

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 8. Majsan skickar grattishälsningar till Febus. MEN, vad är 2 år mot mina 16 år ??? !9 maj när Maj har namnsdag, firar vi min 16-årsdag. Då förstår ni varifrån mitt namn kommer. Ha nu en bra dag. Det ska jag ha. Jag har redan duschat 2 ggr, och ätit frukost, kollat av pippina som äter frukost m.m. Nu ska jag sova en stund. Vi hörs, hej då !

 9. God morgon Majsan!

  Tack för grattishälsningarna! Jag ska omgående förmedla dem till lillebror Febus, som redan är ute och busar för fullt med broder Artemis. Två år är mycket för honom, men väldigt lite jämfört med dina 16. Här är vi bara 10 år tillsammans alla tre!!!
  En fin solig vårvecka och en riktigt Glad påsk önskar vi alla dig och de dina tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 10. Ja, må han leva, ja må han leva och i hundrade år! Grattis på födelsedagen fast det blev en dag för sent! Matten läste sent igår kväller man då var jag då sov jag efter att ha levt rövare hela dagen. För jag är som Febus, men jag håller igång på tvåbeningarna så de inte soffar till sig, hihi. Ser att du Febus är en katt helt i min anda, man ska inte vara stilla och när man blir trötter då ska busen bli ännu större och ännu vildare, hihi.

  Jag tror vi skulle komma bra överens du och jag, för jag gillar att klättra men här är det bara tallar och den enda som klarar av dessa det är Kurrarna som vi har här i flertal. Matten har sett en alldeles svart Kurre med kolsvart svans och svart kropp förutom en ljus mage förstås. Jag har allt sett den rackarn jag med när han förser sig i fågelstugan, för den länsas vareviga dag.

  Hoppas att du hade en braig födelsedag med biltur och god mat, för jag antar att ni serverades något alldeles extra igår, själv åt jag lite topping uppe på kulorna i form av kolaps på älgkött, hihi.

  Russelspussisar i mängd till er alla!

 11. Naturligtvis var matten för snabb för min hjärna, jag skulle ju önska er en GLAD PÅSK också!

  Russelpåskpussar i mängd!

 12. God förmiddag Felix!

  Tack goa du för födelsedagssången för lillbror Febus! Vi riktigt hör ända ner hit hur det ekar när du tar ton där uppe bland fjälltopparna
  Ja, faktiskt är det så att jag tror att du och ”Bus-Febbe” är än mer lik varandra än du och jag. Fast på ett annat sätt, då jag börjar förstå att vi bröder behövs alla tre för att bli som du!
  Men det där med buset, som bara blir värre och värre just innan undertråden tar slut, stämmer precis på dig och lillebror Febus. Men så är ni väl också nästan jämgamla, eller jämunga kanske man ska säga.
  Se nu till att hålla koll på svarte Kurre och alla pippis tills vi hörs igen min vän!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 13. Hej igen Felix!

  Tack för det och samma här! En riktigt Glad Påsk önskas förstås ni alla där uppe av oss alla här nere. Och händer det något rackans spännande under veckan får vi väl rymdposta till varandra igen!

  Tassekram Triton

 14. Mja mja mja mja mja………@):-på din dag Febus! Tassepuss från sköna Tizzy!

 15. Hej sköna Tizzy!

  Tack för skönsången för Febus! Den hördes ända hit från Hedemora! Jag skriver svar åt honom för han är förstås redan ute och busar högt uppe vid taket i uthuset.
  En solig aprilvecka och en riktigt Glad Påsk önskar vi dig din sköna och de dina där hemma i huset!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 16. Stort grattis till buskissen Febus som håller er andra i trim! En riktigt Glad Påsk utan blixt och dunder önskar vi er hela familjen!
  Kram från Sputnik och Inger

 17. Hej Inger och Sputnik!

  Tack så jättemycket för grattishälsningen till buskissen Febus! Han befinner sig just nu på hög höjd i uthuset, varifrån han håller koll på lillpippis och nästan kan nå dem med tassen på matstället.
  Där sitter han och låter med darr på rösten, och hälsar så gott tillbaka till er. En riktigt Glad Påsk önskas ni tillbaka av oss alla, med förhoppning om lite mer sol och värme till helgen!
  Vi ses och hörs!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 18. Hurra . . . . Hurra. . . . .för lillebror Febus födelsedag! (Ibland kan fredagen den 13:e vara en turdag! 🙂
  Vi bugar och bockar i efterskott och hoppas att du fick en riktig busdag!!

  Tassekramar fr Felix & Felicia

 19. Hej Felix och Felicia!

  Tack så mycket för födelsedagshälsningarna till lillebror Febus. Det är tidig morgon och han är redan ute och busar i blåsvädret och hälsar så jättemycket till er.
  Han fick verkligen en riktig busdag, och fortsätter på den inslagna vägen även som tvååring. Han är fortfarande precis som en lekfull kattunge!
  En riktigt Glad Påsk önskar vi alla här hemma er och hoppas vi hörs snart igen!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 20. Snälla Triton vill du hälsa till lilla Febus och gratulera honom, det blev en vecka försent, men ändå välment. Tänk att han är två år redan!
  Hurra, hurra för den lilla lurviga buspojken!
  Kramar till er alla där nere i södern!

 21. God kväll Gudrun!

  Tack för grattis-hälsningen till lillebror Febus. Jag har vidarebefordrat den och det gick precis lika bra fast det gått några dagar. Jag är också lite sen, och skriver nytt i morgon, då det är söndag på måndag. Lova att du läser då, jag har något jättespännande att berätta!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *