Njut av våren – men se upp!

Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge! Eller vad säger ni efter en helg i strålande sol med skönsång av pippis, friska vindar, färska rosor och massor av plusgrader.

Vi har naturligtvis firat ute i trädgården hela familjen. Husse och matte med att bära, böka, sola och fika. Vi med mys i solstolarna, bus i uthuset, rus på kattmynta och broderliga uppgörelser. 

 

Och bäst av allt! Ytterdörren har stått på glänt, så vi kunnat tassa ut och in precis som vi velat. Det är något alldeles speciellt med det, som till och med kan få oss att gå in och lägga oss och titta ut.

Fast inte den här första riktiga vårhelgen förstås. Då måste vi bara vara ute! Jag hoppas ni har förståelse för det och förlåter att bloggen är några timmar försenad just den här gången.

 

 Det sägs, att det bästa man har det sätter man på bordet! Nu har vi inte fått ut något sådant än, så vi turas om att sitta i den stora blomurnan. Det är liksom kungatronen som vi bröder kivas om varje år.

När den kommer fram är det vår, fast det fortfarande är för tidigt fylla på med jord och sätta blommor i den. För den här urnan blir så gruvligt tung att den inte kan bäras in om det blir kalla nätter.

 

Så vi får roa oss kungligt så länge den är tom! På farstukvisten har vi i helgen ändå fått en försmak av vad som komma skall. För när solen gick upp for husse direkt med storbilen och köpte rara penséer och en alldeles egen liten ros till mig!

En stund senare satt matte på gräsmattan och planterade dem i små krukor, som nu lyser upp tillvaron och smakar alldeles förträffligt. Krispiga penséer och späda ljus rosskott är, som ni trogna vänner  vet, det bästa jag vet att knapra på i vårsolen.

 

Lillebror Febus följer i mina spår när det gäller grönsaksdieten, medan broder Artemis fortfarande föredrar vanligt gräs men ett alldeles speciellt sådant. Det äter han i sådana mängder, att man nästan börjar undra om han är katt eller kanin!

Och så är han förstås världens solälskare, då han har sommarpälsen kvar som han haft hela vintern. Den gör att han ser så liten ut att jag känner mig jättestor! Men i takt med att min krage nu rasar brukar han växa ikapp mig med sin yviga vinterpäls framåt sommaren. 

 

Medan vi njuter i solen, och av våra vårblommor, vill jag påminna om att det jätteviktigt att se upp och välja rätt. Den populära påskliljan, som lyser härligt gul i många hem just nu, är nämligen livsfarlig för oss katter att tugga i oss!

Känner att jag måste varna för den, då en av våra goda vänner råkade riktigt illa ut i helgen. Han hade råkat ta sig in i ett växthus och smaka på påskliljorna där. Det räckte för att han skulle komma hem väldigt sjuk och kräkas och krampa.

 

Hans matte förstod att det var allvarligt och anade att han blivit förgiftad. Så hon körde direkt in till djursjukhuset i Falun, där han behandlades, lades på dropp och fick stanna kvar över natten.

Lyckligtvis kom vår vän in i tid och kunde räddas. Mycket tack vare att det snabbt kunde fastställas vad han förgiftats av. Hans matte var nämligen klok nog  att ta med sig det han kräkts upp till djursjukhuset.

Vår vän är nu lyckligt hemma igen! Med det tackar jag för mig, och önskar en fortsatt solig vecka. Njut av våren när den är som bäst, men se upp med påskliljorna!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

 

14 svar på ”Njut av våren – men se upp!”

 1. Tack för din rara Blogg Triton.
  Det är så skoj att ta del av det du gör!
  Skönt att våren nu är här med soliga stunder och pippisång.
  Hälsning till dej,dina bröder o Matte o Husse.

 2. Hej katten Maya och matte Lena!

  Tack för att ni fortfarande tycker om att läsa det jag skriver. Var så länge sedan vi hördes av att jag verkligen har hunnit saknat er! Hoppas det blir bättre med det när det nu våras, och matte Lena du är så välkommen att titta in till oss i trädgården någon dag!

  Tassekram triton med bröderna Artemis och Febus

 3. Läser med spänning din blogg.Är så kul att få följa era liv. Önskar jag kunde ha en sån charmör som du Triton.Tyvärr får jag nöja mej med att se tvättbjörnar.Fast i huset där vi bor så har en ensam,olycklig hittekatt fått ett hem.Här i Miami blir det ju aldrig kallt men en katt behöver ju kärlek också. Kram på dej och din bröder.

 4. Jistanes va långt våren kommit hos er, jag som varit så stolt för att det mesta av snön tinat bort från gräsmattan och så får jag syn på er vår, fast å andra sidan är jag inte så förtjust i blomster, nä jag föredrar jorden som de växer i, hihi.

  Det där med påskliljor, verkar vara riktigt farligt, kanske det är det för hundar med, undrar om din matte vet för min bara ruskar på huvudet och säger att det vet hon inte. Vi ska i alla fall varna för vi har ju några kattsingar i släkten så att säga, två bonnisar och en main cone eller va det nu hette.

  Jag hoppas att du och dina brorsor får många sköna vårdagar bland rosor och pensinger och akta er nu så ni inte blir alldeles rödbruna av solen, för vi djur kan också bli solbrända, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 5. Hej Triton så fina bilder på er alla kissar, ja du gillar ju rosor. Här har vi katter njutit på balkongen i solen, är så skönt att få den på pälsen. Stensture är ute där hela dagarna, men jag går in sover istället. Hälsa så gott till matte och husse från oss. Ha en fin vecka med familjen och brorsorna.
  Tassklapp från Fialotta, Stensture och matte Gudrun.

 6. Hej Vivianne!

  Åh så roligt att få ”Amerikabrev” igen! Jag har fortfarande svårt att förstå att du kan sitta på andra sidan jordklotet och läsa det jag skriver i arbetsmaskinen här hemma!
  Att du sedan tycker det är spännande att läsa, och att jag är en charmör, gör mig jättenyfiken på dig. Så om du någon gång kommer över havet, hoppas jag att du kommer och hälsar på oss. Tänk om du kunde komma på min Tritondag!
  Så bra att den lilla hittekatten fått ett hem där hos er. Hoppas någon kan ta hand om den på riktigt, så den får allt den behöver. Matte säger att broder Artemis ser ut som en tvättbjörn, när han får sin vinterpäls. Så nu väntar jag på det!
  Ha det nu riktigt bra tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 7. Hej Triton! Visst är det mysigt ute nu. Jag ser att husse köpt dina älskade rosenknoppar. Då är det verkligen vår. Hemma hos oss har snön försvunnit på nästan hela gården vilket är ovanligt då vi alltid är sist. Det är bara närmast skogen som det ligger jättelite kvar. Vi får hoppas att det inte kommer mer nu när det äntligen försvunnit.
  Tassekramar till dig, dina bröder och matte och husse från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta.

 8. Hej Felix!

  Nu må du tro att det går undan här. Solen värmer, gräsmattan är grön, och vi börjar redan vänta på ”Kotte”! Jag äter rosor och penséer varje dag, för att få sådana där nyttiga vitaminer.
  Vill också tacka dig för att du är så klok och hjälper mig att sprida många varningens ord när det gäller påskliljor och katter. Och de är säkert lika olämpliga att äta även för russelvänner och alla andra vovvar:
  Kommer du hit får du jättegärna låna en solstol, så vi kan ligga där i var sin och diskutera livets allvar! Det du, det skulle vara någonting stort för mig!
  Ha det nu så bra tills vi hörs igen, så ska du se att våren når upp till dig också!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 9. Hej Triton! Det är så mysigt att få se bilder och läsa om er i din blogg! Matte är verkligen proffs på att ta bilder. Och du är så duktig på att skriva!
  När våren kommit lite längre, kommer jag och hälsar på er. Jag har ju en inbjudan – men jag har inte velat gå så länge det varit halt och eländigt. Men snart så! Jag längtar efter att få träffa er.
  Men jag har ju Missan att gosa med – hon är urgullig. Hon har varit ute ett par gånger, men det har inte varit så kul. Snart blir det bättre!
  Vi ses längre fram! Hälsa de andra i familjen!
  Kram från Siv och lilla Missan!

 10. Hej Fialotta, Stensture och matte Gudrun!

  Ja, nu är det skönt minsann, och på balkongen förstår jag att det är ännu varmare än här ute på gården. Och så skulle jag tro att ni har bra utsikt över stan, där ni ligger och myser.
  Jag gör som Stensture och sover ute, medan broder Artemis gärna sussar i uthuset tillsammans med lillebror Febus. En riktigt fin vecka i vårsolen önskar jag er alla tre!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 11. Hej Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta!

  Kan ni tänka er att husse tog storbilen och åkte och köpte mig en alldeles egen ros! Det gjorde han efter att ha tagit fram de övervintrade, som fortfarande bara är stela gröna pinnar i sina stora krukor. Jag blev så besviken när jag såg dem att han inte kunde motstå min blick.
  Tänk på det om det är något ni riktigt gärna vill. Titta med bedjande ögon på husse eller matte, så vågar jag nästan lova att de inte kan stå emot! Må nu så gott och njut av solen, som ska skina hela veckan!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 12. Hej Siv!

  Jadå, visst är matte händig med bildapparaten, som hon bär med sig nästan jämt. Men så har hon ju oss att plåta och det gör väl också sitt till! Det vet väl du som har söta vita Missan.
  När det gäller inbjudan från i vintras kan du vara helt lugn. Den står förstås kvar, och det blir faktiskt mycket mysigare om vi kan sitta ute och fika! Tills vi ses och hörs, ha det så bra och hälsa ”prinsessan” från oss alla!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 13. Tack, jag blev lite orolig att jag inte fått iväg min kommentar…
  Din matte hade ju fått ett knäppt meddelande.
  Missankram från Missan och Siv!

 14. Hej Missan och matte Siv!

  Jo minsann har er kommentar till mig kommit fram. Och nu har ni ju också fått veta att jag svarar på alla kommentarer. Jag tycker nämligen att det är jätteroligt att liksom få ”prata” och lära känna mina läsare. Så jag hoppas att vi hörs igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *