Som jag längtat och väntat…

Solen har jag bara sett skymten av en gång i år, men ljuset har ändå kommit en bra bit på väg. Så mellan de uppfriskande medaljregnen i Ryssland är det nu storbilen och skogen som gäller för mig!

Plusgraderna har gjort stigarna tassbara, och i veckan är det vildmarken runt Stångtjärn jag kollat upp efter vintern. Terrängen måste sonderas, innan jag törs släppa hit småbröderna, som inte är fullt så skogstokiga och lite fegare än jag.

 

  Som jag längtat efter och väntat på den här årliga skogspremiären. Jag får liksom ingen inombords frid, förrän jag med egna ögon sett att de stora träden i skogen står kvar som jag lämnade dem i höstas.

Det kan inte beskrivas i ord hur spännande det är att vara ute i markerna. Bara att känna alla levande dofter och hålla koll på allt som rör sig mellan träden! Det måste upplevas på plats, då här finns både småvilt och storvilt som kan dyka upp överallt.

 

Fast mest handlar det förstås om ljudlöst glidande skidåkare, stillasittande fiskare och hussar och mattar med små och stora hundar. Att ligga på en jättestor sten,och smyga på allt som rör sig nedanför, utan att själv synas, är skogslivet när det är som bäst.

Heder förresten åt alla hundägare vi i veckan stött på uppe  vid Stångtjärn. Alla har haft sina hundar kopplade, trots att det är ett på veckor kvar tills det blir förbjudet att ha hundar lösa där det kan finnas ömtåligt vilt.

 

 

Husse och matte brukar vänta till dess med att ge sig ut i skogen med mig, men i veckan var det så varmt att det inte gick att hejda mig längre. Men om någon händelsevis inte skulle veta det, så råder alltså ”koppeltvång” i skogen från 1 mars till 20 augusti.

Det betyder att bara de hundar som är så lydiga, att de går som i koppel fast de är lösa, får fortsätta att göra det. Men alla utsvävningar och sidosprång är förbjudna, när naturen frampå vårkanten blir en enda stor ”barnkammare”.

 

Förresten är det egentligen så att hundar aldrig får springa hur som helst vare sig i skogen eller någon annanstans. De ska hålla under uppsikt vare sig det råder koppeltvång eller inte,  och det gäller faktiskt också oss katter också där det bor mycket folk.

Det står både i våra djurskyddsföreskrifter och i den lokala ordningsstadgan, fast det tyvärr är väldigt många som inte bryr sig. Nu är det inte heller därför selen åker på, när vi bröder ska utanför grinden, utan förstås mest för att husse och matte är rädda om oss.

 Tassekram Triton med småbröderna Artemis och Febus

16 svar på ”Som jag längtat och väntat…”

 1. Hej på er !
  Det ser riktigt skönt ut på bilderna. Men jag gillar inte snön. Jag får gå ut i trädgården så mycket jag vill, men mest sitter jag på trappan och kollar gatan utanför. Ifall det skulle råka komma en katt, så jag kan köra bort den.
  I morgon kommer min hundkompis hit igen. Hon o jag är lika gamla, och hör illa bägge två. Men jag är inte gråhårig runt nosen, som hon är. Ha det bra och hälsa eran snälla matte.

 2. Jag glömde ju att skriva att det är jag Majsan som skriver till er. Förlåt. Jag kanske börjar bli gammal o glömsk ??

 3. Hej Triton!

  Det syns att du gillar skogen och tycker det är spännande, men att du inte är rädd. Bara på din vakt, och det ska man ju såklart vara, även fast husse/matte är i närheten.

  Jag har också en liten skog jag brukar gå till, men mest för att spana efter möss. Och vässa klorna förstås. Jag har en favoritgrästuva jag brukar rulla mig i. Det är också gott att äta gräs – det är bra för lilla magen! 🙂

  Kram Lakrits och Lillemor

 4. Hej kompis!

  Ja, det ska villigt erkännas att skogen är mitt liv. Det känns nästan, som om jag hör hemma där! Åtminstone så länge jag får vara ute tillsammans med husse och matte.
  När det sedan gäller snön är vi inte riktigt överens. Fast vi har i alla fall det gemensamt att vi håller koll och jagar bort främmande katter.
  Ha nu en bra vecka med de dina och din hundkompis, som kommer och hälsar på dig i morgon. Så hoppas jag vi hörs snart igen, så jag får veta vem du är!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 5. Hej Majsan!

  Det var alltså du som var svaret på dagens gåta! Tur att du kom på att du glömt att skriva namnet. Annars hade jag fortfarande suttit här och undrat. Nu är ordningen återställd och jag har hälsat till matte!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 6. Hej Lakrits och matte Lillemor!

  Det är så sant som det är sagt. Jag är inte ett dugg rädd när jag är ute i skogen. Och det är väl inte du Lakrits heller ut i din lilla skog. Där skulle broder Artemis trivas, då han älskar gräs och äter som bara den om det är av rätt sort.
  Själv tar jag bara några strån, när det är absolut nödvändigt, men föredrar sådan där brun kattmalt på tub i väntan på vårens penséer och rosor. Må nu så gott hela familjen, och njut för i dag skiner solen.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 7. Såg skönt ut det där men här är det ingen idé att ge sig ut i skogen, för då får nog matten skaffa mig trugor eller skidor, för annars så skulle jag försvinna, för det är alldeles för mycket snö kvar. Förexten så har du så mycket päls så man ser inte att du har sele på dig men jag antar att den finns någonstans under allt fluff, hihi.

  På tal om päls så är det rackarns så orättvist att du har hela din härliga päls kvar medan jag har blivit av med min idag. Matten höll fast mig så jag inte kunde smita och hussen använde klippmafinen på mig, men efter ett par timmar hade jag fått nog och klättrade upp på matten, då sa hon att vi fortsätter en annan dag. För inte ens pauserna med mitt hundgodis hjälpte matten snackade om att ska vi fortsätta då lär jag blir bläckfisk först, va sjutton hon nu mena med det, jag är väl inge maskig heller bara lite, hihi. Det är väl fräckt att stjäla min päls nu när vi fått minusar igen, visserligen inte så många men ändå.

  Du får ha det så bra med skogspromenixer och storbilsåka, själv tänker jag hålla mig inne tills pälsen vuxit ut igen, hihi.

  Russelpussar.

 8. God morgon Felix!

  Här skiner solen från en klarblå himmel, och det är på väg att bli plusgrader! Och vad jag hört av väderfarbröderna så blir det riktigt fint även uppe hos dig.
  Då kan du ju i alla fall ligga innanför fönstret och sola dig, efter den väldiga klippningen du åkte på i går. Men det är säkert någon mening med den med, fast du just nu har svårt att förstå det.
  Än så länge sitter det mesta kvar här, men kragen börjar krympa och pälsen rasa till glädje för både lillpippis och storpippis.. Här är det snudd på vår i luften och ska till att byggas bo med den mjukaste av ull från oss.
  Du får hålla dig hemma från skogen ett tag till, så ska du se att snön sjunker ihop där med. Jag är ju lite äldre än du, så jag vet vad jag talar om!
  Och förlåt att jag inte svarade dig redan i går kväll. Men jag var inte riktigt fit for fight efter det jag varit med om, och är väl fortfarande lite kravlig efter gårdagen. Mer om det får du höra senare! Nu sussar jag en stund till!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 9. Vilken stilig kille du är:) Blir lite småkär i dej.Dina små bröder är också snygga.Kram på dej snygging:)

 10. Så underbart det är att komma ut i skogen. Så fint av eran husse och matte som tar med er ut. Tänk om fler fick göra det. Vad bra att alla hundägare ni mött tar sitt ansvar. Ja tänk så många fler som kan vara ute och njuta då

 11. Hej Vivianne!

  Tack rara du, jag blir nästan lite mallig om du är lite småkär i mig. Det känns extra uppmuntrande just nu, för jag hade det jobbigt i går och är fortfarande lite låg i dag. Mer om det lovar jag berätta på söndag, då jag ska vara helt återställd. Till dess önskar jag dig allt gott och en fin vecka i solskenet.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 12. Hej Anja,

  Så roligt att du hittat hit till mig i bloggen. Vad jag kan läsa mellan raderna tycker du och dina skyddslingar lika mycket om skogen som vi här hemma gör.
  Så en riktigt fin vecka ute i solskenet önskar vi er, och jag hoppas att vi hörs här snart igen.

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 13. Hej Sabina!

  Tack så väldigt mycket! Nu blir jag nästan lite blyg och vet inte riktigt vad jag ska skriva. Sänder i alla fall mina varmaste hälsningar, önskar dig en trevlig helg och hoppas att vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 14. Hello Jenny!

  Glad to see that you have visited me here in my blog! I love to go to the forest and just walk around or sit down and look at wild animals.

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *