Häng på – så når vi målet!

 

I dag vill jag höja en tass för en katt som är betydligt större än jag. Men en katt som har det svårt och lever på gränsen till att utrotas från jordens yta.

Det handlar om den stora stolta tigern, som idag bara är spillra av vad den var för 100 år sedan. Då fanns hela 100 000 vilt levande djur, medan det i dag bara återstår 3 200.

Men de som finns kan vi svenska tamkatter hjälpa till att rädda i WWF-projketet Katt hjälper katt. Hittills har 3 099 katter engagerat sig, och nu fattas bara 101 för att alla vilt levande tigrar ska ha en alldeles egen fadder.

 

Jag har tipsat om det här förut och berättat att vi tre bröder här hemma är tigerfaddrar sedan ett år tillbaka. Det är vi stolta över, och det kostar inte mer per månad än en liten plastbutt med ”godisblättar” kostar i affären.

När vi blev faddrar fattades det närmare 2 000 katter för att nå målet. Men nu handlar det bara om 101, och det borde vi väl kunna hjälpas åt att dra ihop för att ge alla tigrar en fadder.

Vi är i alla fall runt 1 300 000 katter här i landet, och nog borde vi väl räcka till för att ”faddra” de tigrar som finns kvar. Det tycker både jag och bröderna, som alla tre är stolta faddrar, med små berlocker som vi bär på kopplet när vi tassar ut på promenad.

 

Malte heter huskatten som håller i WWF-projektet Katt hjälper katt. Det är honom vi bröder försöker räcka en hjälpande tass, genom att skriva och tipsa om hur nära det stora målet vi små svenska katter nu är.

Tigrarna det handlar om finns visserligen långt borta i länder som Ryssland, Indien, Indonesien och Kambodja. Men många av oss tamkatter här hemma har ju också våra rötter på andra håll runt om i världen!

Så att rädda tigern för framtiden känns lika viktigt för oss här hemma var den än befinner sig. Och visst är det stort att en så liten insats från oss små katter kan betyda så mycket för det det stoltaste av alla kattdjur.

 

Känner du att det här är någonting du missat och vill vara med på! Gå då in på Katt hjälper katt på nätet, och följ katten Malte, så hittar du rätt.

Jag hoppas att några av er som följer mig i bloggen vill vara med och bidra till att ge varje vilt levande tiger en fadder.

WWF står för Världsnaturfonden och förhoppningen med  projektet är att stoppa tjuvjakten och fördubbla antalet djur inom åtta år.

Och håll med om att tigern på WWF:s bild är stor och ståtlig att skåda. Det är till och med så att jag känner mig lite liten. Jag som annars är så stor!!!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

 

 

 

10 svar på ”Häng på – så når vi målet!”

 1. Hej på er!
  Vi är också med och räddar tigrarna … det har matte sett till!
  De är ju så vackra de där stora missarna … mäktiga är de!
  Hoppas att minst 101 katter till hänger på ”katt hjälper katt”!
  Sen hoppas vi på en till sak … att man inte ska bli så eländigt blöt när man går ut på promenad med matte. Torr snö var ju faktiskt bättre! Matte gillar inte heller det här blöta vädret så hon ser bara glad ut när vi väljer att gå in fast vi bara varit ute i fem minuter … och hon har ändå varma skor på fötterna!
  Tassekramar från oss!
  Eric, Bella och yrvädret Sissela!

 2. Hej Eric, Bella och yrvädret Sissela!

  Så roligt att höra att ni också är stolta tigerfaddrar! Hoppas verkligen att vi kan locka fler att vilja vara med och hjälpa till. Tänk vilken lycka den dag varje stor tiger kan känna tryggheten i att ha en liten fadder.
  Håller fullständig med er om att det är för otrevligt blött ute, och att det är för sorgligt att snön smälter så fort den landar på backen. Här utanför flyter det i kväll som små bäckar på båda sidor om gatan.
  Fast när det gäller fadderskapet är det många bäckar små som till sist blir en å. Vi får trösta oss med det, och att det utlovas lite mera vinter om en dryg vecka! Till dess ha det så bra inomhus och hälsa matte så gott!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 3. Heja Triton!

  Bra jobbat av dig och bröderna Artemis och Febus!

  Lycka till i fortsättningen!

  Djurvän

 4. Hej Djurvän!

  Tack för det! Vi lovar jobba vidare för att fler djur ska få det bra!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 5. Hej Triton!
  Nu har vi också blivit tigerfaddrar i våran familj. Hälsningar Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta.

 6. Hej hela familjen!

  Så roligt att höra att ni också blivit tigerfaddrar! Det får mig att känna att det var bra att jag påminde om att de stora katterna behöver fler små katter.
  Hoppas allt är bra med er, trots att det är bedrövligt blött ute och inte mycket till vinter att glädjas åt. Här är det så grått att jag nästan glömt hus solen ser ut!
  Känn ändå att våren är på väg, och en bra vecka önskar jag er tre och matte Lotta med!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 7. Ni är riktigt duktiga du, Artemis och Febus, som är tiggerfaddrar, för tiggrar är mycket studsiga det har jag hört, hihi. Jättebra att ni och en massa andra små kissar hjälper den stora kissen så den har en chans att överleva.

  Här uppe går livet sin gilla gång, igår såg jag och hussen en pärluggla, ja jag hörde den först förstås, för hussen hör ju inte lika braigt som mig. Matten säger att det är rätt mycket ugglor här uppe, för de hoar och har sig tidiga vårmornar. Sen har jag varit ute och gått med matten, ja hon går inte med mig utan jag med henne så klart, hon måste motioneras nu när hon har ont i ryggen, jag är bäst på sånt, snabba ryck i sidled lär vara perfekt, hihi.

  Ni får ha det så braigt nere i stora staden med tiggrar och allt vad ni företar er, så hoppas jag att ni har snö att rumla runt i, för det har jag i alla fall.

  Russelpussar i mängd.

 8. Hej Felix!

  Det har varit mycket katt nu på slutet, så du kommer som uppfriskande omväxling. Men jag Har faktiskt glömt att berätta att husse och matte brukar vara ute i skogen med två lurviga svarta lapphundar och en vit/brun pigg beagleflicka. Inte så där jättepopulärt bland oss bröder här hemma förstås!
  Så du har varit ute och både sett och hört en pärluggla. Jag har hört berguven uppe i gruvan, men inte sett den, och det räcker för mig. Husse säger att den är så stor så att den skulle kunna ta mig! Hu då, hemska tanke!
  Önskar nästan att vi bodde där uppe hos dig. Här är snön snart ett minne blott, och gräsmattan tittar fram både här och där. Nu ska matte och jag i alla fall försöka oss ut på en promenad. För vet du vad! Solen skiner!!!
  Hälsa matten där uppe hos dig så gott att hon kryar på sig i ryggen. Hälsa hussen också så gott, som är så snäll och tar dig med ut i skogen. Och var rädd om er hela familjen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 9. Vi, dvs sibben Giron, maine coonen Ester och Norska skogkatten Cornell blev tigerfaddrar i höstas, och det kommer vi fortsätta med så länge matte Caroline lever. De ståtliga djuren måste få leva vidare!
  Nospussar till er!

 10. Hej Giron, Ester och Cornell!

  Så roligt att höra från er, att ni också är tigerfaddrar och tänker fortsätta vara det. Fadderskapet förenar oss och visst känns det bra att kunna vara med och bidra till att rädda de ståtliga djuren.
  Ser fram emot att höra från er igen, och hoppas att ni hälsar så gott till er matte Caroline.

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *