Dags att beställa tid!

Tänk ändå vad tiden går. Den springer iväg så att jag knappt hinner med! Därför gäller det att vara ute i tid när jag har något ”very important” att förmedla.

I dag handlar det om hur viktigt det är att åka till veterinären och bli lugn och snäll och go. Vi har varit dit alla tre, och blev mycket mer hemkära och trivsammare att umgås med efter det.

För en månad sedan var det jul, och om en månad börjar vi katter få vårkänslor. Då gäller det för alla hussar och mattar med utomjordingar att ha bokat tid hos veterinären! Annars är risken stor att utomjordingarna drar, kommer på villovägar och försvinner för gott.

Utomjordingar är i mina ögon alla katter som inte varit till veterinären och blivit lugna, snälla och goa. Alltså sådana där vrålande typer, som brukar försöka invadera gården nattetid och sprida sina vidriga dofter på ytterdörren här hemma.

 

Dofter som gör broder Artemis alldeles förtvivlad, då han är lite försiktig av sig och inte vet om inkräktarna är kvar inne på gården när han kommer ut på trappan. Det är nu ingen risk så länge jag är med, då jag bara behöver bara visa mig för att de ska fly samma väg de kom!

Nu är det inte utomjordingarnas fel att de beter sig så här, utan det är helt och hållet deras slarviga ägare som ska skämmas. För det är just de här katterna som löper risk att komma på villovägar, förvildas och olyckligt bli allt fler som går en grym framtid till mötes.

Visste du förresten att en enda kattflicka, som inte varit till veterinären för att bli lugn och snäll och go, kan hinna få 120 kattungar under sitt liv. Kattungar som alltför ofta ges till fel människor, överges och gör att det finns mer än 100 000 hemlösa katter i landet.

Siffrorna har matte letat fram åt mig. Men jag minns alltför väl hur till och med blyge Artemis klättrade över grinden och drog iväg innan han varit till veterinären. Och jag var inte ett dugg bättre i tonåren jag heller, utan ganska odräglig om sanningen ska fram.

 

Vi bröder hade i alla fall turen att bli chip-märkta som små om vi nu skulle ha kommit bort innan vi var till veterinären. Annars är det ett gott råd att id-märka katten när den ändå är dit för att bli lugn och snäll och go.

Här hemma är det nu lugna gatan, sedan även lillebror Febus insett att han varit till veterinären och är fixad han med. Fast som ni säkert minns tog det ett helt år för honom att förstå hur var med det.

Busig som bara den är han förstås fortfarande, men det är ju bara roligt. För nu behöver vi inte vara livrädda för att han ska dra längre! Och från sex månader ålder tar veterinären allmänt emot katter. Så det är bara att beställa tid för att vara på den säkra sidan.

På tal om att vara på den säkra sidan vill matte också tipsa om hur viktigt det är att alla hussar och mattar försäkrar sina djur. Vi är försäkrade alla tre, och det känns tryggt! Och med det här på programmet vågar jag lova att vi höjer vår status i samhället.

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

16 svar på ”Dags att beställa tid!”

 1. Det klart att man är chippad, jag har både pass och chip, så det går att hitta igen mig men snäll och go är jag utan att bli kastad så dä så, fast matten har allt hotat med det när jag var som värst. Fast nu är jag lugn men busig till tusen, peciellt idag när jag blivit badad, ja du läste rätt hussen har badat mig och du ska veta att då blir det fullt race. Nu hör jag att matten kallar mig för udda, för bli torkad med handduk går inte alls men om jag får göra det själver blir det jättebraigt. Matten lägger handduken på golvet och jag kör runt i den, från nos till rumpa, hihi.

  Matten har också en hälsning till alla som skaffar djur av vilket slag det vara må, MAN KASTAR INTE UT ETT DJUR NÄR MAN TRÖTTNAT!! Om man skulle råka bli allergisk eller av andra orsaker inte kan ha djuret kvar, då ordnar man ett nytt hem, för resten av djurets liv eller så går man till veterinären och får det avlivat. För ni kastar väl inte ut era barn när ni är less på dem, så då kastar man inte ut sina djur heller!!!

  Nog om det, ni är väldans söta säger matten och det tycker förstås jag med, för ni är ju mina bästisar trots att vi aldrig träffats. Ni får ha det så skönt där nere i stora stan och jag hoppas att ni fått mycket vitt på backen, för här har det kommit en hel del och har gjort så idag med, mycket vitt fluff att springa runt i, hihi.

  Russelpussar i mängd!

 2. Hej på er! Har ni det bra i snön? Själv sover jag mig igenom vintern. Vissa dagar springer jag bara runt huset. Går inte iväg ens för att uträtta mina behov utan tvingar mig att använda lådan inomhus. Hellre det än att förfrysa tassarna. Min fiende, grannkatten, har faktiskt inte ens en egen låda inne. Har aldrig haft. Visst är det lite konstigt?

  Jag är såklart kastrerad. Jag har gjort lite utflykter i mina dar ändå men tänk hur det skulle blivit annars… Vill man behålla sin katt ska den självklart kastreras! Jag är också tatuerad i örat och försäkrad. Två gånger har veterinärbesök blivit betydligt billigare för matte och husse än om så inte varit fallet. En gång bet en elaking, säkert en utomjording, mig och det blev infektion. En olycka kan vara framme så lätt. Bra att er matte jobbar för katternas bästa – sånt är viktigt!

  Matte säger att jag borde känna lukten av dig här hemmma, men jag har inte märkt nåt än. Hon sover på ett örngott som du och bröderna pälsat ner. Allt för att kolla sin allergi. Tyvärr är hon lite osäker på utgången av allergitestet. För tillfället provar hon igen för hon vill så gärna skaffa mig en lekkompis av er sort. Jag håller tassarna att det ska funka.

  Kramar till er alla från Lakrits och matte

 3. Hej på er raringar!
  Men vilken härlig pälsboa Febus har, en sån skulle jag också vilja ha runt halsen. Och att påminna mattar och hussar att dom har ett ansvar för sina fyrfotaälsklingar det säjer man aldrig för många gånger.
  Vilka fina bilder matte kan ta, eller kanske det är husse. Man kan ju aldrig se sej mätt på dom. Jag tycker att du, Triton, ser lite bestämd ut idag, Artemis ser fortfarande ut som en liten go kattunge och lillFe-busen ser nyfiken ut.
  Ja ni är för goa allihop.
  Nu har i alla fall snön kommit som ni har längtat efter, hoppas att ni har roligt ute i snödrivorna.
  Ha det så gott och hälsa till matte och husse!

 4. Hej Felix!

  Du är allt för härlig du. Nybadad och fin fick du matte här hemma på ”grymma” tankar. Julbadet uteblev ju på grund av hostan, så nu ligger vi risigt till. Skulle bra gärna ha velat se dig snurra runt på handduken och torka dig själv från topp till tå.
  Säkert tur att du är chippad och har pass, så hussen och matten kan hitta dig vart du än tar vägen. Men du får lova att inte rymma för det, för du är ju allas vår bästis!
  Hälsa matten och tacka för de kloka ord hon låter dig vidarebefordra.
  Nu börjar det likna något och snö har vi fått så livet leker. Vit, mjuk och fluffig att köra ner huvudet i och bara njuta.

  Tassekram Triton, Artmis och Febus

 5. Hej Lakrits!

  Jo tack, vi har det bra i snön, när den nu äntligen kommit. Och som jag skrev i bloggen så går tiden så fort att det snart är vår! Tills dess får du väl hålla till godo med lådan, och det gör vi också när det behövs om nätterna! För en låda måste man bara ha!!!
  Du är ju lite äldre än oss, och jag förstår att du haft nytta av att vara försäkrad när du råkat illa ut. Man vet aldrig när olyckan är framme, och det kan bli hiskeligt dyrt hos veterinären. Då är vårdförsäkringen guld värd.
  Märkligt att du inte känt av mig på din mattes örngott, som jag legat och tronat på före jul. Hoppas att hon klarar av att sova på det om hon fortsätter testa ett tag till. För visst skulle det vara spännande för dig att få en liten kompis at busa med! Du skulle säker bli värdens bästa storebror. Vi här hemma håller tassar och tummar!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 6. Hej Gudrun!

  Ja, lillebror Febus har en så härlig pälsboa att vi är nästan lite ”avis” på honom hela familjen. Han ser ut precis som en liten isbjörn, när han lufsar omkring ute i snön.
  Broder Artemis är förstås lika söt som alltid, och han är fortfarande lika go,som en liten kattunge, fast han snart fyller fyra och egentligen är stora pojken.
  Jag måste förstås se lite bestämd ut, då det är jag som har ansvaret för hela familjen. Men det är inga problem med det! Jag lovar att vara minst lika kramgo som bröderna om du kommer hit och hälsar på.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 7. För mig är det självklart att kastrera mina katter. Dom blir så mycket lugnare och trevligare. Förstår inte varför det inte är det för alla. Tankarna på alla dessa hemlösa och oönskade katter får mig att må illa. Gör så ont så ont att se dom. Visst det kostar pengar att kastrera men spar ihop innan man köper en katt! ! Eller köp en från något katthem.
  Försäkring är detsamma som trygghet för mig. Är olyckan framme eller oturen ja då har jag möjlighet att rädda min katt.
  Så roligt att följa dina katter här Pia.
  Findus är lugnare inomhus nu även fast han är en riktig skön liten buse.
  Är så lycklig över att få vara hans matte. Och Prinsen glad och nöjd över att ha fått en sån fin och go lillebror.
  Många goda skratt har han gett mig och så mycket kärlek! !!
  Tack Pia för att du förde oss samman

 8. Hej Anja!

  Tack för dina klocka ord. Vi fattar lika lite som du varför så många katter tvingas fara illa fast de allra flesta en gång haft ett hem. Matte hälsar så gott till dig och är så innerligt tacksam över att det var du som öppnade din dörr för Findus. Hos dig har han fått det trygga hem han så länge saknat, och en kompis i Prinsen som är guld värd. Vi är så glada att vi sammanförde er med varandra!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus
  Nu har

 9. Klart man ska kastrera och märka sina katter! Men för en del är det tydligen inte lika självklart! Katten har tyvärr inte samma status som hunden! Och man kan verkligen undra hur människor är funtade när de slutar bry sig i sina husdjur! Här nere är alla katthem överfulla med övergivna katter! Och problemet tycks inte bli bättre tyvärr!

  Men man blir varm i hjärtat över alla underbara människor som köper sina katter genom katthemmen och när man läser om alla fina solskensberättelser!

  Kramar fr Felix & Felicias matte

 10. Hej! de är ju själv klart att man ska bli lugn go och snäll. =) Det är vi alla tre och försäkring har vi också. Matte säger att om hon inte haft det på Puck, då han blev sjuk, så hade det blivit en dyr historia för henne.

  Det är skönt att snön har kommit. Hellraise har varit ute med matte några gånger, men jag (Jemina) och Trigun valde att vara inne istället. Såg du kortet som din matte fick av våran? Hellraise är såå stilig på det.

  Många tassiga från oss fyra i Hofors =)

 11. Hej Felix, Felicia och matte!

  Visst är det märkligt att vi katter, som faktiskt är vårt lands allra mest uppskattade husdjur, inte ska kunna få den respekt vi förtjänar. Bara i år har skrämmande många sommarkatter lämnats kvar i skogen av simpla vuxna ägare och gått en grym död till mötes. Eller ibland haft turen att upptäckas och tas omhand av vanliga snälla människor eller på något våra ovärderliga katthem runt om i vårt avlånga land.
  Alla som hjälper till att rädda dessa övergivna eller misskötta djur är värda en stor eloge! Det gäller djurskyddsorganisationer, polisen, länsstyrelsen och alla djurvänner som alldeles ensamma ställer upp för att rädda liv.
  Och visst är det härligt att läsa alla solskenshistorier, som till slut blir resultatet av dessa människors varma engagemang, för att rädda en liten sviken katt till ett bättre liv!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 12. Hej hela familjen i Hofors!

  Härligt att höra att vi är helt överens om att alla utekatter ska få åka till veterinären och bli lugna, snälla och goa! Och alla som varit med vet hur dyrt det kan bli os veterinären och hur värdefullt det är att vara försäkrad.
  Tack för att ni finns och sprider budskapet vidare!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 13. Självklart att vi försöker att hjälpa till med det. Våran matte har en dröm att bli jourhem någon dag för att kunna hjälpa katthem och sånt. Den idén kom då när hon räddade Hellraise, när vi bodde i norra delen av landet. =) Han hade inte varit ho vetrinären, men han var ovanligt lugn ändå, vilket matte tyckte att de var lite konstigt. Men ”mormor” och ”morfar” tog honom till Djursjukhuset i Falun för att han skulle bli lugn go och snäll och även få sånt där chip. =)

  Tassiga kramar från Hofors

 14. Hej igen i Hofors!

  Härligt att höra! Hälsa ”mormor ” och ”morfar” så gott från oss alla i Falun!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 15. Hej på er allihop, skönt med snön förstår vi. Här är vi både kastrerade och chippade,det har våran matte sett till. Nä inte slänger man ut sina fyrfotade vänner. Eran matte hjälpte min matte med mig när jag envisades att komma tillbaka till henne gång på gång. Jag har aldrig ångrat att jag själv valde min nya matte. Hade nog svultit ihjäl annars Triton. Ha en bra vecka allihop.
  Tassekramar från mig Fialotta. Nospuff från Stensture. Klapp från våran matte Gudrun

 16. Hej Fialotta, Stensture och matte Gudrun!

  Tack från oss alla tre för era tassekramar, nospuffar och klappar. Känns tryggt att ha goda vänner som ni, som hos matte Gudrun fått det så bra. Vår matte minns hur liten och mager du Fialotta en gång var, och hur du Stensture hittades översnöad i ett skoterspår. Nu är ni lugna, trygga och goa och förstås chippade med. Vilka solskenshistorier det blev av alltihop för er båda två. Jättehärligt!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *