Ur led är tiden!

Ur led är tiden! Eller vad tycker ni när det är dis i luften, varmgrader dygnet runt och snön ett minne blott i så gott som hela länet

Det känns i alla fall så där jag sitter i gröngräset på favoritstället framför den gamla kvartersmuren. För vem kan tro att vi är mitt i vintern och bara inne på årets femte dag!

God fortsättning förresten vare sig ni gillar plusgraderna eller längtar efter ren vit snö. Vädret kan vi inte göra något åt, och tur är väl det att någonting sköter sig självt!

 

Ändå verkar vädret vara väldigt populärt att prata om, glädjas åt och gnälla över. Lite märkligt egentligen, då det blir som det blir! Men det påverkar oss alla och får oss att må bättre eller sämre.

Jag är inte den som hållit tyst, men nu har jag insett att det är bara att gilla läget. Det finns viktigare saker att orda om! Saker som vi dessutom kan hjälpas åt att vara med och påverka till det bättre.

Här hemma handlar det förstås mycket om att försöka hjälpa hemlösa, övergivna och vilsekomna katter. De har inte tagit slut som det gamla året, utan fortsätter dyka upp även en bit in på det nya.

 

Tack och lov har det på slutet mest handlat om katter som olyckligt kommit vilse. Alltså älskade katter som har en familj och kattkompisar som saknar och förgäves letat efter dem.

En av dessa heter Spritter och har smugit omkring i trakten av i Yttre Heden utanför Säter hela hösten. En vilsen 10-åring som tyvärr varit så blyg att han aldrig vågat sig fram till någon gård.

Häromdagen var han så utsvulten att han krafsade på dörren och vädjade om hjälp hos Raija Hermansson. Snart vågade han sig också in i värmen, och matte fick en bild på den utsvultne tovige pojken att lägga ut på facebook.

 

Bilden delades snabbt av över 400 djurvänner, och matte till lillebror Febus pappa Ingo i Älvnäs trodde sig känna igen katten. Hon kontaktade sina tidigare grannar, som hon visste att i somras flyttat till Köningshyttan och förlorat sin ena katt.

Och visst var det deras älskade gamle Spritter som fanns i Yttre Heden. Han hade försvunnit strax efter flytten i somras och troligen försökt leta sig tillbaka till Älvnäs men gått åt fel håll. Så efter ett halvår på rymmen, en halvmil bort, är han nu återförenad med sin familj!

Det är sådant som värmer hjärtat på oss alla här hemma, och solskenshistorier kan vi aldrig få för många av. Matte och jag vill berätta det här för att visa hur värdefullt de är att alla som kan hjälper till och delar bilder på facebook.

 

Febus hjälper till att hålla koll på alla nykomlingar hemmavid, och det är vårt nyårslöfte att att dela och sprida bilder på djur i behov av hjälp som inte har någon som talar för dem. Det kostar oss bara en stund då och då, men kan rädda många liv!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, och tillsammans når vi både jättemånga och jättelångt! Är du inte redan vän med matte på facebook, skicka då en förfrågan så svarar hon. Det vågar jag lova  på hedersord!

 Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

16 svar på ”Ur led är tiden!”

 1. Hej Mari och missarna!

  Ja, det var skönt att det löste sig! Spritter var både väldigt mager och jättetovig i sin långa päls. Han var anmäld försvunnen hos polisen i somras, men alla trodde han gått mot sitt gamla hem och inte i motsatt riktning. Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 2. Det värmer hjärtat när hemlösa och bortsprungna missar finner ett nytt hem eller tillbaka till sitt gamla. God fortsättning och många kramar till Triton och hans underbara bröder.
  Monica

 3. Hej Monica!

  God fortsättning hela familjen! Vi blir lika glada här hemma varje gång vi kan hjälpa en ensam katt att hitta tillbaka till sin ägare eller få ett nytt hem. Ha det gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 4. God fortsättning på det nya året till er alla. Vad roligt att Spritter fick komma hem igen. Ja vädret är inte mycket att hurra för. Vi katter sover ju mest. Vi två är så glada att våran matte tog hand om oss två. Stensture var en riktig tjuris när han kom, men är jordens mysigaste kisse nu, både mot mig och matte. Ha en bra vecka hela familjen.
  Tassklappar från Fialotta,Stensture och matte Gudrun

 5. Hej Fialotta, Stensture och matte Gudrun!

  En riktigt god fortsättning på det nya året önskar vi er tillbaka. Det är så härligt att läsa att Stensture blivit en jättemysig herre, efter allt han varit med om innan han kom dig dig Fialotta och matte Gudrun. Han behövde bara lite tid på sig, så enkelt var det! Må så gott alla tre!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 6. Men vad härligt att han hitta hem jag tänk vad mycket det gör när man delar på fb.Jag fick en klump i halsen och glädjetårar tränger fram ett litet vackert glädjämne.Jag tröstar mig att det inte är halt ute fast nog är det vackert med vitt ute och va ljust det blir,men man kan inte göra något åt det.Ha det fint på det nya året.Kram Gudrun med sambon Lisa

 7. Go kväll Lisa och matte Gudrun!

  Tänk vad märkligt det är. Jag blir glad när jag kan röra vänner till tårar! Fast då menar jag glädjetårar förstås. För det finns inget bättre än en vilsen liten katt som efter olyckliga månader på rymmen äntligen lyckligt hittar hem.
  Må nu så gott och var rädda om er båda två! Vädret blir som det blir. Det kan vi inte rå på, och inte heller göra någonting åt!

  Tassekram Triton Artemis och Febus

 8. Hej på er.
  Oh så roligt att få börja dagen med en positiv nyhet ! Er blogg är det första jag läser i DT på morgonen.Nu kommer en liten Majsan och stryker sig kring benen. Hon vill nog att matte ska sluta sitta här vid datan.
  Det får bli som hon vill. Hej med er !

 9. Hej Anna Greta!

  God fortsättning på dig, och tänk så glada vi blir när du berättar att du börjar tidningsläsningen med vår blogg. Förstår att du inte kan skriva så mycket mer just nu, när din ögonsten kommer och stryker sig runt benen på dig. Ha det bra till vi hörs igen!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

  Tassekram Triton

 10. Ja, nog är tiden ur led, här fick vi snö igår men inatt har det blåst och donat så den snön är försvunnen och kvar är det bara den där förhatliga halkiga isen, visst hussen grusar men han kan inte grusa överallt. Så jag väntar än på den där härliga snön, som gör att jag blir helt tossig, hihi.

  Jag tycker faktiskt att ni ser lite vilsekomna ut i allt det gröna men jag är nästan säker på att yr.no har rätt när de skriver om att kylan kommer till helgen. Då ni grabbar blir det så där riktigt griskallt, matten är allt lite orolig för det är alldeles för lite snö, för att bli så kalligt. Ja ni har ju vinterpälsen och jag med så vi kommer säkert att klara när kvicksilvret kryper ned mot minus 20 grader, hihi.

  För att återgå till allvarligare saker så delar matten allt om både försvunna katter och hundar, för som hon säger att även om inte jag känner någon så kanske de som läser känner någon eller så delar de vidare. Fäsbok är underbart på det viset, vill man ha fram ett budskap så är det bara att dela det på fäsbok och vips har flera hundra läst det på en gång.

  Nej nu ska jag kolla vad hussen håller på med, så hej svejs tills vi hörs igen.

  Russelpussar!

 11. Hej Felix!

  Ja, nog är vi vilsekomna i gröngräset minsann den här tiden på året. Här är allting så blött och surt att det snart ruttnar i jorden. Men jag litar på dig som säger att det ska bli kallt till helgen. Fast det måste komma snö innan det blir jättekallt, för annars blir det stenhårt och går på tok med allt som växer.
  Päls har vi så det räcker både lillebror Febus och jag. Men broder Artemis kör som vanligt med sommarpäls och börjar klä på sig först frampå vårkanten! Fast han verkar aldrig frysa ändå, hur det nu kan komma sig begriper då inte jag.
  Ja, facebook är jättebra och din matte gör det jättebra som delar och hjälper till på alla sätt och vis. Fast den senaste helgen har det varit lite rörigt här med gamla delningar som har blossat upp igen.
  Men vad gör det när det alltid är snälla rara människor som ringer och vill hjälpa till!
  Spring nu och kolla vad hussen gör, så ska jag göra detsamma. För det händer saker här ute på gården, och jag måste hjälpa till.

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 12. Hej alla tre katter!
  Ja det var underbart att läsa att Spritter kommit tillbaka hem. Tänk vad han måste ha letat och undrat.
  Men nu är han hemma och i värmen. Då kan man bara vara tacksam att det inte varit snö och kallare. Men det är nog kallt nog ute ändå. En god början på det nya året. Verkligen.
  Vi får se hur det blir med snön till helgen, så ni Triton med bröder får lite kul i snön. Min Emma hon sover mycket. En snabbis ut och sedan in igen.
  Nu ska jag hämta in lite ved till mysbrasan innan det blir helmörkt.
  Nospuss och tassekram alla tre!

  Från Emma och Veronika

 13. Hej Emma katt och matte Veronika!

  God fortsättning på er så här en bit in på nya året. Tack för att ni önskar oss lite snö, fast Emma inte är överförtjust i den. Och visst var det härligt med Spritter, som varit på villovägar sedan i somras! Lovar berätta mer om hur det går för honom! Må nu så gott i kväll i den värmande mysbrasans sken!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 14. Hejsan och God Fortsättning! Nu slipper ni nog vara ”vilsekomna i gröngräset” längre för nu har det vita kommit ned från skyn! I mängder. . . . . . . i Dalom vad vi hört, och lite mindre här nere! Men nu lyser det upp och är vitt och fint här utanför!
  Ha det så bra med hoppandet i snön!! 🙂
  Tassekramar fr Felix & Felicia

 15. Hej Felix och Felicia!

  God fortsättning på er själva och hälsa matte så gott. Ni har så rätt att det håller det på att ordna till sig för oss som älskar den vita snön. Nu går vi mot ljusare tider i dubbel bemärkelse. Må så gott tills vi hörs i morgon!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *