Julafton med förhinder

 

 

God fortsättning allesammans! Tomten och jag sitter ensamma på farstukvisten och begrundar årets jul. Den blev inte riktigt så fröjdefull som vi hoppats, men det kunde varit värre.

För nu är husse och matte äntligen på väg att repa sig efter att ha vaknat i världens influensa på självaste julafton. Det är ändå det viktigaste för oss bröder, och fira kan vi göra till nyår i stället.

Dessutom har det ju all snö regnat bort och inte lockat till några längre utflykter. Faktiskt har det räckt bra med att vara ute på gården och hålla vakt mot inkräktare.

 

Det har varit ett måste efter den här helgen. För på juldagsnatten lyckades någon i skydd av mörkret ta sig in på gården och lämna oförklarliga spår efter sig.

Om det var en katt eller en jättepippis vill jag låta vara osagt. Men den objudne gästen rev både sönder Febbes stoppnät på staketet och knäckte två av träribborna som bär upp det.

Det är nästan så vi undrar om det var något övernaturligt väsen, som gästade oss och på något sätt ville tala om det utan att ge sig till känna. För väldigt märkligt var det, och vi har aldrig upplevt någonting liknande förut.

 

Sakta med säkert smög sig juldagarna fram, med familjefrid och tv-mys om kvällarna. På sitt sätt riktigt trivsamt för oss, som fick ha  husse och matte alldeles för oss själva! Om det inte varit för deras eviga hostade.

Och om det inte varit för den omtalade julklappen, som vi med spänning väntade på alla tre. Lillebror Febus blev så otålig att han försökte öppna den själv, men prasselsnöret bara gled mellan tänderna på honom.

Först på tredje dag jul var husse och matte så pass pigga att det blev dags för julklappsutdelning. Och när det  väl inslagna paketet slutligen var öppnat förstod vi tre bröder ingenting.

 

Broder Artemis var helt nöjd med att få ha det tomma paketet för sig själv att ligga och mysa i. Där kände han sig som en kung och vägrade låta någon av oss andra krypa ner bredvid honom.

Lillebror Febus och jag hade fullt upp att hålla koll på matte, som i sin tur hade hade fullt upp med att läsa beskrivningen till underverket i paketet. Hon är som bekant inget tekniskt geni!!!

En lång stund senare stod det i alla fall klart att det kunde bli en dopparedag fast det var tredjedag. Men badhotet var undanröjt och här var det mer nos- och tassdopp som väntade.

 

 Julklappen var en vattenfontän, som förhoppningsvis ska få oss att dricka mer vatten. Och helt omöjligt är det inte, även om ingenting hittills gått upp mot de stora gröna vattenhinkar vi har i badrummen.

De hinkarna har Artemis på slutet roat sig med att tassa vattnet ur, när han haft långtråkigt och inte kunnat sova. Hela julen har badrummen flutit efter hans vådliga vattenlek om nätterna.

Så nog har vattnet rört sig i våra hinkar utan sladdar och kontakter. Fast nu hoppas matte att vi ska dricka utan att först behöva sätta fart på vattnet med våra smutsiga tassar.

Lillebror Febus blev helt betagen i den nya tingesten och höll på med den en hel kväll. Men inte drack han minsann utan duschade förstås tassarna under det rinnande vattnet!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

 

 

20 svar på ”Julafton med förhinder”

 1. Hej på er kattbröder.
  En sådan vattenfontän fick jag också i julklapp.Jag är väldigt skeptisk på att den låter.Jag vågade mig fram och drack först när matte drog ur kontakten.Annars gillar jag att dricka ur rinnande kranar.Jag kanske lär mig att gilla den.
  Skönt att er matte och husse är på benen igen.
  Gott Nytt År till er alla från kattgubben Gustav P.S Vad snygga ni alltid bli på foton.

 2. Hej goa Gustav!

  Årets julklapp för oss katter kanske man kan säga! Du är förstås så klok att du inte tvättar tassarna i det rinnande vattnet! Men det fortsätter lillebror Febus med. Förstås!!!
  Bra idé av din matte att dra ur sladden när du skulle testa första gången. Vi har kört slut på en mindre modell förut och faktiskt saknat den lite!
  Ändå är det lite pirrigt att pröva någonting nytt! Fast du som gillar att dricka ur kranar kommer säkert att uppskatta fontänen jättemycket även med kontakten i väggen. Vi alla tre önskar lycka till och hoppas få höra hur det går!
  Vill samtidigt passa på att önska dig och din matte god fortsättning och ett riktigt Gott Nytt År!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 3. Hej Triton! God fortsättning till dig och dina småbröder och husse och matte.. Vad synd att matte och husse skulle bli sjuka. Det finns väl andra tider än julen att bli sjuk på. Vilken fin julklapp ni fick. Jag lovar att ni alla tre kommer att gilla den tids nog. Mina kissar fick bara varsitt paket med såna där goda tuggpinnar du vet. Dom blev i alla fall jätteglada för dom älskar dom.

  Gott Nytt År och många tassekramar från Tusse, Zibell, Leo och matte Lotta.

 4. Hej Lotta, Tusse, Zibell och Leo!

  God fortsättning tillbaka önskar vi er hela familjen. Nu börjar det så sakteliga rätta till sig här hemma, och det enda vi bröder lider av är lite överskottsenergi.
  Vill passa på att lite i förväg önska er ett riktigt Gott Nytt År med allt spännande det kommer att föra med sig för oss alla!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 5. Hej Triton+ hela fam. Vilken rolig fontän ni har fått.Hoppas ni kommer att gilla dej.Vill bara önska er ett Gott Nytt År!. Vill passa på att berätta vilket märkligt djur jag träffade på en dag i en park i Miami:En liten tvättbjörn,tror inte ni skulle gilla dom fast dom är nästan lika söta som ni är.Men bara nästan. Många kramar

 6. Hej Vivianne!

  Jag hade hunnit somna i går kväll när din hälsning kom och fick en glad överraskning när jag kollade arbetsmaskinen i morse. Du ska veta att för mig är det väldigt spännande att få ”amerikabrev”!
  En sådan där tvättbjörn skulle jag bra gärna vilja se i verkligheten. Du förstår att innan vi sibiriska bröder kom till husse och matte så hade de fyra stora amerikanska pojkar av rasen Maine Coon.
  De hade alltså sina rötter i staten Maine och påstods i gamla sägner vara resultatet av en kärlekshistoria mellan en katt och en tvättbjörn. Det lär nu ska vara omöjligt, men riktigt säker kan man ju aldrig vara.
  Just därför tar vi här hemma alla chanser att kolla på tvättbjörnen i tv-apparaten. För även vi har tjocka randiga svansar och lurviga tassar. Framför allt broder Artemis är väldigt lik en tvättbjörn!
  Nog om det nu och ett riktigt Gott Nytt År önskar vi alla här hemma dig, och jag önskar mig förstås fler spännande ”amerikabrev” 2014.

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 7. Gott Nytt År på er alla tre och husse o matte förstås. Jaså, ni fick en vattenfontän. Det behöver inte jag. I det här huset ligger duschslangen på golvet i duschen (för min skull) Varje gång någon går in på toa, så springer jag med. Och matte eller husse sätter på lite vatten till mig. Det bara rinner lite, och jag kan sitta där och dricka.Så gör jag flera gånger om dagen. Men när det är gäster här så STÄNGER de dörren !! Tur att min egen matte o husse är kloka. Gosa nu lite extra med matte o husse, så de blir friska snart. Kram o kurr från Majsan.

 8. Hej Majsan!

  God fortsättning på julen och ett riktigt Gott Nytt År önskar vi alla här upp er alla där nere på Västgötaslätten. För det är väl där någonstans du håller till med din husse och matte!
  Det där med duschslangen är ju jättefiffigt för dig, men inte att tänka på att skulle fungera för oss tre som aldrig gör samma sak samtidigt. Husse och matte skulle få springa i skytteltrafik dygnet runt, då vi dessutom som mest ägnar oss åt vattenlek om nätterna.
  Må nu så gott Majsan och var rädd om dig, så hoppas jag att vi hörs igen på det nya året!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 9. God fortsättnig och ett riktigt GOTT NYTT ÅT till er kissar och matte och husse. Ni sjuklingar får krya på er. Fin julklapp ni fick. Här är vi kissar inte så mycket för julklappar för vi sover mest numera ihop. Ni är så fina alla tre på bilderna, ja det är tvåbeningarna också, fast dom inte är på bild.
  Tassklappar från Fialotta, Stensture och natte Gudrun

 10. Hej Fialotta, Stensture och matte Gudrun!

  God fortsättning och ett riktigt Gott Nytt År önskar vi alla fem er alla tre. Blir så glad att höra att ni katter mest sover tillsammans, med tanke på hur det var ett tag innan Stensture funnit sig tillrätta.
  Må nu så gott och låt oss hoppas på en stämningsfull nyårsafton, utan en massa smällande och okynnesskjutande, så hörs vi igen glada och nöjda en bit in på det nya året!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 11. Ja, se här är då världen lika upp och ner, för inte sjutton har jag fått se att ni skrivit men nu är jag i alla fall här. Sorgligt att få höra att matten och hussen varit sjuka under hela julen, här har det hostats och nysts men än så länge står de på benen. Dock har matten fått en konstifik gång, starkt framåtlutande och ändå har hon krångel när hon leker med mig, för jag får allt hämta grejerna från golvet och lägga dem i hennes knä, hihi.

  Den där inkräktaren var nog vare sig stor fågel eller katt, utan någon tvåbening som förvillat bort sig och försökt ta sig ut över staketet. För inte kan en katt eller fågel ramponera ett par bräder, nej inte är jag nåt ljushuvud men dum är jag långt ifrån, hihi.

  En sån där fontän vill jag ha, det är då ett som är säkert, men matten tycker inte att det är nån braig idé för då skulle det va blött överallt, det är hon säker på, hihi. Tänk att det stämmer det matten säger, om att ska man fånga en katt så ska man ställa fram en kartong, för vips så är missen fångad, hihi.

  Ni får ha en skön nyårsafton och ett Gott Nytt År, hoppas att ni slipper alla smällare som annars kan skrämma slag på oss fyrbenta, matten är lite oroad för det kommer att smällas här bredvid, i fritidshusen innanför oss. Matten kör som vanligt säger hon massor med ljud på tv:n för att ta bort det värsta ljudet och massvis med bus, för det gick ju bra i fjol så då kanske det funkar i år med.

  Nyårsrusselpussar i mängd.

 12. Men va trist att både husse o matte blev sjuka…nåväl ni fick ju en jul till slut en sån vattenfontän skulle nog Tizzy…jag alltså kunna tänka mig! Triton kan du skvallra till min matte om var den finns..tassetack!
  Jag har farit runt med mina fjädersvansar så granen höll på att stryka med..men den står där än..o jag gillar att ligga under den!
  Hoppas att mitt godis kom fram till er som jag sände+
  tassekramar o hopp om ett Gott Nytt År!
  tror jag kryper under överkastet när det börjar låta.
  Hej så länge från Tizzy via matte Maggie

 13. Hej goaste Felix!

  Vill börja med att önska dig ett lugnt och fint slut på det här året, och ett alldeles väldans Gott Nytt År! Hoppas därför att du hinner läsa det här innan kvällen, fast mitt svar drog ut på tiden. Husse och matte var nämligen till Blondi för första gången på en hel vecka med morötter och banangodis.
  Annars har det som sagt varit lite avslaget här hela julen. Men det är lyckligtvis övergående, och i natt ska vi i alla fall vara uppe och vaka in det nya året tillsammans. Matte borde förresten vara uppe dygnet runt, för hon hostar så fort hon lägger ner huvudet på kudden!
  Vad är det egentligen matten där hemma hos dig råkat ut för, då hon går så konstigt och knappast kan hämta upp dina leksaker. Hoppas hon kryar på sig och önskar både husse, matte och lillhusse ett Gott Nytt År från oss.
  Nog för att du är klok, men det behövs nog inga tvåbeningar för att knäcka de smala ribborna under skyddsnätet. Så det är nog hellre någonting i stil med dig och mig som varit framme och spökat.
  Vattenfontänen börjar jag bli riktigt förtjust i och använder hela tiden. Fast småbröderna är väl mer som du och tror att den är till för att tvätta ”fötterna” i.
  Du får både kolla skyddsnätet och testa vattenfontänen när du kommer och hälsar på nästa år! Tills vi hörs igen, ha det nu så bra det någonsin går att ha det!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 14. Hej Tizzy!

  Måste bara börja med att tacka för den smakfulla julhälsningen vi fick från dig! Kan också passa på att tala om att lillebror Febus slukade alltihop. Men han är ju liten, så det får vi stå ut med.
  Ja, här hemma har ingenting varit sig likt den här julen. Först nu börjar husse och matte krya på sig, men framför allt matte fortsätter att hosta som en häst!
  Ett lugnt och fint slut på det gamla året önskar vi alla fem er alla tre och förstås ett riktigt Gott Nytt År. Och så ville du veta var matte hittat vattenfontänen. Den finns bland annat hos SweCat på webben. Adressen är http://www.swecat.com Lycka till!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 15. Go kväll Gudrun!

  Fast det är många mil mellan oss hoppas vi alla fem här hemma att du känner de varma tankar vi sänder och önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

  Tassekram Triton, Atemis och Febus

 16. Det blev sent igår men vi var inte på nätet utan satt och mös i soffan, tittade på tv med tvåbeningarna och smakde ostbollar mumsigt. Grannarna smällde inte en enda smällare utan det var lugnt, inne på Näset smällde det men jag blev bara jättearg och skällde ut alla efter konstens alla noter, hihi. Vid tolvslaget skålade tvåbeningarna i nåt bubbel, matten erbjöd mig att smaka för se här körs det alkolholfritt, för när man äter medikaniner ska man inte blanda in alkohol säger matten.

  Så tills vi hörs igen får du, dina brorsor och tvåbeningar ha det så mysigt, trots avsaknad av vinter, här är plusgrader, snön är snart borta helt. Detta är väldans ovanligt, för det brukar vara jättekalligt under denna helg säger matten.

  Russelpussar.

 17. Hej Felix!

  God fortsättning på dig så här på årets första dag! Här i stan firades det ovanligt lugnt i natt, och det kom bara ett par riktiga urladdningar runt tolvsnåret. Väldigt fina var i stället de tysta röda och gula lyktor som lyste upp och prydde himlen en bit in på det nya året.
  Här hemma firade vi så unikt att vi ”skålade” i kall glass med varma hjortron för att lindra hostan. För första natten på länge har husse och matte också sovit lugnt i flera timmar. Så på årets första dag väntar nu en väldans efterlängtad promenad.
  Må nu så gott och hälsa alla de dina!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 18. Gott Nytt År och hoppas att matte och husse blir piggare så ni kan busa igen. Många kramar från Toxiie och kompani.

 19. Go kväll Toxie!

  Tack för nyårshälsningen, och en riktigt god fortsättning på det nya året önskar vi alla här hemma dig och din husse och matte. Hälsa dem så gott, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *