Revansch som mysfarbror

 

Vilken revansch efter utställningsmissen i höstas. Jag fick egen bur och klarade uppvisningen på Kattens Dag galant! Fast jag låg där bara på slutet när jag blivit trött och inte orkade hålla igång längre.

Innan dess ägnade jag mig åt att gosa med både stora och små, som här på bilden med rara sexåriga Emma Trumbäck. Hon hittade mig i den röda väskan, där jag slagit mig till ro och stortrivdes med uppmärksamheten.

 

Under dagen hann jag också med att vara levande skyltdocka i butiksfönstret och stila omkring med svansen i vädret inne på Arken Zoo. Det var där vi höll till och firade Kattens Dag 2013 till sent på eftermiddagen.

Artemis och Febus var lite blyga i början och försökte krypa in i varandra. Men de tuffade till sig när de såg mig utanför buren, och snart fick alla barn som ville känna hur mjuka och goa de är.

 

Men så hade vi också trivsamt sällskap av flera spännande katter och två ännu mer spännande tamråttor. De fick många djurvänner att kolla två gånger och undra om de verkligen såg rätt.

Men det är faktiskt så att tamråttorna Muffins och Sallad bor tillsammans med norska skogkatten Bambi och är bästa vän med den och husets andra katter. De leker, busar, sover tillsammans och tvättar varandra som de  härliga familjemedlemmar de är.

 

En annan liten sötnos, som gjorde mig pinsamt blyg, var närmsta burgrannen Skuggan. En blott fem månader ung flicka av rasen oriental. Hon var så liten att jag med mina åtta kilo nästan blev rädd när jag så de stora öronen sticka upp bakom filten.

Jag visste helt enkelt inte hur jag skulle bete mig och blev lika ställd som när jag möter en sådan där pytteliten hund ute på promenaden. Då vill jag helst sjunka genom jorden!

 

Betydligt större och lurvigare var det godmodiga maine coonparet Gösta och Lilla My. De låg och gosade med varandra mest hela tiden, och det märktes hur trygg Lilla My var hos sin store, starke vän som är på väg att bli hennes fästman.

Det kändes betydligt säkrare att hälsa på dem, och det är ju inte så konstigt då maine coon är samma ras som storebror Nisse. Han som var världens snällaste och har lärt mig nästan allt jag kan.

 

 

Hur härligt som helst var det att träffa nya och gamla vänner. Några kände jag igen men väldigt många fler kände igen mig!!! Tänk ända från Evertsberg kom en familj till Falun bara för att de läst i bloggen att bröderna och jag skulle vara med på Kattens Dag.

Jätteskoj förstås och jätteskoj är det också att presentera veckan vinnare av pälssvansar. Grattis säger jag i dag till Barbro Grahn, Falun, Erik Sahlberg, Säter och Britt-Mari Tjern, Falun, som alla tre har svansar att vänta med posten kommande vecka.

 

Här hemma tar vi det annars bara lugnt efter gårdagens äventyr. Bröderna sover medan jag ligger och tänker på söta norska skogkatten Tindra. Hon låg utsträckt på en trave kattsandkartonger och tittade längtansfullt på mig när jag hoppade upp på den intilliggande traven.

Men vad gjorde jag? Jo, jag blev så överraskad att jag fräste till, vände henne ryggen och hoppade ner i mattes famn. Det ångrar jag i dag, men hoppas att hon förlåter!

Tassekram Triton, Artemis och Febus

12 svar på ”Revansch som mysfarbror”

 1. Nä, men Triton det vet du väl att när du träffar tjejer så måste du vara lite mera ödmjuk, för de har alltid rätt, inte kan man fräsa åt dem heller, fast du lär dig väl så småningom, hihi. Fast på det hela taget så tyckte jag att du skötte dig bra, inte så lätt att vara alert och glad när det är så mycket folk, mycket katter och även andra husdjur.

  Ni såg ut att ha så kuligt så även jag önskar att jag varit där men som du sa sist det kanske det inte varit så lyckat, jag är ju hund även om matten mer och mer tror att jag är uppblandad med lite katt. Hon har nämeligen läst på om katter och tänk jag gör mycket av typiska kattgrejer jag med, hihi.

  Inte har vi fått någon snö sen sist vi talades vid heller om man inte räknar de ynka puttfnask fjun som ramlat ned. Fast vi har haft milt men så blåsigt, att det var tur att jag hade hussen som ankare, annars vete fåglarna hur det hade gått.

  Du och dina gosiga bröder får ha det skönt den här veckan, ni får väl ta och vila upp er lite efter helgens eskapader, för jobbigt var det säkert.

  Russelpussar i mängd!

 2. Go förmiddag Felix!

  Du har så rätt, så rätt! När det gäller flickor måste man vara lite ödmjuk, och jag lovar att jobba på att bli en bättre gentleman. Matte säger att det heter så, fast jag egentligen inte vet vad det betyder. Jag har ju i alla fall skrivit och bett om förlåtelse i bloggen, och hoppas det når fram till Tindra.
  Annars var det faktiskt jätteroligt att vara med på Kattens Dag. Blyge Artemis tyckte till och med det var så spännande att han parkerade sig i transportboxen på trappan i går morse och ville ut och uppträda igen.
  Men så började det blåsa så infernaliskt att det var bäst att hålla sig inomhus. Tur du hade husse din som ankare, annars kunde du ha kommit flygande ända hit. I dag har det i alla fall lugnat sig lite och ser ut at bli en bra dag. Även om vi fortfarande väntar på den efterlängtade snön.

  Tassekram Triton

 3. Vilka fina bilder …åh va mysigt att se dig Triton …när du visar ditt rätta jag.
  Vill också passa på att berätta att jag Tizzy är väldigt lik den där katten som heter Skuggan, men har inte riktigt så stora öron…för jag är häften oriental o bondkatt!
  Men hursomhelst så älskar min matte mig…det tjatar hon om varje dag!
  Tassekram från Tizzy via matte Maggie!

 4. Hejsan Triton!
  Jätte fina bilder du visar för oss som inte hade möjligheten att besöka ”Kattens dag”! Helst bilden på katten och tamråttorna där kan man nästan tro att det är en ”fotomontage” men vi förstår att det inte är så! Kul bild!

  Vi vill titta in och tacka för ”svansen” vi vann och fick i förra veckan med posten! Vi hjälptes åt att öppna kuvertet och sedan dess har någon av oss lekt med ”svansen”! Slängt upp den i luften och kastat iväg den för att sedan hämta den och springa iväg med den i munnen! En jätte rolig och uppskattad leksak!

  Tassekramar från Felix & Felicia

 5. Hej rara Tizzie och matte Maggie!

  Tack för att ni inte förlorade tron på mig i Borlänge utan visste bättre och nu sett att jag visst kan visa upp mig och verkligen tycker om det. Påminner du Tizzie om den där lilla söta Skuggan i buren bredvid är du en skönhet.
  Hon var bara så liten att jag kände mig illa till mods inte visste hur jag skulle behandla henne. Men jag har lovat bättring på alla fronter när det gäller flickor, så vi kanske kan träffas framöver. Hälsa alla därhemma så gott!

  Tassekram Triton

 6. Hej Felix och Felicia!

  Alla bilder är ögonblicksbilder hämtade direkt ur verkligheten och ingenting är arrangerat eller monterat. Den stora katten och de små råttisarna” är bara alltid så här goda vänner!
  Jätteroligt att svansen kom till användning hos er, för den tål att leka med och är en favorit här hemma som vi aldrig tröttnar på. Så fortsätt lek och en fin vecka önskar jag er.

  Tassekram Triton

 7. Hej ”gammatte” Marianne!

  Tack för berömmet goa du! Det var precis vad jag behövde höra från dig för att bli riktigt glad. För jag minns fortfarande att jag sabbade din uppfödarvinst med mitt uppträdande i Borlänge. Men jag lovar bidra på bästa sätt nästa gång! Bröderna var lite blyga i början, men sedan hade vi bara roligt! Må så gott tills vi hörs och ses!

  Tassekram Triton

 8. Hej Triton! Det var kul att träffa dig och dina bröder ”live” Hoppas vi syns någon mer gång. Vi är trogna läsare av din underbara blogg.
  God Jul önskar vi från ”Bjärre”

 9. Hej hela familjen i ”Bjärre”!

  Ni må tro att jag var mallig över att ni kom så långt ifrån och hälsade på oss på Kattens Dag. Jag kunde bara inte låta bli att nämna det i bloggen, för ni var så rara allesammans.
  Hoppas verkligen vi kan ses igen, och ni är jättevälkomna hem på en fika om ni har vägarna åt det här hållet. Slå bara en signal till matte på 023-195 35 i förväg eller stoppa in en liten kommentar som nu.
  Ser fram emot att vi hörs och ses. Matte och bröderna hälsar så gott! Och jag hoppas förstås att ni fortsätter följa oss och läsa det jag skriver!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

 10. Hej Triton!
  Hittade inget annan ”brevpapper” ifall datumet blir fel. Det är ju inte maj nu,
  utan VINTER! Den som du och dina brorsor har längtat så efter. Det där vita ni vet. Är ni glada nu? Min Emma hon skriiker att jag ska ta bort snön. Jag säger att jag är inte lilla Ida i Katthult. Jag kan inte ta bort snön. Dessutom har vi fått två månaders respit på vinter. Fråga er matte hon förklarar säkert för er vad det betyder.
  Min Emma hon smöög ut med vänstra tassen först. Sen vände hon snabbt in igen. Usch så kallt och vått! Efter en kvart har hon glömt all snö. Då vill hon ut igen. Jaaamar höögt högt. Det är lite synd om mig också. Jag måste skotta all snö. Har lite problem med flåset så att säga. Man får ta lite i taget.
  Men ni ska ha det så kul ni bara kan pojkar! Sen får vi se på alla fina bilder som er matta Pia tar på er.
  Många nospussar och tassekramar från Emma Katt och Veronika

 11. Hej Emma katt och matte Veronika!

  Nu börjar det likna något och bli vitt och fint. Så vi stortrivs förstås om bara inte den vedervärdiga blåsten nästan lamslagit oss. Det är faktiskt så att vi har fegat ur i dag, då vi skulle ha världens bästa utedag.
  Stackars dig Emma, som fryser om tassarna. Kanske matte ska försöka knåpa ihop ett par ”stövlar” åt dig. Det har varit lite jamigt här i dag också, men i morgon ska det mojna och bli skönt.
  Ta inte i för hårt med snön Veronika. Det ryktas att den ska försvinna av sig själv nästa vecka. Så tills dess var rädda om er båda två!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *