Fira Kattens Dag med oss

Katten så bra att det finns en Kattens Dag. Och än bättre att den firas över hela landet för att alla katter ska få det bra! Nästa helg, kring första advent, är det dags för 30:e året i rad.

Självklart vill vi bröder vara med och dra vårt strå till stacken på hemmaplan. Så på lördag kan ni träffa oss och ett helt gäng andra fina missar på Arken Zoo och Vettris i Falun.

Jag har lovat ställa upp om jag får egen bur, och slipper vara dadda åt småbröderna. Börjar faktiskt se fram emot uppdraget, och hoppas ni kommer och firar med oss så många som möjligt.

Helst vill jag förstås se er på regementsområdet i Falun! Men för er på andra håll vill jag berätta att Kattens Dag här i länet också firas lika trivsamt i Borlänge, Hedemora och Mora.

 

Visste ni förresten att det i år är precis 30 år sedan kattförbundet SVERAK fattade beslut om att varje år fira Kattens Dag i anslutning till första advent. Ett både behjärtansvärt och nödvändigt beslut, då alltför många katter var hemlösa och for illa.

Förhoppningsvis har det blivit bättre med tiden. Men fortfarande märker jag på mattes telefon att alltför många av oss fortfarande behandlas som leksaker och kastas ut när vi inte är roliga längre.

Jag är stor och stark, och väger över åtta kilo. Men jag skulle inte ha en chans ensam ute om jag övergavs av husse och matte. Framför allt då jag blivit bortskämd, som de flesta sommarkatter också blir, innan de lämnas med ett fat mat att klara sig på hela vintern.

 

Vi ska inte ha några kattungar här hemma. Därför har vi alla tre varit till veterinären och blivit lugna, snälla och goa. Märkta med ett nummer blev vi redan som små, och är lite av det som vi lekfullt vill berätta om med vår medverkan på Kattens Dag.

Nu på lätta tassar från ena glädjeämnet till det andra. Veckans vinnare av mina populära pälssvansar är Kerstin Haglöf, Falun, Annelie Nelzén, Falun och Evelyn Sahlin-Fryk, Bromma. 

Grattis alla tre! Ni har har pälssvansar att vänta med posten. Och då vi fortfarande är kvar i november kör jag en vecka till med mina tre sista svansar.

Allt du behöver göra för att vara med i dragningen på Kattens Dag är att mejla namn och adress till gpia.persson@outlook.com Och senast lördag kväll den sista november måste vi ha ditt namn för att du ska komma med.

 

Måste också visa vilket fint främmande vi fick i morse. Då dök de här vackert sirrande fåglarna  upp och satt och solade sig i björktopparna. De lär visst ska heta sidensvansar, fast de har tofs på huvudet, och den här synen mötte oss när vi kollade ut från sovrumsfönstret. 

På tal om Kattens Dag glömde jag berätta att djurmatstillverkaren Royal Canin sedan 13 år tillbaka stöttar arrangemanget och att föreningen Dalälvskatten ställer upp med djur här i länet. Förutom alla katter, och en söt liten råttkompis i Falun, väntar spännande överraskningar på alla ställen.

Tills dess önskar jag er alla en solig vecka i väntan på snön och hoppas ni hänger med på Kattens Dag så att alla katter snart får det bra!

Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

18 svar på ”Fira Kattens Dag med oss”

 1. O vad glad jag blev när jag såg att jag vunnit en pälssvans åt min kära kattgubbe.Han behöver piggas upp lite i höstmörkret.Det blir mycket sova nu då han är innekatt på vintern.Kram från Annelie o Gustav

 2. Go kväll Annelie och Gustav!

  Så glad jag blir att se att du och din älskade ”kattgubbe” Gustav vunnit en pälssvans. Minns efter våra lyckliga år med världens bäste Nisse hur härligt det är att ha en trygg farbror i familjen.
  Svensen kommer i veckan, och jag hoppas verkligen att den blir till glädje. Att leka lite är guld värt inomhus, när det vintras och blir kallt ute. Och om din Gustav är tveksam i början, så hjälp honom på traven med att fästa svansen i ett snöre som du drar i. Hoppas vi snart hörs igen!

  Tassekram Triton

 3. Visst hade det vart skojsigt med kattens dag men jag tror visst att matten och hussen ska på andra grejer, så det fryser nog inne för min del i alla fall. Fast vi slår ett slag för kissarna ändå, för matten skriver ofta om det här med att vi husdjur inte är några leksaker och vi inte ska behandlas som en utsleten disktrasa när de som skaffat oss tröttnat på oss. Jag fattar inte hur någon kan vara så infernaliskt snurrig i roten att de först skaffar ett husdjur, för att efter bara en kort tid, kasta ut oss vind för våg. Detta skulle aldrig mina tvåbeningar göra i alla fall, för jag hör till de där bortskämda jag med, hihi. Hussen var till huvusta’n på utbildning i helgen och han hade med sig en mjukisgrej till mig som piper, hem till mig, klart att jag ska ha något när han varit borta ett par dagar, hihi.

  Ni får ha det så braigt där nere i residenssta’n och jag hoppas att även ni får lite vitt på backen, för här har det kommit några snuttefjun så vi har lite vitt i alla fall. I fredags hade vi 20,5 minusar på morgonen och på lörda’n var det bara 18 minusar, i sönda’s var det -17 och idag -11 på morgonen och nu minus 6 grader ungefär, så nu har vi i alla fall fått lite mildare väder. Bara det nu inte blir soligt, för då sticker kvicksilvet nedåt igen som matten brukar säga, hihi.

  Russelpussisar.

 4. Oj va fina bilder eran matte har tagit och på pippisarna också.Ja kattens dag är härligt ni kan väl skänka en liten slant till dom som har bössor ute som går till djurhemmen dom gör ett otroligt jobb för mina kompisar och många bäckar små gör en stor å.Ha en fortsatt fin vecka alla 4 benta och 2 benta.Önskar Lisa med sambon Gudrun

 5. Go måndag Felix!

  Visst hade det varit festligt att ha dig med på Kattens Dag. Kanske lite för festligt till och med, så vi får tänka på varandra på håll till helgen.
  Jag är så nöjd för jag vet att dina tvåbeningar alltid försöker hjälpa till när det är katter och hundar som har det svårt. Så du kan lugn leka vidare med mjukisgejen du fick när husse kom hem.
  Hoppas kylan slår sig lite däruppe och att ni får en bra vecka hela familjen!

  Tassekram Triton

 6. Men så kul! Brukar aldrig ha tur…men nu passar det ju alldeles utmärkt då en liten kattfröken flyttar hem till oss lagom till jul! ”Svettis” hälsar och tackar! Vad den lilla ska heta tvistar de ”lärde” om…. Cindy, Olga o Friskis är några förslag 😉

 7. Hej Lisa!

  Din matte har så rätt att vi ska hjälpas åt att hjälpa djurhemmen som i det tysta hjälper djur som har det svårt. Det finns ju jättefina katthem på flera håll i länet, där personalen gör ett jättejobb alldeles frivilligt.
  Kattens Dag har kommit till just för att alla katter ska få det bra, och om alla hussar och mattar förstod att ta ansvar för sina djur skulle allt bli så mycket bättre och det inte behövas så många katthem.
  Hälsa matte Gudrun så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 8. Hej Svettis!

  Så du ska få en liten kompis lagom till jul. Då passar det väl perfekt med en pälssvans, ifall att hon är väldans lekfull. Namnet lär ni få tvista om, men vi får i alla fall hoppas att hon är en riktig liten ”Friskis”.
  Hälsa matte Kerstin så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 9. Oo så roligt att vi vann! 🙂 Matte jublade så vi undrade vad som hänt! ! Nu ser vi jätte fram emot paketet som snart dimper ner! Vi får se vem som hinner öppna det först! Eller också sparar vi det till jul. . . . . kanske. . . 🙂
  Kramisar från Felix & Felicia

 10. Hej Felix och Felicia!

  Så roligt och så glad jag blir att kunna göra er matte så glad. Hoppas ni blir lika glada när den lille härliga svansen kommer med posten. En fin vecka önskas ni tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 11. Tjena Triton! Va roligt att du ska till Arkens Zoo på lördag..då ses vi där.Man vill ju inte ”missa” Kattens dag.Du är toppen och det ska bli kul att återses.
  Hälsa bröderna så hjärtligt.
  Tack för din rara Blogg!
  Kram/Lena o katten Maya

 12. Hej Lena och katten Maya!

  Så glad jag blir att höra från er! Det var så länge sedan, så jag har hunnit sakna er och undra vad som hänt. Låter jättebra att du Lena kommer på Kattens Dag på lördag så vi får ses. Hälsa och krama om din fina Maya speciellt från mig!

  Tassekram Triton

 13. Hej! Få se om jag kan ta mig till Falun på söndag =) få ta och övertala min mamma om att åka dit. Få se om Jemina, Trigun & Hellraise följer med.

  Många Tassiga Kramar; Jemina, Trigun, Hellraise & matte Anna

 14. Hej matte Anna och alla katterna!

  Hoppas du kn övertala din mamma så ni kan komma till Falun på kattens dag. Tills dess ha det så bra och hälsa så gott både till mamma, Jemina, Trigun och Hellraiser!

  Tassekram Triton

 15. Jag, Lisa tackar för den fina leksvansen! Passar bra nu när jag inte är ute så mycket. MJAO o GOD JUL!! 🙂

 16. Go kväll Lisa!

  Så glad jag blir att höra att svansen kommit fram. Hoppas du får många busiga stunder med den därhemma. God Jul och hälsa din matte så gott!

  Tassekram Triton

 17. Åh herregud så söt Febus (?) är (den ljusaste) är! Så otroligt vacker och så söt så jag dör och måste nog skaffa en katt till! 😀

 18. Hej Lipan,

  Tack så mycket för det! Ja visst är han söt vår lillebror Febus. Kan tala om att han är busig med! Låter som om det är dags för en till katt hemma hos dig!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *