Kvalfyllt till brädden

Här hemma har det bara talats kvaltider de senaste dagarna. De stunder husse och matte varit hemma i alla fall! Och det må jag säga att inte har varit för alltför många.

Att jag min orosande lidit alla underjordiska kval tycks ingen ha lagt märke till förrän i morse. Eller så har alla blundat för det, då det inte funnit tid till promenad för mig och bröderna på två dagar.

Det har nu förstås haft sina gnäggiga skäl, då vår Blondi häromkvällen skulle kvala. Det heter alltså så när en häst ska visa att den kan springa tillräckligt fort för att få börja tävla.

Låter faktiskt mycket mer spännande att tävla på det sättet, än att sitta i bur en hel dag och granskas av en kräsen domare. Jag skulle säkert göra bättre ifrån mig ute i friska luften på travbanan!

 

Det måste till och med matte hålla med om när vi var ute på söndagspromenad. Jag satte fart direkt och drog iväg ner mot stan och var alldeles till mig av förtjusning.

Hoppade till och med upp på ett tomt lastbilsflak och busade med matte en lång stund när hon ville att jag skulle hoppa ner. Men hon behövde aldrig vara orolig, för jag ”kvittrade” med henne hela tiden.

 

 Blondi klarade kvalet galant med sin tränare Christina Erlandsson, och jag höll farten hela vägen hem. Så uppspelt att matte nästan trodde att jag fått fnatt! Men det var bara min inombords oro som släppt, då jag kände att jag hade kvarteret under kontroll igen.

Här är jag kung och då gäller det att inte släppa taget och överlåta kvarterstronen åt någon annan. Jag är snäll och trevlig mot alla jag möter, och gör mitt bästa för att vårda mina gamla vänner ”kvittra” in mig hos nya.

 

Naturligtvis var broder Atemis och lillebror Febus drabbade av samma inombords oro innan de kom utanför grinden. Men de fick snällt vänta på sin tur, då äldst går först och yngst sist.

Artemis, som i dag fyller tre och ett halvt år, hittade efter promenaden sin lilla solhörna där han låg länge och väl och bara njöt av de värmande strålarna. Men så var också den gångna natten med sex-sju minusgrader höstens kallaste hittills.

 

Lillebror fick förstås väder på en katt och blev alldeles jättegrym när han var ute på sin promenad. Med morr och fräs fick han iväg fridstöraren och kunde sätta sig på vakt på golvbrunnen, som varit hans favoritlekplats sedan han var liten.

Här kan han ligga i oändlighet och peta ner små stenar i hålen och vänta på att det ska säga plask. Bli lika fascinerad varje gång han lyckas och överraskad när han hör stenen plumsa i vattnet.

Så mycket mer har jag inte att förtälja annat än att vi nu väntar på att få fira Artemis i kväll. Tills vi hörs igen önskar jag er allt gott i väntan på den vita varan!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

8 svar på ”Kvalfyllt till brädden”

 1. Hej Triton! Åh, du har känt dig lite bortglömd. Ja, ibland blir det så när människorna ska it och fara och hålla på med en massa prylar och andra djur. Fast de numer är hellediga! 😉
  Men det är ju dom som håller i kopplet så det är bara att vänta. Och det har ni gjort såå bra alla tre. Det kallas tålamod och den varan skulle många av människorna behöva!
  Vilken rolig lek Febus hittat på! Han är verkligen uppfinningsrik. Hoppas också att det vankas något gott ikväll för att fira Artemis jubileum!
  I Gävle har vi haft en riktigt solig dag och ännu har det varit en dag då Lakrits kunnat ligga ute på en solstol och kolla in alla pippisarna på nära håll.
  Kram till er alla!

 2. Go kväll i Gävle!

  Bortglömd och tålamod finns inte ännu inte i mitt ordförråd. För mig är det här och nu som gäller dygnet runt varje dag, timme, minut och sekund året om. Men jag börjar förstå att vi bröder har en del att lära, som vi hittills varit förskonade ifrån. Och som sagt, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.
  I dag har vi alla fått våra promenader och i kväll firat Artemis med nykokt fisk och vispgrädde. Hoppas att ni haft en lika fin och solig dag som vi i Falun, och att du Lakrits haft det lika skönt som vi i solen. Hälsa husse och matte så gott!

  Tassekram Triton

 3. Grattis Artemis! Mmm, grädde och nykokt fisk…. Tror jag och mina kattkompisar ska försöka locka till oss lite tonfisk här hemma, matte är så snäll och tycker om att skämma bort oss tre.
  Vi ska vara ute och titta på pippisarna och njuta av solen på altanen ett tag först. Det är mysigt att komma in med kyla i pälsen och bli borstad och kelad ett tag sen, favoritstund, men lillkatten Magnum brukar ”slåss” med borsten! ja, ja han växer väl till sig… Ibland, trots mina 13 år, brukar jag också sparka lite på borsten. Finns lite bus kvar i mig än!
  Kram från Leo (13 år), Flora (9 år) och Magnum (3 år).

 4. Hej Leo, Flora och Magnum!

  Så roligt att ni hör av er och att vi har samma fritidsnöje. Det gäller att passa på och vara ute hos pippisarna nu när solen skiner och värmer lite så här mitt på dagen.
  Väl inne vankas sedan något gott och dagen är räddad.
  En kelstund med borsten gillar vi med, och precis som er lillkatt Magnum vill lillebror Febus också gärna slåss med den. Och precis som du Leo är vi väl lite busiga med borsten broder Artemis och jag med. Han har fått nyss fått sin grattishälsning från er!
  Minns att er husse och matte lovade att komma på den där olyckliga utställningen i Borlänge där vi skulle vara med. Det var den där dagen då jag ställde till det, och nu undrar matte och jag hur det blev med det.
  Det var så mycket folk och jag på så uselt humör att matte är rädd för att vi missade er husse och matte i den allmänna röran. I så fall ber vi om förlåtelse och hoppas vi kan ses en annan gång under lite trevligare former. Jag bjuder gärna på fika här hemma!

  Tassekram Triton

 5. Jaha Triton, har du haft en firardag? Vad har du firat då? Ursäkta mig så mycket, det har jag missat! Grattis! för vad det än var ändå. Ja du Triton vi mattar och hussar har en del annat för oss emellanåt, då kommer våra missar lite vid sidan om så att säga. Vi har ju lite andra hobbys och andra plikter vid sidan om missarna vi bor med. Som att byta till dubbdäck exempelvis, ni är ju
  födda med dubbar, byta böcker på biblioteket, handla mat till våra missar. Det är ju lite att stå i om man säger. Men hela, hela tiden tänker vi på er. Jag lovar.
  Det kan jag tala för i alla djurälskare namn.
  Helgen har varit både mulen och solig. Idag skiner solen igen. Vi tar emot varje solstråle, solfläck och solkatt med öppna sinnen och bara njuter.
  Ha en riktig bra vecka med sol och äventyr i lagoma mängder.
  Nospussar och tassekramar från
  Emma Katt och Veronika

 6. Hej Emma Katt och matte Veronika!

  Tack för grattis-hälsningen, som jag vidarebefordrat till broder Artemis! Jodå, jag vet att ni mattar och hussar har en massa att bestyra. Men det blev bara för mycket för mig den här helgen. Även fast jag vet att ni tänker på oss även när ni är borta!
  Husse och matte brukar bli retade av sina kompisar, när de är ute på någonting och efter några timmar säger att de måste hem till ”pojkarna”! Det gillar jag och hoppas vi alla får njuta av solen även den kommande veckan.

  Tassekram Triton

 7. Hur kan matten och hussen glömma bort det bästa de har, ni slår allt med hästlängder, hihi. Fast det är väl som här de där tvåbeningarna har flera intressen, än oss fyrfotade, i alla fall är det så här. Hussen sätter på sig andra kläder än han har hemma och sen vet man att han puser iväg, matten är mer säker för hon stannar nästan jämt hemma, åker hon med ja då får även jag följa med. Här uppe har det varit jätteskönt några dagar med mycket milt väder för den här årstiden som matten säger, fast i helgen som var då kunde man hålla sig för skratt, minus 17 grader på morgonen gör ingen glad i alla fall inte i oktober månad. Fast vi har eldat i ve’spisen så mig har det inte gått någon nöd på.

  Får välan gratifilera Artemis på födelsedagen, hoppas att han fick nåt riktigt gottigt, räkor eller lax, för det är väl kattmat, i alla fall säger matten att jag är en riktigt katt när jag riktigt jamar när det vankas fisk här, hihi.

  Ni får ha det så braigt nere i Residensstaden, så hörs vi väl nästa vecka.

  Russelpussar i mängd till både två- och fyrbenta!

 8. Hej Felix!

  Har saknat dina kloka ord och underfundiga uttryck. Så jag trodde nästan att du glömt mig den här veckan. Men så kom då äntligen luftposten från dig, som jag lovar slår alla hundar med hästlängder.
  Den här veckan har husse och matte skött sig betydligt bättre, och varit hemma med oss nästan hela tiden. Nu väntar dagens förmiddagspromenad, då solen skiner från en klarblå himmel.
  Helgvädret ser lite dystrare ut åtminstone här nere. Men det får vi ta, då det varit riktigt varma kvällar på slutet och vi har fått vara ute jättelänge och hålla koll på gården i mörkret.
  Hälsa de dina, och vi hörs snart igen!

  Tassekram Triton med bröderna Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *