Nedräkningen har börjat…

Bara fem dagar kvar och nedräkningen till utställningen har börjat! Det betyder att vi är ”lyckligt” schamponerade, balsamerade och texturerade till små lurviga dunbollar alla tre.

Känns nästan lite skämmigt för oss sibirer, som vill se mer ut som grymma tigrar. Inte minst som vi duschat bort oss själva och luktar likadant alla tre.

Det håller tungan nu på att råda bot på och jag hitta mig själv. Bröderna ligger lite efter då de duschat en och två dagar efter mig.  Men snart är vi alla tre oss själva igen!

Matte började med mig redan i torsdags, tog broder Artemis i fredags och avslutade med lillebror Febus i lördags. Och hon måste ha haft tumme med vädergudarna,  som till vår lycka varit på strålande humör hela tiden.

Så det var nästan värt det eviga duschandet att bli ompysslad, serverad kokt fisk och vispgrädde och få sluttorka ute i solen. Och bäst av allt förstås att vi fick fira alla tre i dagarna tre.

Efter det avslöjandet kanske ni förstår varför vi ställer upp på den vådliga vattenleken i duschkabinen. Men med matte naken och nästan lika blöt som vi är det faktiskt riktigt roligt.

Lyckligtvis råder bildförbud där inne, så ni får hålla till godo med ”småbrödernas” bus i solstolen. Men jag kan tänka mig att det vore en syn att se oss stå där helt inlöddrade och titta upp på matte för att få en puss på nosen.

Pussen betyder att läget är under kontroll och vi kan sluta sjunga en stund. För sjunger gör vi med besked så det hörs all världens väg. Men det är också allt och ingen av oss skulle någonsin drömma om att sätta klorna i matte.

I väntan på att återfå min lite grymmare tigerlook kom jag som fadder på att de var länge sedan jag puffade för Katt hjälper katt! Alltså projektet där vi små katter ställer upp för att rädda de stora tigrarna.

Här hemma är vi faddrar alla tre och har varsin berlock som bevis på det fäst på våra selar. Det känns bra när vi är ute och går, och fram till i dag kan 2 461 av landets katter stoltsera med egen berlock från Världsnaturfonden.

Men det behövs fler för att varje tiger ska få en egen fadder. Tycker du det låter intressant och vill vara med tillsammans med din katt gå då in på wwf.se/katthjalperkatt och läs mer.

Där hittar du som husse och matte också tips på fler sätt att hjälpa den spillra av all världens tigrar som finns kvar.

Och visst är det väl otroligt att vi som är så små kan vara med och rädda de riktigt stora katterna!

Sist men inte minst vill jag förstås än en gång påminna om helgens stora begivenhet i Borlänge.

Dalälvskattens spännande kattutställning i badmintonhallen. Där finns vi tre bröder på plats hela lördagen och blir så glada om ni kommer och tittar till oss.

Några rara läsare har redan hört av sig och lovat att dyka upp. Det tackar vi för, då vi inte är några vana utställningslejon utan små ”tigrar” som trivs bäst i skogen och hemma på vår egen gård!

Tassekram Triton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 svar på ”Nedräkningen har börjat…”

 1. Oj vilka fina fluffiga hårbollar i solstolen!! Men kokt fisk & vispgrädde uppväger väl behandlingen i badkaret! Vi håller med; kokt fisk är mums men nr 1 är ändå RÄKOR!!! Då kan vi sjunga serenad i köket tills matte har hunnit skala dem!
  Lycka till med tävlingen; vi tror med det bestämdaste att ni fixar det på lördag så uppiffade som ni har blivit! 😉
  Tassekramar fr Felix & Felicia

 2. Åh så tjusiga ni blivit! Och ni uppträder så duktigt under den där konstgjorda rengöringen att ni verkligen gjort er förtjänta av belöningarna! Jag och Lakrits kommer att hålla alla tummar och tassar för en vinnande trio som kommer ta publik (och kanske domare) med storm! Det vore roligt att hälsa på er där, men jag tror det får bli en annan gång. Kramar till er alla!

 3. Hej Felix och Felicia,

  Tack för komplimanger och lyckönskningar. Vi har i alla fall er goda vänner att glädjas åt hur det än går i Borlänge. Lovar förstås berätta från utställningen oavsett vad som händer.

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 4. Hej Lillemor och Lakrits,

  Jättesnällt att ni lovar hålla alla tummar och tassar för oss. Hade varit kul att ses, men det får bli en annan gång. Ni vet ju var vi finns till vardags!

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 5. Hej Zemjon och Kingen!

  Så glad jag blir, då har jag värvat två tigerfaddrar till. Ni ska se att ni snart får små berlocker med posten. Ska försöka värva fler i Borlänge under helgen. Må så gott hela familjen!

  Tassekram Triton

 6. Hej Triton!
  Vi vill i det här mailet önska dej o dina kattbröder stort lycka till imorgon på Kattutställningen i Borlänge.Så synd att jag jobbar,annars hade jag kommit oxå.Du är en duktig storebror,så se efter de mindre bröderna du,så hoppas jag ni kommer att ha en spännande dag där med domarna o alla besökare.Hälsa matte o husse.
  Kram Lena o katten Maya

 7. Oj så fina ni har blivit! Emma och jag håller både tummar och tassar för er och helgens äventyr. Klart det går bra förresten! Så fina som ni är att se på redan via bloggen, hur ska det då inte vara i verkligenheten. Tyvärr kan jag inte komma och träffa er. Det längtar jag verkligen efter att få göra någongång.
  Men jag är så glad att det går att läsa om er och se på alla fantastiska bilder, som jag blir så väldigt lycklig av att se på.
  Ha det nu riktigt gott!
  Tassekram och nospussar!
  Veronika och Emma

 8. Hej Lena!

  Tack goa rara du för att du hörde av dig så här i elfte timmen. Har förstått att du måste arbeta, men du vet ju att vi har din alldeles egen lyckoberlock med oss. Jag ska göra mitt bästa för att ta hand om småbröderna, så du kan vara alldeles lugn. Vi ses och hörs snart, och ha det så bra på apoteket!

  Tassekram Triton

 9. Hej katten Emma och matte Veronika!

  Man måste lida pin… Tack i alla fall goa rara ni för att ni tänker på oss i morgon! Det må gå som det går på utställningen, huvudsaken är att vi har vänner som ni två. Hoppas matte kan komma och hälsa på oss en annan gång i stället. Det ser vi fram emot hela familjen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *