Nu åker vi i plurret

Vilken lycka! Nya arbetsmaskinen med alla finesser fungerar, och både mina rader och våra bilder når fram till er. Så även nya rymdposten! Och stort tack för alla rara hälsningar som satt fart på den.

Med det nog om lyckan att vara i cyberrymden igen för den här gången. Nu  över till raka motsatsen i bistra verkligheten nere på jorden. Fast lite spännande också…

En ”olycka” kommer sällan ensam heter det. För ett par veckor sedan var det talgoxen som varslade om höst. Nu är det hösten som varslar om kattutställning!!!

För någonting annat kan det inte vara då matte laddat upp med massor av badlakan och mjuka flaskor runt badbaljan i duschrummet. Frågan är bara vilken av oss som bröder som åker i plurret först…

Det lär inte dröja, då matte fick skäll av domaren förra året för att hon badat lillebror Febus kvällen innan utställningen. Så nu är hon ute i tid för att pälsen ska hinna fluffa till sig efter schamponering, balsamering och allt vad det nu heter.

Hur som helst, sista helgen i september ska vi vara fit for fight i Borlänge. Då är det dags för Dalälvskattens stora årliga arrangemang, och om jag förstått saken rätt är vi anmälda alla tre.

Det är alltså en och en halv vecka kvar,  men jag vill tipsa om det redan nu. För vi hoppas förstås att så många som möjligt kommer och stöttar oss på lördag då vi är där.

Matte har inte berättat om utställningen för någon av oss bröder än. Men häromdagen kom postpojken med ett mjukt paket, med sidenblank klädsel, som ska räcka till dubbelbur åt oss alla tre.

Det är därför vi ligger så kungligt insvepta i sidentäcket som vi ska ligga på i buren här hemma nu i helgen. Vi ska ju sätta våran egen doft på det för att  känna oss lite tryggare i buren på utställningen.

Jag minns väl hur det var för tre år sedan, då broder Artemis och jag visade upp oss första gången. Det var ett evigt ältande om våra rundmagar, som matte var jätteorolig för att domarna skulle slå ner på.

Samma sak var det förra året med lillebror Artemis, som matte trodde att jag vet inte vad. Men någonting var det i alla fall, som hon gick och oroade sig för.

Hon är bara sådan, och det får vi stå ut med och ta med en nypa salt, som husse brukar säga. Och det är ju så sant. För vi vet ju att hon tycker vi är bäst i hela världen!

Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

PS Bloggarna har blivit ”hackade” på något sätt och kommentarsfunktionen därför varit avstängd den senaste veckan. Men nu går det alldeles utmärkt att skriva kommentarer igen, och det hoppas jag förstås ni fortsätter med som förut. DS

14 svar på ”Nu åker vi i plurret”

 1. Det där med bad har det glunkats om här med, så jag åker nog på ett fast jag inte ska ställas ut, det är väl bara att finna sig nu när man råkar vara svart och vit. Matten säger att nu är du mest grå och vit, attans att mattar har så bra syn när det gäller sånt.

  Stiligt täcke i siden har ni fått också, det är inte utan att jag blir lite avis på er men å andra sidan så är ni värda det när ni bröder nu ska ställas ut, för i det är jag inte avis om, hihi. Jag och matten önskar er lycka till så här i förväg om vi skulle glömma bort det, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 2. Att åka i blurret låter inte så där värst roligt . . . . hi hi !! För vi som är innekatter slipper det! Inge damm i pälsen här inte!! Men snyggt täcke ni fått!!
  Vi håller tassarna hårt att det går bra för er på utställningen!
  Tassekramar fr Felix & Felicia

 3. Jag går in i duschen flera gånger varje dag. Så fort husse eller matte går på toa, kommer jag med och vill in i duschen. Då vill jag dricka vatten förstås, men jag kan ju bli lite våt på pälsen också.
  Synd att jag inte kan komma och se på er på utställningen. Det är för långt bort.
  Vad är det för fel på en rund o go mage ? Det har jag, men husse säger att små flickor ska vara runda o goa att ta i. Det gläder förstås matte också.
  Hälsningar från Majsan o matte o husse.

 4. Hej Felix!
  Håller med dig om det där med mattarnas goda syn när det gäller vissa saker. Jag är ju varken svart eller vit utan mer eller mindre grå hela jag. Så egentligen borde jag slippa bada! Men matte tror tydligen att hon ska kunna schamponera fram lite silverlyster eller vad det nu heter. Berättar mer på söndag, och kanske du åkt i plurret innan dess du med. I så fall, lycka till!
  Tassekram Triton

 5. Hej Felix och Felicia!
  Där ser ni att det har sina fördelar att vara innekatter. Tack för att ni lovar hålla tassarna. Det behöver vi, som inte är så vana vid det här med utställningar och bara varit med en gång förut. Berättar mer i helgen!
  Tassekram Triton

 6. Hej Majsan, matte och husse!
  Du har tur som bara behöver gå in i duschen för att dricka vatten. Här är det hårdare tag som gäller med schamponering och balsamering. Din husse har så rätt om runda goa magar, och det tycker våran husse att vi pojkar ska ha vi med. Förstår att ni bor alldeles för långt bort för att komma till Borlänge, men du kan väl hålla tassarna för oss från hemma där du är på utställningsdagen. Berättar mer om förberedelserna på söndag
  Tassekram Triton

 7. Oj så kul att få hälsa på er på utställningen, det måste jag bara göra! Och så fint täcke ni fått till buren! Bada är förstås inte så kul, undras om matte kommer att bli lika våt som ni. Här hemma är vi ledsna för Llyr tassade helt hastigt över regnbågsbron för en dryg vecka sedan. Sputnik sörjer högljutt och jag tröstar honom så gott jag kan. De hade varit tillsammans sedan de föddes för nästan 10 år sedan. Vi håller i alla fall tassar och tummar för er till utställningen!!
  Hälsningar från Inger och Sputnik

 8. Hej Inger!
  Så gullig du är som lovar komma och stötta oss på utställningen nästa helg. Både matte och vi ser så fram emot att träffa dig där. Men så ledsamt att läsa att Llyr lämnat er och tassat över regnbågsbron. Förstår att det känns tungt och att både du och Sputnik är väldigt ledsna nu. Hoppas du känner att alla vi här hemma är med er och tänker på er.
  Tassekram Triton

 9. Hejsan!
  Självklart kommer ni att få bra placeringar, ni är ju gudomligt tjusiga alla tre! Lycka till och matte och husse kommer och kikar på er.
  Kram från Leo, Flora och Magnus. Kram från matte och husse också.

 10. Hej Leo, Flora och Magnus!
  Så rart av er matte och husse att lova komma och kika på oss. Vi är inte så vana vid att sitta i bur en hel dag utan brukar mest vara ute på gården och busa. Det där med placeringar går över vårt förstånd, och vi är där mest för att våran ”gam-matte” är där och vill att vi ska vara med. Och så får vi ju chansen att träffa några härliga bloggvänner. Hälsa matte och husse så gott!
  Tassekram Triton med bröder och matte Pia

 11. Hej Triton!
  Det är klart att det kommer att gå bra jag hoppas också att jag får bra bedömning och att Oddan Siska skall få lika fin bedömning som ni säkert får .
  Då blir min matte jätteglad och säkert er matte Pia också .
  vi ses där uppe i Borlänge
  Tassekram från , Febus 1/2 syster, La Bi-Londi
  och matte Marianne.

 12. Hej La BiLondi! Tur att ni också ska dit och kan hålla koll på våran matte. Hon är inte så van som ni vet, och det kan sluta lite hur som helst. Om inte annat kan hon gå vilse inne i lokalen! Det går säkert jättebra för er sötnosar, och vi ”bröder” kan ju roa oss med att sitta och kolla på er. Hälsa ”gam-matte” Marianne så gott!
  Tassekram Triton

 13. Hej Triton och bröder!
  Vad mycket post ni har fått! Klart ni har förresten. Så söta och poppis som ni är. Och ett sidentäcke som passar till er prinsar. Nu ska det bli uppvisning läser jag. Ja då måste det schamponeras och fluffas, naturligtvis. Jag brukar hoppa in i badkaret ibland, men inte för att duscha, nej, nej och usch. Då blir jag ju blöööt! Det är så hemskt, men jag ropar på matte att hon ska öppna kranen så jag får dricka vatten. Det ska komma direkt ur kranen.
  Nu får jag önska er all lycka och trevlig samvaro med alla andra misstrar och missar
  till helgen!
  Pussar och Tassekramar!
  från Emma och Veronika

 14. Hej Emma och Veronika,

  Tack för lyckönskningarna till helgen och rymdposten på nya adressen. Jag förstår att du är en riktig sötnos själv Emma, så rart som du skriver. Dricka vatten ur kranen är säkert bäst och det vill jag med gärna göra i badkaret. Må nu så gott båda två tills vi hörs igen.

  Tassekram Triton, Artemis och Febus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *