Tur i oturen för Artemis

Tur i oturen hade broder Artemis när han råkade ut för den lösa hunden förra veckan. Den trasiga klon var hel innanför fästet och behövde inte dras ut som vi först befarade.

Det glädjande beskedet fick vi av veterinären på Falu Djursjukhus, som i onsdags kunde konstatera att en ny klo börjat växa ut. Men det var ytterst nära att Artemis måst sövas och den trasiga klon dras ut för att släppa fram den nya.

Så slutet gott allting gott efter hundolyckan! Mycket tack vare att matte, trots Artemis protester, spolat rent runt klon varje dag. Ett bra tips i sammanhanget är att spola med koksaltlösning i en engångsspruta, som når in utan problem.

Mild koksaltlösning görs av en deciliter vatten, som kokas upp med ett kryddmått salt och får svalna. Det fungerar lika bra som dyra medikamenter för rengöring från apoteket. Och det går faktiskt lika bra doppa tandborsten i och borsta tänderna med om man får tro matte.

Ska jag vara ärlig föredrar jag koksaltlösningen framför alla leversmakande tandkrämer för oss katter och hundar. Jag går till och med frivilligt med på att borsta tänderna, om jag får slicka lite ur en blå/vit tub som avslutning.

Det står Bucacat på tuben och innehållet smakar så gudomligt gott att jag blir alldeles till mig fast jag bara får slicka i mig lite grann. Och det märkliga är att det smakar så bra fast det är nyttigt och hjälper till att hålla rent i mun.

Äntligen har matte också lyckats mata in och bli kompis med den utsvultna kattflickan som dök upp utanför grinden för et par månader sedan. Då var hon jätterädd och alldeles utsvulten, men nu är hon i tryggt förvar.

Där får hon tyvärr bara stanna ett kort tag och måste få ett nytt hem om matte, polisen och djursjukhuset inte kan hitta den som äger eller har ägt henne. Hon är rar och försynt, kastrerad och id-märkt i örat, men verkar inte finnas i något register.

Matte är jätteorolig att hon inte ska hitta någon som kan ta hand om och ge henne ett gott hem. Vi skulle ha gjort det! Men det går inte här hemma, då hon är van att röra sig fritt och vi bara får vara lösa ute på gården.

Dessutom har vi fortfarande fullt upp att försöka få ordning på lillebror Febus, då han är den mesta ”busis” husse och matte någonsin haft. Och det säger inte lite så många siameser och maine cooner  som bott här i 30 år före oss.

Själv har jag mest hållit broder Artemis sällskap som ”konvalicinent” den här veckan. Matte säger att det heter konvalescent, men det spelar mindre roll. För mig är det enda som betyder något att ställa upp som den storebror jag nu en gång för alla är!

 Tassekram sibiren Triton med bröderna Artemis och Febus

PS Om du som läser min blogg blivit intresserad, eller vet någon trygg djurvän som skulle vilja ta hand om den ensamma kattflickan, ring då matte på 023-195 35, eller lämna ditt nummer i en kommentar, så hör hon av sig. DS

 

8 svar på ”Tur i oturen för Artemis”

 1. Hej Vivianne! Tack för det och ha det riktigt bra själv!
  Tassekram Triton, Artemis och Febus

 2. Va bra att Artemis tassklo har fixat till sig, matten hade en tax som fick problemer efter ett klobrott, trots att hon tvätta med koksaltlösning från apotke. Fast det är en annan historia, jag är i alla faller jätteglad att det gick bra för er. Värre är det nog med kattfröken, för vi kan inte ta hand om den för mattens allergi, som blivit lite värre igen men vi lovar att dela ute på FB, så kanske det finns någon annan som har möjlighet att ta hand om missen.

  Ni får ha det så braigt nere i stora stan, själv var jag dit en snabbis för inte så länge sen men du vet hur det är, tvåbeningarna har så jädrans bråttom, hihi.

  Russelpussisar till er alla!

 3. Hej Felix! Tack och lov så ser det ut att ordna sig med Artemis klo, men den ska fortfarande hållas under uppsikt. Tack snälla för att ni delar och vidarebefordrar allt om kattflickan. Och nästa gång ni ska hit hoppas jag du skäller på husse och matte så de följer dig och hälsar på.
  Tassekram Triton

 4. Så skönt att det inte var en allvarlig skada med Artemis klo utan att han är på bättringsvägen! 🙂
  Hoppas din matte hittar ett nytt hem till den lilla kattfröken så att hon får en ny familj och omvårdnad och kärlek!
  Kramar fr Felix & Felicia

 5. Hej Mikaela! Hoppas allt går bra för Artemis och att matte hittar ett nytt tryggt och kärleksfullt hem åt den rara kattflickan!
  Tassekram Triton

 6. Hej Triton!
  Va bra att Atremis inte behövde dra bort klon. Det är inte kul med lösspringade hundar. Ialla fall sånna som är okända.

  Jag (Jemina), Trigun och Hellraiser är hos ”mormor” och ”morfar” just nu. Det uppstod problem i Mora där vi bodde så vi blev tvunga att flytta därifrån. Nu har vi matte hos oss, men hon ska snart åka upp igen och fixa det sista.

  Men men, nog om det. Vi har fått gå lös på tomten under mattes uppsikt. Trigun har hittat något som hon tycker om och det är att klättra i körsbärsträdet som ”mormor” och ”morfar” har. Hellraiser brukar också vara i det. Medans jag håller mig på marken, visst har ajg varit upp i trädet, men hoppar ner lika snabbt igen. Dom har även en ek, den är inte så stor med tillräckligt för att vi ska kunna sitta under de =). Hellrasier lekte Färdinan, men vi fick reda på att det var ingen korkek, men vad gör det?! Där satt han i lugn och ro och njöt av livet =).

  Nåja, detta var allt från oss från andra sidan länsgränsen.
  Många tassiga kramar Jemina, Trigun, Hellraiser och matte Anna.

 7. Hej Jemina, Trigun och Hellraiser! Tur ni har ”mormor” och ”morfar” att vara hos tills det ordnar upp sig i Mora. Ni verkar ju ha det jättebra där, och jag förstår att körsbärsträdet är spännande att klättra i. Leka Ferdinand går säkert lika bra under en alldeles vanlig ek, så Hellraiser kan gott fortsätta med det. Själv sitter jag gärna under klätterträdet och filosoferar fast det inte är någon ek alls. Hälsa matte Anna så gott!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *